Kladno – Slavia 3:2 (po pr.) | Litoměřice – Poruba 2011 5:3 (kon.) | Kadaň – Přerov 3:4 (kon.)
Prostějov – Motor ČB 5:3 (kon.) | Třebíč – Vsetín 6:2 (kon.) | Havířov – Jihlava 0:3 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Banes Motor České Budějovice
Sobota 03.11.2018, 17:00 • Zimní hokejový stadion Prostějov • Chance liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě to je pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:26:21)
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 30 – 43
    Střely mimo: 8 – 15
    Zblokované střely: 9 – 5
    Vhazování: 48 – 24
    Přesilové hry: 3/9 – 2/6
     
    Je konec! Jestřábi nakonec bez větších potíží ubránili svůj náskok a ve svém prostředí si připsali tři body. Za Motor sice snížil Jiří Šimánek, který v přesilové hře tečoval střelu Dančišina. Vyrovnat mohl Beránek, ale svou šancí pohrdl. Definitivní tečku za výsledkem dal Lukáš Žálčík, jenž neměl nejmenší problém trefit odkrytou bránu. Budějovicím se tak podstatně krátí náskok na čele Chance ligy.
     
    Konec zápasu.
    59:56 Lukáš ŽÁLČÍK - 5:3
     
    59:56
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Je to jasné, dnes všechny body zůstanou na domácím stadionu! LUKÁŠ ŽÁLČÍK bez větších potíží trefil odkrytou branku ze středu hřiště. Asistence: Tomáš Divíšek a David Dvořáček.
     
    59:38
    Jihočeši hrají v plném počtu.
     
    59:27
    Motor to zkouší bez gólmana!
     
    58:56
    České Budějovice klidně mohly srovnat! Neužil vyrazil ránu od modré jen před sebe, kde byl hosutjící hráč. Jeho dorážka přelétla branku!
     
    58:20
    Hostující tým nakonec bez větších potíží vyhodil, ale toto mu rozhodně nemůže stačit. Stále totiž prohrává o gól a konec utkání se neúprosně blíží.
     
    57:53
    Vyhození přes všechny čáry nakonec dojel jako první David Gilbert. Ten poslal kotouč na svého spoluhráče, ovšem jeho rána nebyla ani trochu přesná.
     
    57:38
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Pavel Pýcha – 2 min., hákování + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Miloslav Čermák.
     
    57:20
    Ano, je vidět, že Prostějovští již nehodlají útočit. Když to jde, pošlou puk jen do útočné třetiny. Motor ovšem bude hrát oslaben. To je velká komplikace pro hosty.
     
    57:08
    Utkání sleduje 1814 diváků.
     
    56:52
    Klidně mohlo být srovnáno! Martin Beránek vybojoval puk a jel sám na gólmana. Zkoušel střelu mezi ruku a tělo, ale Neužil si toto místo pohlídal!
     
    56:26
    Znovu se Jestřábi osvobodili. Ti již dokonce rezignují na nějaké útočné akce a soustřeďují se jen na bránění. Podaří se Českým Budějovicím srovnat?
     
    55:45
    Prostějov se ovšem vymanil z tlaku celkem jednoduše. Odražený puk od mantinelu si našel domácí hráč, který ho posunul chytře do středního pásma.
     
    55:13
    Vstřelená branka by mohla hostujícímu celku jedině pomoct. Uvidíme, co nám přinese posledních pět minut řádné hrací doby. Budějovice jsou v útoku.
    54:26 Jiří ŠIMÁNEK - 4:3
     
    54:26
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši využívají druhou přesilovou hru a už je to jen o gól! Žiga Pavlin posunul puk na Dančišina, jehož ránu tečoval na hranici brankoviště JIŘÍ ŠIMÁNEK, který tak dal svému týmu ještě naději. Asistence: Milan Dančišin a Žiga Pavlin.
     
    54:02
    Po krátkém souboji o puk se puk dostal až na hůl Žigy Pavlina, který poslal ránu na teč. Hostující hráč se po puku natahoval, avšak nakonec ho netrefil.
     
    53:52
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Matěj Bažant – 2 min., podrážení).
     
    53:12
    Pavel Pýcha to zkusil dobře bekhendem na zadní tyč. Neužil sice nezakročil, ale kotouč jen prolétl brankovištěm. To nebyla vůbec marná příležitost.
     
