Kunlun – Nižněkamsk 2:4 (kon.) | Novosibirsk – Minsk 6:0 (kon.) | Čeljabinsk – Omsk 2:1 (po pr.)
Spartak Moskva – HC Slovan 4:1 (kon.) | Viťaz – Riga 1:2 (kon.)
konec
Spartak Moskva
4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
HC Slovan Bratislava
Sobota 20.10.2018, 16:00 • VTB Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji příjemný večer! Někdy příště se budu těšit opět na počtenou. (18:20:55)
     
    Je dobojováno, vítězem dnešního utkání se stává tým Spartak Moskva! Slovanisté tedy klubový rekord, jenž činí sedm výher v řadě, nepřepíší. Zastavili se na pětizápasové hodnotě, Spartak byl dnes nad jejich síly. Domácí tým zvítězil zaslouženě, vytvářel si více šancí, a nebýt výkonu Marka Čiliaka, mohlo být skóre vyšší. Bojovalo se prakticky až do posledních minut, leč pojistky v podání Anatolije Nikonceva a Martinše Karsumse zápas definitivně zlomily. Rusové tak v souboji dvou sousedů v tabulce získávají cenné dva body!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:41
    Matúš Sukel' se pěkně vytočil zpoza úrovně brankové čáry až k bližší tyčce. Poté se snažil procedit kotouč za Hudáčkova záda, snaha už je to však spíše bezradná.
     
    59:15
    Slovan se už do dalšího dobrodružství bez gólmana nepouští, ale přesto ještě tlačí. Aktivní je formace okolo Matúše Sukel'a, která úřaduje v ofenzivní zóně.
    58:37 Martinš KARSUMS - 4:1
     
    58:37
    Spartak právě vstřelil branku!
    A teď už je úplně jasné, že Belasí šesté vítězství v řadě nepřidají. Zkusili to bez brankáře, ale radují se domácí. Alexandr Chochlačov totiž bekhendem poslal parádní oblouček přes Erica Gelinase. U puku byl první MARTINŠ KARSUMS, jenž jej dovezl skoro až do brány. Asistence: Alexandr Chochlačov.
    57:16 Anatolij NIKONCEV - 3:1
     
    57:16
    Spartak právě vstřelil branku!
    Zřejmě je rozhodnuto! ANATOLIJ NIKONCEV přejel modrou čáru, načež vystřelil zápěstím zpoza Michala Sersena. Marek Čiliak, který byl dnes fantastický, si vybral trošku slabší chvilku, a nechal kotouč propadnout přes rukavici až za čáru. 3:1! Bez asistence.
     
    56:52
    Trošku kuriózní situace. Vladislav Provolněv ztratil puk kdesi ve výstroji, o čemž původně sám nevěděl. Po chvíli zmatení se nezvěstný kousek černé gumy úspěšně objevil.
     
    56:31
    Michal Řepík projel po pravé straně do ofenzivní zóny, a z velice ostrého úhlu poslal pozdrav Hudáčkovi. Ten zkontroloval dráhu střely, která mířila mimo tři tyče.
     
    56:10
    Slovan stupňuje aktivitu. Přestože se mu nedaří vytváření šancí, začíná mít ruský celek s bruslivým soupeřem menší problémy. Nyní vyhodil Spartak pouze za cenu icingu.
     
    55:20
    Mário Lunter za kruhy až příliš dlouho otálel se střelbou. Byl tedy atakován, a z pobytu v útočném pásmu tentokráte bratislavští hokejisté nic většího nevytěží.
     
    54:55
    Casey Bailey se nerozpakoval, a z velké dálky napálil puk na branku. Střela skončil na zadním hrazení, načež se ke kusu gumy dostal Chad Rau, a pěkně jej nabízel právě Baileymu na teč. Ta se, bohužel pro hosty, nevydařila podle představ.
     
    54:28
    Aktivní Enver Lisin tentokráte přihrával. Adresátem byl Martinš Karsums, jenž pálil bez přípravy. Projektil zblokoval jeden z obětavých obránců Slovanu až do ochranné sítě.
     
    53:46
    Enver Lisin hezky vystřelil přes bránícího Sersena, Marek Čiliak si jeho pokus našel a vyrazil jej. Lisin slovenského gólmana za malou chvíli prověřil znovu.
     
    53:10
    Nyní se domácí z obranné třetiny poměrně rychle vymanili. Jaroslav Kosov se poté snažil něco vymyslet před Čiliakem, avšak skákavý puk nezkrotil a musel vycestovat až do rohu ledové plochy.
     
    52:27
    Adam Jánošík kombinuje s Matúšem Sukel'em. Oba obránci čekali na dostřídání svých spoluhráčů, poté už se Slovan vrhá vpřed. Vytvoří si nějakou šanci?
     
    51:33
    Hanzlovi se puk trošku zamotal pod brusle. Přesto relativně pěkně přihrával Lisinovi, ale ten to nečekal, a taktéž ztratil černou gumu kdesi pod nohama. Slovanisté obracejí hru.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Kalinin (Lisin, Karsums), 29. Kosov (Zubov), 58. Nikoncev, 59. Karsums (Chochlačov) – 38. Lamper


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Kutějkin (A), Grigorev, Kalinin (C), Kulik, A. Osipov, Dyblenko, Provolněv – Daugavinš, R. Hanzl, Lisin – Chochlačov, Maxwell, Talalujev – Nikoncev, Zubov (A), Kosov – Leščenko, A. Voronin, Karsums – Šalagin.
    HC Slovan Bratislava: Čiliak (Štěpánek) – Gelinas, Sersen (C), Grman, Meszároš (A), Klok, Jánošík, Bačik, Švarný – Řepík (A), Taffe, Červený – Liška, Sukel', Rau – Lamper, C. Bailey, Lunter – Baranov, Chipchura, Hrnka.

    Rozhodčí: Gusev, Kulakov.
    ocianews.com