Třinec – Plzeň 2:3 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 5:3 (kon.) | K. Vary – Chomutov 6:3 (kon.)
Olomouc – Pardubice 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 2:5 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:1 (kon.)
konec
HC Olomouc
4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 19.10.2018, 18:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký páteční večer, hokejová Tipsport extraliga se po čtyřech dnech půstu znovu dostává před světlo pomyslných reflektorů. Na pořadu je totiž její takřka kompletní 11. kola. Jedním z šestice pátečních duelů i bude i souboj mezi Olomoucí a Pardubicemi. Utkání startuje v 18:00!
     
    HC Olomouc
    Olomoučtí hokejisté už popáté v řadě slyšeli v předsezónních analýzách stejné teze. Volnou parafrází by se Hanáci letos měli blížit předkolu, anebo rovnou baráži. Tak tradiční podceňování a nedocenění potenciálu týmu od médií či hokejových expertů se znovu na startu září objevilo v plné síle. Apriorní předsudky totiž nezbortily ani dvě účasti ve čtvrtfinále play-off nebo pohodlné 11. místo z před dvou let. Abychom však pouze nekřivdili hokejové komunitě, olomoucký management ani letos nemá k dispozici megalomanský rozpočet či podmínky. Výraznou změnou však byl dubnový odchod Zdeňka Venery, jehož nahradili na postu hlavního trenéra Jan Tomajko a Zdeněk Moták, kteří předtím působili u týmu jako asistenti. Pro oba je to kariérní premiéra, zároveň si oba stanovili v tuzemsku dost netradiční systém. Oba dva mají totiž stejné kompetence a rozhodovací práva.

    Kohouti během léta absolvovali relativně vydařenou přípravu, kdy se jim povedlo udolat ambiciózní Třinec či Vladivostok z prestižní KHL. Na druhé straně však zaznamenali kupříkladu debakl 0:6 na půdě Zlína. Výsledky sice něco mohou naznačit, s jakými atributy ale Olomouc do letošní sezóny opravdu je? Klíčovým bodem je rozhodně konsolidovanost. Kádr zůstal z velké části pohromadě, minimálně jeho osa. Z výraznějších postav kabiny odešli jen Jakub Herman a člen elitní formace Jan Eberle, nevyjasněnou budoucnost má prozatím zkušený bek Lukáš Galvas. Největší opory naopak byly udrženy. Jména jako Irgl, Konrád nebo Knotek tak drží prapor dlouholetého otloukánka a extraligy dál. Leč slovo otloukánek je ve spojení s Olomoucí v této době už dost velkým alibismem.

    Start páté sezóny Hanáků v řadě v nejvyšší soutěži zastihl klub jako stabilizovanou organizaci, která má stále větší ambice a na poměry i zkonsolidovanou finanční základnu. Výsledky na startu ostrého ročníku tak nebyly pro zasvěcenější fanoušky až takovým překvapením. Olomouc zdolala v prvním kole Karlovy Vary, následovala i naprosto nečekaná výhra v Třinci. O týden později pak stejný tým, který byl už tak častokrát odepisován, potrápil obhájce titulu z Brna. Pro Olomouc se poté ale trošku spikl itinerář Tipsport extraligy, kvůli změně televizního schéma vysílání hrála ani ne o 24 hodin později v Hradci Králové.

    Právě od tohoto zářijového duelu vyšly na povrch letošní slabiny týmu. Relativní úzkost opor, nedostatečná produktivita v zakončení či nevyrovnané výkony některých hráčů. Prohra proti Mountifieldu byla nicméně nepochybně ovlivněna i únavou ze zmíněného duelu s Kometou. Svěřenci koučů Tomajka a Motáka nicméně ukázali i posun oproti Venerovskému úspornému stylu, nesprávně považenému za ryze defenzivní. Hanáci prozatím dokáží předvádět i moderní a dynamické pojetí ofenzívy či rozehrávky, což v předešlých letech nebývalo od tohoto týmu zvykem. Olomouc sice ještě dokázala zdolat letos i Vítkovice, na kontě má ovšem i šňůru tří proher v řadě (z toho jedné po prodloužení). Ta poslední byla velmi bolestná, když tým ztratil třígólový náskok v Liberci. Poslední dvojzápas ovšem přinesl znovu do Olomouc tříbodové zisky, po nečekaných triumfech nad Plzní a Mladou Boleslaví jsou momentálně kohouti ne neočekávaném sedmém místě tabulky, na vedoucí Mounfield ztrácí šest bodíků.