    52:28
    Už to vypadalo, že Tomáš Karpov pojede sám na Strmeně. Skvěle se nakonec vrátil René Vydarený, který prostějovskému útočníkovi překazil akci.
     
    52:24
    Hostující celek je však nadále v útočném pásmu. Nakonec Motor střelu trochu uspěchal. Ta byla sražena a Neužil jí raději ukryl v lapačce. Domácí mohou vystřídat.
     
    51:58
    Daniel Kolář je na ledě!
     
    51:33
    Po rychlé kombinaci, kdy Pavlin posunul kotouč na svého spoluhráče, přišlo nahození na Neužilovo branku. To však bylo sraženo domácím hráče do ochranné sítě.
     
    51:22
    Dobrá střela Žigy Pavlina. Po velkých zmatcích se puk dostal k budějovickému obránci. Neužil měl však dobrý výhled a bez potíží puk chytil.
     
    50:37
    Jenže České Budějovice v početní výhodě ještě nic nepředvedly. Jestřábi brání své oslabení velmi dobře. Vyhodili již třikrát během krátké doby.
     
    50:08
    Roman přikryl si hodně zahrával na útočné modré. Vystartovali proti němu dva protihráči, ale českobudějovická desítka nakonec udržela puk v útočném pásmu.
     
    49:58
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Daniel Kolář – 2 min., podrážení).
     
    49:31
    René Vydarený poslal puk do útočného pásma, de to vypadalo, že se k němu hosté dostanou. Obrana Prostějova si nakonec poradila.
     
    48:56
    Jestřábi zatím hrají ve třetí třetině dobře a celkem v klidu si kontrolují svůj náskok. Ten mohl navýšit Zdráhal, ovšem Strmeň se střelou na zadní tyč nenechal překvapit.
     
    48:07
    Ne, teď se Jihočechům opravdu nedaří. Prostějov získal puk na útočné modré a po krátké kombinace se Prokeš dostal ke střele. Tu Strmeň vyrazil.
     
    47:12
    Navíc se hostující celek provinil zakázaným uvolněním. To zatím není výkon, který by kdekdo od Motoru čekal. Ve třetí periodě se ani nevylučuje.
     
    46:55
    České Budějovice sice měly kotouč na hokejkách, přesto se nedostaly ani ke střele. Spíše si hráči Motoru jen překáželi a o puk celkem zbytečně přišli.
     
    46:06
    Další velká šance! Dvořáček si Strmeně položil, ale hostující gólman ho vychytal betonem. K dorážce se ještě chystal Luňák, jenže ani ten nedokázal Strmeně překonat!
     
    45:42
    Obrovská šance domácího týmu, který jí ovšem prováhal! Puk se totiž po odrazu dostal do skvělé střelecké pozice, který měl před sebou jen Strmeně. Ten jeho pokus dokázal vyrazit!
     
    45:10
    Ondřej Kachyňa se ocitl až v útoku, když mu poslal puk Gilbert. Hostující obránce poslal kotouč na Plášila, jenže u něj akce skončila.
     
    44:31
    Kdo by čekal nějaký tlak od Motoru, v jehož kabině určitě byla bouřka o přestávce, tak zatím musí být zklamán. Budějovice se nemohou dostat do tlaku.
     
    43:59
    To vypadalo, že Mitch Fillman si najel do jednoznačného ofsajdu, ovšem rozhodčí nechali hru pokačovat. Kanadský obránce ani nevypálil.
     
    43:37
    Dobrá střela z první od modré! To byl slušný projektil, který ale branku Neužila o dost minul. Na druhé straně si musel připsat zákrok Jan Strmeň.
     
    43:01
    Dobrá pozice pro Lukáše Endála! Ten si dokázal najet až před gólmana Neužila a snažil se zasunout puk pod betonem. Domácím brankář ovšem udržel svůj beton na ledě!
     
    42:27
    Martin Heřman získal puk ve svém obranném pásmu a chtěl rozjet rychlý útok. Jeho pas byl však těžký a jeho spoluhráč ho nedokázal zpracovat.
     
    41:56
    Tentokrát se domácí gólman ocitl na zemi, zatímco puk byl stále ve hře kousek od brankoviště. Nikdo z Českých Budějovic ho ovšem za něj nedorazil.
     
    41:25
    Konečně se hostující tým dostal do útočného pásma, avšak dlouho zde nepobyl. Nepřesný pas vyhnal hráče Motoru z jejich útočného pásma.
     
