Mountfield HK – Liberec 5:6 (kon.) | Č. Budějovice – Žďár n/S 4:1 (kon.) | Slavia – Kladno 4:3 (1:0 po s.n.)
Chomutov – K. Vary 1:2 (kon.) | Vítkovice – Třinec 2:3 (po pr.) | Havlíčkův Brod – Pardubice 3:7 (kon.)
Plzeň – HC Litvínov 8:1 (kon.) | Havířov – Zlín 5:1 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 5:2 (kon.)
Přerov – Vsetín 4:2 (kon.) | Olomouc – Salzburg 4:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (1:2, 0:0, 4:0 - N 1:0)
BK Mladá Boleslav
Sobota 20.10.2018, 16:00 • Tipsport arena, Praha 7 (Bubeneč) • DHL Extraliga juniorů • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné odpoledne! Pražská Tipsport aréna dnes bude dějištěm šlágru dvanáctého kola extraligy juniorů – o první místo v tabulce skupiny B se zde popere první Sparta s druhou Mladou Boleslaví.
     
    AKTUÁLNÍ TABULKA SKUPINY B

    1. Sparta – 11 Z, 7-1-1-2 (5-4), 29 b.
    2. Ml. Boleslav – 11 Z, 6-1-1-3 (6-3), 27 b.

    3. Liberec – 11 Z, 4-1-2-4 (4-4), 20 b.
    ---------------------------------------------------
    4. Pardubice – 11 Z, 5-0-1-5 (4-6), 20 b.
    5. Hr. Králové – 11 Z, 4-1-0-6 (5-5), 19 b.
    6. Havl. Brod – 11 Z, 2-1-0-8 (4-6), 12 b.
     
    Domácí jsou aktuálně v celkem slušné formě, z posledních pěti utkání nedokázali uspět jen ve včerejším střetnutí na ledě Liberce. I odtud však nakonec brali aspoň jeden bod, jelikož souboj s Bílými Tygry rozhodlo až prodloužení. Štěstěna se shodou okolností v jedenáctém kole neusmála ani na bruslaře, kteří doma podlehli Pardubicím 2:3.
     
    Hlavním tahounem Sparty v letošním ročníku je Tomáš Schwamberger (8+8), který je s šestnácti dosud nasbíranými body nejproduktivnějším hráčem celé skupiny. O pouhý bod méně má Vojtěch Kropáček (6+9), zatímco nejzářivější hvězda mladoboleslavského celku, Vladislav Houška (4+10), jich má na svém kontě čtrnáct.
     
    Brankářskou jedničkou lvů je letos David Mašek, přičemž mezi třemi tyčemi si letos zatím počíná excelentně – úspěšnost zákroků 92,67% z něj dělá vůbec nejlepšího gólmana skupiny B. Svatyni domácích pak nejčastěji střeží Jan Škorpík (91,82%).
     
    Dnešní soupeři na sebe v aktuálním ročníku narazili už dvakrát, přičemž v obou případech se z vítězství radoval hostující celek. Mladá Boleslav nejprve uspěla na ledě Sparty, která jí pak o tři týdny později ve ŠKOENERGO Aréně porážku oplatila. Bude tento trend pokračovat i dnes, nebo Pražané body před lvy uchrání?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Cichoň, Mičán – Bláha, Pika, Havlín (A), Prchal, Krutil, Tomek (A), Gajdoš – Kuracina, Prymula, Klimo, Schwambeger (C), Kropáček, Slavíček, Rubeš, Pšenička, Dani, Gluzman, Vitouch.

    BK Mladá Boleslav: Mašek, Zeithaml – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška M. (A), Hovorka, Imlauf, Procházka – Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster (A), Houška V., Grim (C), Vasilev, Moravčík, Šíma.

    Rozhodčí: Kostourek – Gabriel, Zmeškal.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné odpoledne z Bubeneče, kde bylo právě ukončeno rozbruslení. Na led vyjíždí rolba, začínáme zhruba za čtvrt hodiny. Gólmany obou celků upřesníme těsně před startem.
     
    Oba celky se už vrátily do kluziště, za chvilku jdeme na věc. Domácí branku bude střežit Jan Mičán, zatímco mezi tři tyče lvů se postaví David Mašek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Pouhých sedm sekund po prvním buly se přerušuje, Boleslav se dopustila zakázaného uvolnění. Po krátké pauze se tak bude vhazovat před její klecí.
     
    00:38
    Sparta je v úvodu střetnutí aktivnějším celkem. Usadila se před Maškem, hostující defenzíva jí ale nepouští do větších střeleckých příležitostí.
     
