Dukla Praha – Opava 1:0 (kon.) | Liberec – Slavia 0:1 (kon.)
konec
FK Dukla Praha
1:0 (0:0)
Slezský FC Opava
Neděle 21.10.2018, 15:00 • Na Julisce, Praha-Dejvice • FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dukla se dnešním vítězstvím dokázala odpoutat z posledního místa tabulky, kde byla uvězněna od čtvrtého kola a ve velmi vyrovnaném závěru ligového pole ji aktuálně patří patnácté místo, na jedenácté Teplice ale ztrácí jen dva body.

    Opava zůstává na třinácté příčce se stejným bodovým ziskem, jako má její dnešní soupeř. (16:55:16)
     
    Fotbalisté Dukly porážejí Opavu 1:0 díky brance Jána Ďuricy v samém závěru zápasu, zkušený slovenský obránce si naskočil na rohový kop Branislava Miloševiće a přesnou hlavičkou rozhodl o zisku tří bodů pro Duklu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Bezdičkovi chybělo málo! V tutovce nepojistil výhru domácích
     
    90+3
    Domácí ještě mohli zdvojnásobit své vedení! Douděra si na pravém křídle vyměnil míč s Bilovským, následně přihrál před branku Tetourovi, jehož střelu brankář Šrom vyrazil jen před Bezdičku, tomu ale před zakončením do poloprázdné branky hosté stačili ukopnout míč za branku.
     
    90+1
    Bezdička se šikovným posunutím míče do volného prostoru dokázal uvolnit na levé straně hřiště, následný přízemní centr před branku Vojtěch Šrom vyrazil k Jaroslavu Svozilovi, ten odehrál míč do středu hřiště.
     
    90+1
    Rozhodčí Královec oddaluje závěrečný hvizd o tři nastavené minuty.
    89. Ján ĎURICA - 1:0
     
    89
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla se v závěru zápasu ujímá vedení! Na centr Branislava Miloševiće od rohového praporku si naskočil JÁN ĎURICA a hlavou nechytatelně nasměroval míč ke vzdálenější tyči opavské branky!
     
    88
    Branislav Milošević na pravém křídle vybojoval jubilejní desátý rohový kop Dukly.
     
    87
    Hosté hrají s míčem na kopačkách, avšak zatím velmi daleko od domácí branky, v útočném snažení budou pokračovat vhazováním Zapalače zpoza postranní čáry.
    85. Rada vyrazil jen před sebe, ale opavští těsně nedorazili míč do brány
     
    85
    Tomáš Smola si na levém křídle našel prostor k centru a byť míč letěl přímo k brankáři Radovi, tak ten předvedl velmi nejistý zákrok, míč jen vyrazil před sebe a ke štěstí domácího celku se obráncům Dukly podařilo míč odkopnout do bezpečí.
     
    84
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Tomáš Jursa, přichází Joel Ngandu Kayamba.
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Patrik Brandner, přichází David Douděra.
     
    83
    Parádní akce Dukly, Milošević nakopl míč z hloubi vlastní poloviny na Davida Bezdičku, jenž si šedesátimetrový pas dokázal perfektně zpracovat a okamžitě střílel, branku ale přestřelil.
     
    82
    Na Bezdičkův centr z levého křídla si před opavskou brankou naskočil Ivan Schranz, v těžké pozici ale míč nedokázal nasměrovat do prostoru ohraničeného třemi tyčemi.
    80. Bezdička se málem dostal k hlavičce ve výborné pozici
     
    80
    Na Miloševićův centr si před branku naběhl Bezdička, mezi opavskými zadáky se dokázal prodrat do velmi nadějné pozice, míč ale v klíčové chvíli netrefil!
     
    79
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Mohamed Doumbia, přichází Frederik Bilovský.
     
    77
    Hosté dostali prostor k útoku po pravé straně hřiště, Janetzkého centr ale přeletěl všechny fotbalisty v pokutovém území a následně byl nedovolený zákrok pískán Jursovi.
     
