Ostrava – Plzeň 0:1 (kon.) | Příbram – Slovácko 0:3 (kon.) | Dukla Praha – Jablonec 2:6 (kon.)
Olomouc – Opava 2:2 (kon.) | Zlín – Karviná 2:1 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
0:1 (0:1)
FC Viktoria Plzeň
Sobota 03.11.2018, 15:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (17:09:34)
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:6.
    Střely mimo: 6:4.
    Rohy: 4:5.
     
    Je konec. Přestože byl dnes Baník o něco lepším týmem, tak si všechny body odváží hosté z Plzně.

    V první půli si první šanci vypracovali právě Viktoriáni, ovšem Ekpai míč do brány nedostal. Baník poté pokračoval v aktivní hře, kterou nastolil od úvodní minuty, ale až do 41. minuty se jednalo spíše o propagační pokusy či nedotažené šance. Poté vše změnil pěknou přihrávkou Jakub Šašianka, který našel v ideální pozici Martin Šindeláře, jenž ale Hrušku nepřekonal. Těsně před odchodem do kabin navíc přišel šok pro Ostravu, když nádhernou ranou z pětadvaceti metrů rozvlnil síť Jan Kopic.

    I ve druhém poločasu Baník nepřestal v aktivitě a odměnou mu bylo odpískání pokutového kopu. Ten nařídil sudí Proske po dlouhé konzultaci s videem, nicméně Jiří Fleišman penaltou pohrdl a ztroskotal na výborném Hruškovi. Baník si posléze vypracoval výborné šance, ale Fillo ani jeho spoluhráči je proměnit nedokázali. V průběhu druhé půle se ještě jednou zkoumalo video po zákroku na Jakuba Šašinku, ale druhá penalta se nekonala. V závěru utkání mohl vítězství hostů pojistit Řezníček, ale v obrovské tutovce selhal. Ostrava poté již z tlaku nic nevytěžila a Plzni se tak povedla odveta za předchozí pohárovou porážku dalším hubeným vítězství 1:0.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+6. Proč nikdo nepřihrál Holzerovi? Ostravští nepředali spoluhráči do tutovky
     
    90+6
    Velký závar vznikl v pokutovém územ hostů, kde se domácím nepovedlo prostřelit plzeňskou hradbu. Baník ještě mohl vhazovat, ale poté se provinil faulem a utkání tak nejspíše za moment skončí.
     
    90+5
    Fillo si výborně narazil s Pazderou, ale poté mu již první jmenovaný balon nevrátil přesně. Nicméně Baník míč vybojoval rychle zpět.
     
    90+4
    Na polovině Ostravy ovšem hosté dlouho nepobyli a Baník se tak může ještě pokusit o vyrovnání.
     
    90+3
    Hubník výborně vystoupil s Ondřejem Šašinkou hluboko na polovinu Baníku a vybojoval zde nedovolený zákrok na svou osobu, po kterém může Viktorie rozehrávat.
     
    90+2
    Nyní se již Baník dostal na balon, ale Jakubu Šašinkovi se nepovedlo roztáhnout hru na pravou stranu, a tak to musí domácí zkoušet znovu z vlastní půle.
     
    90+1
    Domácí fanoušci neúnavně ženou svůj celek za vyrovnáním, ale momentálně je u míče Plzeň, který kombinuje na útočné půlce.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    V poslední minutě přiletěl centr do pokutového území hostů, kde ale domácí na míč nedosáhli.
    89. Chorý hlavičkoval nad bránu
     
    89
    Viktorka ze standardky zahrozit dokázala. Chorý se na přední tyči dostal k hlavičce, ale bránu Baníku netrefil.
     
    88
    Další žlutou kartu obdržel Stronati, který vystartoval na pomezního sudího, který odpískal faul u pravé postranní lajny.
     
    87
    Následně se Zbyněk Proske vrátil k dané situaci a udělil domácímu Jakubu Šašinkovi žlutý kartónek.
     
    87
    Jakub Šašinka se nyní neprobil v pokutovém území přes Hubníka a poté navíc zezadu dojel jednoho z hostů. Sudí nechal výhodu a Plzeň pokračuje v útoku.
     