    01:32
    První zákrok má na svém kontě už i Jan Mičán, který betonem zklividoval střelu Vladislava Houšky z prostoru pro vhazování. Pryž se pak odrazila do ochranné sítě.
     
    02:40
    Častěji jsou momentálně na kotouči Mladoboleslavští, kterým se však vůbec nedaří na delší dobu prorazit za útočnou modrou čáru.
     
    03:42
    Pika hledal před branku najíždějícího Daniho, který ale nezvládl nabídku zachytit a Mašek tak nakonec mohl zůstat v klidu. Dopředu se nyní přesouvají lvi.
     
    04:41
    Mičán měl s nahozením Hovorky z poloviny hřiště nečekané problémy, nakonec se mu ovšem podařilo neposednou pryž zkrotit a schovat do lapačky.
     
    05:18
    Od modré čáry zkusil své štěstí Procházka, maskovaný strážce domácí klece byl připraven i tentokrát. Boleslav má momentálně jednoznačně více ze hry.
     
    05:49
    Hosté rychle zneškodnili domácí výpad a následně sami vyrazili dopředu, jejich tažení ukončil výborným zákrokem až hbitý Mičán. Na gól tak stále čekáme.
     
    06:33
    Prudký projektil Ondřeje Havlína vypadal nebezpečně, chyběla mu ovšem notná dávka přesnosti a gólman soupeře tak vůbec nemusel zasahovat.
     
    07:35
    Opět na sebe upoutal pozornost Mikuláš Hovorka, jehož střela z mezikruží zaduněla o betony pražského gólmana. Boleslav se stále drží v útoku.
     
    08:45
    Rozhodčí nechávají hře volný průběh, už dlouho se hraje bez jakéhokoliv přerušení. Na kotouči jsou výhradně hosté, Mičán musí být ve střehu.
     
    09:37
    Po delší době převedla své ofenzivní dovednosti také Sparta. Krutilovu ránu chtěl za Maška dotlačit jeden z jejích hráčů, brankář Středočechů ale zasáhl včas.
     
    10:53
    Hovorka je dnes při chuti, tentokrát se rozhodl Mičána zaskočit střelou takřka okamžitě z buly. Nemířil ale úplně přesně, pryž jen zaduněla o mantinel za svatyní.
     
    11:48
    V rohu za Maškovou klecí probíhá tahanice o kotouč, do které je zapojeno hned několik borců z obou celků. Uvidíme, kdo si jí nakonec odveze.
     
    12:19
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Rychlý výpad lvů končí úvodní brankou utkání, ve třinácté minutě jdou do vedení! Po pravém křídle do útočného pásma vjel MIROSLAV VASILEV a přesnou střelou připravil Mičána o čisté konto – 0:1! Asistence: Andrej Moravčík.
     
    12:52
    Sparta právě vstřelila branku!
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, po pár sekundách máme opět vyrovnáno! Skrumáže před brankou naplno využil JOSEF SLAVÍČEK, který poslal pryž za Maškova záda. Asistence: Ondřej Havlín.
     
    13:36
    Pražany vstřelený gól nakopl a snaží se za hostujícího brankáře dostat další, Klimova rána z pravého kruhu teď skončila na betonu připraveného Maška.
     
    14:38
    Jeden ze sparťanů fauloval, Mladá Boleslav má ponechanou výhodu. Mašek už upaluje na střídačku, na led naskočí šestý hráč.
     
    15:18
    Prvním vyloučeným hráčem zápasu je Václav Rubeš (SPA), který za vlastní brankou dost okatě podrazil jednoho z protihráčů. Bruslaře tak čeká přesilovka.
     
    15:58
    Ve vlastním oslabení se málem dostal do úniku Pšenička, hostující obrana však na poslední chvíli zvládla situaci vyřešit a zabránit tak nejhoršímu.
     
    17:03
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Využitá početní výhoda! Bruslaři se usadili před brankou a rozjeli kombinaci, která vyvrcholila ve střelu VLADISLAVA HOUŠKY od modré čáry. Boleslavský útočník propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Radek Procházka, Jan Grim.
     
    17:47
    Hodně bídnou nahrávku hostů teď zachytil Klimo a následnou přihrávkou vybídl ke střele Pšeničku, jehož zakončení ale šlo mimo tři tyče klece.
     
    18:53
    Pražané jsou pevně usazeni v hostujícím pásmu a snaží na Maška posílat jednu střelu za druhou. Obraně Bruslařů teď pořádně zatápí pod kotlem.
     
    19:56
    Jan Grim se dostal ke kotouči a vyhodil jej přes všechny čáry, čímž se dopustil icingu. Čtyři sekundy před koncem tak uvidíme buly ve třetině lvů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:46.
     
