Columbus – Philadelphia 6:3 (kon.) | New Jersey – Colorado 3:5 (kon.) | Toronto – Pittsburgh 0:3 (kon.)
Tampa – Detroit 3:1 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 4:1 (kon.) | Chicago – Arizona 1:4 (kon.)
Edmonton – Boston 3:2 (po pr.) | Los Angeles – NY Islanders 2:7 (kon.) | San Jose – Buffalo 5:1 (kon.)
konec
New Jersey Devils
3:5 (1:0, 1:2, 1:3)
Colorado Avalanche
Pátek 19.10.2018, 01:05 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a dobrou noc, případně dobré ráno! Zase někdy u NHL na počtěnou. (03:59:47)
     
    Československá stopa v utkání:
    Pavel Zacha (NJD) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:55
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Gabriel Landeskog (COL) 3+0
    2. Taylor Hall (NJD) 1+2
    3. Nico Hischier (NJD) 1+0
     
    Colorado díky obratu ve třetí třetině slaví vítězství, naopak Devils prohrávají v letošním ročníku poprvé! Bylo to utkání obratů. Devils šli do vedení díky Hischierovi, ale Colorado v prostřední periodě otočilo. Hall poté vyrovnal a Boyle utkání v přesilovce otočil. Poslední obrat měli ale na svědomí hosté, Gabriel Landeskog dal dvě branky a připsal si celkově hattrick. V poslední minutě pak zakončil do prázdné Mikko Rantanen.

    Střely na branku: 30:34
     
    Konec zápasu.
    59:48 Mikko RANTANEN - 3:5
     
    59:48
    Colorado právě vstřelilo branku!
    MIKKO RANTANEN zakončuje svůj skvělý večer brankou pojišťující vítězství hostujícího celku! Finský forvard si najel do pásma a jednou rukou se mu povedlo zakončit do prázdné branky. Asistence: Nathan MacKinnon a Erik Johnson.
     
    59:35
    Will Butcher se pokoušel zakončit, ale kotouč mu z hokejky sjel a Ian Cole měl tak možnost vyhodit puk. Nakonec je z toho icing a hra se stěhuje před Grubauera.
     
    59:16
    Nejlepší střelec domácích Kyle Palmieri dostal přihrávku na levý kruh. Americký útočník zakončoval do protipohybu brankáře, ale ten i přesto skvěle zasáhl!
     
    58:45
    Domácí celek hraje v šesti a Keith Kinkaid sedí na střídačce. Čeká nás poslední minutka. Uvidíme, zda se domácím povede vyrovnat.
     
    57:54
    Philipp Grubauer si nyní připsal důležitý zákrok! Po nahození od modré čáry se ke střele dostával Blake Coleman, kterému se ale po ledě povedlo trefit jen beton německého brankáře.
     
    57:45
    Domácí se dostali do útoku a Miles Wood nahazoval od levého mantinelu. Philipp Grubauer kotouč zachytil a hru přerušil. Devils se připravují na závěrečný tlak.
    56:38 Gabriel LANDESKOG - 3:4
     
    56:38
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hattrick pro GABRIELA LANDESKOGA! Zničehonic přišla branka, Mikko Rantanen vybojoval kotouč a našel švédského útočníka, který propálil Kinkaida na vzdálenější tyčku. Domácí brankář nemůže mít čisté svědomí, toto se dalo chytit. Asistence: Mikko Rantanen a Nathan MacKinnon.
     
    56:00
    Následně se Colorado dostalo do pásma a vybojovalo vhazování. Pokračovat se tak bude po poslední komerční přestávce tohoto duelu. Po pravici Keitha Kinkaida.
     
    55:42
    Drew Stafford objel branku a nepříjemně pro Grubauera dával kotouč do brankoviště. Německý brankář vše pohlídal a k jeho štěstí se k dorážce nikdo nedostal.
     
    54:45
    Nejdříve hledal v protiakci spoluhráče mezi kruhy Hall, ale Hischier jeho nabídku nezachytil. Nieto tak prošel do protiútoku, ale od levého mantinelu Kinkaida nepřekvapil. Pokračujeme po komerční pauze.
     
    54:02
    Miles Wood si najel do pásma, aby se ke střele z levého kruhu mohl dostat Jean-Sébastien Dea. Produktivní hráč hned zakončoval, ale jeho pokus skončil na pozorném brankáři Avs.
     
    53:41
    Domácí byli pod tlakem a pokoušeli se osvobodit. Sami Vatanen ovšem nerozehrál ideálně a píská se icing, pětka Devils tak musí na ledě ještě pár sekund vydržet.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 18. Hischier (Zajac, Hall), 36. Hall (A. Greene, Hischier), 47. Boyle (Palmieri, Hall) – 22. Andrighetto (Kerfoot, Cole), 28. Landeskog (Rantanen, MacKinnon), 49. Landeskog (Cole, Rantanen), 57. Landeskog (Rantanen, MacKinnon), 60. Rantanen (MacKinnon, E. Johnson)


    New Jersey Devils: Kinkaid (Läck) – Müller, Vatanen, A. Greene, Severson, Butcher, Lovejoy – Hall, Hischier, Palmieri – Wood, Zajac, Coleman – Ma. Johansson, Zacha, Stafford – Boyle, Dea, Noesen.
    Colorado Avalanche: Grubauer (Varlamov) – Girard, E. Johnson, Cole, Barrie, Zadorov, Nemeth – Rantanen, MacKinnon, Landeskog – C. Wilson, Jost, Kerfoot – Calvert, Söderberg, Nieto – G. Bourque, Kameněv, Andrighetto.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, McIsaac – Alphonso, Daisy

    Diváci: 13 374
    thejrc.org