Frýdek-M. – Ústí n/L 6:2 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
6:2 (5:0, 0:1, 1:1)
HC Slovan Ústí nad Labem
Úterý 30.10.2018, 17:00 • Hala Polárka, Frýdek-Místek • Chance liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    FRÝDEK ZNOVU UPADÁ DO VLNY PORÁŽEK

    Slezanům se znovu nedaří. V úterý vycestovali do Třebíče, tam ale přišla pořádná odveta. Ve čtvrtém kole porazili Frýdečtí Třebíč 8:2, u hostů tomu bylo jinak, Dostál fantasticky Třebíč podržel.

    Jako první skóre otevřel Vojtěch Střondal, po pěti minutách znovu skóroval Střondal. V druhé třetině to byl Lukáš Nedvídek, kdo zvýšil na 3:0. I tento tříbrankový rozdíl by se Frýdku těžko doháněl. Dalším střelcem byl Adam Raška, nikoli Adam Raška z Frýdku-Místku, ale Raška z Třebíče. To znamenalo pro hosty 5:0.

    Frýdek měl už dost, bylo znát. Šance na body se téměř vytratila. Hřebíček do rakve vstřelil Tomáš Mlynář, když dvě minuty před koncem definitivně zpečetil osud Frýdku a zároveň svého klubu. Třebíč se radovali ze třech bodů a Slezané domů jeli s prázdnou.

    Nejlepším střelcem a zároveň hráčem s nejlepším kanadským bodováním zůstává Rostislav Martynek, na kontě má již 12 bodů (6+6). V bráně určitě neuvidíme Petera Hamerlíka kvůli zranění. Mezi ty, kdo by mohl chránit frýdeckou branku, patří Nick Malík (88,58% úspěšnost, 3,49 průměr), Lukáš Daneček (84,82% úspěšnost, 4,14 průměr) a Jan Hlaváč, ten se objevil jen na chvíli v poslední třetině v brance.
     
    POSLEDNÍ UTKÁNÍ FRÝDKU-MÍSTKU

    HC Frýdek-Místek 0:6 SK Horácká Slavia Třebíč

    Branky a nahrávky: 10. Střondala (Bilčík, Raška), 10. Střondala, 28. Nedvídek (Raška, Szathmáry), 45. Kusko (Nedvídek), 57. Raška (R. Čermák, Bilčík), 58. Mlynář (J. Čejka, M. Novák). Rozhodčí: Barek, Obadal – Lukš, Doležal. Vyloučení: 5:9. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1018.

    HC Frýdek-Místek: Malík (L. Daneček) – Husák, Žovinec, Zahradníček, Bartko, Krisl, D. Stránský – Kofroň, Mikulík, Hladonik – Rudovský, Novotný, Peterek – Raška, Przybyla, Martynek – J. Kalus, Klimša, Christov.
     
    ÚSTÍ BY RÁDO POVSTALO Z „MRTVÝCH“

    Poslední místo. To je nynější pozice Slovanu v tabulce. Na čtrnáctý Frýdek ztrácí pouhé čtyři body, bude proto chtít zabojovat a velice potřebné body.

    Ústí svedlo bitvu o body na domácím ledě proti Porubě, neúspěšně. První třetina byla čistá bez branek. V druhé se vedení ujali domácí, což vypadalo slibně, i když nebylo o ničem rozhodnuto. To potvrdil Petr Kanko, který vyrovnal. Ačkoli Lukáš Volf znovu posunul Ústí do vedení.

    Pár minut po začátku závěrečné třetiny se znovu ozval s vyrovnávacím gólem Petr Kanko. A opět přišlo navýšení domácího Slovanu. Jak tomu bylo celé utkání, Poruba dorovnala. Pak tomu bylo jinak, někdo by mohl očekávat další navýšení Ústí, to ale nepřišlo. Zbytek utkání byli těmi šťastnějšími hosté, tři minuty před koncem poslal Marek Slavík Porubu do vedení a v závěru přidal ještě jednu branku Tomáš Jáchym.

