Skalica – Humenné 6:5 (po pr.) | Michalovce – Osmos Bratislava 4:1 (kon.) | Trnava – Prešov 3:2 (kon.)
Spišská N. Ves – Nové Zámky B 5:3 (kon.) | Pov. Bystrica – Topoľčany 2:3 (po pr.) | Martin – Dubnica 6:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
6:2 (4:0, 1:1, 1:1)
TSS GROUP Dubnica
sk Středa 17.10.2018, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Tibor Melichárek (tréner MHK Dubnica nad Váhom): "Z nášho pohľadu sa stretnutie nehodnotí ľahko, najmä jeho úvod. Prišli sme sem s vedomím, že nás čaká ťažký súper i výborná divácka kulisa. Mužstvo ešte na rozcvičke vyzeralo dobre, po pravde sme ale nezachytili úvodnú tretinu. Neviem či to bolo atmosférou, možno zlým nastavením. Domáci hráči však oveľa lepšie korčuľovali, mali výborný pohyb, disciplínu. Logicky sme inkasovali, úvodná tretina napokon dala celému zápasu jeho ráz. Potom už je veľmi ťažké čokoľvek urobiť so stretnutím. Snažili sme sa do neho vstúpiť, niečo v prostrednej časti urobiť. Zvyšok stretnutia sa ale dohrával otvoreným hokejom, v zápase sme ale nedokázali streliť viac ako dva góly a súper preto zaslúžene zvíťazil."

    Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Mali sme výborný vstup do zápasu, v úvodnej tretine sme potvrdzovali svoju kvalitu. Efektívni sme boli najmä v individuálnych finálnych herných činnostiach. Pred bránkovým priestorom sme boli dostatočne agresívni, najmä v koncovke. Priebeh druhej tretiny nebol pre nás ideálny, niektoré situácie sme podcenili, dostávali sme súpera i do mierneho tlaku. V týchto fázach hry nás podržal brankár Bernát. V ďalšej časti hry sme sa snažili o jej kontrolu a to sa nám i darilo."

    Vladimír Kútny (útočník MHK Dubnica nad Váhom): "Martin vstúpil do stretnutia naplno. Úvodných desať minút sme boli úplne mimo. Pred stretnutím sme si hovorili, že to bude ťažké, najmä začiatok. Vedeli sme, že tu bude skvelá atmosféra, fanúšikovia budú domácich hnať dopredu a tí nás budú napádať. I napriek tomu sme robili individuálne chyby, úvodná tretina bola z tohto pohľadu kľúčová. So zápasom sme sa ešte snažili niečo urobiť, zostávajúce dve tretiny sme uhrali remízy, výkon z úvodnej ale ovplyvnil celkový výsledok. Šance boli v dvoch tretinách na oboch stranách, hral sa pomerne otvorený hokej. Ťažko je však hrať stretnutia, ak už po úvodnom dejstve prehrávate o štyri góly s takto kvalitným súperom ako je Martin. Čo sa týka prvej ligy, je to veľmi ťažká úloha. Pred treťou tretinou sme si hovorili, že sa budeme snažiť dohrávať martinských hráčov, chceli sme ukázať, že sa súpera nebojíme, z čoho pramenila i roztržka v závere. To však patrí k hokeju. Mali sme za sebou sériu štyroch víťazných zápasov, boli sme v pohode. Prišiel ale Martin a v piatok nás čakajú Michalovce. Sú to tímy z prvej trojky, aj mladí hráči jednoducho vidia, že je to iný hokej ako v prípade tímov SR 20 či Považská Bystrica. Hokej i hráči sú kvalitnejší, vedia si odovzdávať puky."

    Branislav Bernát (brankár HK Martin): "Som rád, že som sa dostal do bránky i keď ma mrzí, že práve z dôvodu zranenia Lukáša (Gavaliera). Určite by to bol v tomto zápase on, kto by dostal prednosť, som však rád, že sme zvíťazili a ešte k tomu aj takýmto jednoznačným rozdielom čoho si určite vážime. Úvodná tretina bola bez väčších problémov, v ďalších som sa už zapotil, najmä v tretej. V niektorých momentoch spoluhráči súpera podcenili z čoho pramenili viaceré zakončenia. Potýčka v závere pramenila z toho, že aj keď som mal puk vo svojej moci, súper do mňa bil pričom sa ma chcel Marek (Pacalaj) zastať. Je to však hokej a určite sme ukázali, že sa takýchto situácií nebojíme. Každý jeden gól bol dnes dôležitý, najmä tie v druhej a tretej tretine. Ak by súper dokázal výraznejšie znížiť stratu, asi by to bolo iné stretnutie. Bolo to však bojovné stretnutie, často i za cenu nepríjemného stretu ako napríklad s bránkovou konštrukciou ak vás trafí zozadu po natlačení hráča na ňu. S týmto však vstupujete do každého zápasu, že sa takéto niečo môže stať. Takýto vstup ako dnes by sme ale radi zopakovali aj v piatok doma proti Topoľčanom, dúfame, že opäť vyhráme a fanúšikovia nás prídu podporiť. Veríme v ďalší skvelý zápas ako bol ten dnešný, najmä čo sa týka tempa i kvality." (22:29:41)
     