    Úvodní dějství bitvy o první příčku je za námi, do kabin odchází o něco šťastnější hokejisté Mladé Boleslavy. Ti měli po většinu třetiny více ze hry a svou aktivitu zvládli přetavit ve dvě branky, pod které se podepsali Miroslav Vasilev a Vladislav Houška. Sparta se prosadila jen jednou, a to v sedmé minutě díky Josefu Slavíčkovi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Po zlikvidování Kropáčkova pozemního pokusu od modré se Mašek rozhodl schovat pryž pod rukavici a na krátký moment tak přerušit hru.
     
    21:04
    Na druhém konci ledu se teď pokusil prosadit Klikorka, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti brankoviště vykryl Mičán pravým betonem.
     
    21:44
    Hra v úvodu druhé třetiny rozhodně nenudí, útok Sparty střídá výpad Bruslařů a naopak. Oba brankáři musí být konstantně ve střehu.
     
    22:42
    Pšenička vybojoval kotouč ve středním pásmu a chtěl jej předat Schwambergerovi, kombinaci však přetnul jeden z protihráčů a přivlastnil si pryž.
     
    23:27
    Přesilovku si tentokrát vyzkouší domácí, Petr Šíma (MBL) byl za držení hole odsouzen k dvouminutovému pobytu na trestné. Prosadí se Sparta?
     
    24:30
    Po Gluzmanově střele zblízka předvedl Mašek krásný zákrok lapačkou. Ze Šímova trestu zbývá ještě kolem minuty, Boleslav se zatím zvládá bránit bez obtíží.
     
    24:59
    Vytáhlý forvard Patrik Prymula se teď chtěl prosadit z podobné pozice jako pár sekund nazpět Gluzman, ani on si ale na nejlepšího gólmana skupiny nepřišel.
     
    25:40
    Na Havlína se stáhlo hned několik protihráčů a bek Sparty byl tak nucen vystřelit z nevýhodné pozice, projektil nakonec ani netrefil hostující klec.
     
    26:37
    Krásná rána Prchala vedla k ještě hezčímu zákroku Maška, který má v posledních minutách plné ruce práce. Musí likvidovat jeden pokus za druhým.
     
    26:44
    Pražané aktivitou nutí soupeře faulovat a znovu je tak čeká hra v početní výhodě. Tentokrát je vyloučen Jan Závora (MBL), jehož hákování sudí nepřehlédli.
     
    27:34
    Boleslav se dostala k pryži a okamžitě vyhodila, Mičán ale rozehrávkou usnadnil svým spoluhráčům návrat do útoku a hosté si tak moc neodpočinuli.
     
    28:31
    Pražanům tato přesilovka moc nevychází, pomalu ale jistě se už chýlí ke konci. Zatím vše nasvědčuje tomu, že zůstane nevyužita.
     
    29:23
    Simon hledal před brankou připraveného spoluhráče, jeden ze sparťanů ovšem do trajektorie kotouče nastavil hůl a ztečoval jej tak mimo nebezpečí.
     
    30:17
    Poprvé v utkání byl vidět Petr Foerster, jehož střela zaduněla o mantinel za Mičánovou klecí. Hra se pomalu ale jistě začíná opět vyrovnávat.
     
    31:22
    Odpískáno další zakázané uvolnění, tentokrát se jej dopustili hokejisté pražské Sparty. Do konce periody zbývá zhruba osm a půl minuty.
     
    32:25
    Projektil Samuela Dottera z hranice útočného pásma orazítkoval plexisklo, mladoboleslavským střelám teď chybí notná dávka přesnosti.
     
    32:45
    Střelec druhé branky hostů Vladislav Houška (MBL) stráví následující chvíle na trestné lavici, kam jej rozhodčí odsoudili za nedovolené bránění.
     
    33:44
    Famózní Mašek! Gólman hostů se teď bleskově přesunul od jedné tyčky k druhé a na poslední chvíli vykryl dorážku jednoho z Pražanů!
     
    34:33
    Havlín teď pěknou nahrávkou nabil Gluzmanovi, jehož zakončení mladoboleslavský brankář vyrazil před sebe. K pryž se dostávají hosté.
     
    35:05
    Slovenský bek František Gajdoš (SPA), který byl nedávno omylem nominován do české dorostenecké reprezentace, dostává dvouminutový trest za sekání.
     
    35:44
    A pozor, domácí jdou do tří! Po skrumáži před brankou obdržel gólman Jan Mičán (SPA) trest za posunutí branky, který odpyká Miroslav Dani.
     