    Hráčem s nejlepším kanadským bodováním je Antonín Melka, 17 bodů (8+9). Do ústecké branky se desetkrát postavil Jan Dlouhý (89,51% úspěšnost, 3,58 průměr), sedmkrát Dominik Groh (86,47% úspěšnost, 4,50 průměr) a dvakrát Aleš Stezka (89,74% úspěšnost, 4,00 průměr).
     
    POSLEDNÍ UTKÁNÍ ÚSTÍ NAD LABEM

    HC Slovan Ústí nad Labem 3:5 HC RT Torax Poruba 2011

    Branky a nahrávky: 36. Severa (Vrdlovec, M. Jandus), 38. L. Volf (Weinhold), 46. Severa (Vrdlovec, Melka) – 37. Kanko, 43. Kanko (T. Jáchym, Jankovský), 54. J. Káňa (Slavík), 57. Slavík (Ovčačík, Illéš), 58. T. Jáchym (Kanko, Jankovský). Rozhodčí: Zubzanda, Greh – Janíček, Votrubec. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 856. Střely na branku: 50:29. Zblokované střely: 6:8. Vhazování: 43:32. Průběh utkání: 1:0,1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5.

    HC Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý (Groh) – Hes, M. Jandus, Jeřábek, Weinhold, Zukal, M. Zdvořáček – Melka, Vrdlovec, T. Jandus – L. Volf, Severa, Chrpa – P. Kousal, Tůma, Kropáček – Planý, Jícha, Jánský.
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    HC Slovan Ústí nad Labem 1:2 HC Frýdek-Místek
    HC Slovan Ústí nad Labem 1:3 HC Frýdek-Místek
    HC Frýdek-Místek 1:3 HC Slovan Ústí nad Labem
    HC Slovan Ústí nad Labem 5:4 HC Frýdek-Místek
    HC Frýdek-Místek 6:5sn HC Slovan Ústí nad Labem
     
    Úvodní sestavy:

    HC Frýdek-Místek: L. Daneček (Hlaváč) – Žovinec, Husák, Bartko, Zahradníček, Matyáš, Krisl – Hladonik, Mikulík (C), Kofroň – Martynek (A), Novotný, Klimša (A) – J. Kalus, Peterek, Raška – Rudovský, Kuťák, Christov – Przybyla.

    HC Slovan Ústí nad Labem: Groh (J. Dlouhý) – M. Jandus, Hes, Weinhold, Jeřábek, M. Zdvořáček (A), Zukal, Mert – P. Kousal, Vrdlovec (C), Melka (A) – Severa, L. Volf, T. Jandus – Tůma, Davídek, Chrpa – Planý, Kropáček, Krliš.

    Rozhodčí: Jiří Kašík, Jakub Koziol – Tomáš Měkýš, David Otáhal.
     
    Hráči již jsou na ledové ploše a po zaznění české a slovenské hymny k výročí se může začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Krátce po buly se ke kotouči dostalo Ústí, ovšem po přechodu modré čáry přišlo o puk.
     
    00:42
    Domácím se nepodařil přechod přes střední pásmo a Daneček bude muset být ve střehu.
     
    01:11
    Novotnému utekl kotouč a byl odpískán ofsajd Frýdku-Místku.
     
    01:35
    Slovan je zatím o něco aktivnější a opět se bojuje ve třetině rysů.
     
    01:46
    Posléze se k puku dostal Jan Kalus, ale jeho přihrávka před bránu nikoho nenašla.
     
    02:22
    Vít Christov se otočil kolem brány a snažil se překvapit brankáře, ale Groh byl připraven a přikryl kotouč lapačkou.
     
    02:38
    A je to další ofsajd pro domácí a následuje buly ve středním pásmu.
     
