Třinec – Zlín 1:2 (2:4 po s.n.) | K. Vary – Olomouc 5:0 (kon.) | Liberec – Plzeň 3:0 (kon.)
Vítkovice – Pardubice 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Chomutov 3:1 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 0:3 (kon.)
Mountfield HK – Sparta 2:3 (kon.)
po s.n. (2:4)
HC Oceláři Třinec
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Berani Zlín
Neděle 28.10.2018, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký sváteční den z Třince! Tipsport extraliga v den stého výročí vzniku samostatného československého státu pokračuje čtrnáctým kolem, v třinecké WERK ARENĚ se proti sobě postaví domácí Oceláři Třinec a hostující PSG Berani Zlín. Duel startuje v patnáct hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni!
     
    Oceláři Třinec

    Hráči s drakem na prsou se po úvodních nepříliš povedených zápasech zvedají, v posledních sedmi duelech Slezané získali šestnáct bodů, když pětkrát zvítězili a jednou prohráli po nájezdech. V posledním kole svěřenci trenérského tria Varaďa, Zadina, Raszka zvítězili nad Mladou Boleslaví a posunuli se na deváté místo tabulky o skóre před svého nedělního soupeře. Duel Ocelářů s Berany tak lze vnímat jako souboj o "šest" bodů.

    Hodnocení asistenta trenéra Marka Zadiny po posledním utkání: "V první části nám pomohl gól při oslabení, to nás pořádně nastartovalo, druhá branka nám dodala víc klidu. Nepovedla se nám prostřední část, kdy byla Boleslav lepší, ale podržel nás gólman. Uklidnila nás třetí branka. Potom jsme už chtěli hrát dobře střední pásmo, což se povedlo. Bylo to těžké utkání, naši kluci to odmakali a pochvalu adresuji znovu Šimonu Hrubcovi."

    Poslední zápas Ocelářů

    26. října 2018: HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav 4:1 (2:0, 0:1, 2:0).
    Branky a nahrávky:
    6. Adamský, 9. Martin Růžička (D. Musil), 45. M. Doudera (Hrňa, Martin Růžička), 58. Adamský (Dravecký) – 32. Vondrka (Kotvan).

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – Krajíček, Gernát, D. Musil, Galviņš, Roth, M. Doudera – Martin Růžička, Marcinko, Roberts Bukarts – Svačina, Polanský, Adamský – Hrňa, Werek, Dravecký – Cienciala, M. Kovařčík, Chmielewski – O. Kovařčík.
     
    PSG Berani Zlín

    Berani v letošní sezoně zatím nemohou najít stabilní formu. Tým trenérů Roberta Svobody, Martina Hamrlíka a Richarda Hrazdiry střídá výhry a prohrami, Zlínští dokázali za sebou zvítězit jen dvakrát. Kolísavá forma Jihomoravanům zatím stačí na desáté místo tabulky, když Zlín získal devatenáct bodů. Devátí Oceláři na kontě mají stejný bodový zisk, Slezané ale mají lepší skóre.

    Ševci si svůj poslední duel předehráli již ve středu, když na ledě mistrovské Komety prohráli po nájezdech. „Celkově celých prvních deset minut první třetiny jsme odehráli špatně. Na konci první části se nám podařilo vstřelit branku, což nás do dalšího průběhu zápasu povzbudilo. Druhou třetinu jsme byli výrazně aktivnější, srovnali jsme a měli jsme další příležitosti. Pak už z naší strany vypadal zápas solidně. V prodloužení jsme měli vyložené šance na rozhodnutí zápasu včetně přesilové hry, což nás trochu mrzí, na druhou stranu jsme rádi, že jsme v Brně bodovali,“ řekl trenér Robert Svoboda po posledním utkání.

    Poslední zápas Zlína

    24. října 2018: HC Kometa Brno – PSG Berani Zlín 3:2 sn. (2:1, 0:1, 0:0 – 1:0).
    Branky a nahrávky:
    4. Mueller (P. Holík, Kašpar), 7. L. Čermák (Kašpar, L. Horký), rozh. náj. Zaťovič – 17. Kubiš (J. Ondráček, Zbořil), 39. Freibergs (Šlahař).

    Sestava Zlína v posledním zápase: J. Sedláček – Ferenc, Freibergs, Valenta, Gazda, Nosek, Zbořil, Padrnos – J. Ondráček, Fořt, Kubiš – Šlahař, Honejsek, Herman – Čachotský, Fryšara, E. Kulda – Popelka, P. Sedláček, Poletín.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Hráči s drakem na hrudi k úvodnímu duelu Tipsport extraligy zavítali do Zlína, kde se na ledě Zimního stadionu Luďka Čajky utkali s Berany. Domácí v polovině utkání vedli o tři branky, Slezané dokázali manko korigovat na rozdíl jediné přesné trefy. Tři body nakonec zůstaly ve Zlíně.