    76
    Utkání v těchto momentech postrádá potřebné tempo, hraje se výhradně ve středu hřiště bez větší snahy zaútočit.
     
    74
    Dnešní ligové utkání na Julisce sleduje 3 144 fotbalových příznivců.
     
    73
    Michal Bezpalec byl faulován Jursou ve středu hřiště, domácí rozehrávají míč z klidu.
     
    71
    Na Zavadilův centr od praporku si naskočil Tomáš Smola, v záklonu ale hlavičkoval vysoko nad branku Dukly.
     
    71
    Až po sedmdesáti minutách si hosté ze Slezska vypracovali svůj vůbec první rohový kop a dění se stěhuje před branku Filipa Rady.
     
    69
    Po následném rohovém kopu Dukly zůstal v pokutovém území ležet Matěj Hrabina a opavský obránce vypadal velmi otřeseně, po krátkém ošetření ale zřejmě bude schopen pokračovat v zápase.
     
    68
    Po dlouhé době jsme viděli střelu na branku, Daniel Tetour si zpracoval míč u rohu pokutového území, navedl si jej na pravačku a následně ránou k přední tyči vyzval k dobrému zákroku brankáře Šroma.
     
    67
    Střídání v týmu FK Dukla Praha: ze hřiště odchází Uroš Djuranović, přichází David Bezdička.
     
    66
    Po Zavadilově nákopu vznikla skrumáž před brankou Dukly, hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu za údajnou hru rukou, rozhodčí Královec ale nechává pokračovat ve hře.
     
    65
    Mohamed Doumbia se pokusil přenést hru k Miloševićovi na pravé křídlo, domácímu kapitánovi ale byl při přistrčení soupeře pískán nedovolený zákrok.
     
    64
    Brandnera v hlavičkovém souboji povalil k zemi Jan Schaffartzik a hostující obránce si prohlíží žlutou kartu v ruce rozhodčího Královce.
     
    63
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Jakub Janetzký.
     
    62
    Po Brandnerově centru hosté trochu nešťastně odrazili míč k Djuranovićovi, ten ale v tísni z bezprostřední blízkosti vystřelit nedokázal. Z dálky se pak ještě do odraženého míče opřel Daniel Souček, ten ale neprostřelil klubko těl na hranici "šestnáctky".
     
    62
    Schranz potáhl míč po pravé straně hřiště, do přízemní přihrávku před branku na nabíhajícího Djuranoviće se ale výborně položil Jaroslav Svozil a odrazil míč za postranní čáru.
     
    61
    Pavel Zavadil byl u postranní čáry atakován nad rámec fotbalových pravidel a zkušený středopolař se těžce zvedá z trávníku. Za zákrok na Zavadila vidí žlutou kartu Uroš Djuranović.
     
    59
    Další útočnou snahu Dukly zastavil hvizd rozhodčího Královce, ten viděl nedovolený zákrok Djuranoviće v souboji se Svozilem.
     
    57
    Brandner se na pravé straně pokutového území nedokázal protáhnout kolem dobře bránícího Schaffartzika a protože míč se za brankovou čáru odrazil od domácího fotbalisty, do hry jej uvede Vojtěch Šrom.
     
    56
    Brandnerovu přihrávku se Tetour pokusil posunout k Djuranovićovi, nasměroval mu ale příliš pomalý pas a srbského fotbalistu hostující zadáci stačili obsadit.
     
    53
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Václav Juřena, přichází Václav Jurečka.
     
    52
    Domácí následně měli možnost hned dvou rohových kopů, v obou případech ale nedokázali ohrozit brankáře Šroma.
     
    51
    Dukla zvyšuje obrátky, Brandnerův přízemní centr před brankou vůbec netrefil Doumbia, domácí to ale mrzet nemuselo, jelikož míč se dokutálel k volnému Djuranovićovi, jehož střelu hosté dokázali odrazit za vlastní branku.
     