    86
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Arťom Mešaninov, přichází Lukáš Pazdera.
     
    86
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jakub Řezníček, přichází Tomáš Chorý.
     
    85
    Limberský nyní odmítl vhazovat pod tribunami, odkud se na něj snášely drobné předměty. Sudí však pro to neměl pochopení a udělil hostujícímu hráči žlutou kartu za zdžování.
     
    84
    Jakub Šašinka byl nyní faulován u půlící čáry, což neuniklo hlavnímu sudímu, který píská proti bráně Plzně.
     
    83
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Adam Jánoš, přichází Ondřej Šašinka.
     
    81
    Baníku se čas rychle krátí, ale i přesto se tlačí mohutně za vyrovnáním. Tentokrát se to obešlo bez zakončení.
     
    79
    Ostravané následně zahrávali další roh po dobrém zákroku hostů, ale rána z voleje z hranice vápna se jim nevydařila a Plzeň tak i tento okamžik přežila bez úhony.
    77. Další neskutečná minela! Řezníček neprotlačil balon do sítě
     
    77
    Zčistajasna mohlo udeřit na druhé straně, krásná akce Plzně ovšem nebyla proměněna! Z levé strany vápna přišel pas do megatutovky na Jakuba Řezníčka, který z hranice malého vápna nedokázal dostat balon do sítě. Úplně volnému útočníku Viktorky projel míč pod nohou a skončil vedle tyče domácí brány.
     
    76
    Fanoušci Ostravy nyní velkou část stadionu zahalili do mlhy, která se valí ze zapálených světlic a dýmovnic.
     
    76
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Kopic, přichází Milan Petržela.
    74. Šašinka vystihl hororový pas Řezníka, ale chybu nepotrestal
     
    74
    Nyní přišla další šance pro Baník, kterou mu však vypracovali hosté. Mizernou zpětnou přihrávku zachytil Šašinka, který v první chvíli postupoval sám na Hrušku. Poté byl ale dostižen soupeřovými obránci a domácí útočník obstřelem nemířil mezi tři tyče.
     
    73
    Je rozhodnuto, druhá penalta se zatím nekoná, i když zákrok vypadal velmi podezřele. Nicméně se pokračovalo ve hře a na rohový kop si naskočil Roman Hubník, jenž ale hlavičkoval vysoko nad.
     
    72
    Viktorka však spěchá do útoku a může zahrávat další roh. Tedy možná, jelikož probíhá další konzultace Proskeho s videorozhodčím.
    71. Po Hubníkově zákroku, který byl dost možná za hranicí pravidel, se penalta překvapivě nepiskala
     
    71
    Jakub Šašinka se výborně protáhl kolem Hubníka na pravé straně vápna a poté došlo k dalšímu spornému zákroku, po kterém se domácí útočník poroučel k zemi. Hra ale zatím pokračuje dál.
     
    69
    Čermák se pěknou patičkou snažil vybídnout k centru Hejdu, před kterým ale Fleišman odvrátil balon do zámezí.
     
    68
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Ubong Moses Ekpai, přichází Milan Havel.
     
    67
    Mešaninov výborně sprintoval podél pravé postranní lajny, nicméně jeho centr na přední tyči dostal pryč Roman Hubník.
     
    66
    Dnešní utkání sleduje 12 919 diváků.
     
    65
    Následně znovu domácí mužstvo odcentrovalo zleva a na zadní tyči se vyšrouboval do vzduchu nejvýše Mešaninov. Ten nicméně svůj pokus nasměroval jen do rukavic Hrušky.
     
    64
    Aktivní Ostrava se ale mocně dere za vyrovnáním Po dalším rohovém kopu se Holzer neodvážil zakončit, ale akce Baníku pokračuje.
     
    63
    Nyní byl u postranní čáry poslán k zemi Daniel Holzer, ale zákrok Ekpaie byl z kategorie čistých, a tak bude Baník jen vhazovat.
     