    Kdo je vlastně pilířem aktuální olomoucké hry? Jednoznačně se jím dá považovat Zbyněk Irgl. Srdcař. Pan Hráč. Vítkovický odchovanec znovu dokazuje, proč patříval mezi opory reprezentace i kluby v KHL. Po útlumu v Třinci tak znovu patří mezi jednu z největších a nejvýraznějších hvězd celé soutěže. V Olomouci pak se svými výkony nemá konkurenci. S osmi brankami mu patří třetí příčka v tabulce střelců celé extraligy, v součtu se svou jednou asistencí se pak vejde i do elitní desítky kanadského bodování. Šest kanadských bodů pak má Lukáš Nahodil (4+2), jenž přišel na Hanou z Komety nečekaně před dvěma týdny. Mezi tváře kabiny se pak řadí třeba i kapitán Martin Vyrůbalík, talentovaný bek Jakub Galvas nebo první centr Jan Knotek. Ani jeden z nich však výraznějších bodového zisku zatím nedosáhl. V brance pak dostává největší prostor Branislav Konrád, jenž má zatím díky úspěšnosti zákroků 94,58 % nejlepší čísla ze všech kolegů v soutěži, mladý Jan Lukáš se zatím drží na úrovni 87,88 %.
     
    HC Dynamo Pardubice
    Pardubičtí hokejisté se nepovedeném ročníku 2016/2017 v tom předchozím vrátili před linii neúspěchu a zatracení. Východočeši i díky posílení a utužení kádru dokázali nakonec vybojovat čtvrtfinálovou účast a konečné šesté místo. Pryč bylo strachování se o holé přežití mezi českou hokejovou smetánkou. Logicky se tak i před letošní sezónou nabízela otázka, zda obroda Dynama bude pokračovat i nadále. Pardubickou kabinu sice opustili takové opory jako centr David Tomášek nebo Martin Kaut, parta okolo trenéra Miloše Holaně však přesto nebyla v předsezónních analýzách řazena mezi jakkoli podprůměrné kádry. Východočeši sice nezískali hvězdné posily, doplnění soupisky v podobě nadějných hráčů typu Vojtěcha Budíka, Jana Mandáta, Matouše Kratochvíla nebo Rusa Daniila Miromanova ovšem dávalo v kontextu klubové filozofie logický smysl.

    Dynamu se ovšem už příprava příliš nevyvedla. Podle slov trenérů sice nebyla po herní stránce nijak hrůzostrašná, pardubickým útočníkům ale scházela výrazně produktivita v zakončení. Ta se projevila i na startu ostrého extraligového ročníku, kdy Východočeši podlehli třeba vysoko 2:6 Litvínovu. Z úvodních čtyř duelů si navíc připsali pouze jedinou výhru. Přelom září a října už ovšem znovu Dynamo nasadilo své tempo z minulého ročníku, když zdolali po nájezdech mistrovskou Kometu, další dva body brali i proti Plzni, plnohodnotnou výhru pak zapsali i proti Liberci. Na druhé straně však podlehli trápící se Mladé Boleslavi. právě tento duel ukázal už trošku dříve než výsledky pardubické potíže v ofenzívě, Holáňovi svěřenci následně ještě udolali Chomutov, poslední dva extraligové duely ovšem počítat mezi úspěšné rozhodně nemohou.

    Porážku 1:6 na půdě trápícího se Zlína by čekal jen málokdo. Zranění, nesehranost improvizovaně stavěných defenzivních řad. Klubový management sice jako výpomoc přivedl z Vrchlabí Marka Voženílka, z Jihlavy Petra Štindla a taktéž prostějovského Daniela Koláře. Změny v pardubickém kádru tak tímto neustaly, z Chomutova přišel o víkendu místo zkušeného Tomáše Svobody vytáhlý Dávid Skokan. Ani to však nepomohlo, Dynamo padlo v sobotu v Třinci taktéž vysoko 1:6. , posledně zmíněná posila navíc dostala ve stejném zápase disciplinární distanc, který jí brání v naskočení do souboje s Olomoucí. Stopku má ještě k tomu i velká opora Dynama Marek Trončinský za hit na Bohumila Janka z duelu s Chomutovem.