    50
    Brandner na pravém křídle rozehrál zajímavou akci Dukly, následně si naběhl na průnikovou přihrávku Tetoura do volného prostoru a na Brandnerův centr jen těsně nedoskočil Ivan Schranz. Míč tak doletěl ke vzdálenějšímu rohu pokutového území, kam si naběhl Souček, ten ale prudkou střelou neprocedil míč přes bránící protihráče.
     
    49
    Úvodní minuty druhého poločasu se odehrávají ve velmi klidném tempu daleko od obou branek.
     
    48
    Schaffartzikův přízemní centr doputoval jen k brankáři Radovi, ten výhozem rozehrává na své spoluhráče.
     
    47
    Dlouhý nákop Ďuricy si u pokutového území zpracoval Brandner, posunul míč Součkovi, jenž ale nepřesnou přihrávkou nabídl hostům možnost k protiútoku, Opavští ale na rychlý kontr nebyli dostatečně připraveni.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Oba trenéři zatím nemají důvod ke změnám a pokračovat se tak bude v zahajovacích sestavách.
     
    Aktéři zápasu už se pozvolna vracejí na trávník, během několika desítek sekund bude druhé dějství rozehráno.
     
    O přestávce jsou oceněny nejvýraznější osoby sedmdesátileté historie Dukly.

    Mezi mnohými hráči, trenéry či funkcionáři se in memoriam dostalo i na legendu největší, Josefa Masopusta, držitele Zlatého míče FIFA v roce 1962.
     
    Rozhodčí Pavel Královec nepotřeboval k prvnímu poločasu žádné nastavení a po pětačtyřiceti minutách jsme na Julisce zatím branku neviděli.

    Nebezpečnějším týmem je zatím Dukla, také hosté ale dokázali občas zahrozit, vyjma ofsajdové branky Kuzmanoviće se ale zatím žádný střelecký pokus na obou stranách hřiště neujal.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Domácí podnikli rychlou útočnou akci podél pokutového území, Djuranović patičkou přiťukl míč Tetourovi, ten si všiml z druhé vlny nabíhajícího Miloševiće, ten v nadějné pozici prudkou střelou nasměroval míč za vzdálenější tyč opavské branky.
     
    44
    Velmi daleko k úspěchu měla souhra Juřeny se Smolou na pravé straně hřiště, Tomáš Smola se pokusil uvolnit narážečkou se svým spoluhráčem, ten ale lobovanou přihrávku nasměroval přímo do zámezí.
     
    42
    Opava ale záhy míč odevzdala Dukle a po rychlé domácí souhře na ose hřiště Schranz vysunul do pokutového území Djuranoviće, ten ale bodlem míč nakopl jen za opavskou branku.
     
    42
    Nepovedená přihrávka Doumbii se dokutálela za postranní čáru, míč zdarma získávají hostující fotbalisté.
     
    40
    Po hostujícím centru z pravé strany se do odraženého míče opřel Tomáš Jursa, jeho pokus zpoza pokutového území ale postrádal přesnost a branku minul.
     
    39
    Domácí se pokusili zaútočit po pravém křídle, Tetour ale dostal příliš dlouhou přihrávku, kterou už nestačil zkrotit na hrací ploše a míč jen nakopl do prázdné části ochozů stadiónu Na Julisce.
    38. Simerský hlavičkoval těsně vedle
     
    38
    Další volný kop už hosté zahrávali na útočné polovině, Zavadilův centr hlavou jemně tečoval Dominik Simerský a nechybělo moc, aby míč zapadl k tyči domácí branky, nakonec proletěl těsně vedle.
     
    37
    Po dlouhém domácím nákopu z hloubi pole Schranz nedovoleně povalil k zemi Dominika Simerského, rozehrávají opavští fotbalisté.
    35. Schranz přeloboval Šroma, ale balon skončil vedle
     
    35
    Obrovská šance pro Duklu! Daniel Tetour šikovným obloučkem vysunul za záda opavských obránců rozběhnutého Ivana Schranze, ten přehodil vybíhajícího brankáře Šroma, míč ale nasměroval zhruba metr vedle opavské branky!
    34. Brandner se zjevil na zadní tyči, ale hlavičkoval nad bránu
     
    34
    Na centr Miloševiće si před brankou naskočil Patrik Brandner, zblízka ale hlavou vysoko přestřelil branku Vojtěcha Šroma.
     
