Angers – Lyon 1:2 (kon.) | Amiens – Nantes 1:2 (kon.) | Guingamp – Štrasburk 1:1 (kon.)
Lille – Caen 1:0 (kon.) | Monaco – Dijon 2:2 (kon.) | Toulouse – Montpellier 0:3 (kon.)
konec
AS Monaco
2:2 (1:1)
Dijon FCO
Sobota 27.10.2018, 20:00 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (21:57:44)
     
    V prvním poločase jsme sledovali spíše utkání ve vlažném tempu. Ovšem ve druhé pětačtyřicetiminutovce oba celky přidaly a nakonec je z toho remízový stav. Monaco od sedmapadesáté minuty prohrávalo, ale ze standardní situace vyrovnal Kamil Glik. Pro Gijon to bylo trochu kruté, jelikož byl ve druhé části mírně lepším celkem. Thierry Henry na domácí lavičce si může lehce oddychnout, jelikož získal v domácím prostředí alespoň bod. Zda s ním bude spokojený? Řekl bych, že ne. Jeho týmu se dlouhodobě nedaří, což je vidět i v tabulce. Monaco se totiž nachází se sedmi body na předposlední příčce.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ještě v závěru utkání budeme svědky rohového kopu. K jeho rozehrání se postavil Najím Slití, jehož centr odhlavičkovala domácí obrana a to je pro dnešek už všechno.
     
    90+3
    Monaco poslalo další pas do šestnáctky, ale obrana hostujícího týmu si opět poradila. Řekl bych, že bude směřuje do remízového stavu.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Jordan Marié (Dijon FCO), který zastavil rychle se rozvíjející protiútok Monaca zatažením za dres.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
    88. Diego Benaglio (ASM)
     
    88
    No, tak Dijon mohl rozhodnout, ovšem Diego Benaglio byl proti! K rozehrání standardní situace se postavil Najím Slití, jenž kroutil balon do branky. Ovšem domácí brankář nohou zasáhl a drží dále remízový stav.
     
    88
    U postranní čáry si faulem pomohl autor druhé branky Monaca. Hlavní sudí viděl faul, i když s ním Kamil Glik vůbec nesouhlasí.
     
    87
    Zpoza velkého vápna vystřelil Adama Traoré, jehož slabý pokus skončil vedle pravé tyče. Rúnar Rúnarsson celou situaci jistil pohledem, protože bylo jasné, že se zakončení do branky nevejde.
     
    86
    Od rohového praporku rozehrálo Monaco další nadějnou situaci. Ovšem centr z malého vápna odhlavičkoval bránící hráč. Následně byli domácí zpátky u balonu, ale nic nevymysleli.
     
    85
    Dijon zalezl hluboko ke své šestnáctce a soustředí se na bránění výsledku. Využije toho Monaco nebo třeba hosté rozhodnou z rychlého protiútoku? Je před námi posledních pět minut.
     
    84
    Adama Traoré se snažil roztáhnout hru do strany, ale jeho pas mířil jen na bránícího hráče. Monaco se muselo rychle vracet, ale útok soupeře přerušilo.
     
    83
    Hostující tým už rozehrál rohový kop, který končí útočným faulem. Monaco se tak může hnát do dalšího útoku. Oba celky by potřebovaly zvítězit, bod je prostě pro oba málo.
     
    82
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Benjamin Jeannot, přichází Cédric Yambéré.
     
    82
    Centr ze standardní situace přizvedl Jemerson. Dijon po střídání rozehraje další rohový kop.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Alexandr Golovin (AS Monaco FC), jenž ve vzdušném souboji zasáhl soupeře rukou do obličeje.
     
    80
    Deset minut schází do konce utkání. Dijon se hnal do dalšího útoku, který skončil nepřesností. Diego Benaglio bude odkopávat od branky.

    Michal Luxa

    Branky: 29. Henrichs (A. Barreca), 78. Glik (A. Traoré) – 34. Alphonse (Balmont), 57. Abeid (Rosier)

    Karty:   55. Tielemans (ASM), 81. Golovin (ASM) – 51. Loiodice (DIJ), 90. Marié (DIJ)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:14.
    AS Monaco: Benaglio – A. Barreca, Glik, Jemerson, Henrichs – Tielemans (72. A. Traoré), Aït Bennasser – Aholou (55. Pelé), Golovin, Diop – Moussa Sylla.
    Náhradníci: Badiashile – Pierre-Gabriel, A. Traoré, Badiashile, Mboula, Pelé, Chadli.

    Dijon FCO: Rúnarsson – Rosier, Ciman, Lautoa, Alphonse – Abeid (70. Tavares) – Amalfitano, Balmont (65. Marié), Loiodice, Slití – Jeannot (82. Yambéré).
    Náhradníci: Allain – Yambéré, Marié, Haddadí, Tavares, Keita, Saïd.

    Rozhodčí: Miguelgorry – Danizan, Mouysset
    thejrc.org