Excelsior – Groningen 2:4 (kon.)
konec
SBV Excelsior
2:4 (1:2)
FC Groningen
Pátek 02.11.2018, 20:00 • Van Donge & De Roo Stadion • Nizozemská Eredivisie • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera. (22:04:03)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:9.
     
    Je konec, fotbalisté Groningenu se radují z teprve druhé výhry v této sezoně a alespoň do zítřka opouští poslední místo tabulky Eredivisie. Hosté přestáli úvodní tlak svého soupeře, poté navíc sami udeřili. A to hned dvakrát, nejprve se prosadil Mimoun Mahi, o tři minuty později přesně mířil také Ricu Doan. Excelsior dokázal poměrně brzy snížit zásluhou krásných nůžek Ryana Koolwijka, jenže krátce po návratu ze šaten si nechal soupeře opět odskočit na rozdíl dvou gólů, za Stevensem skončila parádní rána Matea Cassierry. Zdramatizovat vývoj utkání zvládl díky proměněné penaltě Luigi Bruins, poslední slovo ale měli hosté, na konečných 4:2 zvýšil střídající Jannik Pohl.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Jenže svěřenci trenéra Poldervaarta s ním nenaložili vůbec dobře. Vše nasvědčuje tomu, že hostující fotbalisté už by měli s klidem dokráčet k vítězství.
     
    90+4
    Po dlouhé odmlce musel zasahovat také Sergio Padt, z ostrého úhlu jej prověřil Mahmudov, načež hostující brankář vytěsnil balon pouze na roh.
     
    90+3
    Nutno poznamenat, že fotbalisté Groningenu, kteří jsou velmi blízko teprve druhé výhře v této sezoně, zvládají závěr zápasu velmi dobře.
     
    90+2
    Právě příchozí Ahmad Mendes Moreira byl ve vápně lehce atakován Matthysem, hosté se ale odpískání pokutového kopu dožadovali marně.
     
    90+1
    Nastavovat se bude hned šest minut.
     
    90
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Ricu Doan, přichází Ahmad Mendes Moreira.
     
    89
    Groningen se vydal do protiútoku, na jehož konci stál Ricu Doan. Japonský záložník se zbavil obránce, ve vstřelení druhého gólu mu ale zabránil Stevens.
     
    88
    Domácí měli k dispozici přímý kop. Rozehráli jej na krátko, nakonec pálil Jerdy Schouten, ale trefil prvního hráče před sebou.
     
    87
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Mateo Cassierra, přichází Ajdin Hrustic.
     
    86
    Handwerker operoval na levém kraji šestnáctky, ideální moment pro přihrávku na Pohla ale prováhal, a hosté tak musejí rychle zpátky do defenzivy.
     
    84
    Závěrečný tlak domácího celku stále nepřichází, Excelsior naopak působí hodně rezignovaným dojmem, hosté navíc hrají ve velkém klidu.
     
    83
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Thomas Oude Kotte, přichází Anouar Hadouir.
     
    82
    Konečně o sobě směrem vpřed dali alespoň částečně vědět i domácí, jenže Mahmudovův centr z pravé strany Sergio Padt s přehledem lapil.
     
    81
    Stevensovi se rozehrávka vůbec nepovedla. Cassierra na to konto přihrával Samiru Memiševićovi, jehož pumelici obětavě zablokoval Thomas Oude Kotte.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 36. Koolwijk, 59. Bruins (pen.) – 26. Mahi, 29. Doan, 51. Cassierra, 75. Pohl

    Karty:   42. Hadouir (EXC)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:9.
    SBV Excelsior: Stevens – Fortes, Oude Kotte (83. Hadouir), Matthys, Burnet – Koolwijk (C), J. Schouten – Edwards (69. Mahmudov), Messaoud, Bruins – Ómarsson (56. El Hamdaoui).
    Náhradníci: Damen, De Fockert – Horemans, van der Meer, Hadouir, Haspolat, Mahmudov, El Hamdaoui.

    FC Groningen: Padt – Zeefuik, Chabot, te Wierik (C), Handwerker – Memišević, Reis, Warmerdam, Doan (90. Mendes Moreira) – Cassierra (87. Hrustic), Mahi (73. Pohl).
    Náhradníci: Begois, Hoekstra – Pohl, Kramer, Antuna, Mendes Moreira, Hrustic, Freriks, Van de Looi, van Kaam.

    Rozhodčí: Dennis Higler – Richard Polman, Richard Brondijk
    thejrc.org