Spišská N. Ves – Prešov 3:4 (po pr.) | Trnava – Osmos Bratislava 1:2 (kon.) | Michalovce – Dubnica 3:2 (kon.)
Martin – Topoľčany 4:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
HC Topoľčany
sk Pátek 19.10.2018, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ľubomír Hurtaj (tréner HC Topoľčany): "Vedeli sme, čo nás v tomto zápase čaká. Detailne sme si preštudovali video zo zápasu medzi Martinom a Dubnicou. V úvodnej tretine sa nám pomerne darilo, škoda však vylúčenia v závere počas ktorého sme inkasovali. Mohli sme udržať bezgólový stav do druhého dejstva, odchádzať do šatní za nerozhodného stavu. V druhom dejstve sme inkasovali rýchly gól hneď po buly, dvojgólový rozdiel sa následne ťažko doháňa. Na jednej strane som sklamaný z prehry, na druhej strane som rád, že sme ukázali, že hokej hrať vieme a prispeli sme k výbornému zápasu. Diváci museli byť spokojní. Po zápase som hráčom prízvukoval, že rozdiel medzi dobrými a zlými mužstvami, respektíve medzi víťazmi a porazenými je v detailoch. Tie rozhodovali o inkasovaných góloch, ktoré sme možno nemuseli dostať. Naopak, mohli sme streliť gól z niektorých príležitostí, ktoré sme mali. Možnosť na to sme mali aj v prípade dvoch presilových hier o dvoch hráčov, ktoré sme nevyužili. To je veľký hriech v hokeji a následne sme inkasovali gól na 3:0, čo sme tiež mohli riešiť jednoduchým lobom von z pásma. Žiaľ, stále sú hráči, ktorí to hrajú po svojom, nevedia hrať jednoducho na čo doplácame všetci. V tomto nás Martin predčil, v tom, že si na svoju príležitosť počkal a vedel ju využiť. Majú skúsenejších, organizovanejších hráčov. Podali sme bojovný, sympatický výkon, ktorý ale na body nestačil. Na druhej strane som ale rád, že sme zanechali dobrý dojem a máme sa od čoho odraziť."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Bol to asi najťažší zápas, ktorý sme doma odohrali. Musím mužstvu poďakovať za bojovnosť a prístup od začiatku do konca. Zápas bol vyrovnaný, pomohol nám gól v závere tretiny, najmä z pohľadu psychiky. Rovnako tak nás psychicky povzbudil i gól v úvode druhej tretiny. Povzbudilo nás to do ďalších minút, tretiu tretinu sme si ale sami skomplikovali početnými vylúčeniami. Klobúk dolu ale pred hráčmi, ktorí dokázali fantasticky zvládnuť oslabenia. Rovnako tak pred gólmanom, ktorý nás v rozhodujúcich chvíľach podržal. Určite tu je veľká spokojnosť s výsledkom, so zápasom pri ktorom si diváci prišli na svoje. Veľká vďaka fanúšikom za podporu, je radosť hrať v takejto atmosfére."

    Albín Podstavek (útočník HC Topoľčany): "Zápas v ktorom rozhodovali detaily. Na konci prvej tretiny sme dostali zbytočný gól v oslabení. Povedali sme si, že to musíme v úvode druhej tretiny udržať, stačilo však 30 sekúnd a inkasovali sme druhý. Nehovorím, že sa po tomto góle zápas zlomil, boli to však dôležité momenty z pohľadu domácich hráčov. Hru sme museli otvoriť, domácim stačilo hrať pozorne v obrane. Dnes nám to vôbec nepadalo, výsledok je z tohto pohľadu zaslúžený. Pred bránkou nám chýbal najmä dôraz, možno i šťastie, dorážka pred bránkou, raz dokonca zachránila domácich žŕdka. Tím, ktorý ale nestrelí gól počas presilovej hry 5 proti 3 si nezaslúži vyhrať. Rovnako ako v tomto, i v prvom meraní síl rozhodovali maličkosti. Martin bol pred nami o krok vpred, hral disciplinovane, my sme nedokázali ani v rozhodujúcich momentoch vyhodiť puk. Tu je tenká hranica medzi úspechom a neúspech. Žiaľ, dnes sme to vzali za nesprávny koniec. V Martine hrám vždy rád, má tu veľmi veľa priateľov. Sú tu jedni z najlepších fanúšikov vôbec, ak nie najlepší v súťaži. Každému hráčovi sa hrá pred takouto kulisou lepšie, motivuje ho to k lepším výkonom. Škoda len, že sme dnes nevyhrali alebo aspoň nezískali bod. Ideme ale ďalej, je sa od čoho odraziť. V stretnutí sme mali aj dobré fázy, na tie si treba spomenúť už pri najbližšom zápase s Michalovcami. Stretnutie si určite ešte raz pozrieme na videu a budeme sa snažiť vyvarovať sa práve zlých momentov."