    62
    No to se jen tak nevidí, co teď neproměnili domácí! Z levé strany vápna přiletěl krásný centr na zadní tyč, kde se ve skluzu dostal do zakončení Fillo. Na něj zívala prakticky prázdná brána, ale domácí záložník trefil jen Aleše Hrušku na brankové čáře, který předvedl další vynikající zákrok.
    60. Co to bylo? Řezník v absolutní tutovce vracel balon do ofsajdu
     
    60
    A teď zase na druhou stranu a hned z toho byla šance Plzně! Střelu z levé strany vápna výborně zneškodnil Laštůvka, jenže míč se odrazil mezi malé vápno a penaltu, odkud zakončoval úplně volný Řezník. Před ním byla jen prázdna brána, kterou hájil jeden z domácích, nicméně krajní bek Viktorky trochu dezorientovaně zamířil hodně mimo.
     
    58
    Jakub Šašinka se následně dral za centrem z levé strany, nicméně hostující stopeři jej dokázali odclonit a míč nakonec sebral hrdina předchozího okamžiku Aleš Hruška.
     
    57
    Ostravané i přes neproměněnou penaltu pokračuje v dobývání plzeňské tvrze. Zatím se však Viktoriáni zvládají bránit.
     
    55
    Jenže Baník velkou možností pohrdá a vyrovnání se zatím nekoná! Jiří Fleišman si vzal na starost nařízený pokutový kop a poslal svou ránu po zemi ze svého pohledu na levou stranu. Hruška ale jeho záměr vystihl a parádním zákrokem míč vyrazil mimo.
    54. Vrba po odpískané penaltě vzteky zahodil flašku
     
    54
    Verdikt sudího se však pochopitelně nelíbí hostujícím hráčům, kteří mocně protestují u sudího Proskeho. Nicméně ten již rozhodnutí nezmění a je tady tedy velká možnost pro Baník.
     
    53
    Tak pozor! Zbyněk Proske přezkoumal videozáznam a nařizuje pokutový kop pro Baník.
     
    51
    Tak přeci je to tady! Sudí Zelinka doporučil kolegovi Proskemu a jde se zkoumat videozáznam!
     
    50
    Šašinka nyní dokázal přihrát pod sebe ve vápně, kde došlo ke kontaktu Filla a jednoho z hostujících hráčů. Vše ovšem končí jen rohovým kopem, i když si domácí fanoušci žádali pomoc videa.
     
    49
    Hosté se nyní seskupili na vlastní polovině a čekají na soupeře u půlící čáry. Baník zatím kombinuje na své straně placu.
     
    48
    Kousíček chyběl nyní ve středu pole Řeníčkovi, aby míč zasáhl. Jelikož se tak ale nestalo, tak může Stronati pokračovat v kombinaci Ostravy.
     
    46
    O první střelecký pokus druhé půle se postarali domácí. Dalekonosná rána Mešaninova ovšem Hrušku nemohla v žádném případě ohrozit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní půle je za námi a spokojeněji odcházejí do kabin hosté. O první vážnější zakončení se postaral v úvodu Ekpai, který ale nedokázal rozvlnit síť. Baník se posléze proti obhájci titulu prezentoval velmi sympatickým výkonem, který podpořil několika ranami Fleišma, Šašinka či Jirásek. O gólovou možnost se ale zasloužil až ve 41. minutě Šašinka, který vyzval ke skórování Šindeláře, jenž ale nedokázal Hrušku překonat. Krátce před pauzou ale přišel šok pro domácí. Ve 45. minutě naprosto parádní ranou otevřel skóre Jan Kopic, jehož zásluhou si hosté odnáší do kabin jednobrankový náskok, přestože byli v úvodní pětačtyřicetiminutovce nebezpečnější domácí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
    45. Jan KOPIC - 0:1
     
    45
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to je velká rána pro ostravský tým, který inkasuje gól do šatny. O fotbalovou parádu se krátce před pauzou postaral JAN KOPIC, který naprosto parádním obstřelem z pětadvaceti metrů dokonale zaskočil domácí hráče v čele s Laštůvkou, který skryté ráně jen smutně přihlížel.
     