    14. září 2018: PSG Berani Zlín – HC Oceláři Třinec 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
    Branky a nahrávky:
    9. E. Kulda (Šlahař), 14. Popelka (P. Sedláček, Karafiát), 33. Herman (J. Ondráček), 60. Kubiš – 47. Adamský (Svačina, D. Musil), 48. Chmielewski (Marcinko, Gernát).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (L. Daneček) – Gernát, Adámek, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Roth – Roberts Bukarts, Marcinko (A), Martin Růžička (A) – Adamský (C), Polanský, Svačina – Dravecký, Werek, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, Cienciala – O. Kovařčík.

    PSG Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Gazda, Řezníček, Valenta, Nosek (A), Zbořil – Kubiš (C), Fořt, J. Ondráček (A) – Herman, Honejsek, Šlahař – E. Kulda, Fryšara, Okál – Poletín, P. Sedláček, Popelka.

    Rozhodčí: Hradil, Obadal – Hanzlík, Rampír.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči obou týmů jsou na ledové ploše, utkání mezi Oceláři a Berany začne po zaznění české státní hymny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Úvodní buly pro Oceláře. Adámek zavezl kotouč do útočné třetiny, jeho následná kombinace s Marcinkem ale úspěch nepřinesla. Hosté následně poslali kotouč do soupeřova pásma.
     
    01:04
    Oceláři se ale velmi rychle vrátili před brankáře Sedláčka, hostujícího gólmana z levé strany bekhendem ohrozil Adamský. Sedláček vyrazil do rohu.
     
    01:33
    Domácí pokračovali v aktivní hře v útočném pásmu, Polanský ale v rohu kluziště tečoval Gazdovo vyhození do ochranné sítě. Buly v neutrální zóně.
     
    01:42
    Hosté získali kotouč po vhazování ve středním pásmu, Noskovi se ale následně nepovedla rozehrávka a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    02:07
    Draveckému se nepovedlo najít místečko u pravé tyče Sedláčkovy branky, Hrňa následně na modré ztratil rovnováhu a umožnil tak hostům rychlou protiakci. Tu vedl Okál, jeho následné zakončení ale branku netrefilo.
     
    02:42
    Popelka v útočném pásmu sebral kotouč rozehrávajícímu Gernátovi, toho ale nedokázal využít Sedláček, který byl v prostoru mezi kruhy pro vhazování zastaven Marcinkem. Oceláři se brání za cenu icingu.
     
    03:00
    Po nepřehledné situaci v blízkosti Hrubcovy branky se k zakončení dostal aktivní Ondráček, třinecký brankář však byl připraven.
     
    03:16
    Hostům se následně nepovedlo udržet útočné pásmo, jejich další rozehrávka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    03:47
    Na led se poprvé v utkání dostala čtvrtá formace domácích, Cienciala s Chmielewskim ale nedokázali připravit střeleckou pozici pro číhajícího Michala Kovařčíka. Hosté otáčejí hru na druhou stranu kluziště.
     
    04:27
    Berani však v blízkosti Hrubcovy branky dlouho nepobyli a do útoku se opět řítili domácí. Sedláčka zaměstnala dvojice Svačina – Polanský, druhý jmenovaný ale nedokázal přesněji tečovat Svačinovu pobídku.
     
    04:55
    Bratři Kovařčíkové neudrželi kotouč v útočném pásmu, po protiakci Zlína se ke střele od modré dostal Nosek. Jeho několikrát tečovaný pokus proskákal kolem Hrubcovy levé tyče.
     
    05:31
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté pokračovali v aktivní hře v útočném pásmu, odměnou jim je první branka utkání! Domácím se nedařilo držet rychlost s hostujícími útočníky, kotouč se z rohu třinecké třetiny dostal na modrou čáru, odkud ke střele napřáhl DALIBOR ŘEZNÍČEK! Obránce Beranů poslal hrací předmět do horního rohu Hrubcovy branky! Asistence: Michal Poletín, Pavel Sedláček.
    05:31 Dalibor ŘEZNÍČEK - 0:1
     
    06:19
    Za Oceláře mohl odpovědět Bukarts, lotyšský útočník ale před hostující brankou nedokázal usměrnit Marcinkovo nahození. Tomáš Marcinko byl následně faulován v rohu kluziště, domácí hrají ve výhodě.
     
    06:37
    Slezané signalizovanou výhodu nevyužili, ke slovu se tak dostává jejich první přesilová hra. Tomáš Fořt si v souboji s Marcinkem počínal nedovoleně, v následujících dvou minutách tak bude zahřívat trestnou lavici.
     
    06:43
    Oceláři vyhráli úvodní vhazování početní výhody, po rychlé kombinaci od modré pálil Roth. Sedláček byl připraven.
     
    07:00
    Na Sedláčka tentokráte kotouč letěl z druhé strany, odkud střílel Gernát. Hostující brankář zasáhl i proti tomuto pokusu domácích, hosté se následně osvobodili.
     
    07:35
    Adamský svou střelu z levé strany poslal jen do clonícího Wereka, kanadský útočník se následně pokusil obkroužit branku a zasunout puk za natahujícího se Sedláčka. Zlínský brankář však byl u své druhé tyče hodně rychle.
     
