Chabarovsk – N.Novgorod 3:4 (po pr.) | Vladivostok – Nižněkamsk 4:1 (kon.) | Novosibirsk – Kazaň 0:1 (kon.)
Barys – Minsk 3:1 (kon.) | Ufa – Omsk 0:1 (po pr.) | Jokerit – Riga 7:3 (kon.)
Soči – HC Slovan 4:2 (kon.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 4:2 (kon.)
konec
Admiral Vladivostok
4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Neftěchimik Nižněkamsk
Pondělí 22.10.2018, 11:30 • Fetisov Arena, Vladivostok • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne z tohoto zápasu vše, budu se na vás těšit u večerního střetnutí Slovanu Bratislava s Soči. Do té doby na početnou! (14:06:14)
     
    Tuhle porážku budou svěřenci Andreje Nazarova rozdýchávat ještě pěkně dlouho. Po většinu zápasu měli nad Vladivostokem jasnou převahu a poslali na jeho klec bezmála šedesát střel, přesto si však z ledu Fetisov Areny neodváží ani bod. Admiral dnes svému soupeři uštědřil brutální lekci z produktivity.
     
    Československá stopa
    Marek HOVORKA (VLD) – 0+1, 1 střela, ice-time 16:12
    Karel KUBÁT (VLD) – 0+0, 0 střel, ice-time 23:38
    Vojtěch POLÁK (VLD) – 0+0, 0 střel, ice-time 18:26

    Andrej NESTRAŠIL (NIZ) – 0+0, 3 střely, ice-time 19:08
    Adam POLÁŠEK (NIZ) – 0+0, 4 střely, ice-time 21:28
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 15 – 58
    Zblokované střely: 18 – 11
    Vhazování: 26 – 48
    Trestné minuty: 8 – 8
    Využití přesilovek: 2/4 – 0/4
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Utkání se už jen dohrává. Na puku se drží Vladivostočtí, kteří se pohybují hlavně ve vlastním pásmu a dopředu se vůbec nehrnou.
     
    58:33
    Námořníci nemají dost a málem se teď prosadili popáté, zakončující Strelcov ale z přesílení poslal pryž přímo do Ježovova hrudníku!
    58:10 Vladimir BUTUZOV - 4:1
     
    58:10
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    VLADIMIR BUTUZOV zasazuje gólem do opuštěné klece Nižněkamsku definitivní K.O., dnešní střetnutí vyhraje Admiral! Domácí forvard branku trefil až zpoza vlastního brankoviště. Asistence: Nikita Serebrjakov.
     
    57:24
    Hosté si vzali time-out, po kterém se Ježov už nevrací do branky! Nazarovovi svěřenci nemají co ztratit a zkusí power-play!
     
    56:34
    Admiral se dostal do přečíslení, které ovšem díky dobré práci hostující obrany skončilo ještě rychleji než začalo. Na puku je teď Neftěchimik.
     
    55:44
    Šaripzjanov bere kotouč na svou hůl a odhodlaně míří dopředu. Uvidíme, jestli se Nižněkamsku tentokrát povede nachytat excelentního brankáře soupeře.
     
    54:43
    Domácí icing vrátí hru před domácí klec, vhazovat se bude po pravici gólmana Vladivostoku. Do konce základní hrací doby zbývá něco přes pět minut.
     
    53:55
    Hovorka pronesl kotouč dopředu a zajel k mantinelu, kde se o něj teď přetahuje s protihráči. Chytře tak krájí cenné vteřinky ze zbývajících šesti minut.
     
    52:53
    Vladivostok se náporu brání už několik minut vkuse, Neftěchimik si pomalu přestává vědět rady. Serebrjakov dnes předvádí životní výkon.
     
    51:34
    Střela z voleje z hole Joonase Nättinena se s úspěchem nepotkala, gólman Vladivostoku jí bez problému vyrazil mimo nebezpečí. Hostům začíná ubíhat čas.
     
    50:58
    Neftěchimik se protáhl do útoku, krkolomné zakončení Porjadina Serebrjakov schoval do výstroje. Hra je přerušena, vhazovat se bude před domácí klecí.
     
    49:57
    Domácí se brání výborně, svého soupeře takřka k ničemu nepouští. Zničehonic se také probral i jejich fanklub, který je podporuje ze všech sil.
     
    49:06
    Poprvé v zápase vidíme Karla Kubáta (VLD). Český bek u mantinelu fauloval Nättinena a za vysokou hůl dostává dvouminutový trest.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 12. Ugolnikov (Kozlovskij, Černikov), 45. V. Butuzov (Miščenko, Černikov), 45. K. Voronin (Hovorka), 59. V. Butuzov (Serebrjakov) – 42. Jakimov (Chajrullin, Porjadin)


    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Krasotkin) – Kozlovskij, Ugolnikov, Miščenko, Antropov, Taratunin, Kubát, Karmaškov – Černikov, A. Strelcov, V. Strelcov – Koroljov, V. Butuzov, Koňkov – K. Voronin, Hovorka, V. Polák – Mereskin, Zajcev, Feoktistov.
    Neftěchimik Nižněkamsk: I. Ježov (An. Makarov) – Polášek, An. Sergejev, Volgin, Ogurcov, Bryncev, Šaripzjanov, Timašov, Semjonov – Ruohomaa, Padakin, Puustinen – Jo. Nättinen, P. Kulikov, Nestrašil – Porjadin, Chajrullin, Jakimov – Arkalov, Zdunov, Šafigullin.

    Rozhodčí: Bodnar, Naumov – Kučava, Novikov.

    Diváci: 2 684
    thejrc.org