    44
    Výborná obranná hra Šindeláře. Ten nejprve včasným skluzem nepustil míč do šance Plzně, následně si tělem odstavil protihráče, načež konstruktivně rozehrál.
     
    42
    Baník pokračoval i nadále v útočení a svíral soupeře v jeho vápně. Viktoriáni ale nyní ostravský klub do vážnějího zakončení nepustili.
     
    41
    První gólovka domácích! Šašinka z levé strany vápna poslal přihrávku na střed, kde zakončoval nikým nehlídaný Martin Šindelář. Jeho tečovaný pokus ale stačil již ležící Hruška vyrazit.
     
    41
    Jenže Hrubého centr na přední tyč našel jen hlavu Hubníka, který kraloval ve vzduchu. Míč ale dostal pouze k domácím hráčům, kteří pokračují v ataku.
     
    40
    Povedený centr do malého vápna ale hostující obrana prodloužila za sebe a Ostrava rozehraje další rohový kop.
     
    39
    Mešaninov táhl míč nějakých padesát metrů po pravé straně, ale přetaženým centrem našel je Fleišmana, který však z druhé strany vybojoval standardku pro Baník.
     
    38
    Limberský poté opět krásně odcentroval šajtlí do pokutového území, kde upadl jeden z hostujících hráčů. Hra však pokračuje dál a penalta se nekoná.
     
    37
    Hubníkovi příliš dlouho trvala rozehrávka a Hrubý zvládl jeho přihrávku srazit do zámezí, z čehož resultuje autové vhazování.
     
    36
    Hra je nyní přerušena po vzdušném souboji Fleišmana se Řezníkem, po kterém zůstal chvíli na hrací ploše bek Plzně. Krátce na to se ovšem zvedl a bude pokračovat ve hře bez potřeby ošetření.
    35. Holzer nebezpečně centroval před bránu, ale nikoho nenašel
     
    35
    Velká škoda pro Baník. V pokutovém území byli hned čtyři hráči připraveni zakončovat, avšak Holzerovi se finální přihrávka nepovedla a balon končí v náruči Hrušky.
     
    34
    Následně zkoušel své štěstí ranou ze střední vzdálenosti Jakub Šašinka. Balon však nenabral směr brána a následovat bude odkop v podání hostujícího brankáře.
    33. Jirásek málem nachytal Hrušku, tomu střela skočila
     
    33
    Baník nicméně pokračoval v ataku. Na centr zleva nedosáhl nikdo v bílém, ale po chvíli se k ráně odvážil Jirásek a jeho prudký pokus musel likvidovat nadvakrát Aleš Hruška.
     
    32
    Šašinka výborně sklepl hrudníkem míč do strany, čímž vznikla pro Baník zajímavá možnost. Celou akci ale pokazil zpětnou přihrávkou Mešaninov.
     
    31
    K dlouhému nákopu se sice dostal Hrubý, ale míč se od něj odrazil za postranní lajnu. Autové vhazování si tak vezme na starost Radim Řezník.
     
    30
    Další souboj Fleišmana s Ekpaiem končí ve prospěch Baníku. Zbyněk Proske foukl do píšťalky a domácí tak budou moci v poklidu rozehrávat.
    29. Procházka zkusil Laštůvku prověřit z dálky
     
    29
    Tomu se hráči slezského klubu dokázali v první fázi ubránit, ale poté přeci jen přišla rána hostů, kterou zlikvidoval Laštůvka jistým zákrokem.
     
    28
    Pořádné to nyní schytává sudí Proske od domácích fotbalistů. Hlavní rozhodčí neodpískal zákrok na Fleišmana v pokutovém území Ostravy a Plzeň se dostala do velmi slibné šance, která končí po zásahu Ostravanů rohovým kopem.
     
    27
    Slibný centr letěl nyní z levé strany na zadní tyč, kde situaci dohrával Mešaninov. Jeho sklenutí hlavou ale našlo pouze kopačky hostujících hráčů.
     
    25
    Roman Hubník si nyní ukousl velké sousto a poté mu míč utekl až do zámezí. To rozčílilo hostujícího trenéra Vrbu, který také řekl svůj názor plzeňskému kapitánovi pěkně od plic.
     
