AEK Atény – Bayern 0:2 (kon.) | Young Boys – Valencia 1:1 (kon.) | Ajax – Benfica 1:0 (kon.)
AS Řím – CSKA Moskva 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Lyon 3:3 (kon.) | Manchester Utd. – Juventus 0:1 (kon.)
Real Madrid – Plzeň 2:1 (kon.) | Šachtar – Manchester City 0:3 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
1:0 (0:0)
Benfica Lisabon
Úterý 23.10.2018, 21:00 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Ajax opět zvítězil se s vámi loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (23:03:45)
     
    Pojďme se ještě podívat na tabulku, jelikož také Bayern zvítězil, tak oba celky se dělí o první pozici, protože mají také stejné skóre. Zatím na vedoucí příčce je díky pořadí v abecedě Ajax. Naopak Benfica je stále se třemi body třetí a bude muset ve druhé polovině skupinové fáze zabrat.
     
    Už to vypadalo, že si týmy rozdělí po bodu, ale nakonec Ajax bere všechny tři. Musíme sportovně přiznat, že za druhý poločas zcela zaslouženě. Domácí celek byl téměř neustále na polovině soupeře a měl balon pod kontrolou. Až v nastavení se ale prosadil Noussair Mazraoui. Naopak hráči Benfici se soustředili na bránění, což málem slavilo úspěch. Jenže jedna chyba přecijen přišla, a tak se Lisabonští budou vracet do Portugalska bez bodu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Noussair MAZRAOUI - 1:0
     
    90+2
    Ajax právě vstřelil branku!
    Na stadionu propukla velká radost Nizozemců i velké zklamání Portugalců! Germán Conti nezpracoval jednoduchý míč a pustil Ajax do šance. Střídající David Neres dával míč do druhé vlny, kde jej minul spoluhráč. Ovšem za šestnáctkou byl osamocený NOUSSAIR MAZRAOUI, jehož pokus přizvedl Alejandro Grimaldo do vlastní branky. S touto tečí už nemohl Odisseas Vlachodimos nic udělat.
     
    90+2
    Domácí mužstvo se zoufale snaží vytvořit si ještě nějakou šanci, ale zatím je s míčem daleko od brány. Obrana Benfici pracuje na jedničku.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Rafa Silva, přichází Franco Emanuel Cervi.
     
    89
    Blížíme se ukrutnou rychlostí ke konci zápasu a stav je stále bezbrankový. Ajax se dopustil útočného faulu, a tak může Benfica opět hru kouskovat střídáním.
     
    88
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Donny van de Beek, přichází David Neres.
    87. Frenkie de Jong (AJA)
     
    87
    Přihrávku na hranici vápna dostal Frenkie de Jong, který okamžitě pálil. Jenže výborně zasáhl Germán Conti, a tak nizozemský tým bude rozehrávat rohový kop.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Haris Seferović (Benfica Lisabon), který vytáhl na polovině soupeře úplně zbytečný zákrok.
     
    85
    Po zisku míče šel Ajax do rychlého protiútoku a vynutil si faul na polovině soupeře. Míč si totiž výborně pokryl Kasper Dolberg. Nyní se hra přelévá ze strany na stranu a oba celky by chtěly přelít misky vah na svou stranu.
     
    84
    Vysoký pas na hostujícího útočníka úspěch neslavil, jenže ani nizozemský tým balon dlouho neudržel. Uvidíme, jak s útočnou akcí nyní naloží Benfica Lisabon.
     
    83
    Matthijs de Ligt hraje opravdu povedené utkání. Tentokrát vybojoval míč u půlící čáry a následně ho raději poslal až k brankáři soupeře. Na tahu je Benfica, která se žene na polovinu soupeře.
     
    82
    Za hranicí šestnáctky byl Noussair Mazraoui, který už mohl přihrávat do vyložené šance. Ovšem na domácím hráči bylo vidět, že si chce vystřelit, což mu obrana portugalského klubu nedovolila.
     
    81
    Nizozemský tým kombinuje u středového kruhu a snaží se posunout blíže k brance. po přenesení hry na pravou stranu bude Ajax pouze vhazovat.

    Michal Luxa

    Branky: 90+2. Mazraoui

    Karty:   22. Mazraoui (AJA), 39. Onana (AJA), 49. Tagliafico (AJA) – 9. Jardel (BNF), 64. Conti (BNF), 72. Salvio (BNF), 86. Seferović (BNF)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 20:20.
    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, de Ligt (C), Blind, Tagliafico – van de Beek (88. Neres), Schöne, F. de Jong – Zijach, Dolberg, Tadić.
    Náhradníci: Lamprou – de Wit, Eiting, Huntelaar, Kristensen, Neres, Wöber.

    Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida, Conti, Jardel (C), Grimaldo – Pizzi (79. Gabriel), Fejsa, G. Fernandes – Salvio, Seferović, R. Silva (90. Cervi).
    Náhradníci: Svilar – Gabriel, Cervi, Félix, Jonas, Semedo, A. Živković.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli (všichni Francie)
    thejrc.org