Čerepovec – Čeljabinsk 4:0 (kon.) | Jaroslavl – Magnitogorsk 3:2 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Metallurg Magnitogorsk
Úterý 23.10.2018, 18:00 • Arena 2000 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Alexander Salák (JAR)
    neodchytal ani minutu
    Michal Bulíř (MET) 1+0, 3 střely, čas na ledě 16:09 (20:14:27)
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 24:32.
    Zblokované střely – 13:15.
    Vyloučení – 3:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 0/3.
    Vhazování – 27:20.
     
    Je konec! Metallurg Magnitogorsk nakonec dokázal v poslední třetině zdramatizovat zápas, nakonec ale proti Lokomotivu prohrál poměrem 2:3. Dnešní utkání nám nabídlo celkem zajímavou podívanou, která byla hodně vyrovnaná. Jaroslavl hrozila z rychlých protiútoků, které využila hned ve dvou případech. Metallurg vstupoval do poslední třetiny s tříbrankovým mankem, nicméně během dvou minut dokázal zkorigovat na rozdíl jediné branky. O první trefu Metallurgu se postaral český forvard Michal Bulíř, který odehrál vůbec první utkání v zahraniční soutěži.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:25
    Pojistku mohl přidat Loktionov, který místo střely ale ještě hledal svého kolegu na levé straně. Posléze Antipin omylem posunul branku.
     
    59:00
    Košečkin už je na lavičce!
     
    58:37
    Rasmussen si to namířil před branku soupeře, kde se dostal do zakončení, které směřovalo do ramene Konovalova. Košečkin pokukuje po střídačce!
     
    57:28
    Košečkin nyn podržel svůj celek, nicméně domácí hráči zůstali v útočném pásmu. Až po zhruba dvaceti vteřinách vyvezl puk na druhou stranu Shore.
     
    56:30
    Do útočného pásma se přiřítil domácí Jurtaikin, který uspěl proti napadající trojici protihráčů. Domácí šetří čas, na vyrovnání Metallurgu nezbývá moc času.
     
    55:55
    Najednou měl Elisson na levém křídle hodně prostoru, rychle se k němu ale dostal domácí Kraskovskij, který ho vytlačil z palebné pozice.
     
    54:02
    Od modré čáry se dostal ke střele Kronwall, kterému se ale nepodařilo zakončit mezi tři tyče. Následuje poslední komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    53:14
    Běreglazov prováhal ideální moment na zakončení, ránu příklepem poslal do nohy Rafikova, od které se puk odrazil do středního pásma.
     
    52:30
    Vereščagin si nabruslil k pravému kruhu, jenomže jeho slabé nahození nedoletělo k brankáři. Magnitogorsk je v posledních vteřinách aktivnější.
     
    51:22
    Mozjakin zkoušel zpoza branky přihrávat Kontiolovi, který byl ubráněn pozorným Kuljominem. Na druhé straně musel opět zasahovat Konovalov.
    49:22 Maxim MATUŠKIN - 3:2
     
    49:22
    Metallurg právě vstřelil branku!
    To jsou věci, hosté se totiž dostávají zpět do zápasu! Domácí si nyní ve svém pásmu nepočínali zrovna důrazně, k puku se dostal MAXIM MATUŠKIN, jehož dělovka skončila přesně v levé šibenici. Lokomotiv si komplikuje zápas, z tříbrankového náskoku je rázem náskok o jednu branku.
    Asistence: Andrej Čibisov.
     
    49:10
    Rychlý protiútok Lokomotivu nebyl špatný. Nakonec to sám na sebe vzal Loktionov, jehož kostrbaté zakončení skončilo na Košečkinovi.
     
    48:32
    Kovalenko dokázal zachytit pul před modrou čárou, poté tentýž hráč skončil na zemi, avšak o faul se nejednalo. Košečkin následně zalehl kotouč.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 2. Jurtajkin (Sannikov, Kutuzov), 24. Kozun (Loktionov), 38. Kozun (Kutuzov, Kontiola) – 48. Bulíř, 50. Matuškin (Čibisov)


    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Salák) – Afanasjev, Rafikov, Jelesin, Kronwall (C), Kutuzov, Averin, M. Osipov – Kozun, Kontiola, Loktionov – Apalkov, Alexejev, Kartajev – Sannikov, Kraskovskij, Jurtajkin – Kovalenko, Ivanov, Kajumov.
    Metallurg Magnitogorsk: Zagidulin (41. Košečkin) – Antipin, Běreglazov, Rylov, Vereščagin, J. Birjukov, Matuškin, Bobrjašov – N. Kuljomin, Ellison, Mozjakin (C) – Ljubimov, Rasmussen, Pakarinen – Bulíř, N. Shore, Čibisov – Timkin, Kaletnik, Dorofejev.

    Rozhodčí: Kulakov, Soin – Goljak, Dědjulja
    ocianews.com