Kladno – Slavia 3:2 (po pr.) | Litoměřice – Poruba 2011 5:3 (kon.) | Kadaň – Přerov 3:4 (kon.)
Prostějov – Motor ČB 5:3 (kon.) | Třebíč – Vsetín 6:2 (kon.) | Havířov – Jihlava 0:3 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
5:3 (1:2, 2:0, 2:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Sobota 03.11.2018, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím vás u 21. kola hokejové Chance ligy. Na ledě litoměřické Kalich Areny proti sobě nastoupí dva celky s podobným postavením v tabulce. Domácí HC Stadion Litoměřice přivítá nováčka soutěže HC RT Torax Porubu 2011. Přeji vám příjemné hokejové počtení.
     
    Domácí Stadion se drží celkem ve formě. Byť v posledním duelu ve Frýdku-Místku soupeři jen velmi těsně podlehli, předtím zvítězili ve čtyřech zápasech v řadě. Díky tomu se chvilku držel hned za silnou trojicí z Českých Budějovic, Kladna a Vsetína. V současné době jim patří sedmé místo se získanými 31 body.
     
    Porubě se podařilo ustálit ve středu tabulky, kde se usídlili po krátké anabázi na čele tabulky. O první pozici ji ale připravily právě Litoměřice, které obratem v poslední minutě započaly postupný propad porubských hokejistů až na současnou desátou pozici. Ovšem pouze s tříbodovou ztrátou na hranici postupu do play-off.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Marcel, Pavlas, Smetana, Gaspar, Jebavý, Kvasnička, Dluhoš – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, M. Zadražil, Pour – Šik, Przybyla, M. Havelka – J. Dvořák, Jirásek, Machač.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Tadeáš Dvořák (Kůdela) – Slavík, Ovčačík, Urbanec, Matějíček, Dundáček, Čypas – Dufek, Hudeček, Illéš – J. Káňa, Zdeněk, Kanko – Ollender, Vymazal, Tomi – Jankovský, Fojtík.

    Rozhodčí: Souček, Veselý – Podrazil, Doležal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Stadion se hned v úvodu třetiny usadil v porubském obranném pásmu. Ovšem Ostravanům se daří držet svého soupeře celkem daleko od své branky.
     
    01:17
    Velkou šanci měl Jakub Pour. Před zakončením ale v mezikruží podklouzl a spadl na led. Porubští se tím pádem zmocnili kotouče, který vyvezli před Tomáše Krále.
     
    02:29
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion se rychle ujímá vedení! V signalizované výhodě ihned rozehrály přesilovkovou kombinaci v šesti lidech v útočném pásmu. Z velké dálky se následně podařilo zakončit ALEŠI PAVLASOVI. Asistence: Martin Kadlec, Jiří Jebavý
    02:29 Aleš PAVLAS - 1:0
     
    02:38
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Kadlec – 2 min., podrážení).
     
    03:35
    Byť má Poruba přesilovku, v útočném pásmu se usadit nemůže. Několik střel sice na Tomáše Krále vyslala, záhy se ale domácím povedlo vyvézt hru a zahrozit na opačné straně.
     
    04:38
    Domácí v plném počtu.
     
    04:54
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté rychle srovnávají! V levém kruhu stál připravený FILIP DUNDÁČEK, který našel volnou skulinu v rohu Královy branky. Do ní posléze neomylně umístil kotouč. Asistence: Michal Vymazal, Samuel Ollender.
    04:54 Filip DUNDÁČEK - 1:1
     
    06:13
    Poruba se nadále snaží držet se více v útočném pásmu. Domácí obrana ale klade vytrvalý odpor, díky čemuž se Poruba nemůže stále dostat k bezprostřednímu ohrožení.
     
    07:29
    Z mezikruží se pokusil o střelu pod víko Jan Kloz. Tadeáš Dvořák ale celou akci viděl již od samého počátku a zastavil ji.
     
    08:31
    Poruba právě vstřelila branku!
    Hosté rychle otáčejí vývoj utkání ve svůj prospěch. JAN DUFEK si to namířil v levém kruhu přímo do vzdálenějšího rohu Královy branky, čímž posílá Porubu do vedení. Bez asistence.
    08:31 Jan DUFEK - 1:2
     
    09:06
    Hráčům Poruby se nadále daří držet se v útočném pásmu. Svádí ale litý boj s domácím Stadionem o kotouč, což je zdrojem růstu napětí před brankou Tomáše Krále.
     