    V šlágri kola si Martin poradil s Dubnicou 6:2. Góly: 2. Dírer (Pokrivčák), 6. Langhammer (Paulíny, Tabaček), 7. Zeliska (Oravec), 18. Poliaček (Brezniak, Jurášek), 28. Barto (Paulíny, Brveník), 41. Brezniak (Jurášek, Poliaček) – 36. Kútny (Jakubík, Hohl), 52. Kristín (Macek, Brňák).
     
    Koniec zápasu.
     
    Prihrávka na Dírera v závere tretiny. Bez gólovej koncovky.
     
    59:08
    Marek Pacalaj (MAR) inkasuje dve minúty za údery. Navyše inkasuje 10-minútový osobný trest za zhodenie rukavíc.
     
    59:08
    Denis Trenčan (DUB) inkasuje dve minúty za údery. Navyše inkasuje 10-minútový osobný trest za zhodenie rukavíc.
     
    59:08
    Potýčka pri domácej bránke. Pacalaj v pästnom súboji s Trenčanom.
     
    58:43
    Brezniak sa otáča s pukom. Nepodarilo sa mu prihrať.
     
    58:17
    Súboj za bránkou. Serkin si trúfol na dvoch útočiacich hráčov.
     
    57:56
    Langhammer osamotený pred bránkou nevyužil túto príležitosť. Puk končí v rohu klziska.
     
    57:10
    Langhammer v súboji s Jakubíkom. Obaja nechceli prepustiť svoju pozíciu ani v strednom pásme.
     
    56:21
    Macek vyskúšal pozornosť Bernáta, ktorý jeho pokus musel vyraziť. V závere tretiny sa hostia snažia upraviť skóre.
     
    55:34
    Pokrivčákovi berie puk Kokavec, ktorý sa už nemohol na túto nečinnosť pozerať. Okamžite z toho bolo zakončenie.
     
    54:56
    Tabaček sa snaží teraz ukľudniť hru. Spolu s Pokrivčákom vyčkávajú v strednom pásme.
     
    54:22
    Poliaček z prvej. Jurášek sa už k dorážke nedostal.
     
    53:58
    Oravec videl pred sebou voľný priestor. Jeho pokus skončil v lapačke Gíbla.
     
    53:19
    Dorážka zo strany Lantoša po strele Maceka. Okamžite sa domáci na zakončovateľa vyrojili.
     
    52:56
    Trenčan skončil v sieti po tom ako ho tam jemne postrčil jeden z domácich hráčov počas hry pri mantineli. Bránka domáceho tímu je posunutá.
     
    52:02
    Dírer teraz dáva hlavnému rozhodcovi najavo, že by sa mal viac sústreďovať na hru. Ten jeho prejav ignoruje.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 2. Dírer (Pokrivčák), 6. Langhammer (Paulíny, Tabaček), 7. Zeliska (Oravec), 18. Poliaček (Brezniak, Jurášek), 28. Barto (Paulíny, Brveník), 41. Brezniak (Jurášek, Poliaček) – 36. Kútny (Jakubík, Hohl), 52. Kristín (Macek, Brňák)


    HK VITAR Martin: Bernát (Cabaník) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Rechtorík, Lednický – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Brveník
    TSS GROUP Dubnica: Gíbl (Pajpach) – Brňák, Jarábek – Rehák, Serkin – Hlaváček, Hohl – Vladimirov, Kozachuk – Kristín, Lantoš, Macek – Kokavec, Ďuriš, Trenčan – Kútny, Jakubík, Kanaet – Plavaceký, Medek, Vakhrameev

    Rozhodčí: Krist – Makúch, Drblík, Jurčiak (video)

    Diváci: 1225
    thejrc.org