Třinec – Zlín 1:2 (2:4 po s.n.) | K. Vary – Olomouc 5:0 (kon.) | Liberec – Plzeň 3:0 (kon.)
Vítkovice – Pardubice 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Chomutov 3:1 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 0:3 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 2:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:3 (2:0, 0:0, 0:3)
HC Sparta Praha
Neděle 28.10.2018, 18:30 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:33
    Maxwell je na střídačce, Hradečtí se snaží o závěrečný tlak a vyrovnání!
    55:53 Petr KALINA - 2:3
     
    55:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    A Pražané početní výhody využívají hned po 23 vteřinách a dostávají se poprvé v zápase do vedení! Kombinace hostů vedla na modrou čáru k PETRA KALINOVI, jenž svou bombou propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:3. Asistence: Jérémie Blain.
     
    55:30
    A pro Hradec je tu další komplikace, čtyři a půl minuty před třetí sirénou totiž trest 5 min. + OK vyfasoval za sekání Petr Koukal a zbytek základní hrací doby stráví domácí v oslabení!
    54:33 Jiří SMEJKAL - 2:2
     
    54:33
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané stupňovali svůj tlak a vyplatilo se, v 55. minutě je vyrovnáno! JIŘÍ SMEJKAL proklouzl s kotoučem z pravého kruhu na osu hřiště, kde se tváří v tvář Maxwellovi nemýlil – 2:2. Asistence: Robert Říčka, Zach Sill.
     
    48:07
    Těsně před hlavním sudím byl k ledu tvrdě poslán Matěj Chalupa, který se zpět na nohy zvedal vcelku otřeseně. Lukáš Pech obdržel za tento zákrok dvě minuty za krosček, východočeská přesilovka začne po komerční pauze.
     
    42:40
    Hosté si nepohlídali střídání a hráli v šesti, obdrželi tak trest pro příliš mnoho hráčů. Budou se tak muset bránit ve čtyřech.
    40:32 Jan BUCHTELE - 2:1
     
    40:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už se ale sparťané radují, krátce po startu poslední třetiny je sníženo na rozdíl jedné branky! Jan Košťálek nahrál zpoza brankové čáry do mezikruží, kde číhal JAN BUCHTELE. Ten z první trefil odkrytý kousek domácí klece – 2:1. Asistence: Jan Košťálek, Petr Vrána.
     
    35:48
    Je to skutečně tak, branka nemůže být pro vysokou hůl uznána. Pokračuje se tak za stavu 2:0 pro Hradec!
     
    35:48
    Matej Paulovič dostal krásnou tečí ze shora kotouč do sítě, dle sudích se tak ale stalo po zásahu vysoké hole. Bude se tak prohlížet videozáznam!
     
    33:40
    A znovu byli domácí v přečíslení, ani Maris Bičevskis, ani dojíždějící Petr Zámorský si však nepřišli na výborně rozkleknutého Machovského.
     
    33:05
    Radovan Pavlík nahrál v přečíslení založeném Brandonem Maxwellem kotouč Lukáši Cingelovi, ten na ose hřiště zakončil jenom do přesouvajícího se Matěje Machovského! Po této akci se ještě strhla menší strkanice, obešla se však bez udílení trestů.
     
    29:16
    A Zach Sill už sedí na trestné lavici, kde si odpyká dvě minuty za podrážení. Přesilovou hru si zahrají hokejisté v černých dresech.
     
    21:36
    Ani Východočeši se ale nenechali zahanbit! Matej Paulovič předložil Radovanu Pavlíkovi v přečíslení pěknou nahrávku, druhý jmenovaný ale neusměrnil puk mezi tři tyče, nýbrž pouze vedle!
     
    20:57
    Na druhé straně se ale hosté prezentovali podstatně nebezpečnější šancí! Andrej Kudrna byl před hradeckým brankářem zcela sám, jeho zakončení k levé tyči ale Maxwell vybruslil!
     
    19:39
    Tahle akce ale zaváněla brankou! Jiří Smejkal si sjížděl na levé straně na teč, na dlouhou hůl však poslal puk jenom nad odkrytou svatyni.
    17:20 Lukáš VOPELKA - 2:0
     
    17:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sparťané už sice byli v plném počtu, to ale domácím nezabránilo ve skórování! Mislav Rosandič nahodil do mezikruží cíleně na teč, která skončila vyražena v brankovišti. Kotouč jako první našel LUKÁŠ VOPELKA, který ho došťouchl do sítě – 2:0. Asistence: Maris Bičevskis, Mislav Rosandič.
     
    15:17
    Po komerční pauze bude Hradec pokračovat znovu v početní výhodě. Dvě minuty za faul vysokou holí totiž vyfasoval Blaž Gregorc.
     
    12:39
    Steven Delisle se provinil na obranné modré podrážením a už je na trestné lavici. Početní výhodu si zahrají domácí hokejisté.
     
    12:27
    O komerční pauze přichází čas na hradecké choreo, které připomíná dnešní výročí. Na plakátu jsou vyobrazeny portréty významných osobností československých dějin. Tento celosektorový plakát je navíc doprovázen celostadionovou trikolorou.
     
    09:34
    Poprvé sudí píská trest také na druhé straně a hra bude nejprve ve stejném počtu hráčů a poté začne hradecká přesilovka. Miroslav Forman je vyloučen za podrážení.
     
    08:04
    Hradečtí už byli na ledě ve čtyřech a dvojnásobné oslabení tak ustáli, právě nyní ale přišla nepříjemná rána z mezikruží v podání Jérémieho Blaina, kterou Maxwell parádně chytil lapačkou!
     
    07:47
    Blaž Gregorc vypálil z levé strany a krátce po jeho pokusu rozhodčí píská. Hradeckých totiž bylo na ledě více, než by mělo být, a je z toho trest za příliš mnoho hráčů. Sparťanská přesilovka tak bude pokračovat!
     
    05:57
    Celá hala dává najevo svůj nesouhlas, rozhodnutí hlavního arbitra ale zní jasně. Dvě minuty za faul loktem obdržel Tomáš Vincour a Pražané mají přesilovku.
    03:09 Tomáš VINCOUR - 1:0
     
    03:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tahle hradecká střela už ale cestu do brány našla a domácí vedou 1:0! Parádní nahrávku zpoza brány obdržel přesně na hůl TOMÁŠ VINCOUR, který z voleje vypálil k tyči a trefil horní část sparťanské brány. Asistence: Daniel Rákos, Petr Koukal.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 4. Vincour (Rákos, Koukal), 18. Vopelka (Bičevskis, Rosandić) – 41. Buchtele (Košťálek, P. Vrána), 55. Smejkal (Říčka, Sill), 56. Kalina (Blain)


    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Piché – Vincour, Koukal (C), Rákos (A) – Paulovič, Cingel, R. Pavlík – Vopelka, Bičevskis, M. Chalupa – Karabáček, Kukumberg, Dragoun.
    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Delisle, Gregorc, Kalina, Blain, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Pavelka – Kudrna, P. Vrána (C), Buchtele – Jarůšek, Sill, Říčka – Forman (A), Pech (A), Kumstát – Beran, Smejkal, Pšenička.

    Rozhodčí: Pavlovič, Hribik – Svoboda, Kis

    Diváci: 5226
    thejrc.org