    40:52
    Ne, Jihočechům se nedaří ani trochu, pokud budou takhle hrát, rozhodně prohrají. Ztráta ve vlastním obranném pásmu nakonec neskončila ani střelou.
     
    40:30
    Ihned po vhazování v útočném pásmu se České Budějovice dostaly ke střele. neužil si ovšem své místečko u bližší tyče pohlídal. Buly po jeho levici.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po dvou třetinách:

    Střely na branku: 23 – 29
    Střely mimo: 5 – 8
    Zblokované střely: 8 – 4
    Vhazování: 33 – 15
    Trestné minuty: 8 – 16
     
    Tak to byl gólový uragán, který jsme viděli ve druhé periodě. Nejprve využili Prostějovští přesilovou hru zásluhou Lukáše Luňáka. Poté se střídaly šance na obou stranách, ovšem znovu se prosadili domácí. Ondřej Mikliš jel z trestné rovnou do nájezdu a proměnil. Českým Budějovicím se podařilo snížit na rozdíl jedené branky, když u odraženého puku byl nejrychleji David Gilbert. Avšak Prostějov využil ještě jednu přesilovou hru, v dnešním zápase už třetí, když do prázdné dával Tomáš Divíšek. Domácí tak jdou do poslední třetiny s vedením o dvě branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:39 Tomáš DIVÍŠEK - 4:2
     
    39:39
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Neskutečné, Prostějovští využívají třetí přesilovou hru v zápase, to je lekce z produktivity! Celou akci rozjel Zdráhal, jenž poslal puk na Prokeše, který byl u brankoviště. Prokeš ještě z první našel TOMÁŠE DIVÍŠKA, který pálil z první do prázdné brány. Strmeň neměl šanci. Asistence: Radek Prokeš a Jan Zdráhal.
     
    39:22
    Jan Zdráhal v hodně těžké pozici udržel útočné pásmo. Bylo to kdo z koho. Prostějov je tedy ještě v útočném pásmu a může vstřelit branku v druhé třetině.
     
    38:50
    Skvělá práce v podání Pavla Pýchy. Ten se jako první objevil u mantinelu, vymyslel dobrou otočku, díky které mohl v pohodě vyhodit přes všechny čáry.
     
    38:33
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Lukáš Endál – 2 min., sekání).
     
    38:10
    Škoda pro hosty! Dobrou střelu od modré vyslal Pýcha a Neužil jí vyrazil jen vedle sebe. Následně se pokoušel jeden z hostí obkroužit branku, jenže domácí gólman se stihl přesunout!
     
    38:01
    Po několika nepřesnostech se nakonec dostali ke střele hostující hokejisté. Neužil raději podržel puk a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    37:01
    Žiga Pavlin byl znovu na modré čáře. Poslal střelu zápěstím, ale ta trefila jednoho z domácích hráčů Ti se ovšem s pukem daleko nedostali.
     
    36:33
    První bod za mužské áčko si tedy připsal mladík Matouš Hrubec! Teď už však České Budějovice znovu útočí, zatím je to však spíše souboj o kotouč.
    35:39 David GILBERT - 3:2
     
    35:39
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši snižují na rozdíl jedené branky a Gilbert střílí druhý gól! Žiga Pavlin vyslal parádní střelu od modré. Před brankou se puk několikrát odrazil a dostal se přesně na hůl DAVIDA GILBERTA, jenž s přehledem proměnil nabídnutou šanci. Asistence: Maritn Heřman a Matouš Hrubec.
     
    35:25
    Českým Budějovicím se siec podařilo dostat do útoku, ale na na dlouho. Bylo jim totiž odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    35:16
    Prostějov se však ubránil a může zaútočit. Jan Strmeň nakonec nakonec raději schoval puk ve své lapačce. Vhazování po jeho pravici.
     
    34:31
    Jihočeši by rádi vstřelili co nejrychleji branku, aby se jim zvýšili šance na bodový zisk v dnešním zápase. Jsou v útoku, ale ještě se nedostali ke střele.
    33:48 Ondřej MIKLIŠ - 3:1
     
    33:48
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Obrovská chyba Budějovic, které zaspaly a prohrávají o dvě branky! Jan Starý parádním pasem našel ONDŘEJE MIKLIŠE, který jel z trestné. Ten měl díky tomu dostatek prostoru času i místa, přesto jeho první nájezd Strmeň vychytal. Na následnou dorážku už ovšem nestačil. Asistence: Jan Starý.
     
