Lyon – Nîmes 2:0 (kon.)
konec
Olympique Lyon
2:0 (1:0)
Nîmes Olympique
Pátek 19.10.2018, 20:45 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 5:10. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:11. (22:41:14)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a Lyon si připisuje na domácí půdě další tři body za vítězství 2:0 nad nováčkem Ligue 1 Nimes.

    Lyon nastoupil na nováčka ve velkém stylu. V prvních deseti minutách se hrálo pouze na polovině hostujícího celku. Následně ale zatlačili také fotbalisté Nimes, Lopes musel vyrážen nebezpečnou střelu Thiouba i následný závar v pokutovém území. Zničehonic se ale Lyon dostal do vedení. Marcelo parádní přihrávkou překonal obranu, míč spadl přesně k nohám Moussy Dembélého, který z druhého doteku zakončil ke vzdálenější tyči. Savanier následně ještě v první půli trefil tyč, ale k vyrovnání nedošlo. Po změně stran měl ze hry více domácí celek, ale pojišťovací branka ne a ne přijít. Nimes nebylo daleko od srovnání kroku, několikrát nebezpečně pálilo, ale nakonec přidal druhý zápas po několika šťastných odrazech Memphis Depay.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Lyon dohrává utkání na útočné polovině. Střídající Pintor se rychle zapojil do kombinace, ale jeho přihrávka nenašla volného Traorého.
     
    90+2
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Lenny Pintor.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    90. Memphis DEPAY - 2:0
     
    90
    Lyon právě vstřelil branku!
    O třech bodech je rozhodnuto! Bertrand Traoré si to namířil z pravé strany do vápna. Jeho centr se odrazil od obou stoperů přesně k nohám MEMPHISE DEPAYE, který si už tváří v tvář Bernardonimu věděl rady.
     
    90
    Tlak hostujícího celku se zvyšuje. Tentokrát musel zblokovat centr Alakoucha Marcal. Nimes ale zůstalo u balonu nedaleko branky Anthonyho Lopese.
    89. Savanierova střela prolétla nebezpečně blízko pravé tyče
     
    89
    Další nebezpečí před Lopesem. Savanier se opřel do míče z pětadvaceti metrů a jen těsně minul pravou tyč. Domácí brankář pouze plachtil vzduchem.
     
    88
    Depay se až příliš moc snažil přejít do vápna. Rukou si pomohl v souboji s Alakouchem a po odpískaném faulu musí míč odevzdat hostům.
     
    87
    Lyon si hlídá jednobrankový náskok. Hra je navíc přerušena po pádu Marcela na trávník. Domácí stoper schytal pořádkou ránu v souboji s Bozokem.
     
    86
    Střídání v týmu Nîmes Olympique: ze hřiště odchází Antonin Bobichon, přichází Renaud Ripart.
    85. Sada Thioub hlavičkoval ze záklonu jen nad domácí branku
     
    85
    Teď už to bylo z pohledu Nimes nebezpečnější. Alioui stačil vykouzlit po kličce zpět do hřiště povedený centr na nabíhajícího Thiouba. Ten byl ale už příliš v záklonu a míč poslal jen nad břevno.
     
    84
    Téji Savanier si udělal prostor kolem obránce, následně přidal také nebezpečný centr, ale v pokutovém území bylo minimum jeho spoluhráčů a Lopes si tak snadno balon stáhl do rukavic.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro nováčka Ligue 1 Nimes, které se snaží srovnat stav s Lyonem.
    81. Terrierova akce druhou branku neskončila

    Vít Schück

    Branky: 26. Dembélé (Marcelo), 90. Depay

    Karty:   36. Cheikh Diop (LYO) – 19. Harek (NOQ), 34. Briancon (NOQ)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 5:10. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:11.
    Olympique Lyon: A. Lopes – F. Mendy, Marcelo (C), Denayer, Marçal – Cheikh Diop (67. Ferri), NDombèlé – Terrier, Depay (90+2. Pintor), Aouar – Dembélé (79. B. Traoré).
    Náhradníci: Gorgelin – Morel, Solet, Ferri, B. Traoré, Pintor, Ndiaye.

    Nîmes Olympique: Bernardoni – Alakouch, Briancon, Harek (C), Maouassa – De. Bouanga (66. Alioui), Bobichon (86. Ripart), Savanier, Valls – Depres (66. Bozok), Thioub.
    Náhradníci: Valette – Paquiez, Miguel, Hsissane, Alioui, Bozok, Ripart.

    Rozhodčí: Thual – Lombard, Aube
    thejrc.org