    02:52
    Posléze ovšem Ústí nad Labem vyhodilo kotouč jen na zakázané uvolnění a hra se přesune před svatyni Groha.
     
    03:11
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí jdou už ve čtvrté minutě do vedení! Hladonik posunul puk před bránu, kde byl připraven MILAN MIKULÍK a ten parádním bekhendem dostal kotouč za záda Groha. Asistence: Jan Hladonik, David Kofroň.
    03:11 Milan MIKULÍK - 1:0
     
    03:26
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Tomáš Jandus – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    03:40
    A málem bylo vyrovnáno! Po chybě ve frýdeckomístecké obrana se dostal do úniku hostující hráč, ale Daneček si s ním poradil.
     
    04:24
    Až nyní se Frýdek-Místek dostal v přesilové hře do pásma soupeře.
     
    04:59
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Tak to je fantastický start domácích do tohoto zápasu, jelikož proměňují první přesilovou hru a jdou do dvoubrankového vedení! Po zmatku před brankovištěm hostů posunul Kofroň kotouč k DUŠANU ŽOVINCOVI a ten z první překonal ležícího brankáře. Asistence: David Kofroň a Patrik Husák.
    04:59 Dušan ŽOVINEC - 2:0
     
    05:25
    Christov se ocitl v šanci, ovšem jeho bekhend skončil jen vedle hostující svatyně.
     
    06:58
    Posléze se dopředu podíval také Slovan, ale nebylo z toho nic nebezpečného.
     
    07:27
    Jakub Planý si pohlídal puk na levé straně a posléze to zkoušel bekhendem, ovšem s jeho pokusem si poradil Lukáš Daneček.
     
    08:06
    Melka to zkoušel velmi dobře, když chtěl za sebou najít spoluhráče při rychlém útoku, ale kotouč vypíchl frýdeckomístecký obránce.
     
    08:35
    Následně je to zakázané uvolnění Frýdku-Místku.
     
    09:13
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Lukáš Volf – 2 min., hákování).
     
    09:37
    Štěpán Novotný se ocitl ve velké šanci, když mu poslal spoluhráč kotouč zpoza brány, ale následně domácí útočník zakončil těsně vedle pravé tyče!
     
    10:54
    Patrik Husák nepřekonal brankáře střelou z pravé strany, to posléze mohl dokázat Jan Hladonik, ale jeho dorážku chytil Groh!
     
    11:11
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    I druhá přesilovka domácích je nakonec využita a rysi vedou už 3:0! JONÁŠ PETEREK to zkusil z levé strany z velkého úhlu a nakonec překonal brankáře Groha, který si pravděpodobně srazil kotouč do brány. Asistence: Jan Kalus, Jiří Krisl.
    11:11 Jonáš PETEREK - 3:0
     
    12:49
    Opět jsou u puku domácí hráči a pokračují v nátlaku od úvodní minuty.
     
    13:35
    Posléze se Ústí podařilo vyhodit kotouč, aby mohlo vystřídat.
     
    14:06
    Opět jsou Slezané v pásmu soupeře, kde se pokouší dostat ke střele.
     
    14:26
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Tak tohle vypadá pro hosty už velmi špatně, jelikož Slezané jdou do čtyřbrankového vedení! O tenhle gól se postarala trojice nadějných mladých hráčů. ADAM RAŠKA se skvěle dostal z levé strany přes brankáře a v pádu dokázal dostat kotouč do hostující svatyně. Asistence: Jan Kalus, Jonáš Peterek.
    14:26 Adam RAŠKA - 4:0
     
    14:48
    Nyní už domácí fanoušci vstávali, jelikož se radovali z další branky, ale zakončení domácího hráče trefilo pravděpodobně tyč, ovšem cinknutí slyšet nebylo!
     
    15:35
    Nicméně video se použít nedá a pokračuje se tak ve hře, kdy Frýdek-Místek stále vede naprosto jasně a dominantně 4:0.
     