    07:44
    Werekovi následně sudí odpískali postavení v brankovišti, hra se tak stěhuje do středního pásma.
     
    08:03
    Marcinko dostal hru do útočného pásma, jeho následná těžká zpětná přihrávka na Hrňu ale nebyla úspěšná. Domácí musejí začít z vlastního pásma.
     
    08:35
    Další kombinace domácích již byla zajímavější. Martin Růžička křížným pasem ke střele z první vyzval Erika Hrňu, který mohl střílet do odkryté branky. Kotouč se ale zřejmě od horní tyče odrazil do ochranné sítě! Vhazování ve středním pásmu.
     
    08:54
    Hosté jsou kompletní, Oceláři se po návratu potrestaného Fořta dopustili icingu.
     
    09:33
    Polanský s Adamským zkusili do útočného pásma vniknout po levé straně, zde ale byla obrana Ševců připravena. Nevedlo se však ani hostům, kteří se nedostali ani za červenou čáru.
     
    10:04
    Roth z pravé strany prudkým pasem hledal volného Polanského, přihrávka ale byla před třineckým útočníkem tečována do hlediště. Komerční přestávka.
     
    10:11
    Po vyhraném vhazování se ke střele od modré dostal Roth, jeho ránu ale zastavilo klubko hráčů stojící před Sedláčkem. Puk nicméně vypadl přímo před Draveckého, který ale svou svižnou střelu poslal jen do připraveného Sedláčka.
     
    10:23
    Domácím se ve středním pásmu povedlo zastavit akci Hermana, Roth ale následně poslal kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    10:47
    Zmatků v třinecké defenzívě mohli využít Okál s Fryšarou, druhý jmenovaný ale z mezikruží minul Hrubcovu branku. Oceláři následně dostali hru do středního pásma.
     
    11:45
    Dravecký s Hrňou zavezli kotouč do zlínského pásma, slovenský útočník se po kombinaci dostal ke střele od modré. Puk ale těsně minul hostující branku.
     
    11:51
    Domácím branku nepřinesla ani následná akce Wereka, kterou zastavil pozorný Sedláček.
     
    11:58
    Brankář Zlína si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže, z levé strany ho teď ohrožoval Chmielewski. Sedláček vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    12:33
    Musil s Galvinšem museli odolávat tlaku Hermana a Šlahaře, třinecká obranná dvojice nakonec vše zvládla, následná Polanského rozehrávka ale svého adresáta nenašla.
     
    13:20
    Cienciala dostal před hostující branku velmi prudký pas, kotouč mu v rozhodující moment odskočil z čepele. Třinecký útočník ale chvíli podržel puk na své holi, pak se mu ale nepovedla přihrávka na číhajícího Rotha.
     
    14:07
    Hosté se sice rychle dostali do útočného pásma, jejich jednoduché nahození ale Hrubec s přehledem vyrazil do rohu. Po třinecké protiakci pak mohl od modré pálit Adámek, třinecký bek ale branku netrefil.
     
    14:37
    Edgars Kulda při napadání třinecké rozehrávky projel brankovištěm a podrazil Hrubce. Lotyšský útočník si tak půjde odpočinout na trestnou lavici. Komerční přestávka.
     
    14:52
    Oceláři nezvládli buly v útočném pásmu a musejí začít od vlastní branky.
     
    15:31
    Domácí si dlouho přihrávali před hostující brankou, Růžičkovu nahrávku na Hrňu ale zastavil Fořt a přerušil tak třineckou kombinaci. Domácí zůstali v útočném pásmu.
     
    16:07
    Marcinko nedokázal v předbrankovém prostoru tečovat Bukartsovo nahození, hosté se následně osvobodili.
     
    16:36
    Adamskému se nepovedla kombinace s Ciencialou, hosté se tak znovu dostali do hry. Ondráček zavezl kotouč až do útočného pásma a dokonce i ohrozil třineckého brankáře. Hrubec drží puk v lapačce. To vše vteřinu před koncem Kuldova trestu.
     
    17:12
    Zlínští se po ubráněném oslabení dostali do hry, Honejsek ale z dobré pozice trefil jen vyjetého Hrubce.
     
    17:22
    Ondřej Kovařčík se po pravé straně chtěl procpat do útočného pásma, nedovoleným způsobem ho však zastavil Jakub Šlahař. Hostující útočník si odsedí dvě minuty za hákování.
     
    17:45
    Domácím se úvodní kombinace v početní výhodě nepovedla, hosté se zásluhou Řezníčka osvobodili.
     
    18:01
    Řezníčkovi se povedlo zachytit také další třineckou rozehrávku, kotouč znovu putuje za Hrubcovu branku.
     
    18:25
    Bukarts byl v útočném pásmu Valentou jednoduše odstaven od kotouče, Berani se znovu osvobodili.
     
    18:55
    Oceláři se tak do útočné třetiny dostali až na čtvrtý pokus. Adamského ránu od modré před Sedláčkem lehce tečoval Gernát, brankář Zlína však byl připraven.
     