    33:40
    Ondřej Mikliš je na ledě!
     
    33:30
    Škoda pro hosty! Lukáš Endál dostal svou oblíbenou přihrávku na střelu z první. Nakonec mu však puk sjel z hokejky a hostující hráč nezakončil.
     
    33:13
    Martin Novák je na ledě!
     
    33:08
    To byla celkem dobrá pozice pro Žigu Pavlina. Ten si najel na přihrávku a pálil kousek od vrcholku kruhu. Jakub Neužil stihl zacvaknout své betony včas.
     
    32:53
    Jakub Babka chtěl získat puk v útočném pásmu. Po nějaké chvíli se k němu kotouč dostal a hostující útočník s číslem čtrnáct vybojoval alespoň vhazování.
     
    32:22
    Parádní přihrávku přes celé hřiště dostal Lukáš Žálčík, který šel sám na gólmana. Nakonec pálil na zadní tyč, ale jeho střela byla hodně nepřesná.
     
    31:43
    Dobrá střela v podání Jakuba Doktora! Jakub Neužil vytáhl dobrý zákrok, při kterém se musel natáhnout. Poté vůbec nevěděl, kde má puk, ale ten byl u mantinelu.
     
    31:40
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Ondřej Mikliš – 2 min., hákování).
     
    31:20
    Domácí hráč sice vyhrál vhazování, ovšem dlouho se u něj neudržel. Gilbert vyslal puk do útočné třetiny, kde hosté vybojovali faul Jestřábů!
     
    31:13
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Novák – 2 min., podrážení).
     
    31:05
    Pěkné nahození od modré v podání hostujícího hráče! To možná ještě bylo tečované a Jakub neužil měl plné ruce práce, aby poslal puk vytěsnil.
     
    30:47
    U mantinelu se k puku dostal Martin Heřman. Ten se dostal ke střele, jenže ta šla přesně do míst, kde byl připravený domácí brankář, jenž puk raději přidržel.
     
    30:27
    René Vydarený je na ledě!
     
    30:12
    Konečně se podařilo hostujícímu celku vyhodit. Milan Dančišin mohl jít i do útoku, ale nakonec jen pošetřil pár vteřin a přesilovka domácích bude u konce.
     
    29:40
    další zajímavá pozice. Je vidět, že domácí tým má excelentně sehrané přesilovky. Přišla křižná přihrávka, avšak domácí hráč prováhal střelu z první.
     
    28:40
    Obrovská šance Jestřábů na zvýšení svého náskoku! Střela od modré byla sražena těsně před brankovištěm, nakonec se puk všemožné odrážel, až se k němu dostal Mikliš. Jeho rána šla jen těsně vedle tyče!
     
    28:27
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (René Vydarený – 2 min., podrážení).
     
    28:05
    Velká nepřesnost v podání Motoru! Jeden z jeho hráčů chtěl nechat puk svému spoluhráči zadovkou, jenže tam byl jen Dvořáček. Ten se nakonec nedostal ke střele jen díky dobré práci budějovických obránců.
     
    27:39
    Domácí trenér si raději vzal oddychový čas. Prostějov totiž podruhé během krátké chvilky poslal puk na zakázané uvolnění a hráči jsou již unavení.
     
    27:33
    No, tohle klidně mohlo být vyrovnání! Sraženou střelu si jako první našel Žiga Palvin, který nakonec pálil bekhendem. Jakub Neužil jeho pokus vyrazil.
     
    27:08
    Ihned po svém návratu z trestné se zapojil Jakub Doktor do hry. Ten zamotal svým soupeřům hlavu natolik, že ti jen vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    26:46
    Jakub Doktor je na ledě!
     
    26:18
    To byla hodně zajímavá pozice domácích, která končí neuznanou brankou! Strmeň již nejspíše měl puk ve své moci, když dostali Prostějovští puk za brankovou čáru. Rozhodnutí sudích bylo jednoznačné.
     
    26:00
    Teď už jsou však domácí hokejisté nastěhovaní v útočném pásmu. Starý zkoušel ještě zadovkou najít nějakého spoluhráče, ale za ním nikdo nebyl.
     
    25:26
    Dobrou ránu od modré vyslal domácí obránce. Jan Strmeň jí vyrazil vedle sebe. Tam si však nejrychleji našel puk Beránek, který ho poslal až za Neužila.
     