    Nejproduktivnějším hráčem Pardubických momentálně zůstává ostrostřelec Petr Sýkora, který už má na kontě čtyři branky a čtyři asistence. Jeho kolega z kabiny Rostislav Marosz je pak v kanadském bodování jen těsně za ním s bilancí 4+3. Letní posila Miloš Bubela pak zatím zapsal dvě branky a tři asistence. Výkony Východočechů ovšem stojí i na muži v masce. Fantom Ondřej Kacetl se prozatím může pyšnit úspěšností zákroků 90,28 %. Talentovaný Milan Klouček se zatím drží pod 84% mezí.
    Obránce Marek Trončinský s odvoláním proti čtyřzápasové disciplinární stopce neuspěl, stejně jako Dávid Skokan se tak na olomouckém ledě neobjeví

     
    Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    14.10.2018 Mladá Boleslav x Olomouc 1:2
    12.10.2018 Olomouc x Plzeň 3:1
    06.10.2018 Liberec x Olomouc 4:3 pr.

    HC Dynamo Pardubice
    13.10.2018 Třinec x Pardubice 6:1
    10.10.2018 Zlín x Pardubice 6:1
    07.10.2018 Pardubice x Chomutov 5:3
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    08.02.2018 Olomouc x Pardubice 5:3 (TELH 2017/18)
    03.01.2018 Pardubice x Olomouc 3:1(TELH 2017/18)
    28.11.2017 Olomouc x Pardubice 3:2 pr. (TELH 2017/18)
     
    Hlavními rozhodčími tohoto utkání jsou Robin Šír a Petr Lacina. Jako čaroví sudí jsou pak delegováni Jaromír Bryška a Vít Komárek.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Švrček, J. Galvas, Ondrušek (C), Dujsík, Jaroměřský, Staněk – V. Tomeček, J. Knotek (A), Laš – Irgl, Kolouch, Burian – J. Káňa, Nahodil, Strapáč – Skladaný, Ostřížek, Holec.

    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kacetl) – Wishart, Cardwell, Hrabal, Holland, Čáslava, Miromanov – Rolinek (C), Bubela, Vondráček – Kusý, Marosz, Treille (A) – Perret, Poulíček, P. Sýkora (A) – Voženílek, Dušek, M. Kratochvíl.

    Rozhodčí: Lacina, Šír – Bryška, Komárek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba celky už ukončily rozbruslení a vydaly se zpět do kabin, startujeme za necelou čtvrthodinu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Olomoučtí hokejisté se pokoušeli hned od prvních minut o aktivní presink, prozatím však Pardubice zvládají tento nápor pokrývat. Hanáci tak musí honem rychle řadit zpátečku a postupovat s hostujícími šiky.
     
    00:49
    Olomouc vyhazuje puk přes všechny čáry, Dynamo se díky tomuto icingu dostane před Konrádovu klec.
     
    01:22
    Galvas se dostal k zajímavé ráně po Kolouchově aktivitě, avšak přes hradbu těl se jeho dělovka nedostala. Pardubice nyní byly pod velkým tlakem, následně totiž po Ondruškově pumelici mohl dorážet i Burian. Čáslava si ovšem udělal před vlastní brankou pořádek a olomouckého útočníka zpracoval ručně.
     
    02:12
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice se dostávají do jednobrankového vedení! Po nečekané teči JORDANA PERRETA před Konrádem se totiž puk zavlnil až v olomoucké síti, parádní ránu od modré celou akci inicioval Petr Čáslava, Olomouc byla nyní pořádně zaskočena. Asistence: Petr Čáslava, Patrik Poulíček.
    02:12 Jordann PERRET - 0:1
     
    03:42
    Knotek dostal na ose hřiště trošku volného prostoru, jenomže jeho rána nakonec mezi třemi tyčemi neskončila. Olomoucký elitní centr sice mířil směrem na levou stranu, Hrabal vša jeho pokud srazil na zadní mantinel.
     