    33
    Miloševiće na křídle loktem srazil Zapalač a domácí budou rozehrávat standardní situaci z blízkosti rohového praporku.
     
    31
    Kontroverzní situace v pokutovém území Dukly, kam si do volného prostoru na pravém křídle potáhl míč Tomáš Smola, poté jej zřejmě skluzem podrazil dobíhající Ján Ďurica, rozhodčí Královec ale zůstal v klidu a s kolegou Caletkou na čáře rozhodli o odkopu od domácí branky.
     
    30
    Po dlouhém výkopu brankáře Šroma Ostojić míč hrubě podskočil, čímž nabídl příležitost Juřenovi, tomu ale míč odskočil k brankáři Radovi.
     
    29
    Dukla po rychlém přechodu na útočnou polovinu vybojovala rohový kop, Miloševićovi ale centr vůbec nevyšel a první bránící hráč Opavy míč odrazil za postranní čáru.
     
    28
    Hosté docílili první branky, když Zapalač potáhl míč podél levé postranní čáry, Smola, stojící v postavení mimo hru, sice po následném centru míč nezasáhl, svým pohybem se ale zapojil do hry a byť Kuzmanović následně hrudí doklepl míč do domácí svatyně, tak postranní rozhodčí Caletka už měl praporek zdvižený nad svoji hlavou na znamení ofsajdu.
     
    26
    Hosty z Opavy přijelo do Prahy podpořit kolem dvou stovek fanoušků a dávají o sobě svými hlasivkami neustále vědět.

    Opavští fanoušci už se mohou těšit na návrat ligového fotbalu na vlastní stadión, příští týden na něm přivítají Příbram.
     
    25
    Na centr Petra Zapalače si před brankou naskočil Tomáš Smola, v záklonu ale prostovlasý útočník hlavičkoval vysoko nad břevno.
     
    25
    S opavským centrem před domácí branku si jednoduše poradil osamocený Ján Ďurica, po chvíli se ale hosté opět zmocnili míče.
     
    24
    Neúspěšná útočná akce Dukly na pravé straně, Brandnerovi míč odskočil za postranní čáru a vhazovat může Jaroslav Svozil.
     
    22
    Dukla následně disponovala dvěma rohovými kopy v rychlém sledu, oběma se ale Opavští dokázali ubránit.
     
    21
    Uroš Djuranović se elegantně uvolnil u pravé postranní čáry mezi dvěma protihráči, následný centr Jaroslav Svozil hlavou srazil za hostující branku.
     
    19
    Doumbiovi odskočil míč od kopačky, načež fotbalista z Pobřeží Slonoviny podrazil Jaroslava Svozila a dostává se mu důrazné domluvy z úst Pavla Královce.
     
    17
    Po úvodním rohovém kopu měla Dukla první vyloženou příležitost dnešního zápasu, když Miloševićův centr propadl před brankou k Ostojićovi, jenž zblízka nedokázal prostřelit bránící opavské fotbalisty!
     
    17
    Po souhře s Miloševićem Ivan Schranz na pravém křídle vybojoval rohový kop pro Duklu, tentokrát už se od praporku bude rozehrávat.
     
    16
    Djuranović byl nedovoleně atakován v hlavičkovém souboji u středové čáry, domácí rozehrávají z místa přestupku.
    14. Smola sám před Radou, ale už byl v ofsajdu
     
    14
    Pavel Zavadil z volného kopu ve středu hřiště nakopl míč před branku, kde se do zakončení dostal Tomáš Smola, jehož hlavičku brankář Rada dobrým zákrokem vyráží, opavský útočník ale zároveň byl přistižen v postavení mimo hru.
     
