Augsburg – Norimberk 2:2 (kon.) | Bayern – Freiburg 1:1 (kon.) | Leverkusen – Hoffenheim 1:4 (kon.)
Schalke – Hannover 3:1 (kon.) | Wolfsburg – Dortmund 0:1 (kon.) | Hertha – RB Lipsko 0:3 (kon.)
konec
VfL Wolfsburg
0:1 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 03.11.2018, 15:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Německá Bundesliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já vám děkuji za pozornost a pro zatím se s vámi loučím. Zase někdy na shledanou. (17:28:21)
     
    Je dobojováno, Borussia v letošní sezóně ještě nepadla, což v dnešním duelu potvrdila. Bojovné a vyrovnané klání nakonec nabídlo jedinou branku, kterou dal v prvním poločase Marco Reus. Domácí Wolfsburg se za výkon stydět nemusí, ale do nějaké vyložené šance se přes obranu Borussie nedostal. Hosté vítězí a před šlágrem kola s Bayernem mají na čele tabulky čtyřbodový náskok.

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:7. Rohy: 6:14. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 6:9.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Marco Reus to rozehrál nakrátko. Na levé straně našel Raphaëla Guerreira, který si naběhl do vápna a přihrával pod sebe. Tam byl míč odkopnut a následně rozhodčí odpískali konec duelu.
     
    90+3
    Domácí obrana se nyní dostala pod tlak a bránící hráči odkopli jen do autu. Následně William fauloval Reuse a Borussia bude rozehrávat standardku.
     
    90+2
    Další nákop za obranu Borussie nevyšel, píská se ofsajd a hostující celek má čas na rozehru a případnou kombinaci na útočné polovině.
     
    90+1
    Již se hraje první nastavená minuta z celkových tří. Wolfsburg kombinuje na útočné polovině, ale už má minimum času na vstřelení vyrovnávací branky.
     
    90
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jacob Bruun Larsen, přichází Ömer Toprak.
     
    89
    Maximilian Philipp se na hranici vápna dostával ke střeleckému pokusu, ale trefil jen spoluhráče, od nějž se míč dostal do autu. Hra bude pokračovat střídáním hostů.
     
    88
    Marco Reus následně napadal Williama, který jej sice trefil, ale nakonec i tak z toho je roh pro Borussii Dortmund. Ta v tento moment má na špici tabulky ještě větší náskok.
     
    87
    Maximilian Arnold našel na hranici malého vápna Brookse, který se ale k hlavičce nedostal a následně si stěžoval na držení dresu. Rozhodčí ale situaci jako penaltu neposoudili.
     
    86
    V závěru duelu si tak domácí po faulu Zagadoua vybojovali standardní situaci od pravé lajny. K míči se už klasicky žene Maximilian Arnold.
     
    85
    Na pravé straně byl následně aktivní Christian Pulisic. Americký reprezentant centroval do vápna, ale jeho rána byla zablokována a od něj se míč dostal do autu.
     
    84
    Hráči Dortmundu se nyní dostávali do protiakce a Marco Reus, ale místo toho přihrával na pravou stranu Delaynemu. Ten se po teči ke střele nedostal a i tak stál v ofsajdu.
     
    83
    Probíhají poslední minutky druhého poločasu a hraje se na útočné polovině Borussie Dortmund. Axel Witsel byl nyní faulován, a to je průběh, který se hostům hodí.
     
    81
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Josip Brekalo, přichází Yunus Malli.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Yannick Gerhardt, přichází John Zamora.
     
    80
    Před vápnem Borussie zakončoval Yannick Gerhardt, kterému se ale nepovedlo po zemi překvapit Bürkiho. Hostující brankář míč kryl a ten skončil nakonec vedle branky.
    79. Střela Larsena těsně vedle

    David Panuška

    Branky: 27. Reus (Delaney)

    Karty:   33. Zagadou (DOR), 33. Delaney (DOR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:7. Rohy: 6:14. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 6:9.
    VfL Wolfsburg: Casteels – William, Tisserand, Brooks, Roussillon – Rexhbecaj (69. Steffen), Arnold, Gerhardt (81. Zamora) – Ginczek, Weghorst, Brekalo (81. Malli).
    Náhradníci: Pervan – Verhaegh, Steffen, Malli, Uduokhai, Knoche, Zamora.

    Borussia Dortmund: Bürki – Hakimí, Akanji, Zagadou, Guerreiro – Witsel, Delaney – Sancho (78. Pulisic), Reus, Bruun Larsen (90. Toprak) – Alcácer (78. Philipp).
    Náhradníci: Hitz – Toprak, Toljan, Dahoud, Philipp, Pulisic, Weigl.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel.
    thejrc.org