    16:07
    Nyní byl domácímu týmu odpískán ofsajd a bude to buly ve středním pásmu.
     
    16:13
    Posléze se rysi provinili zakázaným uvolněním a Daneček bude muset být ve střehu.
     
    16:31
    Žovinec se snažil marně najít spoluhráče a jeho výhoz byl ještě na domácí polovině, z čehož vyplývá, že je to další zakázané uvolnění.
     
    17:13
    Jan Kalus mohl přidat další branku, ale po přihrávce z levé strany jeho zakončení z pravého kruhu skončilo vedle brány Ústí.
     
    17:40
    Bartko jen prodloužil puk do pásma soupeře, kde se nyní bojuje o kotouč.
     
    18:15
    Hosté se nemohou dostat do nějakého zakončení a posléze to byl Rudovský, který vystřelil z pravé strany, ale Groha nepřekonal.
     
    18:51
    Hostům se nyní nepodařilo přejít přes modrou čáru a je to tak další ofsajd.
     
    19:13
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Martin Weinhold – 2 min., sekání).
     
    19:39
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Tak tohle už je na ručník, jelikož rysi využívají také třetí přesilovku a vedou neskutečných 5:0! ŠTĚPÁN NOVOTNÝ vyslal zpoza levého kruhu tvrdou ránu, kterou překonal Groha! Asistence: Jan Bartko, Jan Rudovský.
    19:39 Štěpán NOVOTNÝ - 5:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tak na takovou první třetinu čekali ve Frýdku-Místku hodně dlouho, jelikož domácím se podařilo snad vše, když využili tři přesilovky a vedou vysoce 5:0. Už ve 4. minutě poslal domácí do vedení Mikulík a o minutu později zvýšil vedení v přesilovce Žovinec. Ve 12. minutě získali Slezané další přesilovku a tentokrát se prosadil Peterek. V 15. minutě se trefil po akci mladých hráčů Raška a nakonec ve 20. minutě přeměnil početní výhodu v gól Novotný. Ústí tak dostalo v první třetině bůra a brankář Dominik Groh ani neodešel do šatny a sedí zničený na střídačce.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:56.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu HC Slovan Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Dominik Groh, přichází Jan Dlouhý.
     
    20:25
    Hosté se dostali do zakončení, ale Daneček byl připraven a vyrazil puk.
     
    20:54
    Nyní se hosté dostali do velké šance, ale Weinhold minul domácí svatyni v dobré příležitosti!
     
    21:27
    Jiří Severa se dostal do zakončení, ovšem Daneček betonem vyrazil puk a připsal si další úspěšný zákrok.
     
    21:43
    Nyní se hra přerušila, jelikož Dlouhý si poradil se střelou domácího hráče.
     
    21:57
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Lukáš Zukal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    22:02
    Hosté se provinili dalším faulem. Bude i čtvrtá přesilovka domácích proměněna?
     
    22:22
    Dušan Žovinec to zkoušel zpoza modré čáry, ale jeho střelu viděl Dlouhý a chytil kotouč do lapačky.
     
    23:23
    Domácí dál pokračují v tlaku, ale Dlouhý za sebe zatím kotouč nepustil.
     
    23:57
    Hosté v plném počtu.
     
    24:40
    Tato přesilovka se už domácím nevydařila tak jako minulé tři a Slovan se dobře ubránil.
     
    25:30
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Hosté dávají gól a snižují na 1:5. Pro brankáře Dlouhého je to zatím dobrý start, jelikož po střídání zatím nedostal gól a navíc si připisuje asistenci. MILAN DAVÍDEK to zkusil z pravé strany a jeho pumelice překonala Danečka. Asistence: Martin Zdvořáček a Jan Dlouhý.
    25:30 Milan DAVÍDEK - 5:1
     
    26:39
    Nyní se hosté provinili zakázaným uvolněním a bude to vhazování před bránou Dlouhého. Hra se ve druhé třetině dost vyrovnala.
     
