Lazio – Spal 4:1 (kon.) | Chievo – Sassuolo 0:2 (kon.) | Parma – Frosinone 0:0 (kon.)
Sampdoria – Turín 1:4 (kon.) | Bologna – Atalanta BC 1:2 (kon.) | Udinese – AC Milán 0:1 (kon.)
konec
Chievo Verona
0:2 (0:1)
US Sassuolo Calcio
Neděle 04.11.2018, 15:00 • Marco Antonio Bentegodi, Verona • Italská Serie A • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 0:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 20:16. (17:02:54)
     
    Hlavní rozhodčí ukončil pětiminutové nastavené a tři body tak putují na konto Sassuola, které přehrálo na domácí Veronu 2:0.

    Dlouho do vypadalo, že ani jeden z týmů se nedokáže v prvním poločase prosadit byť k jediné střele mezi tři tyče. Až dvě minuty před pauzou se prosadil po přihrávce Domenica Berardiho Federico Di Frencesco a hned zamířil přesně za domácího brankáře. Balon šel ze středu vápna milimetrově k levé tyči a Sorentino byl bez šance. Ani po změně stran se výrazně tempo zápasu nezměnilo. Verona usilovala o srovnání stavu, ale na branku Andrey Consigliho nevystřelila ani jednou! Střídající Strahinja Tanasijević po osmnácti minutách na trávníku viděl červenou kartu a musel předčasně ze hřiště. V závěru domácí otvírali obranu víc než bylo zdrávo a přišel druhý gól. Domenico Berardi nechal vyniknout ve stoprocentní šanci Sorentina v domácí brance, ale poté šíleným vlastním gólem poslal míč do sítě Emanuele Giaccherini.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Emanuele GIACCHERINI vlastní - 0:2
     
    90+4
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Tak to se jen tak nevidí! Domenico Berardi zazdil tutovku, když byl sám před Sorentinem. Domácí brankář dostal pořádnou ránu do obličeje, poté chtěl EMANUELE GIACCHERINI vracet míč svému brankáři do bezpečí, ale místo toho si ho poslal do vlastní sítě. Bezmocný Sorentino si na míč už nedokázal sáhnout.
    90+3. Závar v pokutovém území Sassuolo srovnání nepřinesl
     
    90+3
    Verona nebyla daleko od srovnání stavu v úplném závěru zápasu! Před Consiglim bylo pořádně horko, Stepinski nejprve nedokázal trefit míč nůžkami, následně pálil Birsa i Bani pouze do obránce před sebou.
     
    90+2
    Domenico Berardi mohl definitivně rozhodnout, ale jeho individuální akce z pravé strany druhou brankou neskončila. Na brankové čáře zasáhl skvěle Sorentino.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Domácí se i v oslabení snaží útočit. Sassuolo se ale stačí velmi lehce bránit proti neúčinnému útoku soupeře. Navíc je pískán další faul domácího celku.
    89. Červená karta po 2. žluté
     
    89
    Verona bude dohrávat závěr zápasu v deseti! Hosté se hnali do přečíslení dva na jednoho. Do souboje s Berardim se stačil vrátit Tanasijević, který v krátkém čase dostává druhou žlutou kartu a musí předčasně opustit hřiště.
     
    89
    Domácí se štěstím získali míč ve středu pole, poté se hnal za nakopnutým balonem Birsa, ale těsně před ním odstranil nebezpečí nekompromisním nákopem Marlon.
     
    88
    Sorentino si musel poradit s malou domů od Baniho. Hned před dvěma protihráči si dovolil kličku, ale poté rozehrával jen za postranní lajnu.
     
    87
    Po faulu na Berardiho inkasoval žlutou kartu Tanasijević. Nejenom, že domácí hráč dostal žlutou kartu, hosté navíc budou rozehrávat z klidové pozice.
     
    86
    Ani s koncem zápasu se nedaří domácím zpřesnit kombinaci. Birsova přihrávka za obranu měla najít střídajícího Tanasijeviće, ale balon pouze dojel za koncovou lajnu.
     
    84
    Domácí více a více myslí pouze na útok a nebezpečně otevírají obranu. Nyní pálil z nadějné pozice Domenico Berardi, ale jeho pokus pouze prosvištěl kolem vzdálenější tyče.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Především tedy pro Veronu, která se snaží o vyrovnání skóre.

    Vít Schück

    Branky: 43. Di Francesco (D. Berardi), 90+4. Giaccherini (vla.)

    Karty:   15. Obi (CHV), 37. Kiyine (CHV), 67. Depaoli (CHV), 87. Tanasijević (CHV) – 22. G. M. Ferrari (SAS), 39. D. Berardi (SAS)   89. Tanasijević (CHV)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 0:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 20:16.
    Chievo Verona: Sorrentino – Kiyine (56. Meggiorini), Depaoli, Bani, Rossettini, Jaroszyński – Obi (72. Tanasijević), Radovanović, Giaccherini – Stępiński, Birsa.
    Náhradníci: Šemper, Seculin – Tanasijević, Léris, Cesar, Burruchaga, Grubac, Pellissier, P. Hetemaj, Meggiorini.

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Lirola, Marlon, G. M. Ferrari, Rogério – Duncan (64. Magnani), Magnanelli, Sensi – D. Berardi, K-P. Boateng (71. Matri), Di Francesco (82. Locatelli).
    Náhradníci: Pegolo – Lemos, Djuričić, Matri, Peluso, Sernicola, Magnani, Trotta, Dell'Orco, Locatelli, Adjapong, Brignola.

    Rozhodčí: Aureliano – Rocca, Imperiale
    ocianews.com