    36:28
    Hovorka se teď do toho pořádně opřel, jeho dělovku od modré Mičán vyrazil betonem do rohu kluziště. Lvi se stále drží v útočném pásmu.
     
    37:26
    Dalším pánem na holení byl teď Samuel Dotter, jehož zakončení z pravého kruhu vymetlo pavučiny z lapačky hbitého strážce domácí svatyně.
     
    38:45
    Boleslav má momentálně více ze hry, domácí by už evidentně potřebovali přestávku. Ta přijde zhruba za minutu a patnáct sekund.
     
    39:50
    Jako blesk z čistého nebe se před brankou zjevil Foerster, přičemž Mičán neskutečně jedovatou ránu schoval do rukavice!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:34.
     
    Druhá část nabídla o dost akčnější podívanou než ta první, paradoxně v ní ale nepadla ani jedna branka. Šancí měly oba týmy více než dost, Mičán s Maškem dnes však podávají excelentní výkony a všechny pokusy soupeře likvidují bez větších obtíží.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Po souboji ve středním pásmu vylétl puk mezi diváky, díky bohu ani jednoho z nich netrefil. Vhazovat se bude u mladoboleslavské modré čáry.
     
    41:08
    Dlask vyhodil kotouč za soupeřovu klec a odjel střídat, k pryži se po chvilce dostávají hokejisté pražské Sparty a snaží se prorazit dopředu.
     
    41:58
    Krutil nabídl kotouč Václavu Rubešovi, který ze skvělé pozice u levé tyče zakončil mimo klec. Mašek tak nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    42:38
    Hra se přelévá z jednoho konce ledové plochy na druhý, ani jednomu celku se nedaří si na delší dobu zkrotit neposedný kotouč. Ten tak často mění majitele.
     
    43:31
    Mičán teď musel zasahovat proti pokusu Vladislava Houšky, který betonem vytěsnil mimo tři tyče sparťanské branky. Sparta stále prohrává jen o gól.
     
    44:29
    Do dobré střelecké pozice se dostal Závora, kterému ale vůbec nesedla přihrávka od jednoho ze spoluhráčů. Do zakončení se tedy nedostal.
     
    45:41
    Dlouhou individuální akci Klikorky ukončil hitem jeden z domácích borců, který si následně přivlastnil pryž a zamířil s ní směrem na Maška.
     
    46:24
    Jeden z boleslavských hráčů se na ledě svíjí v bolestech, rozhodčí přivolává zdravotníka. Snad bude v pořádku.
     
    46:24
    Jedná se o Petra Foerstera, který opustil ledovou plochu v doprovodu zdravotníka a jednoho ze spoluhráčů. Zatím zůstavá na střídačce.
     
    46:54
    Sparta má ideální šanci vyrovnat, Tomáš Dlask (MBL) dostává trest za hákování a na dvě minuty tak oslabuje svůj celek.
     
    47:55
    Tomáš Schwamberger měl na hokejce vyrovnávací gól, nakonec však zakončil vysoko nad boleslavskou klec! Velká škoda pro domácí.
     
    48:47
    Moucha zavezl kotouč do soupeřova pásma a zajel k mantinelu, kde se o něj teď přetahuje s protihráči. Z oslabení tak krájí hodně cenné vteřiny.
     
    49:37
    Foerster už je zpět na ledě, z kruhu se teď rozhodl proklepnout reflexy strážce sparťanské klece. Ten rychlým testem prošel s vyznamenáním.
     
    49:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme znovu vyrovnáno, deset minut před koncem začínáme zase od začátku! Prudký výpad přetavil v trefu ONDŘEJ PŠENIČKA a zařídil nám tak pořádně zajímavý zbytek závěrečné periody. Bez asistence.
     
    50:54
    A Sparta mohla jít do vedení! Úplně sám před brankářem se najednou ocitl Dani, jehož zakončení vykryl Mašek špičkou betonu!
     
    51:10
    Petr Foerster (MBL) míří na trestnou lavici, dopustil se hákování. Mladou Boleslav tak čekají hodně nepříjemné dvě minuty...
     
    52:16
    Mašek nyní úspěšně vykryl rány Havlína s Gajdošem, momentálně drží svůj celek ve hře. Čtveřici Boleslavských se moc nedaří domácí krotit.
     
    53:08
    Lvi nakonec se svým sokem srovnali krok a k žádným větším šancím ho nepouštějí, Sparta tak pravděpodobně nevyužije ani pátou přesilovku.
     
    54:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí přetavují aktivitu v další trefu a poprvé v utkání jdou do vedení! Chaotická situace před brankou vedla k trefě kapitána TOMÁŠE SCHWAMBERGERA, jenž z mezikruží poslal pryž za bezmocného Maška. Asistence: Patrik Prymula.
     