    24:56
    Jan Zdráhal měl těžkou pozici a nepodařilo se mu udržet útočnou modrou. Navíc k puku se dostali hosté, kteří tak našetřili cenní vteřinky.
     
    24:46
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Ondřej Kachyňa – 2 min., podrážení).
    24:30 Lukáš LUŇÁK - 2:1
     
    24:30
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějovští využívají i druhou přesilovou hru v dnešním zápase! Zdráhalova přihrávka sice byla zpomalena, přesto se dostala k LUKÁŠI LUŇÁKOVI, jehož parádní rána mířila přesně do růžku branky. Asistence: Jan Zdráhal a Ladislav Havlík.
     
    24:07
    Domácí hokejisté vyhráli buly a jsou usazení v útočném pásmu. Nakonec přišla střela od modré, kterou musel hostující brankář vyrazit.
     
    23:47
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Mitchell Fillman – 2 min., podrážení).
     
    23:26
    Poslední desítky vteřin přinášejí spíše osobní souboje, kterých jsme dnes zatím moc neviděli.
     
    22:30
    Obrovská šance Jestřábů! Nejprve pálil Prokeš, jehož ránu vyrazil hostující gólman jen před sebe. Tam byl osamocený hráč domácího celku, který nepochopitelně minul branku!
     
    22:07
    Martin Beránek chtěl vyslat přihrávku na svého spoluhráče, jenže kotouč mu v rozhodující chvíli ujel.
     
    21:45
    Zajímavá pozice také na druhé straně. Prostějov vybojoval puk na útočné modré. Měla přijít přihrávka přes brankoviště, ale zde dobře zakročil Jan Strmeň.
     
    21:10
    Tohle již vypadalo zajímavěji! Hosté se dostal do přečísleni. Celou akci stihl dojet domácí hráč, přesto se hokejista Motoru dostal ke střele. Tu však Jakub Neužil bez větších potíží chytil.
     
    20:53
    České Budějovice se nadále drží v útočném pásmu, ale dlouho se zde nezdržely. Miloslav Čermák velmi nepřesným pasem vyhnal své spoluhráče z pásma.
     
    20:22
    Milan Dančišin dobře sebral kotouč těsně před Divíškem. V momentě, kdy chtěl přihrát v útočném pásmu, mu však puk ujel, a tak ho jen poslal za branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 8 – 15
    Střely mimo: 1 – 7
    Zblokované střely: 6 – 2
    Vhazování: 14 – 6
    Trestné minuty: 6 – 6
     
    Je za námi první třetina, po které je stav vyrovnaný 1:1. Začátek utkání lépe vyšel Prostějovu, který se dokázal prosadit v páté minutě, když využil početní výhodu zásluhou Lukáše Žálčíka. Jestřábi poté hráli ještě další přesilové hry, znovu se však neprosadili. Poté dostaly k dispozici přesilovku i České Budějovice. Ty dokonce hrály pět na tři, a tu dokázaly využít. Po přistrčení Endála se z první prosadil David Gilbert. Další branka do konce třetiny nepadla, a tak je to zatím remíza.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Po dlouhé době se dostali ke střele také domácí. Radek Prokeš pálil z první, jenže do jeho střely stihl dát hokejku Karel Plášil, od níž se puk odrazil mimo.
     
    19:00
    Poslední minuta v první třetině!
     
    18:36
    Prostějov sice vyhrál vhazování ve svém útočném pásmu, přesto měl se založeném útoku velké problémy. Nakonec se k puku dostali hráči Motoru.
     
    18:07
    Zajímavá pozice pro Motor! Jakub Doktor zpoza branky našel rozjetého Pavla Pýchu, jenže tomu střela nesedla a jeho pokus neměl potřebnou razanci.
     
    17:20
    Ke střele se dostal Miloslav Čermák, ke kterého se odrazil puk po zákroku Neužila. Hostující jedenáctka to zkusila bekhendem, ale puk jí sjel z hole.
     
    16:47
    Prostějov byl u puku, ovšem dlouho se na něm neudržel. Teď jsou to naopak hosté, kteří jsou při chuti a útočí ze všech sil. Prostějov se hlavně brání.
     
    16:18
    Jakub Doktor se jako první dostal ke kotouči ve středním pásmu. Puk chtěl poslat na rozjetého Ondřeje Kachyňu, jenže ten jeho pas nedokázal zpracovat.
     
    15:24
    Venkrbec je na ledě!
     