    19:29
    Hosté jsou kompletní, Oceláři se v závěrečných vteřinách početní výhody k ničemu nedostali. O kotouč se dlouho bojovalo v rohu hostujícího pásma, sudí nakonec byli nuceni hru přerušit. Buly před Sedláčkem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, těsné vedení ve svých rukou drží Berani.

    Do zápasu aktivněji vstoupili domácí Oceláři, ti ale v úvodní pětiminutovce svůj tlak zužitkovat nedokázali. Postupem času se ke slovu dostávali také Berani, kteří se poprvé v utkání radovali v šesté minutě. Michal Poletín v rohu třinecké třetiny vybojoval kotouč pro Dalibora Řezníčka, který se nijak nerozpakoval a svou tvrdou ránu poslal do horního rohu Hrubcovy branky.

    Slezané mohli odpovědět hned záhy, Bukarts ale svou akci nevyužil. Ocelářům v první periodě nestačily ani tři početní výhody, brankář Zlína Jakub Sedláček dokázal pochytat pokusy Adamského, Wereka nebo Rotha. A když se v samotném závěru periody neujala ani Gernátova teč Adamského rány, šlo se do kabin za jednobrankového vedení Zlína.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté ze Zlína. Freibergsova tečovaná střela od modré Hrubcovi nadělala nemalé starosti, po faulu Martina Gernáta navíc Berany čeká první přesilovka.
     
    20:55
    Adamský vypíchl Honejskovi kotouč, poté nastartoval své motory a dovezl jej až do útočného pásma. Přihrávka na najíždějícího Draveckého ale nebyla přesná.
     
    21:34
    Hosté jsou zpátky v útočném pásmu. Hrubcovu pozornost dvakrát vyzkoušel Honejsek, neujala se ani dorážka Poletína z bezprostřední blízkosti.
     
    22:00
    Werek získal kotouč u vlastní modré a vyvezl jej do útočného pásma. Po zpětné přihrávce až za třineckou branku mohl rozehrávat Hrubec, který znovu odpálil puk do zlínské třetiny.
     
    22:34
    Gernát je na ledě, Oceláři hrají v plném počtu.
     
    22:43
    Musil chtěl na útočné modré zastavit hostující rozehrávku, třinecký bek ale zachytil kotouč až ve středním pásmu, pískán je tedy ofsajd.
     
    23:13
    Oceláři kombinovali v útočném pásmu, ani jedna ze dvou Gernátových střel od modré ale nebyla přesná. Na druhé straně se pak nepovedla akce Pavlu Sedláčkovi.
     
    23:43
    Růžička číhal za hostující obrannou linií na pas Doudery, třinecký kanonýr ale přihrávku nedokázal zpracovat. Kotouč ve své moci mají Zlínští.
     
    24:17
    Jakub Herman se až překvapivě jednoduše přes střed kluziště prokličkoval do předbrankového prostoru, jeho bekhendové zakončení ale nemělo potřebnou razanci, aby překvapilo brankáře Hrubce.
     
    24:51
    Cienciala s Musilem nedokázali vybojovat kotouč v rohu hostujícího pásma proti přesile zlínských hráčů, do protiakce tak mohl jít Kubiš. Ten se ale rozhodl pro nahození ze středního pásma, který Hrubec kryje ve své lapačce.
     
    25:28
    Po šavlované v rohu zlínského pásma se k překvapivé střele od mantinelu dostal Werek. Sedláček si se zákrokem vůbec nebyl jistý, puk nakonec pevně udržel pod svým betonem.
     
    26:13
    Po několika nepřesných rozehrávkách na obou stranách se do akce natlačil Šlahař, jeho zakončení ale Hrubcovi žádné problémy nenadělalo.
     
    26:23
    Oceláři se následně pokusili o rychlý přechod do útočné třetiny, jejich rozehrávka ale skončila na zakázaném uvolnění.
     
    26:44
    Martin Růžička nabral rychlost ve středním pásmu, prokličkoval se až před brankáře Sedláčka, zakončit ale kvůli faulu Mikuláše Zbořila nedokázal. Růžička pojede trestné střílení!
     
    26:44
    K exekuci se rozjel sám Martin Růžička, který ale svou střelou mezi Sedláčkovy betony neuspěl!
     
    27:03
    Ani další souboj Růžičky se Sedláčkem nedopadl ve prospěch třineckého útočníka, Sedláček si poradil i s Růžičkovou střelou z mezikruží.
     
    27:33
    Oceláři přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a pořádně zaměstnávají hostujícího brankáře! Martin Růžička tentokráte připravil ideální pozici pro Martina Gernáta, který měl v prostoru mezi kruhy pro vhazování dostatek času k zamíření. Gernát ale trefil jen ležícího brankáře hostí! Komerční přestávka.
     
    28:06
    Chmielewski s Michalem Kovařčíkem neuspěli v souboji o kotouč v rohu kluziště, Oceláři byli vytlačeni do středního pásma.
     
    28:16
    Berani se pokusili o rychlou protiakci, střela Kuldy ale byla sražena do ochranné sítě.
     