    13
    Po Součkově průniku po levém křídle Dukla měla podle rozhodnutí sudích zahrávat první rohový kop, Uroš Djuranović ale nejspíše přiznal, že on byl posledním hráčem, který se dotkl míče a rozehrávat může brankář Vojtěch Šrom.
     
    12
    Po nedovoleném zákroku na Svozila hosté rozehrávají na vlastní polovině.
    10. Tetour podruhé, krkolomnou kombinaci zakončil střelou doprostřed
     
    10
    Po trochu kostrbaté akci Dukly se k míči před pokutovým územím soupeře dostal Daniel Tetour, následně střílel jen doprostřed branky, kde se míče zmocnil brankář Šrom.

    Daniel Tetour je autorem obou dosavadních střel, které jsme na Julisce v úvodních deseti minutách viděli.
     
    9
    Dukla pozvolna rozehrává od obranné formace v hloubi vlastní poloviny, Ďurica nepříliš ideálním pasem trochu zahnal Ostojiće, ten ale udržel míč na domácích kopačkách.
     
    7
    Neúspěšná souhra Smoly s Juřenou před pokutovým územím Dukly, do akce jim ale vnikl Souček a znovu získal míč ve prospěch domácího týmu.
     
    6
    Zavadil se pokusil po pravé straně hřiště vysunout Kuzmanoviće, výrazně blíže ale měl k míči Daniel Souček a domácí fotbalista rozehrál k brankáři Radovi.
     
    5
    Po dlouhém výkopu Vojtěcha Šroma Smola nedokázal míč zpracovat mezi dvěma protihráči, v držení míče ale zůstává Opava.
    3. Tetour střílel zpoza vápna těsně vedle
     
    3
    Brandner pronikl po pravé straně hřiště, jeho přízemní centr hosté nedůrazně odvrátili jen k Danielu Tetourovi, ten si připravil míč na zakončení levačkou, z osmnácti metrů ale branku netrefil.
     
    2
    Djuranović centrem od levé postranní čáry hledal před brankou Ivana Schranze, tomu ale včas vběhl pod nohy brankář Šrom a míč ukryl do své náruče.
     
    1
    Úvodní výkop měli hosté ze Slezska, po několika sekundách hry ale míč odevzdali soupeři.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Dukla se představí v tradičně rudo-žlutých dresech a jelikož Opavští obvykle preferují modro-žlutou barvu, tak dnes museli obléct bílou sadu.
     
    Před výkopem zazněla i státní hymna na počest oslav sedmdesátého výročí domácího klubu a během několika okamžiků bude utkání zahájeno.
     
    Nejzkušenější český arbitr Pavel Královec se svými asistenty Kamilem Hájkem a Petrem Caletkou právě přivádí aktéry zápasu na výborně připravený trávník.
     
    Do úvodního výkopu zbývá dvacet minut, v Praze je krásné podzimní počasí a naprosto ideální pro fotbalisty na trávníku, tak věřme, že uvidíme pohlednou podívanou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Dukla Praha: F. Rada – Ďurica, Ostojić, Bezpalec – Doumbia, Brandner, Daniel Tetour, Souček, Milošević (C) – Djuranović, Schranz.
    Náhradníci: M. Hruška – Bezdička, Bilovský, Douděra, Chlumecký, Kott, Mašek.

    SFC Opava: Šrom – Simerský, Svozil, Hrabina – Zapalač, Zavadil, Schaffartzik, Jursa, Kuzmanović (C) – Juřena, Smola.
    Náhradníci: Fendrich – Helebrand, Janetzký, Jankauskas, Jurečka, Kayamba, Radić.

    Rozhodčí: Královec – Hájek, Caletka.
     
    70 let od založení Dukly

    Domácí klub v dnešním utkání slaví sedmdesát let od svého založení a program na Julisce bude velmi bohatý.

    V rámci oslav na stadiónu zahraje část orchestru Ústřední hudby Armády ČR, během poločasové přestávky pak při slavnostním ceremoniálu budou oceněny největší osobnosti v historii klubu.

