Třinec – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | K. Vary – Plzeň 3:1 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 1:0 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 4:6 (kon.) | Olomouc – Chomutov 2:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Pátek 26.10.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:03
    Oceláři mohli přidat další gól, David Cienciala ale po akci Chmielewského z předbrankového prostoru poslal puk jen do připravené lapačky Gašpera Krošelje!
    57:35 Martin ADAMSKÝ - 4:1
     
    57:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přidávají čtvrtou branku a pojišťují svou výhru! MARTIN ADAMSKÝ u vlastní modré čáry zastavil střelu hostujícího hráče, třinecký rychlík si následně narazil puk s Vladimírem Draveckým a nakonec jej dovezl až do hostující prázdné branky! Asistence: Vladimír Dravecký.
     
    56:50
    Branka Bruslařů zůstává prázdná, hosté to zkusí se šesti hráči v poli!
     
    49:02
    Tomáš Knotek dotíral na Hrubce po Vondrkově akci, hostující útočník to ale přehnal s důrazem a od sudích inkasoval dvouminutový trest.
     
    46:02
    Dravecký se po pravé straně dral do útočné třetiny, na modré čáře ho ale zastavil jeden z hostujících hráčů, kterých na ledové ploše v tu dobu bylo šest. Menší trest pro hráčskou lavici odpyká Ondřej Najman. Komerční přestávka.
    44:08 Milan DOUDERA - 3:1
     
    44:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se velmi rychle vrátili do útočné třetiny a slaví svou třetí branku! Kotouč se pohyboval přes celé pásmu Bruslařů, nakonec se puk zastavil u MILANA DOUDERY, který jej od modré poslal přesně do horního rohu Krošeljovy branky! Asistence: Erik Hrňa, Martin Růžička.
     
    43:29
    Martin Růžička byl v útočném pásmu faulován Davidem Němečkem, Oceláři si zahrají svou první početní výhodu.
     
    40:49
    Oceláři se drželi v útočném pásmu, na nepřesný pas Bukartse ale nejrychleji dosáhl až Jiří Polanský, který zrovna skákal ze střídačky. Jeho spoluhráč ale ještě byl na ledě, Oceláři tudíž inkasovali menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    39:25
    Oceláři mohli navýšit své vedení! Gašper Krošelj chtěl svým obráncům pomoci s rozehrávkou, kotouč mu ale přeskočil hůl a blížil se k najíždějícímu Jiřímu Polanskému! Třinecký útočník nedokázal dotlačil puk do branky!
    31:06 Michal VONDRKA - 2:1
     
    31:06
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté nakonec svou přesilovku využívají a korigují na rozdíl jediné branky! Hrubec nejprve zastavil tři střely mladoboleslavských hráčů, proti skrytému pokusu MICHALA VONDRKY od modré čáry ale neměl nárok. Hostující kapitán přesně trefil místečko mezi Hrubcovými betony! Asistence: Oldrich Kotvan.
     
    29:33
    Michal Vondrka se pokusil o velmi rychlý přechod středního pásma, svým pohybem k faulu donutil Davida Musila. Mladá Boleslav má k dispozici sedmdesát devět vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem.
     
    28:51
    Ondřej Kovařčík si v souboji s Janem Hanzlíkem počínal nedovoleně, sudí proto třineckého útočníka posílají na trestnou lavici. Menší trest, hákování.
     
    23:05
    Hanzlíkovi se nevedlo v souboji s Ciencialou, čehož mohl využít Chmielewski! Polský útočník se dostal ke střele z levého kruhu pro vhazování, Krošelj ale za svá záda nepustil ani následné dvě dorážky Michala Kovařčíka!
     
    21:50
    Chybná rozehrávka Orsavy umožnila domácím jít do přečíslení tří proti jednomu! Akci táhl Kanaďan Werek, který v blízkosti Krošeljovy branky hledal najíždějícího Draveckého. Přihrávka ale byla sražena bránícím hráčům a Dravecká se k zakončení nedostal.
    08:15 Martin RŮŽIČKA - 2:0
     
    08:15
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ubránili oslabení a poté podruhé udeřili! MARTIN RŮŽIČKA po návratu z trestné lavice zůstal na ledové ploše postaral se o navýšení třineckého vedení! Krošelj vyrazil Musilovu střelu od modré jen na hůl dotírajícího MARTINA RŮŽIČKY, který jej chladnokrevně poslal za záda ležícího brankáře Mladé Boleslavi! Asistence: David Musil.
    05:52 Martin ADAMSKÝ - 1:0
     
    05:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři hrají v oslabení, jsou to ale právě oni, kdo otevírá skóre dnešního zápasu! Domácím se povedlo buly ve vlastním pásmu, za vyhozeným kotoučem se nejrychleji vydal MARTIN ADAMSKÝ, který přebruslil bránícího Hanzlíka a po forhendové kličce překonal bezmocného Krošelje! Bez asistence.
     
    05:40
    Martin Růžička ve vlastním pásmu přišel o kotouč a následně musel podrazit útočícího Procházku. Hosté chvíli hráli v signalizované výhodě, Procházka ale z mezikruží netrefil branku.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 6. Adamský, 9. Martin Růžička (D. Musil), 45. M. Doudera (Hrňa, Martin Růžička), 58. Adamský (Dravecký) – 32. Vondrka (Kotvan)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (L. Daneček) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Roth – Roberts Bukarts, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, Werek, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, Cienciala – O. Kovařčík.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Kantor) – Hanzlík (A), Kurka, Kotvan, Bernad, Němeček, Pláněk, T. Voráček – Šťastný, Klepiš (A), Skalický – Pacovský, T. Knotek, Vondrka (C) – Látal, P. Musil, Orsava – Pabiška, Najman, Martin Procházka.

    Rozhodčí: Horák, Šír – Gebauer, Špringl
    thejrc.org