    28:22
    Po vhazování se ke střeleckému pokusu z mezikruží dostal Poletín, Hrubec byl připraven.
     
    28:33
    Šimon Hrubec musel vytáhnout hodně těžký zákrok! Kotouč poskakoval v blízkosti jeho brankoviště, Michal Poletín se do něj nemilosrdně opřel a puk mířil do horního rohu třinecké branky. Hrubec ale bleskurychle máchl svou lapačkou a zmařil druhou zlínskou radost!
     
    29:42
    Werek s Bukartsem se dostali do nebezpečné blízkosti Sedláčkovy branky, ani jedna z třineckých střel ale mezi třemi tyčemi neskončila. Werekovi následně sudí odpískali postavení v brankovišti.
     
    29:58
    Martin Růžička dlouhým pasem přes střední pásmo do akce vyzval Marcinka, ten ale bekhendem přestřelil branku a poslal puk jen do ochranné sítě.
     
    30:14
    Bukartsova teč Růžičkovy střely skončila v kalhotech Pavla Sedláčka, vhazovat se bude v útočném pásmu Třince.
     
    30:57
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu. Od modré pálil Doduera, Sedláček ale jeho střelu vyrazil do rohu kluziště.
     
    31:06
    Puk po souboji u třinecké střídačky skončil mimo hrací plochu, vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Sedláčka.
     
    31:31
    Na jedné straně se svou střelou neuspěl Fryšara, na druhé pak po rychlé protiakci do Sedláčkovy lapačky zamířil Chmielewski.
     
    32:09
    Ethan Werek si za hostující brankou vybojoval kotouč, kanadský útočník pak obkroužil hostující pásmo, jeho následná střela ale byla sražena do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    32:33
    Oceláři pokračují v aktivní hře. Sedláček si musel dávat pozor proti Bukartsově střele od modré, ta ale branku minula. Proti následnému zakončení Rotha už ale hostující brankář musel zasáhnout.
     
    32:33
    Hostující trenéři na neuspokojivou hru reagují oddechovým časem.
     
    32:54
    Hostům se povedlo dostat hru na druhou stranu kluziště, Kubišova lehká střela ale Hrubcovi žádné starosti nenadělala.
     
    34:00
    Ocelářům se několikrát nepovedlo projít skrz střední pásmo. Na druhé straně pak Okálovu střelu od modré do své lapačky zachytil Hrubec.
     
    34:40
    Oceláři zvládli situaci u vlastní branky, rychle se dostali do útočného pásma, zakončení Ondřeje Kovařčíka ale bylo tečováno nad hostující svatyni.
     
    35:21
    Bukarts s Růžičkou zavezli kotouč do útočného pásma, střela Rotha od modré ale byla sražená do rohu kluziště. Tam se ke kotouči nejrychleji dostali hosté.
     
    35:54
    Berani chvíli drželi kotouč v útočném pásmu, Poletínovo zakončení ale Hrubce nepřekvapilo. Oceláři následně poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    36:18
    Galvinš si s kotoučem nabruslil do útočného pásma a chytrým pasem do předbrankového prostoru hledal najíždějícího Růžičku. Sedláček ale celou situaci dobře vyhodnotil a ukryl puk do své lapačky.
     
    37:02
    Zlínští zatáhli kotouč do útočného pásma. Obrana domácích na chvíli zapomněla hlídat Okála, který byl sám v předbrankovém prostoru. Hostujícímu útočníkovi ale kotouč utekl.
     
    37:13
    Nahození Ference od modré čáry Hrubec raději podržel, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    37:45
    Na led se znovu dostala elitní formace domácích, která okamžitě zamířila do útočné třetiny. Po dobré práci Marcinka se ke střele od modré dostat Růžička, Sedláček ji však vyrazil do rohu kluziště.
     
    38:34
    Hostům se povedlo otočit hru na druhou stranu, Nosek ale Hrubce od modré nepřekonal.
     
    39:16
    Chmielewski ve středním pásmu přenechal kotouč Werekovi, ten ale následně nedokázal přesně najít ani jednoho ze svých spoluhráčů. Puk putuje do neutrální zóny.
     
    39:43
    Adámek nahodil kotouč na Sedláčka ze středního pásma, brankář hostí puk raději podržel ve své lapačce. Buly po levé ruce zlínského gólmana.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, gólový účet se v ní neměnil.

    Do prostřední dvacetiminutovky aktivněji vstoupili hostující hokejisté, kteří si hned v úvodní minutě periody vybojovali přesilovou hru. Beranům se v ní však nedařilo, prohřešek Gernáta tak zůstal nepotrestán. Oceláři se ke slovu dostali v sedmadvacáté minutě, kdy nepříliš povedenou pasáž domácích chtěl změnit Martin Růžička, při své sólo akci ale byl faulován Zbořilem, nájezd na hostující branku si tak třinecký kanonýr mohl zopakovat při trestném střílení. Růžička mířil mezi Sedláčkovy betony, brankář Zlína ale kotouč za svá záda nepustil.

