Washington – Florida 5:6 (2:3 po s.n.) | Dallas – Minnesota 1:3 (kon.) | Calgary – Nashville 3:5 (kon.)
Philadelphia – New Jersey 5:2 (kon.) | Carolina – Colorado 1:3 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 1:5 (kon.)
Winnipeg – Arizona 5:3 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Colorado Avalanche
Sobota 20.10.2018, 19:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera! Mějte se fajn! (21:54:01)
     
    Dnešní pěkné utkání v Raleigh sledovalo celkem 11 753 diváků!
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Philipp Grubauer (COL)
    42 zákroků.
    2. Gabriel Landeskog (COL) 2+0.
    3. Micheal Ferland (CAR) 1+0.
     
    Colorado ovládlo i ceny pro nejlepší hráče zápasu. Trojkou je sice domácí Micheal Ferland, jenž byl velmi aktivní, ale pak už dominují hosté. Kapitán Gabriel Landeskog obstaral dva góly a sahal po druhém hattricku v řadě. Jeho tým však vděčí za výhru zejména Philippu Grubauerovi, který předvedl 42 zákroků, sahal po čistém kontě a zaslouženě je nejlepším hráčem utkání.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 43 – 22
    Přesilové hry: 0/5 – 1/4
    Vhazování: 64 % – 36 %
    Zablokované střely: 13 – 23
    Hity: 34 – 30
     
    Utkání končí a dva body míří do Denveru! Carolina měla proti Coloradu všechno na své straně, když Avalanche přemohla střelecky a výrazně dominovala i na buly, přesto nezískala ani bod. Může za to zejména špatná koncovka, výborný Philipp Grubauer a zbytečná vyloučení.

    V závěru korunoval výhru Nathan MacKinnon, na jehož trefu ještě bleskově zareagoval Micheal Ferland, ale kromě toho, že sebral čisté konto Philippu Grubauerovi, neudělal tento gól s konečným výsledkem už nic.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Na modré čáře se ještě opřel do puku Jacob Slavin, jehož dělovku Philipp Grubauer bezpečně pokryl a připisuje si další zákrok.
     
    59:51
    V závěru zápasu se bude ještě vylučovat. Gabriel Bourque (COL) na obranné modré dohrál Sebastiana Aha a dostává menší trest za faul kolenem.
     
    59:30
    Neúspěšná byla také dělovka Justina Faulka. Colorado se osvobozuje a zdá se, že je rozhodnuto, protože o zakázané uvolnění se jednat nebude.
     
    59:03
    Carolina je v útočném pásmu. Teuvo Teräväinen zkoušel vystřelit, jenže jeho střelu srazil soupeř mimo branku.
     
    58:34
    Následně skončil kotouč na střídačce Caroliny, kde si připisuje první zákrok český brankář Petr Mrázek. Tento zásah mu ale do statistik bohužel nepřipíší.
     
    58:28
    Colorado po buly vyhodilo kotouč, což ale znamená zakázané uvolnění, protože se nehraje oslabení. Vhazuje se před Philippem Grubauerem.
     
    58:20
    Před brankou Colorada se strhla mela. Rozhodčí dokonce našli i dva viníky – Justina Williamse (CAR) a Iana Colea (COL), kteří dostanou po dvou minutách za hrubost.
     
    58:14
    Ve volné chvíli můžeme zapátrat ve statistikách. Nathan MacKinnon svým gólem navázal na předešlé utkání s New Jersey, protože si stejně jako proti Devils připisuje tři kanadské body. Domácí Sebastian Aho pro změnu drží slušnou sérii osmi zápasů s bodovým ziskem, takže bodoval ve všech zápasech Caroliny.
     
    58:14
    To se jí daří, jenže pokus Jacoba Slavina končí pouze ve výstroji Philippa Grubauera. Následuje oddechový čas.
     
    57:41
    Carolina hraje v šesti hráčích! Nahozený kotouč na prázdnou branku Mikko Rantanen nedohnal a domácí kombinují.
    57:27 Micheal FERLAND - 1:3
     
    57:27
    Carolina právě vstřelila branku!
    Chtěl jsem napsat, že máme hotovo, ale to by byla chyba. Sebastian Aho totiž dostal kotouč za brankou Philippa Grubauera, z otočky našel MICHEALA FERLANDA, a ten poslal kotouč mezi betony německého brankáře – 1:3! Asistence: Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 58. Ferland (Aho, T. Teräväinen) – 17. Landeskog (MacKinnon), 30. Landeskog (MacKinnon, Barrie), 57. MacKinnon (Zadorov, Rantanen)


    Carolina Hurricanes: McElhinney – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), de Haan, Pesce, T. van Riemsdyk – T. Teräväinen, Aho, Ferland – Williams (C), J. Staal (A), Foegele – Svečnikov, Wallmark, Martinook – Zykov, C. Bishop, B. McGinn.
    Colorado Avalanche: Grubauer – E. Johnson (A), Girard, Barrie, Cole, Nemeth, Zadorov – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – C. Wilson, Jost, Kerfoot – Calvert, Söderberg, Nieto – G. Bourque, Kameněv, Andrighetto.

    Rozhodčí: D. O'Rourke, D. O'Halloran – B. Murphy, A. Smith.

    Diváci: 11 753
    thejrc.org