    09:41
    Takřka z mrtvého úhlu se pokusil vypálit Markus Korkiakoski poté, co do útočného pásma vyvezl přihrávku od Jana Dluhoše. Volný prostor v brance Dvořáka ale nenašel, navíc se porubský gólman ještě více přikrčil k tyčce.
     
    11:09
    Stadion se na několikrát pokouší vyjet s pukem do útočného pásma. Což mu ale příliš nevychází.
     
    11:11
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jan Dufek – 2 min., hákování).
     
    11:50
    Litoměřičtí zahájili svou dnešní úvodní přesilovku rychlou kombinací v útočném pásmu. Naráží ale na porubský obranný blok, díky kterému se málokdy dostanou k přímé střele na Tadeáše Dvořáka.
     
    13:11
    Hosté v plném počtu.
     
    13:34
    Martin Havelka našel křižnou přihrávkou do mezikruží Jana Dluhoše, jemuž se povedlo vypálit z první proti Dvořákové brance. I tuto akci ale gólman Poruby pokryl.
     
    14:24
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Daniel Voženílek – 2 min., držení).
     
    14:37
    Přesilovka Porubě pomohla k narušení litoměřického tlaku a odpoutání se do útočného pásma. Napříč ním se daří Ostravanům precizně kombinovat. Se střelou na Krále ale vyčkávají.
     
    15:23
    Velká akce Poruby! Marek Slavík od modré vypálil prudce na Krále. Tento puk se ale odrazil, navíc Porubští vypátrali otevřenou skulinu v brance Litoměřic. Puk se do ní pokusil procedit Jan Hudeček, ovšem Král rychle vysunul beton, navíc tento prostor tvrdě bránil Patrik Marcel.
     
    15:46
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Marek Slavík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:24
    Domácí v plném počtu.
     
    16:41
    Stadion pozvolna rozehrává od své branky. Díky tomu se dokázal dostat a zahrozit na opačné straně barikády. Tím definitivně rozbil tlak Poruby na vlastního gólmana.
     
    17:16
    Celkem blízko od branky se posunula kombinace Stadionu. Tadeáš Dvořák tudíž musí být opravdu velmi na pozoru.
     
    17:46
    Hosté v plném počtu.
     
    17:47
    Prudká střela od modré v podání Ondřeje Smetany! Ta se ale odrazila pouze o porubského hráče, stojícího před ním. Díky tomu se Porubě otevřela příležitost k přesunu před Krále.
     
    19:10
    Mnoha různými pokusy se Stadion snaží o vyrovnání. Proti tomu ale Poruba vystavila precizní obranný blok na hranici svého brankoviště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla velmi aktivní na obou stranách. Jak Litoměřice, tak Poruba byli často ve velkých útočných příležitostech. V nich měla o něco mále více štěstí Poruba, která vstupuje do další fáze utkání s těsným vedením.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Ihned po vhazování se dostala k bezprostřednímu zakončení Poruba. Tomáš Král musel včas zasáhnout a vyrazit kotouč do ochranné sítě nad svou brankou. Po dalším buly ale Ostravané v tlaku pokračovali.
     
    20:57
    Stadion ale nakonec všemu odolal a navíc se sám vydal do útočné třetiny. V té se dostal ke kombinaci a vyčkávání na vhodnou příležitost ke střele.
     
    21:15
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Patrik Urbanec – 2 min., podrážení).
     
    21:35
    Přestože se Stadion v přesilovce drží v útočném pásmu, překonat těsnou obranu Poruby nedokáže. Hostům se navíc daří vyhazovat kotouče až na opačnou stranu ledové plochy.
     
    22:49
    Jan Kloz sice vysvobodil Dundáčka od držení kotouče, nepohlídal si ale hráče za sebou, čímž se Poruba stejně k puku dostala.
     
    23:15
    Hosté v plném počtu.
     
    23:30
    Otakar Šik využil kombinace s Przybylou a z mezikruží vypálil proti Dvořákovi. Jeho střela ale mířila příliš vysoko a o plexisklo se odrazila zpět na ledovou plochu.
     
    24:54
    Stadion si drží tlak v útočném pásmu. Zároveň je ale příliš daleko od branky Poruby, k jejíchž ohrožení se nemůže dostat.
     