    Oceláři však pokračovali v nastoleném tempu a hodně často zaměstnávali brankáře Sedláčka. Do vyložené pozice si nabruslil Gernát, z mezikruží ale obránce domácích neuspěl. Na druhé straně mohl v devětadvacáté minutě kontrovat Poletín, Hrubec ale předvedl velice povedený zákrok lapačkou. Hráči s drakem na prsou v dalším průběhu třetiny dominovali a častěji se drželi v blízkosti soupeřovy branky. Berani ale dobře bránili své hubené vedení, jistými zákroky své mužstvo držel Jakub Sedláček. Gólman Zlína musel likvidovat pokusy Růžička, Rotha, Bukartse, či Chmielewského, třinečtí střelci ale za první čtyřicet minut utkání kotouč do sítě nepropašovali.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Kotouč se po úvodním vhazování dostal do třinecké třetiny, nepřesvědčivou Hrubcovu rozehrávku mohl využít Fořt, hostující útočník ale trefil jen vracejícího se brankáře domácích.
     
    40:21
    O poznání lepší šanci měl Jakub Herman, který stál sám před třineckou brankou! Herman měl k dispozici dva střelecké pokusy, ani jeden ale za Hrubcovými zády neskončil! Neujala se ani následná střela Noska od modré čáry.
     
    41:04
    Na jedné straně se do útočné třetiny neprotlačil Chmielewski, na druhé pak zakončení nesedlo Fryšarovi.
     
    41:38
    Chmielewski znovu v akci, polský útočník si tentokráte nabruslil do levého kruhu pro vhazování, jeho ránu ale Sedláček zvládl vytěsnit do ochranné sítě.
     
    42:15
    Gernát s Polanským nedokázali v útočném pásmu vybojovat kotouč pro Svačinu, na druhé straně se podobně vedlo Kubišovi, který nebyl schopen namazat najíždějícímu Fořtovi.
     
    42:51
    Domácí se drží na kotouči, Oceláři se ale nemohou dostat z vlastního pásma. Obrana Beranů zatím funguje na výbornou.
     
    43:09
    Růžička byl aktivní u levého mantinelu v útočném pásmu, kolem bránícího Šlahaře se ale třinecký kanonýr neobtočil. Hosté následně odehráli kotouč na icing.
     
    43:49
    Oceláři se po vyhraném buly drželi v útočném pásmu, Gernátova střela od modré ale branku netrefila.
     
    44:02
    Gernát tentokráte v roli nahrávajícího hráče, jeho pobídku ale nedokázal využít Hrňa. Třineckému útočníkovi totiž strašně dlouho trvalo zpracování, což umožnilo Sedláčkovi se přesunout ke své druhé tyči.
     
    44:27
    Chmielewski v útočném pásmu do akce vyzval Ondřeje Kovařčíka, tomu ale kotouč podjel pod hokejkou a Kovařčík nedokázal zakončit.
     
    44:58
    Růžička v rohu hostujícího pásma sice vybojoval kotouč pro Marcinka, Růžička ale puk trefil vysokou holí, což rozhodčí donutilo přerušit hru. Vhazování v neutrální zóně.
     
    45:34
    Oceláři svou aktivitou donutili hosty k odehrání kotouče na zakázané uvolnění.
     
    45:57
    Domácím se ale po vhazování nepovedlo udržet puk v útočném pásmu, práci tak měl Šimon Hrubec. Třinecký brankář se musel natahovat proti střele Honejska, Hrubec vytěsnil puk mimo hrací plochu.
     
    46:19
    Cienciala se chtěl po pravé straně dostat do útočného pásma, před modrou čárou ale udělal o kličku navíc, čímž své spoluhráče vystavil do ofsajdu. Komerční přestávka.
     
    47:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nečekaná sprcha pro hosty, Oceláři srovnávají krok! Domácí v této pasáži hry nebyli lepším celkem, přesto slaví branku! ETHAN WEREK se po levé straně natlačil do útočného pásma, kanadský útočník obkroužil branku a zasunul kotouč za přesunujícího se Sedláčka! Asistence: David Musil, Guntis Galvinš.
    47:02 Ethan WEREK - 1:1
     
    47:44
    Utkání tak rázem dostalo nový náboj. Oceláři se drží na kotouči, zatím ale kombinují pouze v blízkosti vlastní branky.
     
    48:18
    Adámek zkusil dlouhý pas na Ondřeje Kovařčíka, přihrávka ale nebyla přesná a skončila na zakázaném uvolnění.
     
    48:55
    Cienciala u útočné modré čáry vybojoval kotouč pro Galvinše, ten ale pálil nad hostující branku.
     
    49:20
    Roth v nouzi odehrál kotouč po tvrzeném skle, puk nakonec doputoval až na zakázané uvolnění.
     
    49:31
    Hra se v posledních okamžicích kouskuje. Berany nejprve zastavil ofsajd, hosté následně odehráli kotouč na icing.
     
    50:03
    Růžička nahazoval od modré, Bukartsova teč ale skončila jen na Sedláčkově vyrážečce. Do samostatného úniku se pak tlačil Herman, toho ale zastavila přihrávka rukou.
     
