Košice – Detva 7:1 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 3:1 (kon.) | Nitra – Nové Zámky 5:3 (kon.)
Trenčín – Banská Bystrica 2:0 (kon.)
konec
HK Nitra
5:3 (2:1, 1:2, 2:0)
HC MIKRON Nové Zámky
Pátek 19.10.2018, 18:00 • Nitra Aréna, Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek pátečního večera a hezký víkend. Na početnou! (20:45:56)
     
    Dohráno! Nitra dnes na svém ledě v rámci třináctého kola Tipsport Ligy porazila rozjeté Nové Zámky a připisuje si na své konto zasloužené a velmi cenné tři body. Hosté dnes na půdě rivala nepředvedli špatný výkon, na úspěch to ale prostě a jednoduše nestačilo.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 34 – 19
    Vhazování: 41 – 25
    Využití přesilovek: 1/9 – 1/6
     
    Nejlepší hráči utkání
    NIT: Róbert Lantoši
    NZO: Andrej Košarišťan
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Šimboch předvedl proti střele Hrušky z mezikruží rutinní zákrok betonem, do konce utkání už zbývá zhruba šestnáct sekund.
     
    59:02
    Nitra právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, tři body z dnešního utkání zůstanou doma! Hokejisté v tmavém úplně rozebrali defenzívu svého soka a nikým nehlídaný BRANISLAV RAPÁČ okamžitě po převzetí přihrávky poslal pryž za záda strážce hostující svatyně – 5:3. Asistence: Lane Scheidl, Dalibor Bortňák.
     
    58:52
    Nejezchleb nestihl zabrzdit a v brankovišti se srazil se Šimbochem, hra se přerušuje. Nové Zámky si následně berou oddechový čas.
     
    57:50
    Ručkay nahrál před branku nějakému z jeho spoluhráčů, kotouč ale nakonec zachytil bránící domácí hokejista a vyhodil jej ven ze třetiny.
     
    56:51
    Novozámeckým se nedaří protlačit za modrou čáru, s jejich nadějemi na vítězství to začíná vypadat dost bledě. Nitru vstřelený gól hodně nakopl.
     
    55:44
    Jurík manévruje s kotoučem na holi za nitranskou klecí, hosté se snaží co nejrychleji odpovědět. Na vyrovnání jim zbývá jen něco málo přes čtyři minuty.
     
    54:31
    Nitra právě vstřelila branku!
    Svěřenci Antonína Stavjani přetavují početní výhodu v dost možná rozhodující gól a pět a půl minuty před koncem základní hrací doby jdou opět do vedení! Slovák nabil u modré čáry GRAEMU McCORMACKOVI, jenž si následně povyjel o kousek dopředu a nemilosrdně prostřelil bezmocného gólmana Nových Zámků. Asistence: Marek Slovák.
     
    53:58
    McCormack na poslední chvíli zachytil vyhozený kotouč, Nitra se tak stále drží před Košarišťanem. Novozámečtí začínají být nervózní.
     
    53:10
    Domácí mají velkou příležitost rozhodnout. Sekání se teď dopustil Tomáš Pospíšil (NZM), který tak ve velmi důležité fázi hry oslabuje svůj tým.
     
    53:04
    Třetí třetina je možná až trochu moc klidná, žádnou větší šanci jsme v posledních minutách neviděli. Šimboch s Košarišťanem moc práce nemají.
     
    52:29
    U nitranské střídačky probíhá tahanice o pryž, do které je zapojeno hned několik borců z obou týmů. Uvidíme, kdo si kotouč nakonec odveze...
     
    51:35
    Protiútok hostí ukončila připravená defenzíva Nitry už ve středním pásmu, momentálně mají jednoznačně více ze hry domácí.
     
    50:34
    Ani jednomu celku se teď nedaří na delší dobu zkrotit neposedný kotouč, který tak mění majitele poměrně často. Hraje se nahoru dolu.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 4. Bortňák (Kerbashian), 15. Slovák (Lantoši, Blackwater), 36. Lantoši, 55. McCormack (Slovák), 60. Rapáč (Scheidl, Bortňák) – 12. Ručkay (Jurík), 24. Jakúbek (Fábry), 28. Nejezchleb (Juraško)


    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Sloboda, Pupák, Rácz, Pätoprstý – Lantoši, Slovák, Blackwater – Buček, Richard, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Kerbashian – Hrušík, Čaládi, Fominykh.
    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Juraško, Andersons, Zaťko, Henderson, Novák, Ordzovenský, Hatala, Kudla – Štrauch, Hruška, Pospíšil – Jurík, Zbořil, Ručkay – Rogoň, Urban, Nejezchleb – Bajtek, Fábry, Jakúbek.

    Rozhodčí: Kalina, Kincses – Jobbágy, Árkovics.

    Diváci: 2 929
    bahis siteleri