    04:16
    Olomoucká druhá formace znovu ukázala svou sílu v sehranosti. Po Irglově samostatném úniku na levé straně se musel hned dvakrát Klouček pořádně natahovat. Domácí kanonýr se ovšem vyrovnání nedočkal, další nebezpečnou dorážku si připsal i Kolouch, avšak taktéž pálil jen do pardubického brankáře.
     
    05:37
    Slovenský šikula Miloš Bubela si najížděl po levé straně a bez většího rozmýšlení okamžitě zvolil ránu zápěstím. Olomoučtí hráči si ale mohou pořádně oddechnout, jeho pumelici vyrazil na poslední chvíli Konrád do ochranné sítě.
     
    06:07
    Olomouc čeká první přesilová hra. Za podražení na modré čáře při snaze zastavit postup domácích je vyloučen pardubický forvard Rostislav Marosz (PAR).
     
    06:13
    V olomouckém sektoru sice momentálně vlaje choreo připomínající dlouholetou věrnost Jiřího Ondruška (OLO) místnímu klubu, olomoucký kapitán ale nyní bude paradoxně vylučován. Sudí mu udělují trest za pozdní dohrání v obranném pásmu.
     
    06:56
    Konrád se musel nyní pořádně otáčet, když velmi nečekaně zvolil střelu Daniil Miromanov. Puk však přeci jen skončil v lapačce domácího brankáře, vhazovat se tak bude po jeho levici.
     
    07:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu vyrovnání! Olomouc se dost nečekaně dostává ke skórování ve hře čtyř proti čtyřem, když se z nenápadné rány prosazuje VILÉM BURIAN. Exbrněnský forvard sebral odražený puk a po ladné otočce se prosadil ránou mezi Kloučkovy betony. Pardubický brankář zřejmě na puk dostatečně neviděl. Asistence: Robin Staněk.
    07:18 Vilém BURIAN - 1:1
     
    07:45
    Pardubice nyní čekají krušnější chvilky, Miloš Bubela (PAR) je totiž vylučován za podrážení v útočném pásmu. Hanáci tak znovu dostávají možnost přesilové hry.
     
    08:50
    Laš a Irgl. To jsou zatím jediní hráči Olomouce, kteří při přesilovce dokázali Kloučka spolu s jeho kolegy v pardubické obran ohrozit. Oba jejich pokusy ale talentovaný golman pokryl po Lašově ráně se pak strhla před brankovištěm navíc menší postrkovaná.
     
    09:45
    Olomouc se sice s koncem Bubelova trestu ještě snažila vehementně dostat kotouč před Kloučka, Hanáci už ovšem nemají sílu. Puk tak směřuje znovu do středního pásma, slovenský útočník se navíc vrací zpět na led.
     
    10:32
    Poulíček s Perretem se vydatně pokoušeli narušit pevnou obrannou linii Olomouce na modré čáře, což se jim však nyní nevydařilo. Sudí tomuto duu i za nesouhlasu Petra Čáslavi pískají ofsajd.
     
    11:05
    A další šance! Burian dokázal najít zajímavě najetého Koloucha, který se nacházel na opačné straně útočného pásma, rána exvítkovického bombera nicméně Kloučka nedokázala překonat. Pardubický brankář jí stačill vyrazit před sebe, s velkým štěstím následně Cardwell puk dostal mimo nebezpečnou zónu.
     
    12:02
    Hanáci se nyní znovu dostali do výraznějšího tlaku, Klouček tak raději přerušil hru. Na řadě je další komerční přestávka.
     
    12:30
    Švrček sice zvládl přetlačit pardubického protivníka, jenomže zapomněl při souboji a puk. Sudí mu tak zřejmě právem zapískali ofsajdové postavení, hra je vykázána do středního pásma.
     
    13:03
    Káňa se prezentoval zajímavou ránou z levé strany, nicméně Klouček byl znovu naprosto koncentrován. Puk tak ukryl pardubický talent do lapačky, Hanáci přesto mohou za malou chvíli pokračovat v presu.
     
    13:48
    Poulíček se zvládl natlačit do předbrankového prostoru, odkud celkem nečekaně i nadvakrát pálil. Napoprvé si pomohl Konrád zákrokem, druhá rána už ovšem mířila nebezpečně nad horní tyč. Domácí si museli pořádně oddechnout.
     