    50:59
    Hosté z vlastního pásma vyhodili kotouč do ochranné sítě, sudí nyní konzultují, zda to bylo s tečí, či nikoliv.
     
    50:59
    Kotouč nakonec zřejmě byl tečován tvrzeným sklem, pokračovat se tak bude v plném počtu na obou stranách vhazováním v blízkosti Sedláčkovy branky.
     
    51:35
    Růžička v útočném pásmu ztratil kotouč, Berani tak mohli jít do přečíslení. Po Honejskově přiťuknutí z levé strany střílel Herman, kotouč jen proskákal skrz třinecké brankoviště!
     
    52:10
    Velkých zmatků v třinecké defenzívě mohl využít Fryšara, hostující útočník ale z bezprostřední blízkosti napálil kotouč jen do lapačky ležícího Hrubce! Komerční přestávka.
     
    52:36
    Adamský na útočné modré uzmul kotouč kličkujícímu Kubišovi, jeho následnou střelu ale do své lapačky ukryl Sedláček.
     
    52:36
    Dnešní utkání sleduje 4 822 diváků.
     
    53:36
    Cienciala s Ondřejem Kovařčíkem marně zdolávali zlínskou obrannou hráz, o chvíli později pak po pravé straně do útočné třetiny pronikl Marcinko, který svým nahozením donutil Sedláčka k zákroku.
     
    54:15
    Bukarts se marně tlačil do útočného pásma, nahození Fořta na druhé straně pak do rohu kluziště srazil Hrubec.
     
    54:41
    Kubiš držel kotouč v útočném pásmu, do střední třetiny ale byl následně vytlačen Gernátem. Hosté se snaží vrátit do blízkosti Hrubcovy branky.
     
    55:17
    Pavlu Sedláčkovi se Štěpánem Fryšarou se to však nepovedlo, na druhé straně pak z mezikruží mohl střílet Werek. Pokus kanadského útočníka ale byl sražen do ochranné sítě.
     
    55:45
    Hosté se chtěli rychle dostat do útočného pásma, zastavil je však ofsajd.
     
    56:11
    Ani domácí se nevyhnuli technickému prohřešku proti pravidlům, Gernát zachytával kotouč již za modrou čárou.
     
    56:57
    Chmielewski po levé straně pronikl do útočného pásma, po jeho akci ale kotouč nedokázal převzít Adámek. Hosté tak mohli jít do protiútoku, střelu Poletína ale Hrubec dokázal vyrazit.
     
    57:54
    Oceláři mohli udeřit. Vladimír Roth v útočném pásmu připravil ideální střeleckou pozici pro Robertse Bukartse, ten ale z mezikruží vedení svého týmu odmítl, když trefil jen Sedláčkův beton.
     
    58:24
    Hosté se dostali pod tlak třinecké první formace a brání se jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    58:36
    Berani zvládli buly ve vlastním pásmu a přenesli hru na druhou stranu kluziště. Kotouč nakonec doskákal až k Hrubcovi, který jej raději ukryl v lapačce.
     
    59:11
    Musil ve středním pásmu zachytil kotouč přímo pro Kubiše, ten ale pak napálil puk jen do Douderovy nohy.
     
    59:52
    Chmielewski ve středním pásmu vůbec nečekal Rothovu přihrávku, kotouč tak skončil na zakázaném uvolnění.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba je u konce, ve WERK ARENĚ jsme vítěze zatím nepoznali. Duel bude pokračoval prodloužením.

    Také do závěrečné periody aktivněji vstoupili hosté ze Zlína. Již v první minutě poslední dvacetiminutovky se do dobré šance dostal Herman, z bezprostřední blízkosti ale Hrubce nepřekonal. Oceláři se ke slovu dostali od čtyřiačtyřicáté minuty, kdy Sedláčka ostřelovali Gernát, Hrňa nebo Chmielewski, zlínský brankář ale i nadále držel čisté konto. To však již neplatilo na začátku čtyřicáté osmé minuty. Ethan Werek si po pravé straně kluziště nabruslil do útočné třetiny, kanadský útočník následně obkroužil hostující branku a zasunul kotouč za přesunujícího se Sedláčka.

    Hosté si své vedení mohli vzít zpět po uplynutí poloviny závěrečné třetiny. Akce Hermana s Honejskem, ani zakončení Fryšary z bezprostřední blízkosti ale za zády třineckého brankáře neskončilo. Další minuty třetí třetiny se nesly v opatrném duchu. Nikdo nechtěl udělat chybu, šancí proto k vidění nebylo mnoho. Do té největší se dostal Werek, jehož ránu z mezikruží ale hosté vytěsnili do ochranné sítě. Rozhodnout o třinecké výhře mohl dvě minuty před koncem Bukarts, lotyšský útočník ale z mezikruží poslal kotouč jen do Sedláčkova betonu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:24
    Bukarts chtěl v útočném pásmu předat kotouč Růžičkovi, přihrávku ale zachytil bránící Šlahař. Hosty ale následně zastavil ofsajd.
     