    25:41
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion se znovu dostává do hry. Po rychlém nájezdu umístil kotouč přesně mezi nohy gólmana Dvořáka MARTIN KADLEC. Asistence: Markus Korkiakoski, Aleš Pavlas.
    25:41 Martin KADLEC - 2:2
     
    26:18
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A v rychlém sledu si bere i vedení! Stadion se ihned dostal do útočného pásma, kde podařilo DANU PRZYBYLOVI hned při své premiéře v kališnickém dresu nasměrovat obloučkem kotouč do branky. Asistence: Otakar Šik, David Kvasnička.
    26:18 Dan PRZYBYLA - 3:2
     
    27:25
    Zda se, že jsou domácí nadále při chuti. Poruba musí čelit vytrvalému útočnému náporu. Daří se jí ale držet domácí Stadion daleko od přímého ohrožení branky Krále.
     
    28:41
    Martin Kadlec nedokázal ve středním pásmu obehrát Petra Kanka. Porubští hokejisté se tím pádem dostali do útočného pásma. V něm se ale ani neohřáli a rychle se museli, spolu s Litoměřicemi, vracet zpět.
     
    30:50
    V posledních chvílích se Poruba nadechuje k výpravám do útočného pásma. Několikrát se jí dokonce podařilo vypálit na Krále, už ne ale tak důrazně, aby s tím měl litoměřický gólman velké potíže.
     
    31:28
    Jiří Zdeněk nevystihl moment pro zpětné přijetí přihrávky od Jana Káni. Díky tomu musel Káňa nahodit kotouč vysokým obloukem až před Králem, neboť v blízkosti nebyl žádný z jeho spoluhráčů
     
    31:43
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Patrik Urbanec – 2 min., hrubost).
     
    32:47
    Velmi blízko na dostřel od porubské branky se drží litoměřičtí hokejisté. Tadeáš Dvořák si ale drží přehled a i střely z těsné blízkosti zvládá pokrývat.
     
    33:23
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Ondřej Smetana – 2 min., sekání).
     
    33:33
    Nadějný průnik Filipa Jiráska po křídle zahořel na modré čáře. Zde nevyzrál na porubského obránce a Ostravané vrátili hru zpět před Tomáše Krále.
     
    33:43
    Hosté v plném počtu.
     
    34:07
    Otakar Šik si drze vyjel proti dvěma porubským hráčem. Puk ale proti nim nevybojoval, načež se Poruba vydala do protiútoku.
     
    35:23
    Domácí v plném počtu.
     
    35:52
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Kadlec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:20
    Krásný výjezd Otakara Šika s Davidem Voženílkem. V přečíslení dva na jednoho se nakonec Voženílek dostal ke střele. Branku Dvořáka ale vysoko přestřelil.
     
    36:38
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Martin Matějíček – 2 min., napadení).
     
    37:11
    Po krátkém intermezzu před brankou Dvořáka se opět Poruba vydala na útočnou výpravu. Nutno říci, že kombinují dosti úspěšně. Sráží je ale koncovka.
     
    37:52
    Domácí v plném počtu.
     
    38:25
    Kališníci čekají na moment ke střelbě velmi daleko od porubské branky. Naproti tomu hosté blokují prostor těsně před brankovištěm.
     
    38:38
    Hosté v plném počtu.
     
    39:52
    Litoměřický tlak neustává.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda pokračovala v tempu té první. Oba celky se předháněly v útočných příležitostech, více štěstí měl ale Stadion, jemuž se povedlo otočit vývoj utkání ve svůj prospěch.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Poruba zahájila tuto třetinu ve velkém stylu. Tomáš Král se musel ihned držet na pozoru. Celou akci ale zachránil.
     
    40:10
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jan Dufek – 2 min., sekání).
     
    41:00
    Byť má Stadion přesilovku, aktivnějším týmem je přecijen Poruba. Té se daří vyvážet kotouče do útočného pásma, už ne ale střílet.
     
    42:10
    Hosté v plném počtu.
     
    42:36
    Po vyrovnání početních sil se Stadion rychlou akcí přesunul před branku Poruby a zahájil její ostřelování. Tadeáš Dvořák si ale zatím dokázal poradit, navíc Porubští zmírnili napětí vyhozením kotouče na icing.
     
    43:43
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion navyšuje své vedení! MARTIN KADLEC si rychle najel proti Dvořákově brance a nekompromisně vytrestal volnou skulinu mezi třemi tyčemi. Asistence: Markus Korkiakoski, Patrik Marcel
    43:43 Martin KADLEC - 4:2
     
    44:04
    Poruba právě vstřelila branku!
    Poruba ale rychle snižuje! Nekonsolidovanosti litoměřických hráčů využil JAN HUDEČEK, který jako nůž máslem prošel kolem obrany Stadionu a snížil opět na rozdíl jediné branky. Asistence: Jakub Illéš, Marek Slavík.
    44:04 Jan HUDEČEK - 4:3
     
    45:10
    Michal Vymazal obdržel ve středním pásmu rychlou přihrávku. Kotouč si sice podržel chvilku na hokejce, následně jej musel stejně vyhodit, neboť blízko sebe neměl žádného ze svých spoluhráčů.
     
