Sparta – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
4:1 (3:0)
FK Mladá Boleslav
Pondělí 22.10.2018, 18:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V ligové tabulce se Sparta po dnešní výhře vrací na třetí místo, když ztrácí dva body na druhou Plzeň, další dva body na první Slavii a zároveň disponuje dvoubodovým náskokem na čtvrtý Baník Ostrava.

    Mladá Boleslav zůstává na deváté příčce, šestý Zlín už se ji vzdálil na sedmibodovou distanci. (20:19:54)
     
    Fotbalisté pražské Sparty v dohrávce dvanáctého kola suverénně ovládli utkání s Mladou Boleslaví a už o přestávce vedli 3:0, když Pulkrab s Tettehem vstřelili dvě branky v rychlém sledu na sklonku úvodní dvacetiminutovky a ghanský útočník později přidal i třetí branku.

    To už za sebou měl první penaltovou situaci rozhodčí Pavel Orel, který po půlhodině hry nařídil pokutový kop pro Mladou Boleslav, po shlédnutí videozáznamu ji ale odvolal.

    Po přestávce Sparta pokračovala v dominanci na trávníku a poté, co byl Stanciu podražen v pokutovém území, sice nechal rozhodčí Orel pokračovat ve hře, později ale na základě dalšího shlédnutí videozáznamu nařídil pokutový kop pro Spartu a Guélor Kanga zvýšil na 4:0.

    Z dalších šancí už sparťané skórovat nedokázali a v závěru zápasu se střeleckého úspěchu dočkali také hosté, když se po standardní situaci prosadil Lukáš Hůlka a uzavřel střelecký účet zápasu na 4:1 pro Spartu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Stanciův obstřel postrádal veškerou kvalitu a míč doskákal vedle mladoboleslavské branky.
     
    90+2
    Sparťané dohrávají zápas na útočné polovině a Matěj Pulkrab vybojoval ještě jednu standardní situaci ve střelecké pozici.
     
    90+1
    Rozhodčí Orel také k druhému dějství přidává tři nastavené minuty.
     
    89
    Sparťané pozvolna kombinují ve středu hřiště, diváci se dožadují ještě jedné branky.
    87. Žlutá karta
     
    87
    Při dalším útočném snažení Sparty se do balónu pořádně opřel Vukadinović, mířil ale jen doprostřed branky a Šeda jeho střelu vyrazil. Guélor Kanga se následně dopustil nedovoleného zákroku, za který vidí žlutou kartu.
     
    87
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Alexandru Chipciu, přichází Tomáš Wiesner.
    84. Lukáš HŮLKA - 4:1
     
    84
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Na povedený centr Kateřiňáka před sparťanskou branku si naběhl LUKÁŠ HŮLKA a mladoboleslavský stoper přesnou hlavičku nasměroval míč k tyči Nitovy branky!
     
    84
    Mladoboleslavští sice Florina NItu nijak ohrozit nedokázali, nedlouho poté ale Nitův krajan Chipciu fauloval nedaleko rohu vlastního pokutového území a hosté disponují standardní situací.
     
    83
    Hosté přenesli hru k pokutovému území Sparty, zpoza postranní čáry bude vhazovat Lukáš Pauschek.
     
    81
    Golgol Mebrahtu vnikl do pokutového území, patičkou předal míč Kangovi, jenž perfektním lobem viděl u vzdálenější tyče Nicolae Stancia, ten z voleje netrefil takřka prázdnou branku!

    Z mnoha zajímavých útočných akcí Sparty v dnešním zápase tato patřila bezpochyby k těm nejpohlednějším.
     
    79
    Tečovaný centr Matěje Pulkraba doletěl jen do boční sítě, po následném dvanáctém rohovém kopu Letenských byl nedovolený zákrok odpískán Mebrahtovi, následná nepřesná hlavička Vukadinoviće se tak do statistik ani nezapíše.
     
    77
    Dnešní ligový souboj na Letné sleduje 9 147 diváků.
     
    76
    Rohovému kopu Stancia se hosté ubránili a byť sparťané nadále obléhali pokutové území soupeře, tak tuto snahu zakončilo neúspěšné zpracování Čiviće na levém křídle, na mokrém trávníku mu míč odskočil do zámezí.
     
    75
    Po souhře Frýdka se Stanciem si na hranici pokutového území našel střelecký prostor Guélor Kanga, jeho ránu hosté stačili srazit mimo branku.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 19. Pulkrab, 20. Tetteh (Stanciu), 37. Tetteh (Chipciu), 64. Kanga (pen.) – 84. Hůlka (Kateřiňák)

    Karty:   72. Civić (SPA), 87. Kanga (SPA) – 59. Komličenko (MBL)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 11:1. Rohy: 11:1. Fauly: 13:19.
    AC Sparta Praha: Nita – Chipciu (87. Wiesner), Radaković, Costa, Civić – Stanciu (C), Kanga, M. Frýdek, Vatajelu (64. V. Vukadinović) – Pulkrab, Tetteh (68. Mebrahtu).
    Náhradníci: Heča – Štetina, Kaya, V. Vukadinović, Wiesner, Mebrahtu, Sáček.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Hůlka (C), Chaluš, Keresteš (46. Hubínek) – Takács, Mareš – Přikryl, Ladra, Konaté (46. Kateřiňák) – Komličenko (71. Dan. Novák).
    Náhradníci: Kamenár – Král, Hubínek, Kateřiňák, Dan. Novák, Džafić, Křapka.

    Rozhodčí: Orel – Blažej, Vlček

    Diváci: 9 147
    bahis siteleri