Rennes – Remeš 0:2 (kon.) | Bordeaux – Nice 0:1 (kon.) | Marseille – PSG 0:2 (kon.)
konec
Olympique Marseille
0:2 (0:0)
Paris Saint-Germain
Neděle 28.10.2018, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:11. (23:03:22)
     
    Pět nastavených minut je minulostí a PSG vítězí i v jedenáctém utkání aktuálního ročníku Ligue 1. Z Marseille si veze tři body po výhře 2:0.

    Ani jeden tým se v úvodu nesnažil tlačit na soupeře. PSG i ve výrazně změněné sestavě diktovalo tempo, po deseti minutách mohl zakončovat přes hlavu Neymar, ale o vynikající obrannou práci se postaral Luiz Gustavo. Následně na druhé straně vystrašil Aréolu hlavičkou Ocampos, ale hostujícího brankáře pokusem ke vzdálenější tyči nepřekonal. Po změně stran se cpalo více do útoku Marseille, ale vše se změnilo po hodině hry, kdy se dostal z lavičky na trávník Kylian Mbappé. Ihned po pěti minutách v zápase utekl po přihrávce Di Maríi a parádní ránou ke vzdálenější tyči poslal pařížský klub do vedení. Marseille tlačilo v nastavení soupeře ve vápně, ale po ztrátě PSG pojistilo výsledek druhým zásahem. Neymar pálil mimo, ale skluzem dopravil balon do sítě Julian Draxler.

    PSG zvítězilo i v jedenáctém utkání Ligue 1, ale vůbec poprvé nevstřelilo minimálně tři body.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Julian DRAXLER - 0:2
     
    90+5
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Marseille ztratilo míč na útočné polovině, dlouho vedl míč k brance domácího týmu Mbappé, nakonec přihrával Neymarovi, který ale střelou netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Celou situaci ale zavíral skluzem na zadní tyči JULIAN DRAXLER, který už dopravil míč do sítě.
     
    90+5
    Luiz Gustavo přihrával Germainovi, který byl ale zády k brance. Následně se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu po zásahu Nsokiho, ale ani nyní se Marseille nedočkalo.
     
    90+4
    Verratti měl před sebou spoustu prostoru ve střední části trávníku. Ještě se pokusil přihrával Mbappému, ale domácí obrana ještě stačila zasáhnout před vápnem.
     
    90+3
    Marseille se obírá v nastaveném čase o drahocenné sekundy komunikací s rozhodčím. Navíc Luiz Gustavo vyfasoval žlutou kartu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned pět minut.
     
    90+1
    Jordan Amavi dohrál po odehrání míče Mbappého, který se následně skácel k zemi. Je udělena žlutá karta a u balonu bude PSG.
     
    90
    Mbappé se hnal za nakopnutým balonem, skvěle se uvolnil kolem Kamary, ale vše ukončil až pohotovým zákrokem Mandanda.
     
    89
    Domácím se ale rychle podařilo získat balon pro sebe. Amavi přihrával Gustavovi, následně ale Payet neměl komu a tak zvolil až příliš složitou přihrávku a vše musel řešit faulem Adil Rami.
     
    88
    Po protestech navíc domácím utekl potřebný čas a nyní už to bude s vyrovnáním skóre velmi těžké. Navíc Kylian Mbappé získal na útočné polovině autové vhazování.
    87. Sporná situaci po níž nebyl uznán gól Kostase Mitrogla
     
    87
    Marseille se radovalo z vyrovnání, ale pouze několik málo sekund! Payet skvěle nacentroval do pokutového území, Gustavo ještě hlavičku neproměnil, ale následně Mitroglu už byl přesný. Je však pískán faul Strootmana, který navíc inkasuje žlutou kartu.
     
    86
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Lucas Ocampos, přichází Kostas Mitroglu.
     
    86
    Payet rozehrál útočnou akci s Ocamposem. Následně byl ve vápně nedaleko míče střídající Germain, ale jako první byl u hracího předmětu opět Marquinhos.
     
    85
    Až nyní se Marseille udrželo na útočném území. Po Payetově centru musel do vzduchu Stanley Nsoki. Také devatenáctiletý stoper PSG si vede v dnešním zápase velmi dobře.
     
    84
    Střídající Adrien Rabiot zkoušel prostrčit míč do vápna na nabíhajícího Bernata. Proti byl ale skvěle postavený Bouna Sarr, který míč sebral pod svou kontrolu.

    Vít Schück

    Branky: 67. Mbappé (Di María), 90+5. Draxler (Neymar)

    Karty:   82. Ocampos (OMA), 87. Strootman (OMA), 90+1. Amavi (OMA), 90+3. Gustavo (OMA) – 44. Kehrer (PSG), 53. Di María (PSG)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:11.
    Olympique Marseille: Mandanda – B. Sarr, Rami, Kamara, Amavi – M. Sanson (74. Radonjić), Strootman, Gustavo – Thauvin (75. Germain), Ocampos (86. Mitroglu), Payet (C).
    Náhradníci: Pelé – Ćaleta-Car, Germain, Hubočan, Maxime López, Mitroglu, Radonjić.

    Paris Saint-Germain: Aréola – Meunier, Marquinhos (C), Nsoki, Bernat – Verratti, Kehrer – Di María (81. Rabiot), Neymar, Draxler – Choupo-Moting (62. Mbappé).
    Náhradníci: Buffon – Rimane, Diarra, Rabiot, Mbappé, Nkunku, Diaby.

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Mugnier
    thejrc.org