Leganés – Atlético 1:1 (kon.) | Real Madrid – Valladolid 2:0 (kon.) | Valencia – Girona 0:1 (kon.)
Rayo Vallecano – Barcelona 2:3 (kon.)
konec
CD Leganés
1:1 (0:0)
Atlético Madrid
Sobota 03.11.2018, 13:00 • Estadio Municipal de Butarque • Španělská LaLiga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:12. (14:53:50)
     
    Pět nastavených minut je minulostí a zápas jedenáctého kola končí remízou 1:1.

    Chudým dává a bohatým bere, i tak by se dalo nazvat počínání Leganés v letošním ročníku španělské ligy. Po skalpu Barcelony se tým ze spodku tabulky vytáhl i na Atlético Madrid.

    Atlético bylo sice od úvodní minuty o něco aktivnějším týmem, ale k vyložené šanci se v první půli nedostalo. To Leganés nebezpečně zakončovalo hned dvakrát. Nejprve Óscar Rodríguez poslal hlavičku po rohovém kopu metr nad břevno, poté sám rozehrával volný přímý kop, ale ani tentokrát se mezi tři tyče se svým pokusem nevešel. Po změně straně se přece jen tempo utkání o něco zvýšilo. Dvacet minut před koncem poslal madridský celek do vedení parádní střelou z volného přímého kopu Antoine Griezmann. Leganés ale z ojedinělé akce srovnalo. Santos vracel míč před branku, kde už si našel prostor pro dorážku Guido Carrillo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Michael Santos zakopl míč v přerušené hře daleko od místa rozehrávky a ještě dostává žlutou kartu za zdržování.
     
    90+3
    Atlético velmi rychle získalo míč na vlastní polovině. Poté ale prováhal možnost na rychlý protiútok Rodri a málem z toho byla šance na druhé straně. Santosovi ale míč utekl až k Oblakovi.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Nikola Kalinić ve snaze získat míč udeřil Omeruoa do obličeje. Nejenom že zastavil svůj tým od útoku, ale vyfasoval také žlutou kartu.
     
    90
    Kalinić se ihned zapojil do kombinace. Po dlouhém nákopu Parteyho bojoval o míč před vápnem, ale po odstavení Tarínem se dostal k balonu jen Cuéllar.
     
    89
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Gelson Martins, přichází Nikola Kalinić.
     
    88
    Cuéllar vykopával po odpískaném ofsajdu Griezmanna na útočnou polovinu. Domácí se ale před Oblakem příliš dlouho nezdrželi.
     
    87
    Leganés myslí i na zisk třech bodů. Ojeda dokázal na pravém kraji přetlačit Luíse, následně už ale nestačil na Hernándeze, který přišel na pomoc svému spoluhráči.
     
    86
    Cuéllarovi trvala rozehrávka až příliš dlouho a inkasuje od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    85
    Atlético najednou spěchá do útoku. Po faulu na Parteyho rozehrával volný přímý kop znovu Antoine Griezmann. Nyní se ale kapitán hostů svým centrem příliš nepředvedl.
    84. Guido CARRILLO - 1:1
     
    84
    Leganés právě vstřelili branku! Z ojedinělé šance Leganés srovnává stav! Po faulu Rodriho rozehrávali domácí volný přímý kop. Na zadní tyče ještě vracet míč od země do břevna Santos, následně se dostal k dorážce GUIDO CARRILLO, který už dopravil balon za brankovou lajnu.
     
    84
    Atlético vedlo útočnou akci po pravém kraji. Po ztrátě Ariase se ale k balonu dostali domácí a rychlý přechod do útoku musel hasit faulem Rodri.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut především pro Leganés, které usiluje o srovnání stavu. Vitolo schytal tvrdý zákrok od Péreze, ale po krátkém pohybu na trávníku bude v pořádku.
     
    81
    Antoine Griezmann zkoušel po menší odmlce posílat míč centrem do vápna, ale Martins ani střídající Partey se k balonu před Cuéllarem nedostali.

    Vít Schück

    Branky: 84. Carrillo – 70. Griezmann

    Karty:   14. Nasjrí (LGS), 55. J. Silva (LGS), 86. Cuéllar (LGS), 90+4. Santos (LGS) – 31. Lucas Hernández (ATM), 90+1. N. Kalinić (ATM)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:12.
    CD Leganés: Cuéllar – Juanfran (74. Carrillo), Tarín, Omeruo, Siovas, J. Silva – El Zhar (68. Ojeda), Recio, R. Pérez (C), Óscar Rodríguez – Nasjrí (78. Santos).
    Náhradníci: Lunin – Gumbau, Ojeda, Carrillo, Nyom, Carnero García, Santos.

    Atlético Madrid: Oblak – Arias, Savić, Lucas Hernández, Luís – Á. Correa (66. Vitolo), Rodri, Saúl Ñíguez, Lemar (73. Partey) – G. Martins (89. N. Kalinić), Griezmann (C).
    Náhradníci: Adán – Juanfran, J. Giménez, Partey, Vitolo, N. Kalinić, Garcés.

    Rozhodčí: Melero – Torre, Martínez
    thejrc.org