    26:53
    Po buly hosté opět vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    27:03
    Posléze Slovan dostal puk do středního pásma a následně se Frýdek-Místek provinil ofsajdem.
     
    27:56
    Rysi se dostali s kotoučem do pásma soupeře a posléze to zkoušel Husák, ovšem minul pravou tyč.
     
    28:15
    Gól domácích neplatí! Po domluvě rozhodčích nebyla branka uznána, jelikož se VÍT CHRISTOV dopustil vysoké holi, když tečoval střelu Jana Bartka!
     
    29:00
    Dorážka Martina Janduse byla zblokována pouze do ochranné sítě.
     
    29:29
    Nyní se na ledě dost přitvrdilo a hra se posléze přerušila, jelikož hostující hráč Lukáš Zukal zůstal ležet na hrací ploše.
     
    29:29
    Nakonec ale hostující obránce vstal a s pomocí spoluhráčů odjel na střídačku.
     
    29:58
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Adam Raška – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:09
    Christov se v oslabení dostal do zakončení, když šli domácí do přečíslení 2 na 1, ale následně minul branku Dlouhého.
     
    30:54
    Hosté nyní semkli domácí mužstvo a drží kotouč.
     
    31:18
    Nepříjemné chvíle pro domácí, když se střela Hese odrazila od zadního mantinelu pod Danečka a posléze se puk pohyboval před domácí bránou.
     
    31:45
    Posléze se ovšem Slezané opět dostali do přečíslení 2 na 1, ale bez zakončení.
     
    31:58
    Domácí v plném počtu.
     
    32:48
    Domácí jen odevzdali puk ve středním pásmu a dopředu může jít Slovan.
     
    33:12
    Rudovský byl připraven před bránou na přihrávku, kterou dostal a zakončil, ovšem Dlouhý ani tentokrát nebyl překonán.
     
    34:17
    Zahradníčkova střela letěla jen vedle hostující svatyně.
     
    34:45
    Nyní se hraje nahoru dolů bez nějakých šancí a pěkných momentů.
     
    35:29
    Hosté se dostali do zakončení, ale to nakonec bylo sraženo.
     
    35:29
    Lukáš Daneček dostal při zblokování střely nepříjemný zásah, není teď přesněji určeno o co šlo, ale nevypadá to s domácím brankářem moc dobře.
     
    35:29
    Střídání v týmu HC Frýdek-Místek: ze hřiště odchází Lukáš Daneček, přichází Jan Hlaváč.
     
    35:50
    Lukáš Daneček odešel s pomoci lékařů do šatny a místo něj je tak ne ledě Jan Hlaváč, který ovšem není moc rozcvičený a uvidíme co nám dnešní zápas ještě přinese.
     
    36:44
    Poslední minuty patří Slovanu, který má kotouč častěji pod kontrolou.
     
    37:05
    Martynek mohl udělat radost domácím fanouškům, ale jeho bekhend po přihrávce z levé strany minul kotouč.
     
    37:20
    Jan Hlaváč si nyní připsal důležitý zákrok proti střele z levé strany.
     
    38:05
    Melka dostal přihrávku na pravou stranu a posléze se Slovan dostal do šance, ovšem Hlaváč nebyl překonán.
     
    38:22
    Následně přišlo zakázané uvolnění Frýdku-Místku a následuje vhazování před bránou Hlaváče.
     
    38:43
    Nyní je to pro změnu zakázané uvolnění Ústí nad Labem.
     
    39:33
    Hosté si poradili se zmatky před bránou Dlouhého.
     
    39:56
    Mikulíkova rána z levé strany šla nad svatyní hostujícího gólmana.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda je u konce a tentokrát jsme se dočkali pouze jediné branky, kterou dokonce dali hosté. Do druhé třetiny už nastoupil místo brankáře Groha Jan Dlouhý. A ve 26. minutě vstřelil první gól hostů Davídek, který ránou z pravé strany překonal Danečka. Ve 36. minutě se zranil domácí brankář Daneček a musel nastoupit Jan Hlaváč. Posléze už branka nepadla a uvidíme, jestli se dočkáme nějakého neuvěřitelného obratu ze strany Slovanu nebo si Frýdek-Místek velký náskok pohlídá.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Hosté se provinili zakázaným uvolněním a bude to tak buly před bránou Dlouhého.
     