    Na fanoušky čeká pivo z únětického pivovaru, hovězí burgery a další speciality.
     
    SFC Opava

    Opavští k utkání do metropole zamířili již včera vlakem a rádi by uspěli v souboji se svým nedávným trenérem Romanem Skuhravým, jenž Slezany nečekaně opustil v úvodu září po první letošní výhře nad Jabloncem.

    Také pod vedením nového trenéra Ivana Kopeckého se ligový nováček prezentuje velmi dobrými výkony. Při Kopeckého premiéře Opava prohrála na hřišti obhájce titulu z Plzně 0:1, poté porazila shodně 2:0 Teplice i Slovácko a dosud naposledy prohrála s Bohemians těsně 0:1, když v závěru utkání Nemanja Kuzmanović neproměnil pokutový kop.

    Právě srbský kapitán Kuzmanović je v úvodu sezóny nejlepším opavským střelcem se třemi brankami, po dvou přispěli Puškáč se Smolou a další čtyři fotbalisté se trefili jednou.
     
    FK Dukla Praha

    Fotbalisté Dukly mohou po dlouhé době opustit poslední příčku Fortuna ligy, na které jsou přikování od prohry v Teplicích ve druhém kole aktuálního ročníku Fortuna ligy, potřebují k tomu dnes zvítězit.

    Dukla do této sezóny vstoupila katastrofálně, když prohrála všech sedm úvodních zápasů a nulu na bodovém kontě se ji podařilo vymazat až po výměně trenéra, kdy Pavla Drska nahradil již zmiňovaný Roman Skuhravý. Po jeho příchodu během záříjové reprezentační přestávky Dukla dokázala porazit Liberec 2:0 a stejným poměrem vyhrát i v Karviné, mezitím prohrála 0:1 v Olomouci a remizovala 1:1 se Zlínem.

    Zatímco během úvodních sedmi zápasů Dukla vstřelila do branek soupeřů jen čtyři branky, tak pod vedením trenéra Skuhravého se ji tento počet podařilo během čtyř zápasů rozmnožit již o pět dalších branek. Nicméně stále platí, že jediným hráčem, který vstřelil více než jednu branku, je třígólový Ivan Schranz.
     
    Hezké nedělní odpoledne z pražské Julisky, kde se v důležitém souboji v rámci dolní poloviny tabulky střetne domácí Dukla s Opavou a nejskloňovanějším jménem utkání bude domácí trenér Roman Skuhravý.

    Třiačtyřicetiletý trenér loni Opavu dovedl zpět mezi elitu a letos s ní také novou sezónu rozehrál, ovšem z osobních důvodů angažmá ve Slezsku ukončil a zamířil právě do Dukly.

    Oba soupeři se v soutěžním utkání utkají poprvé od dubna 2010, tehdy se zde na Julisce v rámci druhé nejvyšší soutěže hrálo smírně 1:1.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 89. Ďurica (Milošević)

    Karty:   61. Djuranović (DUK) – 64. Schaffartzik (OPA)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 11:5. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:15.
    FK Dukla Praha: F. Rada – Ďurica, Ostojić, Bezpalec – Doumbia (79. Bilovský), Brandner (84. Douděra), Daniel Tetour, Souček, Milošević (C) – Djuranović (67. Bezdička), Schranz.
    Náhradníci: M. Hruška – Bezdička, Bilovský, Douděra, Chlumecký, Kott, Mašek.

    Slezský FC Opava: Šrom – Simerský, Svozil, Hrabina – Zapalač, Zavadil, Schaffartzik, Jursa (84. Kayamba), Kuzmanović (C) (63. Janetzký) – Juřena (53. Jurečka), Smola.
    Náhradníci: Fendrich – Helebrand, Janetzký, Jankauskas, Jurečka, Kayamba, Radić.

    Rozhodčí: Královec – Hájek, Caletka
    thejrc.org