Třinec – Plzeň 2:3 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 5:3 (kon.) | K. Vary – Chomutov 6:3 (kon.)
Olomouc – Pardubice 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 2:5 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:1 (kon.)
konec
HC Olomouc
4:2 (1:2, 1:0, 2:0)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 19.10.2018, 18:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:17 Zbyněk IRGL - 4:2
     
    58:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to se jen tak nevidí! Olomouc si připisuje technický gól, když pardubičtí obránci posunuli vlastní branku při snaze zabránit o proklouznutí puku do odkryté sítě. Hodně kontroverzní moment naštval celou pardubickou pětku, domluvy rozhodčím, zejména od Rostislava Marosze, který byl celé situaci nejblíže, nepomohly. Branku si tak připisuje ZBYNĚK IRGL, jenž se jako poslední dotkl kotouče.
     
    58:02
    Pardubice si vyžádaly oddechový čas!
     
    51:39
    Olomouc se dostává znovu k oslabení, Zbyněk Irgl (OLO) totiž při svém postupu po levém křídle zabránil pardubickému obránci ve hře. Za bránění protihráči tak obdržel do sudích menší trest.
    51:26 David ŠKŮREK - 3:2
     
    51:26
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí stadion zaplavuje obrovská vlna euforie. Elektrizující atmosféru spustil svou dělovkou od modré DAVID ŠKŮREK, který propálil naprosto všechno, co mu stále v perimetru. Klouček podle všeho na ránu moc neviděl. Asistence: Jan Knotek, Marek Laš.
     
    48:32
    Jaroměřský, Škůrek a Laš. Tato trojice si připsala během krátké chvíle tři obrovské tutovky, avšak Milan Klouček zapisuje fantastické zákroky. Při všech třech situacích puk poskakoval kousek od brankové čáry.
     
    44:46
    Karty se obrací. Tomáš Vondráček (PAR) až příliš okatě podrazil rozehrávající Švrčka u mantinelu, Hanáky tak čeká další přesilovka.
     
    42:48
    Irgl zkusil fintu v podobě obtočení se okolo branky, Klouček ale stačil se štěstím doklouzat k opačné straně brankoviště, Dynamo si může pořádně oddechnout.
     
    42:02
    Dynamo po dlouhé době dostává možnost přesilové hry. Rozhodčí totiž zaznamenali dohrání souboje v podání Jana Káni (OLO). Jeho přestupek proti pravidlům byla nakonec hodnocen jako hákování.
     
    41:20
    Kolouch se dostal k vyražené ráně Irgla, avšak exvítkovický útočník nedokázal trefit poskakující puk před odkrytou částí branky. Dynamo mělo nyní pořádnou dávku štěstěny!
     
    37:36
    Olomouc se dostane k další početní výhodě, za hákování v obranném pásmu si půjde menší trest odsedět Patrik Poulíček (PAR).
     
    36:28
    Holec se dostal se Skladaným do rychlého přečíslení, jenomže křídla čtvrté formace svou tutovku nevyužila. Pád pardubického beka do přihrávky prvně jmenovaného zachránil zřejmě obrovské gólovce.
    34:31 Jiří ONDRUŠEK - 2:2
     
    34:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A znovu máme vyrovnáno! Olomouci se nyní povedlo vykombinovat puk přes zahuštěnou obrannou zónu Pardubic a rána kapitána JIŘÍHO ONDRUŠKA z pravé strany nakonec zapadla přímo do bližší šibenice. Klouček zřejmě moc na tento střelecký pokus neviděl. Asistence: Marek Laš, Zbyněk Irgl.
     
    30:15
    Burian a následně i Irgl se snažili dostat puk před Kloučka, ale pardubický brankář má nyní obrovskou dávku štěstěny. Hned natřikrát si tak zapsal fantastický zákrok, Dynamo nyní v zadních řadách nestíhá.
     
    26:44
    Pardubice si mohou pořádně oddechnout! Irgl se chopil odpovědnosti a vypálil svůj projektil přímo na branku, puk letěl jen těsně vedle spojnice!
     
    26:32
    Ondrušek si vypracoval obrovskou tutovku! Tváří tvář Kloučkovi ale mířil jen do pardubického fantoma, domácí i nadále Dynamo presují.
     
    25:12
    Olomouc dostává k dipozici další přesilovou hru, za podrážení je tentokrát vyloučen Petr Čáslava (PAR).
     
    25:06
    Ostřížek se dostal ke stoprocentní tutovce! Olomoucký křídelník ale Irglovu vyraženou ránu netrefil, když mu puk přeskočil čepel. Domácí nyní mají enormní tlak.
     
    23:33
    Kusý se zjevil na levé straně, když si domácí zapsali kiks na modré čáře. Přečíslení dvou proti jednomu ovšem Dynamo nevyužívá. Prvně jmenovaný pouze vystřelil z levé strany, pro Konráda šlo o bezproblémovou práci.
     
    20:36
    Pardubičtí hokejisté hned od startu třetiny zkoušeli napadat olomouckou obrannou řadu postupnou a konstruktivní rozehrávkou, na druhé straně se ovšem zjevil Burian. Jeho ránu s velkým štěstím vyrazil Klouček ramenem nad branku.
     
