Lipt. Mikuláš – MAC Budapešť 4:1 (kon.) | Poprad – Košice 2:5 (kon.) | Banská Bystrica – Žilina 2:1 (kon.)
Trenčín – Nitra 2:1 (kon.) | Nové Zámky – Zvolen 2:4 (kon.) | Miskolc – Detva 5:4 (po pr.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
HKM Zvolen
Pátek 26.10.2018, 18:30 • Zimný štadion, Nové Zámky (SVK) • Tipos Extraliga (SR) • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mne. Přeji hezký zbytek pátečního večera. (21:07:51)
     
    Tohle bylo možná až kruté pro domácí tým. Třetí třetinu zahájil daleko aktivněji než Zvolen, díky přesilovce se navíc dostal k vyrovnání. Zvolen ale zatlačil v samém závěru a díky dvěma gólům znovu otočil vývoj utkání ve svůj prospěch a získanými třemi body pojišťuje svou pozici na čele tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Ještě v posledních vteřinách se pokoušejí Nové Zámky o vstřelení alespoň kontaktního gólu, vše ale Skapski pokrývá.
     
    59:50
    Hosté v plném počtu.
     
    58:53
    Zvolenu se sice daří častokrát vyhazovat kotouče do středního pásma. Zrovna tak často se ale Nové Zámky drží ve velmi rychlé kombinaci, kterou se snaží přetavit ve střelu.
     
    58:03
    Andrej Košarišťan opustil branku! Nové Zámky pokračují ve dvojnásobné přesilovce.
     
    57:53
    Hráči Nových Zámků ihned zahájili kombinaci v útočném pásmu.
     
    57:50
    Vyloučení v týmu HKM Zvolen (Samuel Petráš – 2 min., držení hole).
     
    57:50
    Oddechový čas pro domácí.
     
    56:39
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Hosté pojišťují své vedení! Milan Kytnár vyjel ze souboje v rohu kluziště, načež našel přímo u levé tyče zcela volného PETERA ZUZINA. Ten z první tečoval puk do volného prostoru Košarišťanovy branky. Asistence: Milan Kytnár, Michal Chovan
     
    55:20
    Hosté vstřeleným gólem zlomili svou pasivitu z úvodu třetiny a začínají se více tlačit před strážce svatyně Nových Zámků. V útočné třetině se dostávají k velmi přesné kombinaci, ze které přímo ohrožují Košarišťana.
     
    54:35
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Hosté jdou opět do vedení! V chaosu před brankou Košarišťana se dostal k odraženému kotouči SAMUEL PETRÁŠ, který bekhendovou střelou poslal kotouč přímo za záda zmateného gólmana Nových Zámků. Asistence: Rastislav Špirko.
     
    54:07
    Mackenzie Skapski nyní musel čelit hned třem rychlých střelám ze strany novozámeckých hráčů. K jeho štěstí však celou akci zastavil Andreas Štrauch, který se ocitl přímo v brankovišti.
     
    53:15
    Peter Ordzovenský křižným passem zahájil rozehrávku Nových Zámků. Ani tentokrát to ale nevedlo k přílišné akci.
     
    52:51
    Hráči Zvolena se dostali do útočného pásma. Tam ale stála připravená obrana domácího týmu, která se ihned dostala k osobní obraně a držela Zvolen dosti daleko od vlastní svatyně.
     
    52:33
    Andreas Štrauch zakončil povedenou kombinaci Nových Zámků z hranice pravého kruhu. Mackenzie Skapski ale proti vyšší střele zvládl včas zareagovat a vyrazil ji mimo svůj brankový prostor.
     
    51:17
    Adam Zbořil zblokoval nahození hráčů Zvolena, kteří se chtěli vymanit z tlaku před vlastní brankou. Přesto se nakonec hosté před Košarišťana dostali. Ovšem ani tentokrát bez přílišného tlaku na gólmana Nových Zámků.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 12. Ordzovenský (Rogoň, Nejezchleb), 46. Kudla (Hruška, Andersons) – 25. Petráš, 34. Šišovský (Růžička, Lušňák), 55. Petráš (Špirko), 57. Zuzin (Kytnár, Chovan)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Kudla, Andersons, Juraško, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, Henderson – Štrauch, Hruška, Pospíšil – Jurík, Zbořil, Ručkay – Rogoň, Urban, Nejezchleb – Bajtek, Fábry, Jakúbek.
    HKM Zvolen: Skapski (Tomek) – Vandane, Ulrych, Zeleňák, Růžička, Drgoň, Poyhonen – Vandas, Špirko, Handlovský – Lušňák, Halama M., Šišovský – Chován, Kytnár, Zuzin – Andrisík, Petráš, Halama P.

    Rozhodčí: Baluška, Goga – Synek, Tvrdoň

    Diváci: 2165
    thejrc.org