    15:08
    Českým Budějovicím pokračuje přesilová hra pět na čtyři. Ke střele se dostal Pavel Pýcha, jehož ránu s velkými problémy domácí brankář vyrazil.
    14:38 David GILBERT - 1:1
     
    14:38
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor využívá přesilovou hru a srovnává stav utkání! Lukáš Endál našel skvělou přihrávkou přes šíři hřiště DAVIDA GILBERTA, jehož střela z první zapadla do branky. Asistence: Lukáš Endál a Martin Novák.
     
    14:28
    Kde se zatím nadále drží. Dvě dobré střely z první vyslal Lukáš Endál. Jednou však netrefil branku a jednou se proti jeho střele postavil Neužil.
     
    13:58
    Obrovská šance pro České Budějovice, které mají možnost srovnat v přesilové hře pět na tři. Hostující celek je nastěhovaný v útočném pásmu.
     
    13:34
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Matouš Venkrbec – 2 min., podrážení).
     
    13:20
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Lukáš Žálčík – 2 min., podrážení).
     
    12:53
    Jan Zdráhal je na ledě!
     
    12:44
    První zajímavější střela v podání Motoru! Lukáš Endál si najel s pukem na střed hřiště, odkud mířil na zadní tyč. Tam se objevila lapačka Neužila.
     
    12:03
    Zatím to není přesilová hra snů v podání Českých Budějovic, spíše naopak. Motor se ještě nedostal do tlaku a spíše jezdí pro kotouč za Strmeně.
     
    11:27
    Jihočechům dlouho trvalo než se dostali do útočného pásma, přesto diváci mohli vidět dvě střely. Obě dvě ovšem domácí gólman bez potíží pokryl.
     
    10:53
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jan Zdráhal – 2 min., vysoká hůl).
     
    10:52
    To byla parádní střela Jiřího Šimánka od modré. Bohužel trefila jen jeho spoluhráče, nejspíše Endála. Ten se po chvíli zvedl a bude pokračovat.
     
    10:21
    České Budějovice se po dlouhé době ocitly v útočném pásmu a hned to bude mít efekt! Jihočeši si totiž zahrají první přesilovou hru v zápase.
     
    10:01
    René Vydarený je na ledě!
     
    09:31
    Konečně! Dlouho to trvalo Českým Budějovicím, než se jim podařilo vyhodit. Teď je puk za Neužilem a hostující tým konečně může kompletně vystřídat.
     
    09:02
    Prostějovu pokračuje přesilová hra pět na čtyři a domácí tým je nadále usazený v útočném pásmu. Motor nemůže dostat puk za modrou.
     
    08:42
    David Gilbert je na ledě!
     
    08:39
    Tentokrát již střela přišla a nebyla z vůbec špatné pozice! Lukáš Žálčík byl na vrcholku kruhu, ale jeho střelu Strmeň chytil, když včas zaklapl betony.
     
    08:14
    Jestřábi znovu vyhráli vhazování, díky čemuž ihned rozestavěli vzorec v útočné třetině. zatím si však hráči pouze nahrávají a je to bez střelby.
     
    08:01
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (René Vydarený – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    07:57
    Obrovská šance domácího celku! parádní křižnou přihrávku dostal jeden z domácích hráčů, který však z vyložené pozice trefil jen boční síťku!
     
    07:26
    Znovu dobrá obranná fáze v podání Motoru. Ten se znovu dostal ke kotouči a vyhodil přes všechny čáry. Jestřábi musejí začínat od svého gólmana.
     
    06:58
    Prostějov se ihned dostal k puku, jelikož vyhrál vhazování. Ke střele od modré se dostal domácí obránce, který trefil jen hráče Motoru, jenž vyhodil za Neužila.
     
    06:42
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gilbert – 2 min., podrážení).
     
    06:22
    Konečně se k puku dostaly tak České Budějovice, jenže dlouho u něj nepobyly. Hodně dlouhá a nepřesná přihrávka v podání Jihočechů.
     
    05:38
    Prostějovští jsou evidentně nakopnutí vstřelenou brankou. Jsou rozhodně aktivnějším týmem a Motor neví, kudy kam. U kotouče jsou znovu domácí.
     