    18:13
    Hanáci si připsali během přesilovky už několik tutovek! Ani tentokrát však letošní olomoucký deficit ve využívání početních výhod není prolomen. Bomby Irgla i Koloucha totiž zlikvidoval Klouček, tu druhého jmenovaného pak ještě zřejmě i mírně odclonila tyč.
     
    17:19
    Olomouc se znovu dostane k přesilové hře, za podrážení Ostřížka ve stoprocentní šanci nyní půjde na trestnou lavici Josef Hrabal (PAR).
    16:50 Jordann PERRET - 1:2
     
    16:50
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A je tu další branka Pardubic! Olomouc sice měla v posledních minutách o trošku větší počet šancí, nicméně Východočeši se dostávají do vedení v podobném stylu jako při první brance. JORDAN PERRET znovu ukázal parádní tečovací dovednosti, když usměrnil ránu od modré čáry do protipohybu Konráda. Asistence: Daniil Miromanov.
     
    15:09
    Škůrek si připsal velice nebezpečnou ránu od modré čáry! Puk letěl z hole domácího obra kousek vedle levé tyče, Klouček za ránou jen ohlédl. Domácí nápor i nadále pokračuje.
     
    13:48
    Poulíček se zvládl natlačit do předbrankového prostoru, odkud celkem nečekaně i nadvakrát pálil. Napoprvé si pomohl Konrád zákrokem, druhá rána už ovšem mířila nebezpečně nad horní tyč. Domácí si museli pořádně oddechnout.
     
    11:05
    A další šance! Burian dokázal najít zajímavě najetého Koloucha, který se nacházel na opačné straně útočného pásma, rána exvítkovického bombera nicméně Kloučka nedokázala překonat. Pardubický brankář jí stačill vyrazit před sebe, s velkým štěstím následně Cardwell puk dostal mimo nebezpečnou zónu.
     
    08:50
    Laš a Irgl. To jsou zatím jediní hráči Olomouce, kteří při přesilovce dokázali Kloučka spolu s jeho kolegy v pardubické obran ohrozit. Oba jejich pokusy ale talentovaný golman pokryl po Lašově ráně se pak strhla před brankovištěm navíc menší postrkovaná.
     
    07:45
    Pardubice nyní čekají krušnější chvilky, Miloš Bubela (PAR) je totiž vylučován za podrážení v útočném pásmu. Hanáci tak znovu dostávají možnost přesilové hry.
    07:18 Vilém BURIAN - 1:1
     
    07:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu vyrovnání! Olomouc se dost nečekaně dostává ke skórování ve hře čtyř proti čtyřem, když se z nenápadné rány prosazuje VILÉM BURIAN. Exbrněnský forvard sebral odražený puk a po ladné otočce se prosadil ránou mezi Kloučkovy betony. Pardubický brankář zřejmě na puk dostatečně neviděl. Asistence: Robin Staněk.
     
    06:13
    V olomouckém sektoru sice momentálně vlaje choreo připomínající dlouholetou věrnost Jiřího Ondruška (OLO) místnímu klubu, olomoucký kapitán ale nyní bude paradoxně vylučován. Sudí mu udělují trest za pozdní dohrání v obranném pásmu.
     
    06:07
    Olomouc čeká první přesilová hra. Za podražení na modré čáře při snaze zastavit postup domácích je vyloučen pardubický forvard Rostislav Marosz (PAR).
     
    04:16
    Olomoucká druhá formace znovu ukázala svou sílu v sehranosti. Po Irglově samostatném úniku na levé straně se musel hned dvakrát Klouček pořádně natahovat. Domácí kanonýr se ovšem vyrovnání nedočkal, další nebezpečnou dorážku si připsal i Kolouch, avšak taktéž pálil jen do pardubického brankáře.
    02:12 Jordann PERRET - 0:1
     
    02:12
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice se dostávají do jednobrankového vedení! Po nečekané teči JORDANA PERRETA před Konrádem se totiž puk zavlnil až v olomoucké síti, parádní ránu od modré celou akci inicioval Petr Čáslava, Olomouc byla nyní pořádně zaskočena. Asistence: Petr Čáslava, Patrik Poulíček.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 8. Burian (Staněk), 35. Ondrušek (Laš, Irgl), 52. Škůrek (J. Knotek, Laš), 59. Irgl – 3. Perret (Čáslava, Poulíček), 17. Perret (Miromanov)


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Švrček, J. Galvas, Ondrušek (C), Dujsík, Jaroměřský, Staněk – V. Tomeček, J. Knotek (A), Laš – Irgl, Kolouch, Burian – J. Káňa, Nahodil, Strapáč – Skladaný, Ostřížek, Holec.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček (Kacetl) – Wishart, Cardwell, Hrabal, Holland, Čáslava, Miromanov – Rolinek (C), Bubela, Vondráček – Kusý, Marosz, Treille (A) – Perret, Poulíček, P. Sýkora (A) – Voženílek, Dušek, M. Kratochvíl.

    Rozhodčí: Lacina, Šír – Bryška, Komárek
    ocianews.com