Kometa Brno – Tappara 5:1 (kon.) | Malmö Redhawks – Bern 4:1 (kon.) | Storhamar – Skellefteå 4:4 (kon.)
Lugano – Frölunda 1:1 (kon.) | Bolzano – Plzeň 1:6 (kon.) | Zürich – Kärpät 4:4 (kon.)
Mnichov – Zug 2:3 (kon.) | Rouen – Salzburg 3:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Tappara Tampere
Úterý 06.11.2018, 18:00 • DRFG arena • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    První osmifinálové utkání mezi Kometou Brno a Tapparou Tampere je za námi, český mistr slaví vítězství 5:1. Nutno říci, že vítězství českého zástupce je zcela zasloužené. Kometa ve třetí třetině byla znovu aktivnějším týmem, její síla se ukázala především v dohrávání osobních soubojů, které ji vynesly uklidňující vedení 5:1 a také konečně vítězství ve stejném poměru. Kometa tak vstoupila do play-off Ligy mistrů nadějným výsledkem, odveta na ledě finského konkurenta je v plánu v úterý 20.listopadu od 18:00. Ode mne je to pro dnešek vše, z Brna vám přeji příjemný zbytek večera. (20:13:10)
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Kometa už závěr však kontroluje a skóre se už měnit nebude.
     
    59:13
    Finové se ještě v poslední minutě utkání snaží ostřelovat branku Komety, přeci jen alespoň vylepšení končeného skóre by se Tampere hodilo.
     
    58:30
    Luboš Horký nyní v individuální akci, dostal se až před Heljanka, ale v poslední chvíli se mu kotouč zamotal mezi bruslemi a ze zakončení nic nebylo.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, hned vzápětí se finský tým dopouští zakázaného uvolnění.
     
    57:10
    Mikuš přenechal kotouč Čermákovi, brněnský kapitán dostal v útočném pásmu až příliš prostoru a nejel si s pukem mezi kruhy, odkud prudce vypálil, ke vstřelení hattricku mu zabránila branková konstrukce!
     
    56:14
    Mäntylä ihned po buly prudce vypálil, znovu však úřadovala lapačka brankáře Vejmelky.
     
    56:05
    Dnešní utkání sleduje 3365 diváků.
     
    55:29
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    55:20
    Hruška zachytil kotouč ve středním pásmu a nahozením na branku Tappary dává svému týmu možnost v klidu prostřídat.
     
    54:21
    Karel Vejmelka dnes působí velmi jistým dojmem, po přihrávce Rantakariho pálil z první Kuusela a brněnský brankář znovu pohotově zasáhl svými betony.
     
    53:29
    Kometa se bude muset nyní bránit početní výhodě soupeře, dvě minuty za krosček fasuje Jan Štencel.
     
    53:29
    Tappara má nyní čas přemýšlet co učinit se závěrem zápasu, probíhá komerční přestávka.
    53:04 ČERMÁK - 5:1
     
    53:04
    Kometa právě vstřelila branku!
    Další parádní akce Komety končí v brance! Mallet dokázal přihrávkou od mantinelu přes šíří pásma najít LEOŠE ČERMÁKA, brněnský kapitán z hranice pravého kruhu v klidu zamířil a svou druhou trefou v utkání dává Kometě luxusní čtyřbrankový náskok. Asistence: Alexandre Mallet.
     
    52:41
    Nahození Kemiläinena schytal Mikyska, jenž však stačil i rozehrát a zbytečně nepřiživovat hrozící nebezpečí před Vejmelkou.
     
    51:41
    Obě mužstva hrají v plném počtu.
     
    51:37
    Bartejs nyní vyslal do úniku po levém křídle Muellera, ten už ve velké rychlosti zakončit přímo nestačil, s kotoučem však obkroužil branku a v bekhendovém zakončení protáhl brankáře Heljanka.

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 8. Čermák (Dočekal), 10. Plášek (Mikyska), 23. Mueller (Dočekal), 49. Holík (Kašpar, Mueller), 54. Čermák (Mallet) – 25. Moilanen (Kemiläinen, Levtchi)


    HC Kometa Brno: Vejmelka (Dostál) – Němec, Mikuš, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Mikyska, Barinka – Mueller, Holík, Kašpar – Köhler, Čermák, Dočekal – Mallet, Hruška, Kusko – Horký, Zohorna R., Plášek.
    Tappara Tampere: Heljanko (Bäckström) – Rantakari, Vittasmaki, Kemiläinen, Mäntylä, Elias, Elorinne, Rautanen, Utunen – Kuusela, Malinen, Záborský – Ojamäki, Järvinen M, Järvinen J. – Erkinjuntti, Jasu, Luoto – Levtchi, Rauhala, Moilanen.

    Rozhodčí: Mikael Sjögvist, Mikael Andersson (SWE) – Miroslav Lhotský, Jiří Svoboda (CZE)

    Diváci: 3365
    Úterý 20.11.2018
    Tappara - Kometa Brno 5:5

    Branky a nahrávky: 3. Vittasmaki (Kemiläinen), 12. Fälth (Elorinne, Malinen), 31. Erkinjuntti (Järvinen, Vittasmaki), 45. Erkinjuntti (Kemiläinen, Ojamäki), 58. Jasu (Järvinen, Malinen) – 24. Kašpar, 25. Zaťovič (Müeller), 49. Hruška, 54. Mueller (Zaťovič, Holík), 56. Dočekal (Köhler, Čermák)

    thejrc.org