    14:36
    Olomouc prozatím celkem svižně zvládá pokrývat pardubickou ofenzivní hru, nicméně Dynamo v žádném případě rozhodně za domácími nezaostává. Ba naopak, v mnoha částech hry zatím domácí převyšuje.
     
    15:09
    Škůrek si připsal velice nebezpečnou ránu od modré čáry! Puk letěl z hole domácího obra kousek vedle levé tyče, Klouček za ránou jen ohlédl. Domácí nápor i nadále pokračuje.
     
    16:23
    Tomeček ukázal velice zajímavou ránu, nicméně dorážka z bezprostřední blízkosti Kloučka nakonec nebyla úspěšná. Nápor, který už předtím inicioval Laš, tak nakonec neskončil žádným výsledkem.
     
    16:50
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A je tu další branka Pardubic! Olomouc sice měla v posledních minutách o trošku větší počet šancí, nicméně Východočeši se dostávají do vedení v podobném stylu jako při první brance. JORDAN PERRET znovu ukázal parádní tečovací dovednosti, když usměrnil ránu od modré čáry do protipohybu Konráda. Asistence: Daniil Miromanov.
    16:50 Jordann PERRET - 1:2
     
    17:19
    Olomouc se znovu dostane k přesilové hře, za podrážení Ostřížka ve stoprocentní šanci nyní půjde na trestnou lavici Josef Hrabal (PAR).
     
    18:13
    Hanáci si připsali během přesilovky už několik tutovek! Ani tentokrát však letošní olomoucký deficit ve využívání početních výhod není prolomen. Bomby Irgla i Koloucha totiž zlikvidoval Klouček, tu druhého jmenovaného pak ještě zřejmě i mírně odclonila tyč.
     
    19:19
    Hrabal se vrací zpátky na hrací plochu, Olomouc svou početní výhodu tudíž ani tentokrát nevyužívá. Pardubice si mohou pořádně oddechnout, během dvou minut zažily pořádně vypjaté momenty.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla velice svižný a dynamický hokej. Rozhodně se nedá potvrdit, že by měly Pardubice na olomoucké půdě působit jen v roli figuranta. Předzápasové analýzy sice Dynamo spíše odepisovaly, opak je však pravdou. Pryč jsou zatím dvě prohry v poměru 1:6, když Francouz Jordan Perret ukázal dvě fantastické teče. Olomouc měla sice dlouhou dobu velký tlak, zatím však na svého soupeře jednu branku ztrácí. Utkání rozhodně slibuje ještě pořádnou zápletku, pokračujeme přibližně v 18:56.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Pardubičtí hokejisté hned od startu třetiny zkoušeli napadat olomouckou obrannou řadu postupnou a konstruktivní rozehrávkou, na druhé straně se ovšem zjevil Burian. Jeho ránu s velkým štěstím vyrazil Klouček ramenem nad branku.
     
    21:58
    Káňa se dostal na ose hřiště k ideální nahrávce od Nahodila, jenomže bomba z první Kloučka nepřekvapila. Na puk pardubický brankář velmi dobře viděl, střelu tak ukryl bez potíží v lapačce.
     
    22:30
    Holec se prodral do útočného pásma, nicméně jeho střelecký pokus neměl dostatečnou intenzitu. Klouček si tak připisuje další bezproblémový zákrok, Hanáci zůstávají natlačeni v pardubickém obranném pásmu.
     
    23:33
    Kusý se zjevil na levé straně, když si domácí zapsali kiks na modré čáře. Přečíslení dvou proti jednomu ovšem Dynamo nevyužívá. Prvně jmenovaný pouze vystřelil z levé strany, pro Konráda šlo o bezproblémovou práci.
     
    24:13
    Marosz se prodral po pravém křídle k palbě z kruhů, jenomže ranou doprostřed domácí branky Konráda neohrozil. Následně se sice dostal do konfliktu se Staňkem, vše však skončilo jen shozenou helmou. Rozhodčí nebudou vylučovat.
     
    25:06
    Ostřížek se dostal ke stoprocentní tutovce! Olomoucký křídelník ale Irglovu vyraženou ránu netrefil, když mu puk přeskočil čepel. Domácí nyní mají enormní tlak.
     
    25:12
    Olomouc dostává k dipozici další přesilovou hru, za podrážení je tentokrát vyloučen Petr Čáslava (PAR).
     