    05:19
    A klidně to mohlo být o dvě branky! Parádní střela od modré v podání hostujícího obránce. Hostující brankář si připsal skvělý zákrok a puk vyrazil.
    04:39 Lukáš ŽÁLČÍK - 1:0
     
    04:39
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov využívá přesilovou hru a jde jako první do vedení! LUKÁŠ ŽÁLČÍK dostal parádní pas přes šíři hřiště. Místo střely z první ovšem předvedl parádní stahovačku, díky které měl možnost dát puk do prázdné brány. Nádherný moment. Asistence: David Dvořáček a Jan Zdráhal.
     
    04:10
    Dlouho se domácí hokejisté v útočném pásmu neudrželi. Kotouč, který mířil za bránu Strmeně, zachytil jeden z hostí, který vyhodil přes všechny čáry.
     
    03:56
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Karel Plášil – 2 min., podrážení).
     
    03:31
    Máme za sebou něco přes tři minuty hry, ale zatím jsme ještě neviděli ani jednu větší šanci. Dobrou možnost budou mít domácí, jelikož budou hrát přesilovku.
     
    03:00
    Exbudějovický útočník Lukáš Žálčík v akci! Ten si najel s pukem na střed hřiště do dobré pozice. Jan Strmeň vyrazil střelu do ochranné sítě.
     
    02:51
    Hokejisté Motoru se snaží napadat hodně vysoko, ovšem zatím se mockrát k puku nedostali. I tentokrát to Prostějov zvládl bez větších problémů.
     
    02:15
    Lukáš Endál vybojoval kotouč u mantinelu a hostující hráč s číslem devět se dostal ke střele. Ta byla ale z velkého úhlu a domácí brankář vyrazil.
     
    02:00
    Neužil si připsal další zákrok, avšak ten nebude zapsán do statistik. Jihočeši totiž vypálili z ofsajdového postavení. Vhazování na obranné modré Jestřábů.
     
    01:28
    První zákrok v podání Jana Strmeně! Matouš Venkrbec jel s pukem okolo mantinelu a mířil na zadní tyč. Jeho střelu hostující gólman vyrazil do rohu.
     
    01:08
    Rozhodčí raději přerušil hru poté, co zůstal po souboji u mantinelu ležet na ledě Miloslav Čermák. Ten se po krátké chvíli zvedl a bude schopen pokračovat.
     
    00:53
    Naopak na druhé straně se musel činit Neužil! Nejprve pálil Milan Dančišin, jehož ránu domácí gólman vyrazil. K dorážce se dostal ještě jeden z hostí, avšak i jeho rána byla zastavena. Buly po pravici Neužila.
     
    00:22
    První vhazování vyhráli domácí hokejisté, kteří se ihned hnali do útoku. České Budějovice toho svému soupeři moc nedovolily a poslaly puk do útočného pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Krejčí, D. Kolář, Bažant, J. Zdráhal, Havlík, Mikliš, Rašner – Karpov, Divíšek, Žálčík – L. Luňák, Venkrbec, Dvořáček – Starý, Kverka, Prokeš – Matýs, Krejčiřík, Antoníček.

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Da. Svoboda II) – Pýcha, Fillman, Vydarený, Plášil, Kachyňa, Pavlin – Beránek, Dančišin, Babka – M. Novák, Šimánek, Čermák – Hrubec, Gilbert, Heřman – Doktor, R. Přikryl, Endál.

    Rozhodčí: Fiala, Kašík – Lukš, Novák.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 5. Žálčík (Dvořáček, J. Zdráhal), 25. L. Luňák (J. Zdráhal, Havlík), 34. Mikliš (Starý), 40. Divíšek (Prokeš, J. Zdráhal), 60. Žálčík (Divíšek, Dvořáček) – 15. Gilbert (Endál, M. Novák), 36. Gilbert (Heřman, Hrubec), 55. Šimánek (Dančišin, Pavlin)


    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Krejčí, D. Kolář, Bažant, J. Zdráhal, Havlík, Mikliš, Rašner – Karpov, Divíšek, Žálčík – L. Luňák, Venkrbec, Dvořáček – Starý, Kverka, Prokeš – Matýs, Krejčiřík, Antoníček.
    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Da. Svoboda II) – Pýcha, Fillman, Vydarený, Plášil, Kachyňa, Pavlin – Beránek, Dančišin, Babka – M. Novák, Šimánek, Čermák – Hrubec, Gilbert, Heřman – Doktor, R. Přikryl, Endál.

    Rozhodčí: Fiala, Kašík – Lukš, Novák

    Diváci: 1814
    thejrc.org