Zlín – Vítkovice 1:3 (kon.) | Plzeň – Kladno 4:2 (kon.) | Liberec – Havlíčkův Brod 11:2 (kon.)
Salzburg – Č. Budějovice 3:5 (kon.) | Vsetín – Havířov 0:3 (kon.) | Třinec – Přerov 5:3 (kon.)
konec
EC Red Bull Salzburg
3:5 (0:3, 3:1, 0:1 - 1:0)
HC Motor České Budějovice
Pátek 26.10.2018, 17:00DHL Extraliga juniorů • Skupina C
Partner:
     
    Utkání je za námi. Českobudějovičtí hokejisté si z něj odnesou tři body, a to především za výkon v první třetině, kdy se radovali z branky hned třikrát. Salzburg pak potěšil domácí příznivce alespoň ziskem jednoho bodu za nadstavbu.

    Oba týmy se střetnou ještě zítra, a to dopoledne v 11:00. (19:12:17)
     
    Konec zápasu.
     
    63:35
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté z dnešního utkání vytěží alespoň bod. Do samostatného úniku se dostal JOHN JASON PETERKA, který rozpohyboval Svobodu a z forhendu zasunul puk za brankovou čáru! Bez asistence.
     
    62:39
    Motor se poprvé v prodloužení dostal na delší dobu do útočného pásma. Zde ale nic moc nevymyslel a o chvíli později už se z něho opět stěhuje.
     
    61:30
    U kotouče se nyní drží salzburgští hokejisté, jenže se nemohou dostat před střední pásmo, jež je hostujícími hráči bedlivě střeženo.
     
    60:41
    Juraj Eliaš se málem dostal do nájezdu, ovšem kotouč skončil jen v rohu kluziště. A to po nepřesné přihrávce. Tam pro něj pak sjel Svoboda, který jej dokázal dostat mimo nebezpečí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Konec zápasu.
     
    59:01
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    O tom, kdo dnes bude brát tři body ze základní části, je pravděpodobně rozhodnuto. Salzburg zkusil své štěstí se šesti hráči v poli, nicméně se mu to nevyplatilo. Pro kotouč si bez problémů dojel MICHAL SILNÝ, který ho stejně tak poslal do odkryté klece. Asistence: Daniel Dudáček, Aleš Řezáč.
     
    58:10
    Elis Nikolaj Hede je v dnešním utkání velmi aktivní. Nicméně nyní mu jeho útočná akce nevyšla. Další domácí přechod do útoku pak zastavil čárový rozhodčí, jenž zdvihl svou pravici na znamení postavení mimo hru.
     
    57:13
    Salzburgští hokejisté zakládali další z jejich útoků, ale z obranné řady šikovně vystoupil Patrik Škola, který překazil jejich rozehrávku. Nicméně na podruhé to už domácím vyšlo, po oddychovém čase, který si vzala střídačka Salzburgu, se bude vhazovat po Svobodově levici.
     
    56:21
    Přes celou šířku útočného pásma dostal přihrávku Elis Nikolaj Hede, před tímto zápasem druhý nejproduktivnější hráč soutěže. Pohotovou střelou si ale na Svobodu nepřišel. Te se totiž včas přemístil a Hedeův pokus podržel.
     
    55:44
    Christian Obu nebyl v příliš optimální pozici, přesto vystřelil. Do jeho pokusu ale obětavě padl jeden z hostí a kotouč až na Svobodu nepropustil.
     
    55:13
    Dva českobudějovičtí hráči se dostali do úniku, jenže situaci jim zkomplikoval vracející se salzburgský obránce. A především také brankář Bugl, jenž kotouč chytil.
     
    54:37
    Dostat se zpět do pásma jim ale také nedělalo velké obtíže. Z pravého křídla táhlo ustřelu vyslal Elis Nikolaj Hede. Svoboda jeho pokus nejprve vyrazil, na podruhé pak kotouč přikryl.
     
    54:15
    Poměrně dlouze se o puk bojovalo v rohu obranného pásma Motoru. Vybojovali jej sice Salzburgští. Ti se ovšem následně sami dostali do střední třetiny.
     
    53:11
    Po vhazování se k pokusu od modré čáry dostal Kilian Zündel. Jeho střela nebyla vůbec špatná, Svoboda na ni ale viděl a i díky tomu ji podržel na své výstroji.
     
    53:06
    Po chvilce se bude vhazovat opět před hostujícím brankářem. Salzburgský tlak by se měl nyní jen a jen stupňovat.
     
    52:33
    Jan Vávra se v jednom střídání pokusil vystřelit hned dvakrát. Ani jednou mu to ale příliš nevyšlo. V obou případech jeho pokus zablokoval protihráč.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 24. Myklucha (Hede, Eham), 36. Hede (Peterka), 40. Peterka (Lindner, Menner), 64. Peterka – 5. Čížek (Škola, Masopust), 8. Čížek (J. Novák, Hubata), 13. Čížek (P. Novák, Dudáček), 33. P. Novák (Svoboda), 60. Silný (Dudáček, Řezáč)


    EC Red Bull Salzburg: Bugl (Kolarz) – Obu, Menner, Zündel, Szuber, Wimmer – Borzecki, Varejcka, Schwaiger, Hede, Eham, Eliaš, Vogt, Myklucha, Polegoško, Lindner, Maier, Harnisch, Peterka
    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Vávra, Hubata, Dudáček, Svach, J. Novák, Prospal – Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Grossmann, Hrubec, Hracholski, M. Masopust, Janoch. P. Novák, Čížek, Silný

    Rozhodčí: Supper – Kainberger, Oberhuber
    thejrc.org