    40:35
    Domácí nyní jsou u puku na své polovině a budou se snažit dostat dopředu.
     
    41:22
    Peterek navezl kotouč do pásma soupeře, ale posléze přihrál jen soupeři.
     
    41:53
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Adam Raška – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:14
    Christov se dostal k puku v oslabení a jel dopředu po pravé straně, kdy posléze přihrál na Kuťáka, ale tomu se zakončení moc nepovedlo.
     
    42:58
    Nyní už je Slovan natlačen v pásmu domácích, ale zatím se nemůže dostat do zakončení.
     
    43:12
    Nyní Hlaváč předvedl jistý zákrok a vyrazil střelu z mezikruží do ochranné sítě.
     
    43:33
    Stále se hraje ve třetině Slezanů, ale nyní se bojuje o puk u mantinelu.
     
    43:53
    Domácí v plném počtu.
     
    43:55
    Tohle udělal Martynek skvěle, když našel volného Christova, který si chtěl ještě objet bránu a zakončit, ovšem Dlouhý byl včas u své tyče.
     
    44:24
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Jan Rudovský – 2 min., podrážení).
     
    44:55
    Jenom co Frýdeckomístečtí odehráli dvě minuty v oslabení, tak je to další faul z domácí strany.
     
    45:25
    Opět jsou hosté ve třetině soupeře, ale zatím si jen přihrávají.
     
    45:53
    Posléze Husák ukradl kotouč a následně ho nahodil na svatyni Dlouhého, který raději ukryl puk v lapačce.
     
    46:24
    Domácí v plném počtu.
     
    46:43
    Třetí třetina zatím není moc atraktivní a hraje se hlavně u mantinelů.
     
    47:28
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Tomáš Jandus – 2 min., držení).
     
    47:56
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Dnes už je pravděpodobně rozhodnuto, jelikož Frýdeckomístečtí jdou do vedení 6:1! Po přihrávce Rudovského se k puku dostal ŠTĚPÁN NOVOTNÝ a ten nádhernou střelou, která cinkla o horní tyč rozvlnil bránu Slovanu. Asistence: Jan Rudovský a Jan Bartko.
    47:56 Štěpán NOVOTNÝ - 6:1
     
    49:10
    Žovinec zkoušel překvapit hostujícího gólman, ale jeho pokus chytil Jan Dlouhý.
     
    49:37
    Martin Tůma se snažil dostat do zakončení, ovšem domácí obrana byla proti.
     
    50:01
    Posléze to byl Davídek, ovšem jeho pokus minul domácí svatyni.
     
    50:58
    Rysi se provinili jen zakázaným uvolněním a následuje buly před svatyní Hlaváče.
     
    51:13
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Adam Raška – 2 min., pozdní dohrání).
     
    51:38
    Už potřetí v této periodě se musí domácí bránit, ale zatím se jim to vede velmi dobře.
     
    52:05
    Hlaváč si poradil s pokusem z pravé strany a Slovan se následně nemůže dostat do nějaké šance.
     
    52:25
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Nyní už je přesilová hra využitá, ovšem Frýdek-Místek stále vede vysoce 6:2. Severa poslal kotouč z levé strany před bránu, kde jej zpracoval a následně vystřelil do domácí svatyně LUKÁŠ VOLF. Asistence: Jiří Severa a Martin Weinhold.
    52:25 Lukáš VOLF - 6:2
     
    53:33
    Nyní byly velké zmatky před bránou hostů, ale nakonec Dlouhý skryl kotouč pod lapačkou.
     