    24
    Kopicovu zajímavou nabídku pouštěl Fleišman za sebe, což se ukázalo jako dobrý tah. Nabíhající Ekpai situaci přeběhl, a tak může Baník vhazovat.
     
    23
    Z ní ale pro Plzeň nezapršelo a po dobrém tlaku domácích byl nucen Limberský zahrát od půlící čáry až k Aleši Hruškovi.
     
    22
    A další nedovolený zákrok Slezanů. Tentokrát na vlastní polovině, odkud budou hosté z nějakých čtyřiceti metrů zahrávat přímý kop.
     
    21
    Opět aktivní napadání Ostravy končí faulem domácích. což se se pochopitelně nelíbí příznivcům ostravského týmu.
     
    20
    Roman Hubník si posléze našel míč na přední tyči po centru z rohového kopu Baníku a dopravil jej do bezpečí.
     
    19
    Ekpaiovi nyní rána z pětadvaceti metrů sedla velmi dobře. Ke smůle hostů ale mířila jen do rukavic Jana Laštůvky.
     
    18
    Baník opět vytáhl na Plzeň vysoký presink. Hubník šel poté u lajny velmi ochotně k zemi po kontaktu s Fillem a pomezní sudí neváhal odmávat nedovolený zákrok domácího záložníka.
    17. Limberského efektní tečovaný halfvolej zamířil nad břevno
     
    17
    Akce Plzně však pokračovala a krásným volejem dal o sobě vědět David Limberský. Tečovaná rána ale skončila nad bránou Laštůvky, který se se svými spoluhráči dokázal ubránit i dalšímu rohovému kopu obhájce titulu.
     
    16
    Poté, co se hosté ubránili, tak podnikli velmi zajímavý protiútok, po němž nebezpečně centroval Ekpai. Jeho nabídka ale proletěla pokutovým území bez jakéhokoliv zásahu.
     
    15
    Kousíček chyběl Martinu Fillovi, aby dosáhl na krásný centr z levé strany. Jelikož na něj ale nedosáhl, tak bude moci Aleš Hruška odkopávat od svého zařízení.
     
    14
    Baník si nyní vyměňuje míč na vlastní polovině. To se pokusil změnit Šindelář, ale po rychlém výpadu vpřed si to však rozmyslel a zamířil s balonem zpět.
    13. Fleišmanova dělovka prosvištěla vedle pravé tyče
     
    13
    A znovu domácí levý bek v akci. Dlouhý nákop Jánoše odhlavičkovali Viktoriáni jen k volnému Fleišmanovi míč zasekl na pravou nohu, ale jeho následný pokus nesměroval mezi tři tyče.
     
    12
    Jiří Fleišman prožívá v posledních utkání povedené časy, které se snažil potvrdit i nyní. Tentokrát však s ranou z třiceti metrů neuspěl a balon skončil vysoko nad bránou Hrušky.
     
    11
    Z ní letěl nebezpečný centr přímo do brány, kde si ale domácí poradili a odvrátili balon na další roh. I ten však zvládli ustrážit a mohou po delší době zaútočit.
     
    10
    Na prvé straně posléze signalizoval pomezní sudí faul Baníku a pro Plzeň se tak rýsuje velmi nadějná standardní situace.
     
    9
    Rohu se domácí zvládli ubránit a posléze reklamovali ruku hostů. Sudí jí však neodpískal, a tak Viktoriáni pokračují v útoku.
     
    8
    Limberský krásnou šajtlí našel na zadní tyči Ekpaie, který v jasné šanci nedokázal prostřelit domácí bránící obránce, kteří srazili balon na rohový kop. Fillo po centru ještě skluzem dojel Limberského a od sudího dostává pořádně důraznou domluvu.
     
    8
    Robert Hrubý si v souboji s hostujícím obráncem pomáhal evidentně rukama a i teď se píská proti domácímu celku.
     
    7
    Limberský se marně hnal za pěkným obloučkem za obranu, ale míč se po vlhkém trávníku sklouzl a opustil hrací plochu.
     