    47:41
    Stadion se pokouší o výjezdy do útočného pásma. Krátce za středním pásmem ale naráží na porubský obranný blok, díky kterému se brzy musí vracet zpět.
     
    49:05
    Martin Havelka vyslal křižnou přihrávku napříč brankovištěm. Ta zřejmě byla mířená na Daniela Voženílka, před kterým se otevřel krásně volný prostor branky. Díky dráze puku přes několik hráčů Poruby si jej ale Voženílek všiml až v poslední chvíli a k dorážce se nedostal.
     
    50:51
    Stadion se přesto drží v útočném pásmu i nadále. Ovšem Poruba pro zmírnění tlaku vyhodila puk na icing.
     
    50:55
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Nakonec se povedlo Stadionu opět navýšit své vedení! DANIEL VOŽENÍLEK si tentokrát vyčkal na přesnou přihrávku od Havelky, načež rychle překonal ležícího Dvořáka. Asistence: Martin Havelka.
    50:55 Daniel VOŽENÍLEK - 5:3
     
    52:55
    Samostatný nájezd Dana Przybyly! Ve středním pásmu si vybojoval kotouč, načež se osamostatnil k nájezdu na branku. Se střelou ale otálel příliš dlouho, čímž měl Dvořák mnoho času k zorientování se.
     
    54:00
    Poruba se snaží vymanit z litoměřického sevření a vyjet z obranného pásma. Už v pásmu středním ale naráží, čímž se Stadion přesouvá opět blíže k brance.
     
    55:54
    Slibnou kombinaci Litoměřic definitivně zakončil Matěj Zadražil. Střela z mezikruží se ale zbrzdila přes několik porubských hráčů, čímž jí Dvořák dokázal rychle zblokovat.
     
    56:08
    Danielu Voženílkovi poodskočil kotouč z hokejky. Dostal se k němu Jakub Illéš, který nasměroval Porubu do útočného pásma. V něm si vytvořili velkou akci, kterou ale nakonec uhasil Michael Gaspar.
     
    57:57
    Jan Kloz zahájil povedený útok Litoměřic. Ten ale selhal na přihrávce Kloze na Aleše Pavlase, kterou kapitán Stadionu nedokázal přesně přijmout.
     
    58:29
    Porubě se podařilo dostat kotouč za záda Tomáše Krále. Díky postavení útočícího hráče v brankovišti ale sudí Veselý nekompromisně rozpažil.
     
    59:09
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Michal Vymazal – 2 min., krosček).
     
    59:13
    Stadion se v přesilovkové kombinaci drží v útočném pásmu. V posledních chvílích tudíž musí být Tadeáš Dvořák na pozoru. Celou akci ale s přehledem zvládá.
     
    Konec zápasu.
     
    V Kalich Areně je dobojováno! Stadion zvládl otočit vývoj utkání a uhájit v domácím prostředí tři body před reprezentační přestávkou. Poruba se tím pádem ještě více usadila na pozicích kolem desátého místa.
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera. (19:20:31)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 3. Pavlas (M. Kadlec, Jebavý), 26. M. Kadlec (Korkiakoski, Pavlas), 27. Przybyla (Šik, Kvasnička), 44. M. Kadlec (Korkiakoski, Marcel), 51. Voženílek (M. Havelka) – 5. Dundáček (Vymazal, Ollender), 9. Dufek, 45. Hudeček (Illéš, Slavík)


    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Marcel, Pavlas, Smetana, Gaspar, Jebavý, Kvasnička, Dluhoš – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, M. Zadražil, Pour – Šik, Przybyla, M. Havelka – J. Dvořák, Jirásek, Machač.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Tadeáš Dvořák (Kůdela) – Slavík, Ovčačík, Urbanec, Matějíček, Dundáček, Čypas – Dufek, Hudeček, Illéš – J. Káňa, Zdeněk, Kanko – Ollender, Vymazal, Tomi – Jankovský, Fojtík.

    Rozhodčí: Souček, Veselý – Podrazil, Doležal

    Diváci: 1065
    ocianews.com