    54:02
    Frýdeckomístečtí zatím nepředvádějí ve třetí dvacetiminutovce dobrou hru, ovšem náskok mají stále velký.
     
    54:34
    Peterek přišel o kotouč v pásmu soupeře a dopředu může jít Ústí nad Labem.
     
    54:59
    Posléze se ale hosté provinili jen ofsajdem při přechodu přes modrou čáru.
     
    55:49
    Slezané se po dlouhé době dostali do šancí, ale ani jedna neskončila nějak povedeně.
     
    56:24
    David Klimša byl blízko sedmé brance, ovšem jeho dorážku vyrazil betonem Dlouhý.
     
    56:55
    Matyášova rána skončila rovněž na zákroku Dlouhého a nyní je to Frýdek-Místek, který tlačí na soupeře.
     
    57:18
    Chrpa využil zaváhání domácí obrany, ale posléze zakončil jen vedle domácí brány.
     
    57:40
    Žovincova tvrdá rána z pravé strany byla jen zblokována a zápas se už spíše dohrává.
     
    58:16
    Po boji ve středu hřiště se k puku dostal Rudovský, který se snažil najít spoluhráče, ale tomu zabránil hostující obránce.
     
    58:30
    Nyní se Frýdek-Místek dopustil zakázaného uvolnění.
     
    59:02
    Hladonik neprošel přes obranu soupeře a dopředu tak může jít Slovan.
     
    59:34
    Ovšem domácí si poradili i s tímto útokem a blíží se konec dnešního utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Frýdek-Místek dnes hlavně skvělou první třetinou porazil Ústí nad Labem 6:2 a připsal si veledůležité tři body.
    Už ve 4. minutě poslal domácí do vedení Mikulík a o minutu později zvýšil vedení v přesilovce Žovinec. Ve 12. minutě získali Slezané další přesilovku a tentokrát se prosadil Peterek. V 15. minutě se trefil po akci mladých hráčů Raška a nakonec ve 20. minutě přeměnil početní výhodu v gól Novotný.
    Do druhé třetiny už nastoupil místo brankáře Groha Jan Dlouhý. A ve 26. minutě vstřelil první gól hostů Davídek, který ránou z pravé strany překonal Danečka. Ve 36. minutě se zranil domácí brankář Daneček a musel nastoupit Jan Hlaváč. Posléze už branka ve druhém dějství nepadla.
    Ve 48. minutě poslal domácí do vedení 6:1 Novotný, když jeho rána cinkla o břevno. V 53. minutě hosté využili přesilovou hru, konkrétně Volf.
     
    To je dnes ode mě vše, děkuji vám za pozornost. (19:17:34)
    Marken.cz

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 4. Mikulík (Hladonik, Kofroň), 5. Žovinec (Kofroň, Husák), 12. Peterek (J. Kalus, Krisl), 15. Raška (J. Kalus, Peterek), 20. Novotný (Bartko, Rudovský), 48. Novotný (Rudovský, Bartko) – 26. Davídek (M. Zdvořáček, J. Dlouhý), 53. L. Volf (Severa, Weinhold)


    HC Frýdek-Místek: L. Daneček (36. Hlaváč) – Žovinec, Husák, Bartko, Zahradníček, Matyáš, Krisl – Hladonik, Mikulík (C), Kofroň – Martynek (A), Novotný, Klimša (A) – J. Kalus, Peterek, Raška – Rudovský, Kuťák, Christov – Przybyla.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Groh (21. J. Dlouhý) – M. Jandus, Hes, Weinhold, Jeřábek, M. Zdvořáček (A), Zukal, Mert – P. Kousal, Vrdlovec (C), Melka (A) – Severa, L. Volf, T. Jandus – Tůma, Davídek, Chrpa – Planý, Kropáček, Krliš.

    Rozhodčí: Jiří Kašík, Jakub Koziol – Tomáš Měkýš, David Otáhal
    thejrc.org