Teplice – Ostrava 0:1 (kon.)
konec
FK Teplice
0:1 (0:1)
FC Baník Ostrava
Pátek 26.10.2018, 18:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Páteční předkrm 13.kola FORTUNA:LIGY bude ve znamení souboje FK Teplice – FC Baník Ostrava. Utkání startuje na teplických Stínadlech od 18:00 a jste k němu srdečně zváni.
     
    FK Teplice

    Skláře čeká v předehrávce 13. kola ostravský Baník. Teplice čeká Na Stínadlech ze statistického hlediska velmi příjemný soupeř. Severočeši neprohráli s Baníkem již devět ligových utkáních v řadě. Na Stínadlech dokonce Baník vyhrál naposledy 5.4.2010.

    Teplice v minulém kole braly poprvé body pod novým koučem Stanislavem Hejkalem, když na třetí pokus pod novým lodivodem vyhráli, a to na Slovácku v poměru 2:0. Aktuálně tak patří Teplicím 11. místo se ziskem 12 ti bodů.

    Spolehnout v koncovce se Skláři mohou na Davida Vaněčka, ten dal na Slovácku vítěznou branku hned v úvodní minutě zápasu a celkově to byl pro něj již šestý gól v sezoně!
     
    FC Baník Ostrava

    Svěřenci trenéra Bohumila Pánika zažívají úspěšný vstup do nového ročníku. Aktuálně patří Slezanům 4. místo za vedoucím triem Slavia, Plzeň Sparta. Celkově má Baník nyní 24 bodů. Minulé kolo však doma, trošku překvapivě ztratil v derby s Karvinou (1:1).

    Baník v dnešním utkání bude moci prodloužit svoji sérii pěti venkovních zápasů bez prohry. Bude se však muset obejít bez distancovaného Milana Baroše. Naopak návrat na teplická Stínadla si budou moct užít bývalí Tepličáci Martin Fillo a Robert Hrubý.

    Utkání bude symbolické v případě účasti v utkání pro brankáře Baníku Jana Laštůvku, který by odchytal v tom případě 150. ligové utkání.
    Teplice - Baník 26.10.2018 od 18:00

     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Jakub Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob – Moulis, Ljevaković (C), Kučera, Hora – Trubač – Vaněček.
    Náhradníci: Grigar – Jindráček, Hošek, Žitný, Hyčka, Luts, Soungole. Trenér: Hejkal.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Mešaninov, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš – Jirásek, Holzer, R. Hrubý (C) – Diop.
    Náhradníci: Budinský – Granečný, P. Breda, J. Šašinka, O. Šašinka, Stáňa, Procházka. Trenér: Páník.

    Rozhodčí: Pechanec – Blažej, Kubr.
     
    Teplice dnes udělali oproti zápasu na Slovácku jednu změnu. Po červené kartě nemůže dnes hrát Pavel Čmovš, kterého nahradí v sestavě Michal Jeřábek.
     
    Baník dnes nastupuje bez zraněného Lukáše Pazdery, kterého nahradí v sestavě Arťom Mešaninov. Baníku dnes bude také chybět distancovaný Milan Baroš. Jan Laštůvka dnes naopak v brance chybět nebude a čeká jej tak dnes 150. ligové utkání.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Na teplických Stínadlech je vše připraveno a čekáme na příchod obou aktéru dnešní předehrávky 13. kola FORTUNA:LIGY.
    Hostující sektor je téměř plný a utkání tak bude mít jistě parádní atmosféru, neboť už nyní jsou hodně slyšet vyhlášení fans Baníku.
     
    Před utkáním zazněla statní česká hymna na počest stého výročí republiky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání zahájil rozehrávkou ze středového kruhu kapitán Baníku Robert Hrubý.
     
    2
    První akce Teplic měla nadějné vyhlídky, ale Jan Krob nezvládl přihrávku za obranu na Jakuba Horu, od kterého se navíc poté odrazil míč za brankovou lajnu. Odkopávat od branky bude Jan Laštůvka.
     
    3
    Na druhé straně prodlužoval míč hlavou za obranu Jiří Fleišman, celou akci však pohlídal z pohledu Teplic Tomáš Vondrášek.
     
    4
    Robert Hrubý posílal kolmici na Martina Filla a brankář Jakub Diviš musel rychle z branky, aby se k míči dostal dříve jak bývalý teplický fotbalista.
     
