Třinec – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | K. Vary – Plzeň 3:1 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 1:0 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 4:6 (kon.) | Olomouc – Chomutov 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:6 (0:1, 1:4, 3:1)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 26.10.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z největší metropole východních Čech vše. Přeji vám pěkný zbytek týdne a především krásnou oslavu stoletého výročí existence naší vlasti. Někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (20:46:21)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Mountfield HK – Maris Bičevskis
    HC Dynamo Pardubice – Miloš Bubela
     
    Střely ve třetí třetině (celkem)

    Mountfield HK – 19 (42)
    HC Dynamo Pardubice – 6 (22)
     
    Divoké a neuspořádané utkání mezi Mountfieldem a Dynamem je za námi. Ve hře jsme dnes viděli velké množství obrovských nepřesností, které oba celky s různou mírou úspěšnosti trestali. Hokejisté z města perníku jich využili více, a tak v tomto zápase vítězí. O osudu klání rozhodlo druhé dějství, kdy Pardubice vstřelily čtyři branky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Filip Pavlík sbírá puk za vlastní bránou, na další útok se už Mountfield ale nezmůže.
     
    59:14
    Hradec je kompletní a znovu vyráží vpřed, Rákos po pravém mantinelu zavezl touš do rohu hrací plochy.
     
    58:52
    Cardwellova střela z pravé strany od modré čáry minula vzdálenější tyč svatyně Pavelky jen těsně. Stejný hráč to o chvíli později zkoušel znovu, ale brankáře Mountfieldu trefil jen do hrudi.
    58:17 Lukáš CINGEL - 4:6
     
    58:17
    Hradec právě vstřelil branku!
    O žádném debaklu už řeč být nemůže. O to se Hradečtí postarali. LUKÁŠ CINGEL lehce napravuje svou dnešní chybu, nyní pláchl obraně soupeře, zejména Marku Trončinskému a střelou na zadní tyč snižuje na 4:6. Asistence: Lukáš Vopelka, Richard Nedomlel.
     
    58:10
    Znovu to zkoušel Petr Sýkora, tentokrát z osy hřiště od modré čáry, Pavelka jeho pokus kryje. Na ledě už několik střídání zůstává Marek Trončinský, očividně usilující o hattrick.
     
    57:33
    Cibulskis dobře odclonil dva soupeře u hrazení, hokejisté Dynama ale i tak zůstávají na puku. Petr Sýkora vypálil z vrcholu pravého kruhu, jenže Bezúch jeho ránu zblokoval holí.
     
    57:17
    Filip Pavlík zasáhl pronikajícího hráče Dynama hokejkou do obličeje a po zásluze tak inkasuje trest za vysokou hůl.
     
    57:07
    Tomáš Linhart tentokrát poslal oblouček ze středního pásma na bránu Pardubic, Kacetl v poklidu touš utlumil.
     
    56:33
    Linhart protlačil touš po pravém hrazení kupředu, jenže žádný z jeho spoluhráčů nedokázal přihrávku převzít a beci Pardubic mohou hru zklidnit.
     
    56:06
    Dynamo je kompletní, ke kotouči se ale znovu nedostalo. Hradec drží třetinu a snaží se najít vhodnou pozici pro střelbu.
     
    55:33
    Chalupa získal kotouč za bránou soupeře, Cingel vystřelil, odražený puk se snažil dorazit Paulovič, ale puk nezasáhl. Přesilovka Lvů brzy skončí, a tak se Pavelka vrací do brány.
     
    55:15
    Buly před Kacetlem, Pavelka zůstává na střídačce. Vhazování vyhráli Lvi, Cibulskis posunul Cingelovi, ale jeho ránu z pravé strany od modré čáry Kacetl kryje v náruči.
     
    54:46
    Hradečtí nastřelili touš do třetiny protivníka, ale rychle ho dojet nedokázali, musí se stáhnout k vlastní bráně.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 31. Graňák (M. Chalupa, Vopelka), 42. Bičevskis (F. Pavlík, M. Chalupa), 48. Paulovič (Cingel, Cibulskis), 59. Cingel (Vopelka, Nedomlel) – 19. Trončinský (Marosz, Rolinek), 25. Bubela, 27. Marosz (TS), 30. Trončinský (Dušek, Vondráček), 40. Děrvuk (Vondráček), 45. Vondráček (Hrabal, Dušek)


    Mountfield HK: Maxwell (41. J. Pavelka) – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Paulovič, Koukal (C), Rákos (A) – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Vopelka, Bičevskis, M. Chalupa – Karabáček, Dragoun, Bezúch.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Holland, Trončinský, Cardwell, Wishart, Hrabal, Děrvuk, Budík – P. Sýkora (A), Marosz, Rolinek (C) – Skokan, Bubela, Treille (A) – Vondráček, Dušek, Perret – Kusý, Mandát, Poulíček.

    Rozhodčí: Kova (FIN), Hejduk – Brejcha, Jelínek (všichni CZE)

    Diváci: 6890 – vyprodáno
    thejrc.org