Columbus – Philadelphia 6:3 (kon.) | New Jersey – Colorado 3:5 (kon.) | Toronto – Pittsburgh 0:3 (kon.)
Tampa – Detroit 3:1 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 4:1 (kon.) | Chicago – Arizona 1:4 (kon.)
Edmonton – Boston 3:2 (po pr.) | Los Angeles – NY Islanders 2:7 (kon.) | San Jose – Buffalo 5:1 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
6:3 (1:2, 3:0, 2:1)
Philadelphia Flyers
Pátek 19.10.2018, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Přeji hezké páteční ráno a příště na počtenou! (03:34:03)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Lukáš Sedlák (CBJ): 0+0, +0, 0 střel, čas na ledě 7:25
    Radko Gudas (PHI): 0+0, +0, 0 střel, čas na ledě 17:42
    Jakub Voráček (PHI): 0+0, -2, 4 střely, čas na ledě 19:17
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Cam Atkinson (CBJ): 2+0
    2. Artěmij Panarin (CBJ): 0+2
    3. Anthony Duclair (CBJ): 1+0
     
    Je dobojováno! Columbus se dokázal oklepat z víkendové prohry 2:8 v Tampě a před vlastním publikem udolal Philadelphii 6:3. Flyers vedli 1:0 a 2:1, Cam Atkinson ale na začátku druhé třetiny dvěma slepenými góly zvrátil vedení na domácí stranu a od té doby svěřenci Davea Hakstola tahali za kratší konec provazu. Na začátku třetí části sice na 3:4 z pohledu Flyers snížil Lindblom, domácí ale nepřipustili drama a trefami Andersona a Milana v samotném závěru definitivně pojistili své vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    59:05
    Ivan Provorov vyčkává za vlastní brankou na dostřídávající spoluhráče a nikam nespěchá, diváci v Nationwide Areně jsou na nohou.
    57:48 Sonny MILANO - 6:3
     
    57:48
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dvě a čtvrt minuty před třetí sirénou kapituluje Pickard pošesté, troufám si říct, že je rozhodnuto! Bjorkstrand vybojoval puk pro SONNYHO MILANA, jenž poté obkroužil svatyni Flyers a z otočky zasunul touš za záda strážce hostující svatyně. Asistence: Oliver Bjorkstrand.
     
    57:03
    Anthony Duclair na nepovedenou Kukanovu rozehrávku nedosáhl, zakázané uvolnění se ale nepíská, a Flyers tak musejí pokračovat ve hře.
     
    56:09
    Hostům už mnoho času na vstřelení minimálně dvou gólů nezbývá, Claude Giroux už po levém křídle zaváží kotouč do útočné třetiny.
    55:12 Josh ANDERSON - 5:3
     
    55:12
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets si ale krátce po Wealově návratu z trestné lavice berou dvougólový náskok zpět. Folin ztratil rovnováhu ve vlastní třetině, čehož dokonale využil JOSH ANDERSON. Důrazný útočník si najel až před Pickarda a bekhendem přehodil puk přes jeho pravý beton! Bez asistence.
     
    54:56
    Jordan Weal už je zpět na ledě, Flyers toto oslabení bez sebemenších problémů zvládli.
     
    54:15
    Na ledě je nyní i Oliver Bjorkstrand, který zkusil štěstí z pravého kruhu, jeho střela ale postrádala přesnost.
     
    53:30
    Tato přesilová hra zatím Columbusu vůbec nevychází, domácí se ještě nedokázali usadit v útočném pásmu.
     
    52:39
    Jordan Weal (PHI) v rohu kluziště podrazil Sonnyho Milana, po komerční přestávce si Blue Jackets zahrají další přesilovku.
     
    52:13
    V poslední době se puk bez žádného efektu stěhuje ze strany na stranu, ani jednomu týmu se nedaří pořádně rozehrát a čas běží...
     
    51:20
    Jori Lehterä, který momentálně čelí doma ve Finsku obvinění z podílení se na pašování kokainu, přišel v útočném pásmu o kotouč, svěřenci Johna Tortorelly už zakládají další protiútok.
     
    50:39
    Giroux se svalil k ledu po učebnicovém bodyčeku od subtilního Cama Atkinsona, o pár sekund později Savard vysokým obloukem vyhodil puk do bezpečí.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 18. Duclair (R. Murray, Nutivaara), 22. Atkinson (Panarin), 25. Atkinson (Panarin), 29. N. Foligno (D. Savard, Werenski), 56. J. Anderson, 58. Milano (Bjorkstrand) – 11. Konecny (Hägg, Giroux), 20. Couturier (Provorov, Giroux), 42. Lindblom (Konecny)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, D. Savard, R. Murray, Nutivaara, Harrington, Kukan – Panarin, Dubois, Atkinson – N. Foligno, Wennberg, Duclair – Jenner, Riley Nash, J. Anderson – Milano, Sedlák, Bjorkstrand.
    Philadelphia Flyers: Pickard (Elliott) – Provorov, Gostisbehere, Hägg, Folin, Sanheim, Gudas – Giroux, Couturier, Voráček – Lindblom, Weal, Konecny – M. Raffl, Laughton, Simmonds – Weise, Lehterä, Knight.

    Rozhodčí: Joannette, Pochmara – Driscoll, Gawryletz
    thejrc.org