    55:28
    Ruka rozhodčího opět vyletěla vzhůru, na lavici hříšníku odjíždí po souboji v rohu Jevgenij Pika (SPA). Ten se dle sudích provinil vysokou holí.
     
    56:06
    Klikorkova střela z velké vzdálenosti zmizela mezi betony Jana Mičána, po přerušení jsme následně před brankou viděli menší strkanici. Vylučovat se nebude.
     
    56:51
    Hra je nyní pozastavena kvůli hře vysokou holí, vhazování proběhne po levici Davida Maška. Bruslařům na vyrovnaní zbývá něco málo přes tři minuty.
     
    57:33
    Těsně po konci přesilovky se Mikuláš Hovorka (MBL) dopustil pozdního dohrání, když před brankou sestřelil jednoho z domácích. Přesilovka pro Spartu.
     
    57:50
    Prudká rána Miroslava Daniho vypadala nebezpečně, drobný bek Sparty ovšem nemířil úplně přesně a těsně minul horní tyč soupeřovy branky.
     
    58:33
    Ve vlastním oslabení se do úniku dostal Grim, Mičán byl ovšem připraven i tentokrát a udržel náskok Pražanů při životě!
     
    58:33
    Poměr sil na ledě se vyrovná. Po trochu matoucím verdiktu sudích odchází na trestnou David Vitouch (SPA), jenž se údajně dopustil sevření puku rukou.
     
    58:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, tři body z dnešního utkání zůstanou v Praze! Obraně Bruslařů se teď vysmekl TOMÁŠ SCHWAMBERGER a z nájezdu pojistil vítězství sparťanů. Kapitán domácích si tak zadělal na hattrick, který může dovršit v nadstavbě. Asistence: Jakub Prchal, Ondřej Pšenička.
     
    59:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Boleslav se ještě rozhodla odvolat gólmana, přičemž poslední hřebík do její rakve trefou opuštěné svatyně z vlastní třetiny zatloukl ONDŘEJ HAVLÍN. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, Pražané ve třetí třetině nasázeli soupeři čtyři branky a pojistili si tak první místo v tabulce! Mladá Boleslav aktuálně pětibodovou ztrátu na čelo skupiny B může zmírnit úspěchem v nadstavbě, která začne za malý moment.
     
    Tohle jsem ještě neviděl. David Vitouch do nadstavby nezasáhne, dostal totiž menší trest a "osobák" do konce utkání za svévolné opuštění trestné lavice.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David Vitouch – 2 min. + osobní trest do konce utkání, trestná lavice / předčasné opuštění, nesprávný příchod a odchod).
     
    60:56
    Oba brankáři už museli v nadstavbě několikrát zasahovat, sledujeme rychlou, atraktivní a vyrovnanou hru.
     
    61:48
    Klimo se chopil kotouče a stáhl se s ním za vlastní modrou čáru, sparťané odjíždí střídat. Zatím si v nadstavbě nad svým sokem udržují mírnou převahu.
     
    62:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí berou i poslední bod, Středočeši odjíždí domů s prázdnou. Po spolupráci se Schwambergerem o osudu nadstavby přiklepnutím k tyči rozhodl VOJTĚCH KROPÁČEK. Asistence: Tomáš Schwamberger.
     
    Konec zápasu.
     
    V Bubeneči je definitivně dohráno, Sparta z dnešního střetnutí bere celkem čtyři body a pojišťuje si tak svou pozici na čele skupiny B. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Na počtenou! (18:23:24)
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 13. Slavíček (Havlín), 50. Pšenička, 55. Schwamberger (Prymula), 59. Schwamberger (Prchal, Pšenička), 60. Havlín, 63. Kropáček (Schwamberger) – 13. Vasilev (Moravčík), 18. Houška V. (Procházka, Grim)


    HC Sparta Praha: Mičán (Cichoň) – Bláha, Pika, Havlín (A), Prchal, Krutil, Tomek (A), Gajdoš – Kuracina, Prymula, Klimo, Schwambeger (C), Kropáček, Slavíček, Rubeš, Pšenička, Dani, Gluzman, Vitouch.
    BK Mladá Boleslav: Mašek (Zeithaml) – Klikorka, Sýkora, Dotter, Houška M. (A), Hovorka, Imlauf, Procházka – Schulz, Závora, Simon, Dlask, Moucha, Foerster (A), Houška V., Grim (C), Vasilev, Moravčík, Šíma.

    Rozhodčí: Kostourek – Gabriel, Zmeškal.
    ocianews.com