Chabarovsk – Kazaň 2:4 (kon.) | Kunlun – N.Novgorod 1:2 (0:1 po s.n.) | Barys – Viťaz 3:1 (kon.)
Jokerit – Spartak Moskva 4:3 (po pr.) | Riga – Petrohrad 1:2 (kon.) | HC Slovan – CSKA Moskva 0:9 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
0:9 (0:4, 0:3, 0:2)
CSKA Moskva
Pátek 26.10.2018, 18:30 • Erste Bank Arena, Vídeň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Slovan musí na toto utkání rychle zapomenout se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (20:59:27)
     
    Československá stopa

    Jakub Štěpánek (SBA) šest inkasovaných branek
    Lukáš Klok (SBA) 0+0, 1 střela, 16:27 čas na ledě
    Rudolf Červený (SBA) 0+0, 2 střely, 16:41 čas na ledě
    Michal Řepík (SBA) 0+0, 3 střely, 15:59 čas na ledě
     
    Jedna z nejvyšších proher v historii Slovanu v KHL, ale o rekord se nejdená. Slovenský celek v jednom z duelů inkasoval dvanáct gólů. Ovšem pojďme k dnešnímu střetnutí! CSKA výborně vstoupilo do duelu a tím také rozhodlo utkání. Otázkou už bylo, o kolik branek ruský celek vyhraje a zda inkasuje. Vyhrál o devět branek a Lars Johansson neinkasoval. Pojďme ke hře Slovanu. Ten si vypracoval několik dobrých příležitostí, ale ty nevyužil. V obranném pásmu si domácí mužstvo počínalo s velkým respektem a také to tak dopadlo.

    Střely na branku: 32:39.
    V této třetině: 8:10.
     
    Konec zápasu.
     
    58:31
    Lars Johansson se vydal za branku a chtěl vyhodit středem! Jenže trefil pouze Jeffa Taffeho, který okamžitě pálil. Ovšem puk místo do prázdné branky nasměřoval do bránícího hráče.
     
    58:14
    Slovan sice vyhrál vhazování, ale puk zamířil do středního pásma.
     
    58:09
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Nikita Nestěrov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    57:51
    CSKA získalo černou gumu u mantinelu a vyhodilo, jenže pouze mezi střídačky. Hra se tedy vrátí před branku ruského týmu.
     
    57:26
    Z levého vrcholu kruhu okamžitě vypálil Casey Bailey, jehož pokus mířil mezi ruku a tělo švédského brankáře. Ovšem Lars Johansson mezeru rychle ucpal a dál drží naději na čisté konto.
     
    57:12
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Alexej Marčenko – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:00
    Domácí celek nepřešel přes střední pásmo, a tak se bude muset bránit. To už neplatí, protože Alexej Marčenko se dopustil faulu.
     
    56:08
    Hostující tým snadno přešel do útočného pásma a zakončil od modré čáry. Před brankou se snažil tečovat jeden z útočníků, ale Jakub Štěpánek si puk našel.
     
    55:00
    Posledních pět minut, to je dlouhá doba, kterou Slovan bude muset odolávat. Domácí celek jistě nechce inkasovat deset branek v jednom zápase.
    54:20 Anton SLEPYŠEV - 0:9
     
    54:20
    CSKA právě vstřelilo branku!
    To je příděl, který bych snad žádnému celku nepřál. Michail Grigorenko zády ke spoluhráči přihrál, mezi kruhy se ocitl ANTON SLEPYŠEV, jehož pokus zamířil přesně pod horní tyčku slovenského celku. Asistence: Michail Grigorenko a Alexej Marčenko.
     
    53:27
    Slovan dlouhou dobu byl za brankou, kde odolával nátlaku soupeře. Po chvilce se z něj dostal, ale kotouč ve středním pásmu odevzdal a šel střídat.
     
    52:53
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Andrej Světlakov – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Mário Lunter – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:06
    CSKA si v útočném pásmu hrálo s pukem, to už připomíná utkání hvězd. Z pravé strany bouchl do puku Konstantin Okulov, ale českého brankáře ve službách Bratislavy nepřekonal.
     
    50:53
    Tak to byla další velká šance! Zprava přihrával před branku Sergej Kalinin, jenž hledal na hranici brankoviště spoluhráče. Tomu chybělo pár centimetrů k usměrnění černé gumu do prostoru tří tyčí.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 1. Vey (Dahlbeck), 4. Kaprizov (Vey), 7. M. Robinson (Hansen), 10. Světlakov (Tělegin), 22. Andronov (Hansen, Kalinin), 34. Šalunov (Okulov), 34. Vey (Grigorenko), 46. Hansen, 55. Slepyšev (Grigorenko, Marčenko)


    HC Slovan Bratislava: Čiliak (7. Štěpánek) – Sersen, Jánošík, Klok, Grman, Gelinas, Bačik, Švarný – Řepík, Taffe, Virta – Liška, Sukel', Červený – Lamper, C. Bailey, Lunter – Hrnka, Chipchura, Rau.
    CSKA Moskva: L. Johansson (I. Sorokin) – Dahlbeck, M. Robinson, Naumenkov, Nestěrov, Marčenko, Blažijevskij, Romanov – Grigorenko, Vey, Kaprizov – Okulov, Slepyšev, Šalunov – Hansen, Andronov, Kalinin – Tolčinskij, Tělegin, Světlakov.

    Rozhodčí: Ščenjov, Sojn – Viljugin, Palej

    Diváci: 5543
    thejrc.org