    5
    Tomáš Kučera u pravé lajny neadresoval přesný pas, míč končí v zámezí a vhazovat budou Slezané.
     
    6
    Jiří Fleišman si poradil s dlouhým míčem z kopačky Tomáše Kučery. Teď se hraje hodně dlouhou dobu ve středu hrací plochy.
     
    7
    Martin Fillo si nyní převzal míč na pravé straně a posílal nadýchaný míč, který adresoval na Dame Diopa, ve vzduchu však kraloval Alex Král a míč poslal hlavou do bezpečí z pohledu Severočechů.
     
    8
    První rohový kop zápasu budou mít domácí. Centr Pavla Moulise byl sražen za brankovou čáru.
     
    9
    Tomáš Kučera zahrál dobrý signál na velké vápno, kde byl osamocený Tomáš Vondrášek, který zvolil zakončení hlavou a trefil pouze před sebou stojícího Patrizia Stronatiho.
     
    10
    Martin Fillo je v úvodu zápasu velmi aktivní, nyní se procpal k centru, ale jeho hlavička neměla rasanci, a tak byl zákrok Jakuba Diviše celkem pohodlný.
    10. Nebezpečný centr Holzera, Fillovi hlavička nevyšla
     
    11
    Na druhé straně byl u pravé lajny faulován skluzem Jakub Hora a Teplice si chystají volný přímý kop.
     
    11
    Volný přímý kop rozehrával Pavel Moulis a míč prolétl vápnem až na zadní tyč, kde však zasáhl hlavou Adam Jánoš, který zamezil domácím skórovat.
     
    12
    Tomáš Kučera se dobře uvolnil za velkým vápnem, přehodil si míč na levačku, svůj projektil však poslal pouze do spoluhráče Jana Kroba.
     
    13
    Opět v akci Tomáš Kučera, jenž se provinil taktickým faulem proti Adamu Jánošovi.
     
    15
    Robert Hrubý posouval míč do brejku na Dame Diopa, senegalský útočník byl však v ofsajdu, což neuniklo sudímu na lajně, který okamžitě zvedl praporek nad hlavu.
     
    16
    Daniel Holzer podnikl odvážný průnik do vápna, rychlostně s ním však stíhal Tomáš Vondrášek, který nakonec i pro domácí míč získal.
     
    17
    Dame Diop se nerozpakoval a z třiceti metrů napřáhl k ráně, ta však letěla po zemi a velmi pomalu. Jakub Diviš si na míč počkal a pohodlně schoval v rukavicích.
     
    19
    Žlutou kartu dostává Adam Jánoš (FC Baník Ostrava), který skluzem zastavil průnik Daniela Trubače. Volný přímý kop pro Teplice zhruba z 25 ti metrů.
     
    20
    Centr z kopačky Jana Kroba obrana Baníku odvrátila nedůrazně a míč vracel před branku Admir Ljevakovič, jenž našel Michala Jeřábka, ten však nestihl reagovat dostatečně rychle a míč se od jeho nohy odrazil vysoko nad branku Jana Laštůvky.
     
    21
    Na druhé straně se kličkou dostal s míčem do šestnáctky Dame Diop, jeho pokus vnějším nártem zamířil vedle branky na tribunu teplických Stínadel.
     
    23
    Alex Král vyrobil velkou chybu při rozehrávce, když jej o míč obral Robert Hrubý, ten však váhal s centrem a jako správný kapitán se vrátil Admir Ljevaković, jenž absolutně čistým skluzem získal míč pro žluto-modré.
     
    25
    Baník právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic otevírají Slezané skóre! Baník posílá do vedení utěšenou ranou z poza šestnáctky ADAM JÁNOŠ, který vymetl pravý dolní kout teplické branky – 0:1!
    25. Adam JÁNOŠ - 0:1
     
    27
    Severočeši bylo blízko srovnání! Po zmatku ve vápně Baníku se míč odrazil na kopačku Pavla Moulise, který svou ranou jen těsně minul pravou tyč Laštůvkovi branky!
     
    28
    Dame Diop svým centrem z levé strany nenašel žádného ze svých spoluhráčů, ještě aby ano, když ve vápně domácích nebyl nikdo v bílém.
     
    29
    David Vaněček míč sklepával na Pavla Moulise, do této kombinace se však vložil Martin Šindelář a míč odkopl na útočnou polovinu Baníku.
     
    31
    Jan Krob poslal míč pouze do zámezí, vhazovat bude Baník.
     
    31
    Milan Jirásek teď krásnou průnikovou přihrávku hledal Dame Diopa, tomu chyběl krok, aby se dostal k míči a eventuálně k zakončení.
     