    60:45
    Martin Adamský ukázal svou rychlost, když z vlastního pásma nabruslil až do útočné třetiny, po následné přihrávce ale ani nadvakrát nedokázal skórovat Tomáš Marcinko.
     
    61:21
    Hrubec musel likvidovat pokus Fořta, na druhé straně pak v úniku nedokázal skórovat Werek.
     
    61:41
    Další práce pro třineckého brankáře, z mezikruží tentokráte pálil Kubiš. Hrubec drží puk.
     
    62:21
    Další pokusy na obou stranách. Sedláčka z bezprostřední blízkosti nepřekonal Růžička, Hrubec pak zastavil ránu Honejska.
     
    62:46
    Werek se chtěl natlačit do útočného pásma, zastavil ho však hvizd sudích pro ofsajd.
     
    63:20
    Roth si narazil puk s Hrubcem, rozehrávku třineckého brankáře ale hosté zachytili, k zakončení se nicméně nedostali.
     
    64:10
    Přečíslení dvou proti jednomu na obou stranách! Po Růžičkově chybě se na Hrubce řítili Fořt s Kuldou, první jmenovaný ale netrefil branku. Kotouč se pak odrazil do jízdy Bukartsovi, který ale v protiakci špatně nahrával Růžičkovi.
     
    64:34
    Hosty při průniku do útočné třetiny zastavil ofsajd, který sudí posoudili jako úmyslný, buly před Sedláčkem.
     
    64:48
    Ještě jedno vhazování, a to před Hrubcovou brankou.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Nastavený čas nabídl několik zajímavých akcí. Po Adamského průniku dvakrát pálil Marcinko, Sedláček si s oběma pokusy poradil. Na druhé straně pak Hrubec likvidovat střely Fořta a Kubiše. V úniku nedokázal skórovat Werek. Neujaly se ani přečíslení dvou proti jednomu na obou stranách, když Fořt pálil vedle a Bukartsovi nevyšla přihrávka na Růžičku.

    Po rychlé úpravě ledu tak na řadu přijdou samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se rozjel Jiří Polanský, který zkusil bekhendovou kličku. Sedláček byl připraven.
     
    1. série
    0:1
    Za hosty odpovídal Pavel Kubiš. Zlínský útočník prostřelil Hrubce mezi betony!
     
    2. série
    1:1
    Jako druhý se za Oceláře rozjel Roberts Bukarts, který také rozvlnil síť střelou mezi betony!
     
    2. série
    1:2
    Antonín Honejsek zvolil široký oblouk, po kterém poslal kotouč mezi Hrubcovými betony do branky!
     
    3. série
    2:2
    Martin Růžička zvolil bekhendový blafák, který provedl naprosto přesně!
     
    3. série
    2:3
    Edgars Kulda rychle naznačil kličku a poté poslal kotouč do horních pater Hrubcovy branky!
     
    4. série
    2:3
    Ondřej Kovařčík zvolil kličku na pravou stranu, jeho bekhendové zakončení se odrazilo od tyče hostující branky!
     
    Proti nájezdu Jakuba Šlahaře se do třinecké branky postaví Lukáš Daneček!
     
    4. série
    2:4
    Jakub Šlahař Danečka rozhýbal a poslal puk mezi jeho betony do sítě!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým PSG Berani Zlín.
    Všichni čtyři zlínští střelci své nájezdy proměnili, vítězný gól je připsán EDGARSI KULDOVI!
    Edgars KULDA - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Ethan Werek – Michal Poletín.
     
    Duel končí, po samostatných nájezdech se raduje hostující tým ze Zlína. V dovednostní soutěži se všem čtyřem hráčům Beranů povedlo prostřelit brankáře Třince, za domácí odpověděli jen Bukarts s Růžičkou.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. Na shledanou! (17:53:00)
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 48. Werek (D. Musil, Galvinš) – 6. Řezníček (Poletín, P. Sedláček), rozh. náj. E. Kulda

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jiří Polanský (TRI)
    0:1   Pavel Kubiš (ZLN)
    2. série:
    1:1   Roberts Bukarts (TRI)
    1:2   Antonín Honejsek (ZLN)
    3. série:
    2:2   Martin Růžička (TRI)
    2:3   Edgars Kulda (ZLN)
    4. série:
    2:3   Ondřej Kovařčík (TRI)
    2:4   Jakub Šlahař (ZLN)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (L. Daneček) – Gernát, Adámek, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Roth – Roberts Bukarts, Marcinko (A), Martin Růžička (A) – Adamský (C), Polanský, Svačina – Dravecký, Werek, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, Cienciala – O. Kovařčík.
    Berani Zlín: J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Gazda, Řezníček, Valenta, Nosek (A), Zbořil – Kubiš (C), Fořt, J. Ondráček (A) – Herman, Honejsek, Šlahař – E. Kulda, Fryšara, Okál – Poletín, P. Sedláček, Popelka.

    Rozhodčí: Hradil, Obadal – Hanzlík, Rampír
    thejrc.org