    6
    Mešaninov vlétl velmi ostře do souboje s Limberským a vybojoval míč pro Baník. Sudí Proske ale posoudil zákrok domácího obránce jako nedovolený, což vyvolalo bouři nevole na tribunách i na hřišti.
     
    5
    Velmi dobře se to poté rýsovalo pro Plzeň. Řezníček místo zakončení z ideální pozice ještě volil sklepávačku pod sebe, kterou ovšem nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    4
    Ostrava pokračuje v aktivní hře od prvních minut. Filllo roztáhl hru do strany na Mešaninova, jenž sice vyslala v první chvíli zajímavě vypadající centr, který se však následně snesl do rukavic Aleše Hrušky.
     
    3
    Jakub Šašinka nyní postupoval sám proti přesile a rozhodl se ke střele z pětadvaceti metrů. Ta mu ovšem vůbec nesedla a Hruška situaci jen kontroloval.
     
    2
    Po krásném přenesení hry na levou stranu se podařilo dostat Holzerovi míč po zemi do vápna. Před Šašinkou ale včas zakročila hostující obrana, která dostala balon do bezpečí.
     
    1
    Baník spustil ihned na soupeře vysoký presink, ale poté se domácí provinili faulem a Viktorka tak bude mít více klidu na rozehrávku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oficiální část je za námi a pomalu se již chystá úvodní výkop zápasu, ke kterému Baník nastoupí v tradičních bílých dresech, zatímco hosté se představí v červeno-modré kombinaci.
    Působivý začátek velkého duelu v Ostravě - velké choreo a hymna
     
    Domácí fanoušci si ještě s menším opožděním přichystali choreo k připomenutí vzniku první republiky a zazní také československá hymna.
     
    Trojice sudích právě přivádí aktéry dnešního zápasu na hrací plochu a krátce po hymně Baníku v podání domácích fanoušků začínáme.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Mešaninov, Šindelář, Stronati, Fleišman – Jirásek, Jánoš – Fillo, R. Hrubý (C), Holzer – J. Šašinka.
    Náhradníci: Budinský – Granečný, Pazdera, P. Breda, Kaloč, Stáňa, O. Šašinka.

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, R. Hubník (C), Limberský – Procházka, Hrošovský – Ekpai, Al. Čermák, J. Kopic – Jakub Řezníček.
    Náhradníci: Kozáčik – Hořava, Ma. Zeman, M. Petržela, Chorý, M. Havel, Pernica.

    Rozhodčí: Proske – Pospíšil, Flimmel.
     
    Plzeň i Baník se budou muset vypořádat s absencí svých klíčových útočníků. Ostravský klub totiž neuspěl s odvoláním, v němž žádal o prominutí posledního duelu trestu Milana Baroše a domácí forvard si tedy odpyká pětizápasový flastr až do konce.
    Plzeň je ovšem v o poznání horší situaci. Zatímco ostravský Baroš bude moci nastoupit v následujícím utkání, tak hostujícího Michaela Krmenčíka čeká dlouhá pauza. Elitní střelec Viktorky si totiž ve střetnutí se Slováckem přetrhl zadní křížový vaz a sezóna tak pro něj nejspíš skončila.
     
    Již zmíněny arbitr Zelinka se bude podílet i na řízení tohoto zápasu. Z pozice videorozhodčího vypomůže trojici kolegů, kterými jsou pánové Proske – Pospíšil a Flimmel.
     
    Oba týmy čeká již druhý vzájemný duel v rámci tohoto týdne. Ve středečním osmifinále MOL Cupu dokázali Ostravané otočit nepříznivý průběh dvěma góly a sahali po výhře v normální hrací době. Poté ale sudí Zelinka odpískal skoro v 5. minutě nastavení (oficiální nastavený čas byl 3 minuty) pokutový kop pro Plzeň a navíc vyloučil ostravského Václava Procházku. Penaltu následně proměnil domácí Roman Procházka a za stavu 2:2 se šlo do prodloužení. Oslabený Baník však nesložil zbraně a poté, co přečkal šance Viktorky, vstřelil postupovou branku obránce Jiří Fleišman.
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    31.10.2018 Plzeň – Baník 2:3 po prodl.
    4.4.2018 Baník – Plzeň 0:0
    27.8.2017 Plzeň – Baník 3:0
     
    FC Viktoria Plzeň

    Obhájce titulu z Plzně je na tom ještě o malinko lépe než ostravský Baník. Ze třinácti zápasů si na své konto připsal 31 bodů, které mu zajišťují 2. místo ligy a těsný kontakt s vedoucí Slavií.