    32
    Tomáš Vondrášek se sice uvolnil u brankové čáry, ale z levé strany poslal míč pouze nad branku Jana Laštůvky. Brankář Baníku tak bude vykopávat od své branky.
     
    33
    Michal Jeřábek pohlídal dlouhý nákop svěřenců Bohumila Páníka a poslal míč hlavou na Jakuba Diviše.
     
    35
    Nadějná akce domácích neslavila nakonec úspěch. Jakub Hora si pěkně zpracoval dlouhý centr, počkal na náběh Tomáše Kučery, kterému také míč poslal, nicméně skvěle vzadu zasáhl Martin Šindelář, který kombinaci domácích za pět dvanáct zastavil.
     
    36
    Tomáš Vondrášek (FK Teplice) dohrál u pravé lajny Milana Jiráska a připisuje teplickým první žlutou kartu v dnešním utkání.
     
    37
    Následný volný přímý kop Jiřího Fleišmana našel hlavu Arťoma Mešaninova, ale jeho hlavička zamířila vysoko nad branku Teplic.
     
    39
    Jakub Hora to udělal nyní skvěle. Přehodil si míč za šestnáctkou na pravačku a mířil svou ranou na zadní tyč. Míč však tečoval mimo branku nešťastně David Vaněček, pokud by jej nezasáhl troufnu si říci že by se míč zatřepal v síti.
    39. Horovu střelu tečoval Vaněček mimo tři tyče
     
    41
    Dame Diop (FC Baník Ostrava) si za svůj útočný faul vysloužil žlutou kartu.
     
    42
    Adam Jánoš odpravil centr Pavla Moulise z pravé strany. Poslední minuty se však nemůže Baník vymanit z tlaku domácích.
     
    43
    Robert Hrubý si jako zkušený kapitán počkal na faul Pavla Moulise, míč pro Baník.
     
    44
    Baník zklidnil hru delší kombinací, která skončila až u Jana Laštůvky, který svým výkopem poté poslal míč pouze do zámezí.
     
    45
    Jan Krob měl na kopačce srovnání! Velká zmatky nadělal centr Pavla Moulise a po několika odrazech zůstal sám právě domácí obránce, z vyložené pozice však trestuhodně minul!
     
    45
    Hlavní sudí Pechanec nastavuje první poločas o 2 minuty.
     
    45+1
    Baník zahrával rohový kop, který však dobře ubránil Tomáš Kučera. Následuje však repete v podobě rozehrávky od rohového praporku.
     
    45+2
    A i druhý rohový kop domácí dokázali odvrátit.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas Na Stínadlech přinesl vyrovnanou podívanou, která se však díky ráně Adama Janóše vyvíjí lépe pro hostující Baník, ten tak vede v Teplicích zatím 1:0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:06 .
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Pavel Moulis, přichází Patrik Žitný.
     
    46
    Patičku Tomáše Kučery u pravé lajny vystihl Jiří Fleišman, který se poté nechal faulovat Jakubem Horou.
     
    47
    Jan Krob byl v hlavičkovém souboji úspěšnější než Dame Diop. Teplický obránce míč poslal do autu.
     
    48
    Tomáš Kučera měl při svém centru nyní hodně spoluhráčů ve vápně, nicméně vzdušný souboj vyhrál hostující Patrizio Stronati.
     
    49
    Opět výborně dozadu Jiří Fleišman, který skluzem překazil postup Jakuba Hory.
     
    50
    Tomáš Vondrášek skvěle zpracoval na pravé straně míč do pohybu, jeho oblouček za obranu na Davida Vaněčka byl však příliš dlouhý a Jan Laštůvka si pro míč vyběhl.
     
    51
    Patrik Žitný se neprotáhl po pravé straně, Teplice však budou vhazovat. Nutno říct, že Baník začal druhý poločas hodně defenzivně a nemuselo by se mu to vyplatit.
     
    52
    Sražený centr z levé strany znamená rohový kop pro Skláře.
     
    53
    Centr Tomáše Kučery propadl do malého vápna, kde jej však poslal do bezpečí z pohledu Slezanů Martin Fillo.
     
    54
    Po delší odmlce se dostal na útočnou polovinu také Baník, ale centr od levé lajny poslal Milan Jirásek hodně nepřesný.
     
    55
    Jiří Fleišman opravdu pracuje dnes velmi dobře. Pohlídal nyní přihrávku na Jakuba Horu a ještě vybojoval aut pro svůj tým.
     
