Třinec – Liberec 5:3 (kon.) | Zlín – K. Vary 1:4 (kon.) | Chomutov – Litvínov 1:2 (po pr.)
Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 4:5 (po pr.) | Plzeň – Vítkovice 2:3 (1:3 po s.n.)
Olomouc – Mountfield HK 3:1 (kon.)
konec
HC Olomouc
3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
Mountfield HK
Neděle 04.11.2018, 17:20 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:44 Petr STRAPÁČ - 3:1
     
    59:44
    Olomouc právě vstřelila branku!
    PETR STRAPÁČ dokonává svůj dnešního hattrick! Olomoucký forward se dostal k puku v útočném pásmu a nikým nebráněn jej poslal do odkryté sítě! Bez asistence.
     
    59:01
    Graňákova střela od modré skončila jen na zadním mantinelu za brankou Olomouce!
     
    58:00
    Strapáč mohl zkompletovat hattrick! V bruslařském souboji před odkrytou brankou byl ale rychlejší Cingel!
     
    57:23
    Hostující branka je prázdná!
     
    56:39
    Škůrkova střela od modré byla těsně před Maxwellem ztečovaná a brankář Mountfieldu měl co dělat aby kotouč udržel ve výstroji!
    53:12 Petr STRAPÁČ - 2:1
     
    53:12
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Petr Kolouch vyhrál buly v útočném pásmu, posunul puk na Jakuba Galvase, který vystřelil směrem na bránu a PETR STRAPÁČ dělovku svého spoluhráče tečoval za záda brankáře Mountfieldu! Olomoučtí tak dokonávají obrat a ujímají se vedení 2:1! Asistence: Jakub Galvas a Petr Kolouch.
     
    50:50
    Další velká neproměněná šance hostí! Na jejím konci byl Rákos, který nedokázal nikým nechráněn, překonat ležícího gólmana Kohoutů z bezprostřední blízkosti!
     
    48:19
    Strapáč mohl z ostrého úhlu přidat další gól! Maxwell totiž nedokázal udržet nečekanou střelu ve své výstroji a kotouč chvíli poskakoval nikým nechráněn v brankovišti!
     
    46:25
    Hosté nejprve dostali kotouč do branky a Konrád jej jen s vypětím všech sil vytáhl z brankové čáry! Z následné skrumáže před brankou kotouč vypadl přímo před jednoho z beku v černém, který následnou dělovkou, trefil pouze levou tyč domácí branky! Hradečtí tak nevyužili dvou velkých příležitostí, ve kterých mohli jít znovu do vedení! Postavení puku v brankovišti ještě následně kontroloval video rozhodčí, ale touš brankovou linii nepřešla a stav zůstává nezměněn!
    46:17 Petr STRAPÁČ - 1:1
     
    46:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hradečtí obránci si nedokázali rozdělit najíždějící steč Mory a z druhé vlny se k puku dostal Zbyněk Irgl, který šikovným bekhendem nahodil do předbrankového prostoru. Tam kotouč s milimetrovou přesností tečoval PETR STRAPÁČ a vyrovnává stav dnešního utkání na 1:1! Asistence: Zbyněk Irgl.
     
    43:43
    Mountfield se po vyhození Olomouce dostal do několika obrovský šancí! Ty pramenily z toho, že se čerstvá formace Mory nedokázala plně srovnat hned po příchodu na led. Nejlepší obranou práci na domácí straně odvedl Škůrek, který několikrát nekompromisně odklidil puk z nebezpečných prostorů.
     
    41:35
    Nahodil se octl zcela osamocen před brankářem Maxwellem! Ten ale jeho blafák dokázal fantasticky vychytat a předvedl možná klíčový zákrok zápasu!
     
    38:27
    Zámorský hákoval olomouckého Ostřížka a odchází na trestnou lavic za hákování.
     
    36:03
    Vzápětí po Tomečkově šanci jdou Hanáci znovu do čtyř, Jergl je vyloučen za podrážení.
     
    34:24
    Kohouti zatlačili hosty v jejich vlastní přesilovce! Nejprve dokázali dostat kotouč až k brankáři Mountfieldu, který musel puk přikrýt a přerušit hru. Z následného vhazování vzešla velká šance Knotka, který se před brankou natahoval po puku. V případě, že by byl zmíněný olomoucký forward na puku včas, zcela jistě by jej poslal do hradecké sítě!
     
    33:44
    Mora hrála v šesti hráčích a to nezůstalo očím hlavního arbitra Šíra utajeno – další přesilovka pro Hradec.
     
    31:40
    Zámorský měl velkou možnost k přidání druhé branky Hradce – proti střele z prostoru kruhu však Konrád fantasticky zasáhl betonem!
     
    31:23
    Maxwell upaluje na střídačku a Hradec půjde potřetí v zápase do přesilovky. Na trestnou lavici odchází Knotek za držení.
     
    23:46
    Rosandič udržel jen těsně puk na útočné modré a pak poslal přesnou přihrávku na hůl spoluhráče Pavlíka. Ten ještě vylepšil svou střeleckou pozici a Konrád musel předvést těžký zákrok.
     
    19:50
    Konrád na závěr první třetiny zlikvidoval několik nebezpečných šancí hostí!
     
    18:39
    Bezúch si nabruslil do pásma a z kruhu vyslal dělovku směrem na Konráda! Ten puk vyrazil betonem na zadní mantinel, od kterého se kotouč vrátil do brankoviště a brankář Kohoutů si jej málem nešťastné srazil do vlastní sítě!
     
    16:51
    Uvidíme další přesilovou hru Hradce Králové, na trestnou lavici odchází Ondrušek za podrážení.
     
    13:16
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Patrik Miškář – 2 min., (zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    10:50
    Konrád svou položenou vyrážečkou zabránil nebezpečné přihrávce do před brankového prostoru!
    07:10 Oskars CIBULSKIS - 0:1
     
    07:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Autorem úvodní branky zápasu je OSKARS CIBULSKIS, který předvedl svou bruslařskou i střeleckou zručnost, když se vymotal z tlačenice v prostoru kruhu, najel si před branku a poslal kotouč mezi betony brankáře domácích Kohoutů. Hradečtí se tak krátce po nevyužité přesilové, ve které měli několik šancí, ujímají vedení v dnešním zápase. Asistence: Lukáš Cingel
     
    04:51
    Bezúch v bruslařském souboji přehrál Škůrka, který jej následně podrazil. Hradec tak dostane k dispozici první přesilovou hru.
     
    01:30
    Burian s Nahodilem dokázali přerušit krátký tlak hostí a vydali se na útočnou steč. Oba domácí hráči si na několikrát nadějně dokázali vyměnit puk, ale ve finální fázi chyběli druhému jmenovanému k posunutí kotouče do branky dva kroky.
    Marken.cz

    Jan Meichsner

    Branky a nahrávky: 47. Strapáč (Irgl), 54. Strapáč (J. Galvas, Kolouch), 60. Strapáč – 8. Cibulskis (Cingel)


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – J. Galvas, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Jaroměřský, Staněk – Irgl, Kolouch, Strapáč – V. Tomeček, J. Knotek, Ostřížek – Jergl, Nahodil, Burian – Holec, Skladaný, Laš.
    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandić, Piché – Vincour, Koukal, Rákos – R. Pavlík, Cingel, Vopelka – Miškář, Bičevskis, M. Chalupa – Bezúch, Dragoun, Karabáček.

    Rozhodčí: Šír, Úlehla, – Lučan, Hanzlík,
    thejrc.org