    Ján Tabaček (obranca HK Martin): "Dnes to bol náročný zápas, súper hral vôbec veľmi škaredý hokej. Vystreľovali puky, skúšali dlhé nahodenia, takéto situácie sa veľmi ťažko bránia. Našťastie sme vyhodené puky vždy získali a nepriaznivú situáciu otočili vo svoj prospech. Nebol to možno až taký pekný hokej pre divákov, ani pre nás. Pre súpera je však účelný, prináša výsledky a my sa mu musíme len prispôsobiť čo sa nám aj podarilo a zápas sme zvládli. Kombinačnou hrou sa pri takom tíme ako sú Topoľčany nedá presadiť, vtedy je možné si len počkať na súperove zaváhania. Dnes to našťastie všetko dobre dopadlo, Braňo (Bernát) nás v rozhodujúcich chvíľach podržal a čo je najdôležitejšie, zvládli sme všetky oslabenia o dvoch hráčov. Pri poslednom góle som sa musel poďakovať spoluhráčom, nebol to iba Tomášov (Pokrivčákov) gól, hlavne Maťov (Dírerov), ktorý zblokoval strelu súpera, prihral Tomášovi a na mne už iba bolo to, aby som trafil prázdnu bránku. V stretnutí sme videli i to, že rozhodca reagoval na trénera hostí, skúsili sme to preto aj my. Možno stretnutie vyzeralo emotívnejšie, všetko ale bolo pod kontrolou. Účelom bolo dosiahnuť povolenie zo strany rozhodcu v prípade oboch tímov. Na úvodný gól sezóny som čakal dlhšie, bolo tam niekoľko príležitostí aj v predchádzajúcich dueloch. Dnes keď som odchádzal z domu, našiel som si u syna na tabuli nálepku tatino dá gól a ja zajtra. Jednoducho som gól musel dať, prinieslo mi to šťastie. Herne možno niektoré predchádzajúce zápasy neboli dobré, nečakali sme ale až taký dobrý vstup. Verejnosť mala po veľmi dobrej príprave vysoké očakávania, mužstvo sa ale stále ešte zohráva. Máme tu hráčov, ktorí prešli z juniorského do seniorského hokeja a majú minimum skúseností. Pred súťažou sme si preto hovorili, že ak budeme do štvrtého miesta, bude to skvelé. Bodaj by to ale takto pokračovalo ďalej a bolo ešte lepšie. Pozitívom je aj to, že sa vieme vzájomne zastúpiť. Vypadol nám napríklad brankár, plnohodnotne ho nahradil druhý. V každom stretnutí, či jeho časti zároveň dokáže zabrať iná päťka. Keď sa nedarí napríklad prvej, zastúpi ju druhá, tretia, dokonca boli stretnutia, v ktorých bola najlepšia štvrtá v ktorej sú mladí chalani." (22:08:25)
     
    Martin si poradil s Topoľčanmi 4:1. Góly: 19. Tabaček (Pacalaj, Markovič), 21. Poliaček (Jurášek), 52. Langhammer (Rusina, Rudzan), 59. Tabaček (Pokrivčák, Dírer) – 54. Kluka (Ďurčo, Bystričan).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Puk na domácich hokejkách. Hráči sa už nikam neponáhľajú.
     
    59:00
    Martin dal gól!
    JÁN TABAČEK sa po naskočení z trestnej lavice dostáva do gólovej akcie a triafa prázdnu bránku po asistenciách Tomáša Pokrivčáka a Mateja Dírera.
     
    58:08
    Súboj Pacalaja s Laššom. Rozhodcovia oboch od seba odtŕhajú.
     
    57:56
    Kováčik z prvej. Hostia už hrajú power-play.
     
    57:52
    Posunutá bránka hostí. Hra je prerušená.
     
    57:28
    Hruška na Podstaveka. Zatiaľ sa hostia iba ponúkajú prihrávkami.
     
    56:55
    Oddychový čas domácich.
     
    56:55
    Ján Tabaček (MAR) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    56:40
    Dírer dokázal vyhodiť puk. Domáci sa oslobodzujú.
     
    56:19
    Hruška od modrej. Bernát si musel pomôcť betónom.
     
    55:51
    Tabaček teraz kritizuje hlavného rozhodcu za predchádzajúci verdikt. Dlhší čas sa nehrá.
     
    55:51
    Jakub Burzík (MAR) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    55:44
    Markovič po prihrávke od Brezniaka vypálil na Hala. Ten jeho pokus vyrazil.
     
    55:08
    Zakázané uvoľnenie zo strany domáceho tímu. Vhadzovať sa bude pred Bernátom.
     
    54:52
    Hruška od modrej. Zastavený pokus.
     
    54:12
    Dvonč spoza Oravca. Ten sa ešte puku jemne dotkol hokejkou.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 19. Tabaček (Pacalaj, Markovič), 21. Poliaček (Jurášek), 52. Langhammer (Rusina, Rudzan), 59. Tabaček (Pokrivčák, Dírer) – 54. Kluka (Ďurčo, Bystričan)


    HK VITAR Martin: Bernát (Cabaník) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Rechtorík, Lednický – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Brveník
    HC Topoľčany: Halo (Komžík) – Hrudík, Kováčik – Král, Ďurčo – Bystričan, Hruška – Grman, Duran – Kluka, Laššo, Podstavek – Tábi, Uhnák, Dvonč – Pekarčík, Klenko, Bečka – Gergel A., Šťastný, Gergel D.

    Rozhodčí: Vido – Ševčík, Hanko, Kramár (video)

    Diváci: 1158
    thejrc.org