    56
    Nutno také pochválit zatím fanoušky Baníku, kteří udávají atmosféru dnešního utkání a chovají se velmi slušně.
     
    56
    Jan Laštůvka váhal s rozehrávkou a nakonec musel míč poslat pod tlakem do zámezí. Teplice budou vhazovat.
     
    58
    Hodně dobře střežený je dnes kanonýr Teplic David Vaněček, teď sice vyhrál hlavičkový souboj nad Patriziem Stronatim, ale míč se od jeho hlavy odrazil pouze do autu.
     
    59
    Baníkovci mohli jít do brejku třech proti dvěma, ale Dame Diop svůj part nezvládl, když přihrávku na Daniela Holzera adresoval nepřesnou.
     
    60
    Další útok Baníku zastavil včasným odkopem Alex Král.
     
    61
    Alex Král opět v akci, když nejprve prohrál souboj s Milanem Jiráskem, do souboje se však vrátil a odvrátil akci hostů na rohový kop.
     
    62
    Rohový kop Roberta Hrubého si našel ve vzduchu ex teplický Martin Fillo, svou hlavičkou mířil k levé tyči, kde se svým zákrokem vytáhl Jakub Diviš a zachránil Severočechy!
     
    64
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Martin Jindráček.
     
    64
    Dame Diop podržel v souboji Michala Jeřábka a sudí Pechanec odpískal nedovolený zákrok.
     
    65
    Stejným prohřeškem se provinil i domácí Alex Král, jenž stáhl v souboji Roberta Hrubého, míč pro Baník.
     
    66
    Tomáš Vondrášek měl na noze branku! Odrazil se k němu centr z levé strany, svou levačkou mířil dobře, na brankové čáře však zasáhl reflexivně nohou Jan Laštůvka!
    66. Parádní Laštůvkovy reflexy! Skvěle vychytal Vondráškovu střelu
     
    Dnešnímu utkání přihlíží Na Stínadlech 3118 diváků. Z toho tak zhruba pět stovek je v sektoru hostů.
     
    68
    Patrik Žitný pokazil u levé lajny přihrávku a Baník bude vhazovat.
     
    70
    Jakub Hora se dobře uvolnil přes Jiřího Fleišmana a hledal svým přízemním centrem Martina Jindráčka, ten však na míč nedosáhl, a tak míč skončil v rukavicích Jana Laštůvky.
     
    72
    Martin Šindelář musel odvracet centr Patrika Žitného na rohový kop.
     
    72
    A rohový kop si poté pohlídal ve vzduchu Jiří Fleišman.
     
    73
    Teplice přikládají pod kotel. Tomáš Kučera napřáhl z 30 ti metrů a jen skluz Martina Filla zabránil této ráně aby šla na branku.
     
    74
    Další rohový kop Tomáše Kučery přizvedl Martin Šindelář a odvrátil tak z vápna Slezanů.
     
    76
    Admir Ljevaković to myslel dobře a hledal skulinu v obraně Baníku a v ní Davida Vaněčka, přihrávka však byla příliš dlouhá a doputovala až k Laštůvkovi.
     
    77
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Milan Jirásek, přichází Ondřej Šašinka.
     
    78
    Jiří Fleišman zastavil šlapákem Jakuba Horu. Míč pro Teplice, kterým se krátí čas na srovnání skóre.
     
    78
    Jakub Hora si svou aktivitou vynutil rohový kop pro domácí barvy.
     
    79
    Martin Jindráček nedoskočil na rohový kop Jana Kroba.
     
    80
    Jiří Fleišman se skácel po kontaktu s Martinem Jindráčkem, sudí Pechanec dostal signál od asistenta a zapískal nedovolený zákrok, což nesou domácí hráči a fanoušci jen velmi těžce.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Jakub Hora (FK Teplice), ten si předkopl míč příliš před sebe a zasáhl Jánoše šlapákem.
     
    81
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Denis Granečný.
     
    83
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Jan Krob, přichází Siim Luts.
     
    84
    Po faulu na střídajícího Siima Lutse dostali domácí výhodu, kterou však pohrdli a po zkažené přihrávce od Alexe Krále budou pouze vhazovat.
     
    85
    Robert Hrubý si pomohl útočným faulem proti Michalu Jeřábkovi, hrát budou Teplice.
     
    85
    Ne na dlouho. Útočný faul se píská i na druhé straně. David Vaněček si počínal nedovoleně v hlavičkovém souboji s Jiřím Fleišmanem.
     