    26:32
    Ondrušek si vypracoval obrovskou tutovku! Tváří tvář Kloučkovi ale mířil jen do pardubického fantoma, domácí i nadále Dynamo presují.
     
    26:44
    Pardubice si mohou pořádně oddechnout! Irgl se chopil odpovědnosti a vypálil svůj projektil přímo na branku, puk letěl jen těsně vedle spojnice!
     
    27:12
    Čáslava se vrací zpět na led, ani tentokrát se kohouti využití početní výhody nedočkali.
     
    28:46
    Ostřížek si zapsal další velice zajímavý pokus, ale Klouček byl i tentokrát pozorný. Kotouč se mladému pardubickému brankáři podařilo vyrazit mimo brankoviště, zde už si jej pohlídal Cardwell. Dynamo se může zkonsolidovat.
     
    29:21
    Olomouc měla v posledních okamžicích výraznou převahu, stále však nedokáže proměnit své šance, když má problémy zejména s finální fází. Pardubická obrana ovšem zatím nepůsobí sebevědomě.
     
    29:46
    Galvas se vydal na ofenzivní výlet před Kloučka, který zřejmě zakončení na přední tyč nečekal. Pardubický brankář tak v pádu posunul celou brankovou konstrukci, hra se pro tuto chvíli přerušuje.
     
    30:15
    Burian a následně i Irgl se snažili dostat puk před Kloučka, ale pardubický brankář má nyní obrovskou dávku štěstěny. Hned natřikrát si tak zapsal fantastický zákrok, Dynamo nyní v zadních řadách nestíhá.
     
    31:14
    Pardubice nikam nespěchají a po taktické stránce zatím tuto třetinu zvládají. Nikam nespěchají a bez potíží neutralizují většinu domácích výpadů, Hanáci tak hned na několikrát startují rozehrávku od znovu.
     
    32:38
    Ostřížek dostal od Holce z rohu hezkou přihrávku, avšak zorientovat se na malém prostoru se mu nepovedlo. Po otočce sice vypálil na branku, ale jeho rána mířila přímo do připraveného Kloučka, jenž puk uklidil do výstroje. Na řadě je komerční pauza.
     
    33:19
    Olomouci se prozatím nedaří navázat na aktivní rozehrávku, neboť Pardubicím se daří pokrývat většinu olomouckých forvardů. Pro oko diváka to zatím tak není žádná podívaná.
     
    34:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A znovu máme vyrovnáno! Olomouci se nyní povedlo vykombinovat puk přes zahuštěnou obrannou zónu Pardubic a rána kapitána JIŘÍHO ONDRUŠKA z pravé strany nakonec zapadla přímo do bližší šibenice. Klouček zřejmě moc na tento střelecký pokus neviděl. Asistence: Marek Laš, Zbyněk Irgl.
    34:31 Jiří ONDRUŠEK - 2:2
     
    35:44
    Olomouc měla pořádné problémy s rozehrávkou, avšak krizový moment nakonec Tomáš Dujsík zvládl. Olomouc tak po delší době může svou defenzívu zklidnit.
     
    36:28
    Holec se dostal se Skladaným do rychlého přečíslení, jenomže křídla čtvrté formace svou tutovku nevyužila. Pád pardubického beka do přihrávky prvně jmenovaného zachránil zřejmě obrovské gólovce.
     
    37:36
    Olomouc se dostane k další početní výhodě, za hákování v obranném pásmu si půjde menší trest odsedět Patrik Poulíček (PAR).
     
    38:51
    Irgl vybídl Buriana k rychlé kličce u levé tyče, avšak Klouček se stačil dostatečně rychle přesunout. Pardubický brankář nyní zachraňuje svůj tým na poslední chvíli, přesilovková formace Olomouce nyní zapisuje jednu šanci za druhou.
     
