PSG – Amiens 5:0 (kon.) | Caen – Guingamp 0:0 (kon.) | Dijon – Lille 1:2 (kon.)
Nantes – Toulouse 4:0 (kon.) | Remeš – Angers 1:1 (kon.) | Štrasburk – Monaco 2:1 (kon.)
konec
Dijon FCO
1:2 (0:2)
Lille OSC
Sobota 20.10.2018, 20:00 • Stade Gaston Gérard, Dijon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 19:13. (21:52:22)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lille, které nakonec porazilo svého soupeře poměrem 2:1. Velký podíl na vítězství měl první poločas, ve kterém hosté vstřelili hned dvě branky. Ve druhém dějství měl navrch Dijon, který dlouhou dobu narážel na pozornou obranu nebo brankáře Maignana. Kontaktí branka nakonec přišla necelých deset minut před koncem, následně si ale Lille mohlo vzít dvoubrankové vedení zpět, což se ale nepodařilo. Lille tak i nadále zůstane na druhé pozici, naopak Dijon klesl na pozici šestnáctou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Do konce nezbývá už moc času, Dijon se nemůže dostat k ničemu nebezpečnějšímu. Domácí jsou v tuto chvíli v oblasti středového kruhu.
     
    90+3
    Lille dohrává koncovku utkání velice zkušeně, neboť kombinuje s míčem na útočné polovině. Nyní navíc atakující Bamba vybojoval autové vhazování.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Usáma Haddadí (Dijon FCO).
     
    90+2
    Nakonec to byl Gourcuff, který si navedl míč na pravou nohu a poté vypálil. Jeho rána nebyla vůbec přesná, Maignan se zhostí rozehrávku od branky.
     
    90+1
    Haddadi si gestem ruky řekl o přihrávku, která se nakonec k němu vůbec nedostala. Dijon ale pokračuje v obléhání pokutového území soupeře.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    88
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Loïc Rémy, přichází Kouadio-Yves Dabila.
     
    88
    Po něm se k ráně z pětadvaceti metrů dostal právě Rosier, který svůj projektil namířil pod břevno, kde ale číhaly rukavice hostujícího brankáře.
     
    87
    Rosier se rychlostním způsobem dostal až k centru z pravé strany, který musel odvracet Fonte. Je tu další rohový kop pro domácí celek.
     
    86
    Bamba unikal po levém křídle, jeho přihrávka mu vrátila míč zpět, následná rána pro změnu směřovala vedle brány. Nakonec to bylo s drobnou tečí.
     
    85
    Tam se do zakončení dostal střídající Slití, jehož rána se otřela o kopačku Fonteho, aby posléze skončila za brankovou čárou. Rohový kop pro domácí.
     
    84
    Lille si ještě vybojovalo standardní situaci, při které si v šestnáctce počínal nedovoleně Rémy. Hostující hráči se okamžitě vrací zpět za balón.
    83. Ruka v hostující šestnáctce.
     
    83
    Lille si mohlo vzít dvoubrankové vedení zpět! Střídající Ikoné se hezkým způsobem dostal až před brankáře, kterého trefil přízemní střelou do nohy.
     
    82
    Koncovka zápasu bude jistě hodně zajímavá, domácím chybí už jen jedna trefa. Lille je navíc ve druhém poločase hodně pasivní, což se ale dalo čekat.
    81. Mehdi ABEID - 1:2

    David Suchý

    Branky: 81. Abeid (pen.) – 21. Pépé (pen.), 43. Araújo (Celik)

    Karty:   31. Loiodice (DIJ), 90+2. Haddadí (DIJ) – 79. Rémy (LIL), 81. Maignan (LIL)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 19:13.
    Dijon FCO: Rúnarsson – Rosier, Ciman, Lautoa (77. Keita), Haddadí – Balmont (59. Gourcuff), Abeid, Loiodice – Amalfitano (C), Saïd (58. Slití), Jeannot.
    Náhradníci: Allain – Gourcuff, Chafik, Marié, Keita, Slití, Yambéré.

    Lille OSC: Maignan – Celik, Fonte, Soumaoro (C), Ballo-Touré – Mendes (78. Soumaré), Maia – Pépé, Araújo (72. Ikoné), Bamba – Rémy (88. Dabila).
    Náhradníci: Jakubech – Edgar Ié, Ikoné, Dabila, Leao, Y. Koné, Soumaré.

    Rozhodčí: Léonard – Berchebru, Hebrard
    thejrc.org