NY Rangers – Montreal 5:3 (kon.) | Columbus – Dallas 4:1 (kon.) | Toronto – Vegas 3:1 (kon.)
Detroit – Vancouver 3:2 (1:0 po s.n.) | Tampa – Edmonton 5:2 (kon.) | Ottawa – New Jersey 7:3 (kon.)
St. Louis – Carolina 4:1 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 4:1 (kon.) | San Jose – Minnesota 4:3 (kon.)
konec
St. Louis Blues
4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Carolina Hurricanes
Středa 07.11.2018, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Ryan O'Reilly (STL) 3+0
    2. Chad Johnson (STL) 38 zák., 1 gól, 97,4%
    3. Robby Fabbri (STL) 1+0 (04:46:38)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 20-39; Zablokované střely: 17-12; Vhazování: 60%-40%; Hity: 16-16; Přesilové hry: 1/4-1/5; Trestné minuty: 10-8.
     
    Ryan O'Reilly odehrál další fantastické utkání, když bodoval v osmém zápase v řadě a zaznamenal svůj první hattrick v NHL během 664 utkání. Útočník St. Louis vstřelil dva góly během první třetiny a třetí přidal ve třetí třetině střelou do prázdné brány. Carolina prohrála popáté v řadě a v dalším zápase ji čekají Hawks. Skóre. St. Louis Blues 4 Carolina Hurricanes 1.
     
    Konec zápasu.

     
    59:37
    Lucas Wallmark se v závěru ocitl u pravé tyče v obrovské šanci, jenže orazítkoval tyč! Carolina v dnešním zápase třikrát orazítkovala brankovou konstrukci.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:48
    Brock McGinn před vrcholem levého kruhu napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, kterou Chad Johnson na přední tyči levým ramenem vyrazil mimo bránu.
     
    58:40
    Chad Johnson si poradil se střelami Hurricanes od modré čáry a St. Louis vyrazilo do protiútoku, který zastavilo na pravém křídle postavení mimo hru.
    56:50 Ryan O'REILLY - 4:1
     
    56:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    V závěru třetí části utkání jsem zmínil, že by RYAN O'REILLY eventuálně mohl zkompletovat hattrick střelou do prázdné brány a přesně to se nyní stalo! Chad Johnson vyrazil střelu Caroliny z levého kruhu, dvojice Hurricanes poté puk promáchla a Ryan O'Reilly po krátké přihrávce Alexandera Steena z levého kruhu obranného pásma zamířil přes celou ledovou plochu do prázdné brány. Útočník St. Louis vstřelil svůj první hattrick v kariéře NHL během 664 utkání. 4:1. Asistence: Alexander Steen a Tyler Bozak.
     
    56:39
    Calvin de Haan ztroskotal na pravém betonu Chada Johnsona a Carolina si vzala oddechový čas.
     
    56:17
    Sebastian Aho před bránou tečoval tvrdou ránu od modré čáry a puk skončil na ochranném skle. Carolina se po první třetině marně snaží podruhé prosadit.
     
    55:20
    Justin Williams si na levém křídle hodil puk do jízdy podél hrazení kolem Coltona Parayka, se kterým vzápětí svedl souboj. Carolina se ale ke střele nedostala.
     
    55:04
    Vladimir Tarasenko se po přihrávce z levého rohu útočného pásma ocitl před bránou ve slibné šanci, trefil ale náruč Curtise McElhinneyho. Komerční přestávka.
     
    54:20
    Carolina je týmem, který dokáže smazat klidně i tříbrankové manko, jenže dnes narazila na soupeře, který hraje v obraně velice dobře a je těžké se proti němu prosadit.
     
    53:50
    Blues napřáhli na vrcholu levého kruhu ke střele, se kterou si Curtis McElhinney podrazil a podržel ji.
     
    53:18
    Přesilová hra je u konce a vyloučený Micheal Ferland je zpět na ledě, když odpykal týmový trest.
     
    52:55
    Ryan O'Reilly dnes vstřelil dva góly, a pokud by ještě Carolina odvolala brankáře, měl by v závěru utkání teoreticky velkou šanci na vstřelení hattricku. Uvidíme.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 12. R. O'Reilly (Tarasenko, Pietrangelo), 15. Fabbri (Perron, Thomas), 20. R. O'Reilly (Bozak, Tarasenko), 57. R. O'Reilly (Steen, Bozak) – 20. Slavin (Williams, Wallmark)


    St. Louis Blues: Ch. Johnson (Allen) – Gunnarsson, Pietrangelo (C), Dunn, Parayko, Edmundson, Schmaltz – Schwartz, R. O'Reilly, Tarasenko (A) – Fabbri, Thomas, Perron – Sanford, Bozak, Steen (A) – Maroon, Barbašev, Sundqvist. Hlavní trenér: Mike Yeo.
    Carolina Hurricanes: McElhinney (Darling) – Slavin, D. Hamilton, de Haan, Faulk (A), T. van Riemsdyk, Pesce – Foegele, J. Staal (A), Williams (C) – Ferland, Aho, T. Teräväinen – Martinook, Wallmark, Svečnikov – B. McGinn, N. Roy, Zykov. Hlavní trenér: Rod Brind'Amour.

    Rozhodčí: Gord Dwyer, Ghislain Hebert. Čároví: Shandor Alphonso, Jesse Marquis

    Diváci: 16210
    ocianews.com