    39:09
    A znovu Burian! Klouček tentokrát předvedl další spektakulární zákrok, Hanáci neprotlačili pod jeho beton ani druhou dorážku. Pardubický brankář nyní raději po velkém tlaku přerušuje hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina sice přinášela zprvu velice statickou a divácky méně atraktivní hru, když se Dynamu dlouhou dobu dařilo pokrývat olomoucké ofenzivní snahy. Zlom však nastal po vyrovnávací brance Hanáků, kteří po Ondruškově trefě nastartovali k enormnímu ofenzivnímu presu. I díky fantastickému výkonu Milana Kloučka však zatím další branku nepřidali. Rozuzlení tomuto hokejovému dramatu tak zřejmě přinese až třetí třetina, která startuje přibližně v 19:46.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Laš se hned na startu periody dostal k zajímavé šanci, avšak olomoucký forvard nedokázal v pádu dostatečně přesně zakončit. Jeho rána ze střední vzdálenosti tak končí na zadním mantinelu.
     
    41:20
    Kolouch se dostal k vyražené ráně Irgla, avšak exvítkovický útočník nedokázal trefit poskakující puk před odkrytou částí branky. Dynamo mělo nyní pořádnou dávku štěstěny!
     
    42:02
    Dynamo po dlouhé době dostává možnost přesilové hry. Rozhodčí totiž zaznamenali dohrání souboje v podání Jana Káni (OLO). Jeho přestupek proti pravidlům byla nakonec hodnocen jako hákování.
     
    42:48
    Irgl zkusil fintu v podobě obtočení se okolo branky, Klouček ale stačil se štěstím doklouzat k opačné straně brankoviště, Dynamo si může pořádně oddechnout.
     
    43:35
    Hrabal vyzkoušel střelbu od modré, ale rána pardubického beka přes přehuštěný střed olomouckého diamantu pro oslabení nebyla úspěšná. Puk skončil sražen v rohu hřiště.
     
    44:02
    Jan Káňa je zpět na ledě, Olomouc si tak dokázala své oslabení odbránit, Dynamo přesto pokračuje v kombinaci na domácí obranné třetině.
     
    44:46
    Karty se obrací. Tomáš Vondráček (PAR) až příliš okatě podrazil rozehrávající Švrčka u mantinelu, Hanáky tak čeká další přesilovka.
     
    45:38
    Irgl pokoušel míchat puk přímo před bránícím Rolinkem, jenomže pardubický kapitán se nenechal rozhodit. Hanáci navíc po vyražené ráně musí spěchat rychle zpět.
     
    46:46
    Pardubice jsou už kompletní, Hanákům se předchozí přesilová hra moc nevydařila. Klouček tentokrát nebyl pod takovou permanencí.
     
    47:33
    Dušek s Kratochvílem se snažili rychle dostat puk až do útočného pásma, jenomže jejich bleskové překročení modré čáry bylo hodnoceno jako pardubický ofsajd. Na řadě je komerční přestávka.
     
    48:32
    Jaroměřský, Škůrek a Laš. Tato trojice si připsala během krátké chvíle tři obrovské tutovky, avšak Milan Klouček zapisuje fantastické zákroky. Při všech třech situacích puk poskakoval kousek od brankové čáry.
     
    49:19
    Irgl měl na hokejce gólovku! I takový kanonýr se ovšem netrefil, krásná průniková nahrávka Koloucha tak zůstala nevyužita. Pardubice přežily klinickou smrt!
     
    50:30
    Konrád měl lehké problémy při rozehrávce, které málem vyústili ve velkou lapálii. Hanáci ovšem krizový moment s velkým štěstím zvládli, Ostřížek dokázal puk vyvést z nebezpečného prostoru.
     
    50:48
    Holec se už poněkolikáté v zápase pustil do Cardwella, rozhodčí vše řeší nakonec bez trestů.
     
    51:26
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí stadion zaplavuje obrovská vlna euforie. Elektrizující atmosféru spustil svou dělovkou od modré DAVID ŠKŮREK, který propálil naprosto všechno, co mu stále v perimetru. Klouček podle všeho na ránu moc neviděl. Asistence: Jan Knotek, Marek Laš.
    51:26 David ŠKŮREK - 3:2
     
    51:39
    Olomouc se dostává znovu k oslabení, Zbyněk Irgl (OLO) totiž při svém postupu po levém křídle zabránil pardubickému obránci ve hře. Za bránění protihráči tak obdržel do sudích menší trest.
     
    52:16
    Burian se sice dostal ve středním pásmu k vyraženému puku v okamžiku, kdy už před ním byl jej jediný protihráč. Olomoucký útočník ale už neměl dostatek sil, volí tak nejjednodušší variantu v podobě vyhození kotouče do středního pásma.
     
