Nominační TK fotbalové reprezentace ČR (kon.) | TK české reprezentace ve skoku na lyžích (kon.)
Tisková konference českého fedcupového týmu (kon.) | Tisková konference SK Slavia Praha před zápasem EL (kon.)
Tisková konference FC Kodaň před zápasem EL (kon.)
konec
Tisková konference SK Slavia Praha před zápasem Evropské ligy

Středa 07.11.2018, 16:30Tiskové konference
     
    To byla poslední otázka této tiskové konference, v půl šesté bude následovat tisková konference dánského týmu. (17:00:16)
     
    Jindřich Trpišovský o zápase na Spartě, jak dlouho jej rozebírali poté, co se krtiicky vyjádřil k úrovni hry:

    Rozebírali jsme jej hodně, protože jsme udělali spoustu chyb a trošku jsme ustoupili od fotbalu, který nás zdobil, nebo který jsme chtěli hrát. Počet metrů byl nejnižší od té doby, co jsem ve Slavii. V zápase se moc nehrálo, rozebírali jsme jej včera při hodinovém videu, ukazovali jsme si věci, které dobré nebyly. Měly jsme čtyři gólové šance, kromě gólu měli šance Coufal, Olayinka, Hušbauer, těch možností na ten fotbal, který jsme tam předvedli, bylo hodně, ale ten výkon musí být lepší než ten výkon, co jsme tam předvedli.
     
    Jindřich Trpišovský o klesajícím koeficientu českých klubů, jak důležitý je zápas z tohoto pohledu:

    Vítězství v Dánsku bylo důležité. Zítra máme možnost udělat něco pro náš fotbal, ale zítřejší zápas je pro nás klíčový. Bude klíčový pro oba týmy a vývoj ve skupině. Když se dostaneme na 9 bodů, bude to pro nás velmi nadějné a budeme to mít ve svých rukách a určitě to nijak nesnižuje naší motivaci.
     
    Jindřich Trpišovský o otázce, zda-li sleduje večerní zápasy Ligy mistrů a jestli by ji rád trénoval:

    Plánuji se dívat na večerní zápasy, je to pro mě vždy insipirace z profesního hlediska a také včera, když jsem dokončil nějaké pracovní záležitost, tak jsem se podíval na Atlético Madrid s Dortmundem.

    Ohledně druhé části, je to můj velkej sen, mám možnost Evropu hrát potřetí, tu základní skupinu. Hráli jsme s dobrými týmy, ale ještě jsme nepotkali nějaký velký klub. Vždy jsem říkal, že bych se rád podíval na Britské ostrovy, ale samozřejmě zatím jsme nepostoupili a říkám to jen do budoucna.
     
    Jindřich Trpišovský o příčině mnoha zranění:

    Kombinace zápasů v rychlém sledu, občas i terénu, hráči to občas ani neřeknou, protože chtějí hrát a přecházejí určitě věci. Je to i o kontaktu se soupeřem, všichni tři zranění na Spartě byli zraněni po souboji, Ondřej Kúdela tedy má problém se svalem. Počet zraněných, když si to sečtem od přípravy, tak se to kumuluje a z mých zkušeností ten listopad je vždy nejhorší.
     
    Jindřich Trpišovský o skládání sestavy při mnoha nedostupných hráčích, zda-li je to jednodušší:

    Pro mě je to méně myšlenek, těch variant je méně. Jde ale o vazby mezi hráči, kteří spolu často hrají, tak zásahy jsou vždy nepříjemné. Z těch hráčů, kteří jsou k dispozici, tak stále budeme mít výborný tým. Pro mě je to méně přemýšlení v současném stavu, ale byli bychom rádi, kdyby byli k dispozici.
     
    Jindřich Trpišovský o zdravotním stavu Milana Škody a zraněných hráčů při utkání se Spartou (Coufal, Hušbauer, Kúdela):

    Milan Škoda se po střevní chřipce vrátil do plného tréninku, z těch hráčů, kteří odstoupili na Spartě, tak bude hrát asi jen jeden a to ještě na část zápasu, ale nechtěl bych soupeři dávat indicie.
     
    Pokračuje se otázkami na trenéra Trpišovského.
     
    Jaromír Zmrhal o výkonech Kodaně na hřištích soupeřů, kde v evropských soutěžích letos neprohráli:

    Myslím si, že budou hrát podobně, jako hráli doma. Máme výhodu domácího prostředí, kde hrajeme lépe. Doufám, že nás poženou fanoušci a budeme se cítit lépe než tam, tak snad podáme lepší výkon.
     
    Jaromír Zmrhal o přípravě na zápasy v náročném programu:

    Psychicky to není asi tak těžké, těžší je to po fyzické stránce, kdy ty zápasy jdou rychle po sobě a můžeme mezi nimi jen odpočívat, není času na větší fyzickou přípravu na hřišti mezi těmi zápasy.
     
    Jaromír Zmrhal o výkonu na Spartě, zda-li by stačil zítra:

    Nemyslím si, že ten výkon by byl dostačující. Musíme podat lepší výkon. Nechtěl bych se už vracet k zápasu na Spartě, chci se soustředit na zítřejší zápas, ale nemyslím si, že takový výkon nám bude stačit.
     
    Jaromír Zmrhal o dobré defenzivě v EL, kde inkasovali jen jeden gól a povolili soupeřům jen tři střely na bránu:

    Nemyslím si, že bychom se na to soustředili v Evropské lize více. Myslím, že pevnou obranu máme i v lize a máme dobrou obranu, nedostáváme moc gólů, což je super a je vidět, že máme kvalitní hráče v obraně.
     
    Jaromír Zmrhal o zápasu na Spartě:

    V derby jsme nepodali nejlepší výkon, ale máme z Letné bod. Bylo to tam těžké, ale teď už máme jiný zápas, je to Evropská liga a je důležité se na to dobře připravit.
     
    Jaromír Zmrhal o důležitosti zápasu:

    Pár bodů už máme, ale zlomový může být, že se to oddělí o dost bodů. Neříkám, že bychom měli jistý postup, ale měli bychom velkou šanci to dokázat.
     
    Před novináře předstoupili trenér Jindřich Trpišovský a Jaromír Zmrhal.
     
    Zatím čekáme na účastníky tiskové konference, ta by měla být brzy zahájena.
     
    Hezké odpoledne při sledování tiskové konference SK Slavia Praha před zítřejším utkáním s FC Kodaň ve čtvrtém kole Evropské ligy.

    Slavia rozehrála skupinu velmi dobře, když po úvodní výhře nad Bordeaux 1:0 sice smolně podlehla v Petrohradu místnímu Zenitu 0:1, ačkoliv měla výraznou herní převahu, tak ve třetím kole se vrátila na vítěznou vlnu vítězstvím 1:0 právě na hřišti svého dnešního soupeře.

    V domácí soutěži Slavia drží první místo o skóre před obhájcem titulu Viktorií Plzeň, po remíze 2:2 na hřišti Sparty drží na svého pražského rivala sedmibodový náskok.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 16:30.

    Tomáš Kohlmann

    thejrc.org