    86
    Adam Jánoš pohlídal míč, tak aby se dokutálel za brankovou čáru. Jan Laštůvka bude vykopávat od své branky.
     
    87
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dame Diop, přichází Václav Procházka.
     
    87
    Michal Jeřábek zastavil akci Denise Granečného. Tepličtí by ale rádi hráli na druhé straně hrací plochy.
     
    88
    Jakub Hora poslal nebezpečný centr do vápna, který odvrátil za cenu rohového kopu Martin Šindelář.
     
    89
    Brankář Jakub Diviš byl hodně venku z branky při rohovém kopu, Baník míč odvrátil ze svého vápna a Ondřej Šašinka se snažil přelobovat domácího brankáře, leč neúspěšně.
     
    90
    Hlavní sudí Pechanec nastavuje utkání o 4 minuty.
     
    90+1
    Jiří Fleišman si počkal na faul Tomáše Vondráška u pravé lajny. Baník hraje závěr zápasu zkušeně.
     
    90+2
    Robert Hrubý fauloval při rozehrávce Patrika Žitného a Jakub Diviš bude nakopávat míč na útočnou polovinu domácích.
     
    90+3
    Tomáš Kučera našel krásným centrem Martina Jindráčka, jehož hlavička mířila do víka branky Baníku, tam se však vyznamenal Jan Laštůvka a zákrokem večera zachránil hosty!
     
    90+4
    Následný rohový kop Teplic byl ještě zajímavější! Míč se snesl na hlavu brankáře Jakuba Diviše, který vyběhl na rohový kop a svou hlavičkou jen těsně minul pravou tyč!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Baník si díky jediné brance Adama Jánoše odváží z Teplic, poprvé od roku 2010 kompletní tři body za vítězství 1:0! Utkání by více slušela remíza, ale domácí Teplice nedokázaly využít ve druhém poločase svou převahu a dvě největší tutovky v nastavení také spálily. Nejprve měl na hlavě branku Martin Jindráček a po něm dokonce brankář Jakub Diviš. Fanoušci Baníku, kterých sem přicestovalo slušné množství tak odjíždějí domu moc spokojeni.
     
    Baník se tak minimálně do zítra může slunit na třetím místě tabulky za vedoucím duem Slavia a Plzeň. Teplicím po dnešním utkání patří 11. místo o které však může během 13. kola přijít.
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:5.
    Střely mimo: 9:2.
    Rohy: 8:4.
    Fauly: 20:16.
    Ofsajdy: 0:2.
     
    Tisková konference po utkání:

    Bohumil Páník (Baník Ostrava):
    „Pro nás to bylo drama se šťastným koncem. V první půli jsme hráli velmi dobře, ve druhém poločase to domácí otevřeli a přečíslovali nás hlavně z té pravé strany, ale naši stopeři hráli dnes velmi dobré utkání. Když už jsme v závěru hlavičkový souboj prohráli, tak tam máme Jana Laštůvku, který nám dělá důležité body svými zákroky.“

    Stanislav Hejkal (FK Teplice):
    „Utkání mělo dva rozdílné poločasy. V prvním jsme nebyli vůbec aktivní. Ve druhém poločase se to výrazně změnilo a naše hra vypadala o dost lépe. Druhý poločas zrychlil naší hru hlavně Patrik Žitný, který hře hodně pomohl, ale bohužel to ke kýženému gólu nevedlo. Branku jsme dostali ze situace na které se v tréninku připravujeme.“
     
    Z teplických Stínadel je to pro dnešek vše. Utkáním vás provedl Tomáš Suchánek a já vám děkuji za pozornost. (20:43:52)

    Tomáš Suchánek

    Branky: 25. Jánoš

    Karty:   36. Vondrášek (TEP), 80. Hora (TEP) – 19. Jánoš (OVA), 41. Diop (OVA)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 9:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 20:16.
    FK Teplice: Jakub Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob (83. Luts) – Moulis (46. Žitný), Ljevaković (C), Kučera, Hora – Trubač (64. Jindráček) – Vaněček.
    Náhradníci: Grigar – Jindráček, Hošek, Žitný, Hyčka, Luts, Soungole.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Mešaninov, Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš – Jirásek (77. O. Šašinka), Holzer (81. Granečný), R. Hrubý (C) – Diop (87. Procházka).
    Náhradníci: Budinský – Granečný, P. Breda, J. Šašinka, O. Šašinka, Stáňa, Procházka.

    Rozhodčí: Pechanec – Blažej, Kubr

    Diváci: 3118
    thejrc.org