    53:24
    Treille se protlačil k dorážce po Čáslavově bombě od modré, ale Konrád v krizovém momentu vytáhl pohotový zákrok. Slovenský brankář raději pouští kotouč volně padat za branku. Olomouc se i nadále bude muset bránit pardubické přesile.
     
    53:39
    Irgl se dostává zpět na led, Hanáci tak přežili i další oslabení. Pardubice se v této chvíli konsolidují za vlastní brankou, Východočeši rozhodně ještě nic nevzdávají.
     
    54:19
    Klouček má zřejmě menší problém s výstrojí, proto se hra po komerční pauze na chvíli přerušuje. O vážnou šlamastyku zřejmě ovšem nešlo, pardubický brankář je po chvíli zpět v brankovišti.
     
    55:39
    Irgl vyzkoušel pozornost pardubické defenzívy při rozehrávce, avšak jeho presink nakonec neměl dostatečný efekt. Hanáci se musí místo toho honem rychle vracet Dynamo začíná zvyšovat otáčky.
     
    56:48
    Olomouc měla hned několik přečíslení po sobě, jenomže ani jedna nadějná šance neskončila ohrožením branky. Při obou situacích zradila domácí přesnost. Naposledy se nepovedlo Skladanému poslat volej přesně na Holce.
     
    57:34
    Dynamo buší do olomoucké obranné pevnosti, ale zatím ze svého mohutného tlaku nedokázalo vyplodit kloudnější tutovku. O jedinou střelu se tak postaral jen Cardwell, Konrád nicméně jeho ránu z levého kruhu pokryl bez potíží.
     
    58:02
    Pardubice si vyžádaly oddechový čas!
     
    58:02
    Klouček je na střídačce, Dynamo zkouší power-play!
     
    58:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to se jen tak nevidí! Olomouc si připisuje technický gól, když pardubičtí obránci posunuli vlastní branku při snaze zabránit o proklouznutí puku do odkryté sítě. Hodně kontroverzní moment naštval celou pardubickou pětku, domluvy rozhodčím, zejména od Rostislava Marosze, který byl celé situaci nejblíže, nepomohly. Branku si tak připisuje ZBYNĚK IRGL, jenž se jako poslední dotkl kotouče.
    58:17 Zbyněk IRGL - 4:2
     
    59:35
    Hanáci už závěr nechtějí podcenit, což je zjevné z jejich herního projevu. Dynamo se přesto ještě snaží o zvrat.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: David Škůrek (Olomouc) – Jordan Perret (Pardubice)
     
    Střely na branku v celém utkání: Olomouc – 41, Pardubice – 16
     
    Třetí třetina přinesla nakonec velice zajímavé rozuzlení. Olomouc si totiž připsala branku po velice kontroverzní situaci, která zřejmě ještě v následujících dnech bude mnohokrát rozebírána v médiích. Rozhodčí totiž přiznali Hanákům technickou branku, když se mezi střelce zapsal Zbyněk Irgl a zmrazil tak pardubické snahy o vyrovnání, které právě v posledních minutách vrcholily. Olomouc si tak potřetí v řadě zapisuje tři body, Pardubice naopak ani tentokrát na vítězství nedosáhly, a to i přes menší střeleckou potenci sehráli s domácími relativně vyrovnanou partii. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (20:30:21)
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 8. Burian (Staněk), 35. Ondrušek (Laš, Irgl), 52. Škůrek (J. Knotek, Laš), 59. Irgl – 3. Perret (Čáslava, Poulíček), 17. Perret (Miromanov)


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Švrček, J. Galvas, Ondrušek (C), Dujsík, Jaroměřský, Staněk – V. Tomeček, J. Knotek (A), Laš – Irgl, Kolouch, Burian – J. Káňa, Nahodil, Strapáč – Skladaný, Ostřížek, Holec.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kacetl) – Wishart, Cardwell, Hrabal, Holland, Čáslava, Miromanov – Rolinek (C), Bubela, Vondráček – Kusý, Marosz, Treille (A) – Perret, Poulíček, P. Sýkora (A) – Voženílek, Dušek, M. Kratochvíl.

    Rozhodčí: Lacina, Šír – Bryška, Komárek
    ocianews.com