    Také Viktoriáni se mohou pyšnit velmi dobrou vizitkou obranné i útočné fáze. V dosavadním průběhu nastříleli 20 branek a jen 12 inkasovali, díky čemuž patří ke špici Fortuna:Ligy.

    Na hřištích soupeřů to ale už tak slavné není. Z šesti duelů vyhráli pouze tři a právem jim náleží až 7. příčka v tabulce venkovních celků.

    Ani Pavel Vrba nebude mít k dispozici kompletní kádr. Kvůli zranění mu budou chybět Kolář, Kovařík a Krmenčík.

    Posledních pět ligových utkání

    28.10.2018 Plzeň – Slovácko 2:1
    19.10.2018 Bohemians 1905 – Plzeň 2:2
    7.10.2018 Plzeň – Teplice 1:0
    28.9.2018 Plzeň – Sparta 1:0
    24.9.2018 Jablonec – Plzeň 3:0

    Nejlepší střelec

    Michael Krmenčík 7
     
    FC Baník Ostrava

    Ostrava zatím prožívá velmi povedenou sezónu. Po třinácti kolech okupuje se ziskem 27 bodů 3. místo ve Fortuna:Lize se čtyřbodovou ztrátou na druhou Plzeň a jednobodovým náskokem na čtvrtou Spartu.

    Baník se navíc může opřít o velice solidní obranu i útok. Se skóre 20:9 se řadí v obou směrech k nejlepším mužstvům soutěže.

    Před vlastním publikem sice Ostravané před dvěma týdny zaváhali s celkem Karviné, avšak i přesto mají doma slušnou bilanci. Z šesti zápasů vytěžili 13 bodů a řadí se na 5. pozici v tabulce domácích mužstev.

    Trenér Bohumil Páník bude stále postrádat potrestaného Milana Baroše a rovněž i Václava Procházku.

    Posledních pět ligových utkání

    26.10.2018 Teplice – Baník 0:1
    20.10.2018 Baník – Karviná 1:1
    6.10.2018 Mladá Boleslav – Baník 2:2
    30.9.2018 Baník – Slavia 2:1
    21.9.2018 Zlín – Baník 1:2

    Nejlepší střelci

    Dame Diop 4
    Milan Baroš 4
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání 14. kola Fortuna:Ligy mezi Baníkem Ostrava a Viktorií Plzeň. Druhý vzájemný duel tohoto týdne začíná v 15:00.

    Radomír Fukala

    Branky: 45. J. Kopic (Limberský)

    Karty:   87. J. Šašinka (OVA), 88. Stronati (OVA) – 85. Limberský (PLZ)

    Neproměněná penalta: 55. Fleišman (OVA), brankář A. Hruška zneškodnil


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 4:5.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Mešaninov (86. Pazdera), Šindelář, Stronati, Fleišman – Jirásek, Jánoš (83. O. Šašinka) – Fillo, R. Hrubý (C), Holzer – J. Šašinka.
    Náhradníci: Budinský – Granečný, Pazdera, P. Breda, Kaloč, Stáňa, O. Šašinka.

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, R. Hubník (C), Limberský – Procházka, Hrošovský – Ekpai (68. M. Havel), Al. Čermák, J. Kopic (76. M. Petržela) – Jakub Řezníček (86. Chorý).
    Náhradníci: Kozáčik – Hořava, Ma. Zeman, M. Petržela, Chorý, M. Havel, Pernica.

    Rozhodčí: Proske – Pospíšil, Flimmel

    Diváci: 12 919
    thejrc.org