Nominační TK fotbalové reprezentace ČR (kon.) | TK české reprezentace ve skoku na lyžích (kon.)
Tisková konference českého fedcupového týmu (kon.) | Tisková konference SK Slavia Praha před zápasem EL (kon.)
Tisková konference FC Kodaň před zápasem EL (kon.)
konec
Tisková konference české reprezentace ve skoku na lyžích

Středa 07.11.2018, 11:00Tiskové konference
     
    Konec
    Oficiální část tiskové konference skončila, nyní přichází na řadu prostor k rozhovorům. (11:17:33)
    Tisková konference české reprezentace ve skoku na lyžích
     
    Jakub Čeřovský: Přeji závodníkům, aby v sezoně, kdy je mistrovství světa, se podařilo načasovat formu a vrátili jste se na pozice, na které jste byli zvyklí z dob předsedy Jakuba Jandy. Přeji dobré podmínky ke skokům, aby byl sníh. Přeji vedení, aby překonalo všechny problémy, zejména s Harrachovem, a vzniklo tam důstojné tréninkové centrum.
     
    "V Čechách přes léto moc můstků nemáme, tak jsme se snažili jezdit do zahraničí. Absolvovali jsme několik závodů. Štěpánka Ptáčková, která tady nemůže být, bodovala i v Kontinentálním poháru. Bára Blažková bodovala v letní Grand Prix. Cíl pro Báru je světový pohár, pro mladší závodnice je cílem mistrovství světa juniorů. A samozřejmě pro všechny také mistrovství světa v Seefeldu," hlásí Jiří Hájek s tím, že Marta Křepelková je nyní pracovně v Anglii a k týmu by se měla přidat v zimě.
     
    Jiří Hájek (trenér žen) sděluje, že má bohužel k dispozici malý tým s tím, že loni skončila Zdeňka Pešatová, zkušená to závodnice. Nyní má k dispozici nejzkušenější jednadvacetiletou Báru Blažkovou, kterou doplňuje juniorka Štěpánka Ptáčková nebo další mladičké závodnice.
     
    "Máme za sebou testování, nové věci. Materiál je výborný, kluci byli nadšení z nových věcí, jako třeba z nových helem Uvex, které se nám i díky Jakubu Jandovi podařilo dojednat," hlásí David Jiroutek s tím, že bohužel přípravu těsně před sezonou komplikují sněhové podmínky. V Seefeldu je nedostatek sněhu a nedá se skákat a trenér věří, že to v Rakousku půjde alespoň na malém můstku. Když ne, je k dispozici můstek v Ga-Pa.
     
    Nyní si slovo bere David Jiroutek: "Museli jsme se ponaučit z chyb z loňské sezony. Zapracovali jsme na fyzické kondici. Vznikla tady i dobrá parta, kterou já si pamatuji z let, kdy tady skákal předseda (Jakub Janda)".

    Slova o Jakubu Jandovi samozřejmě vyvolala na tvářích všech přítomných úsměv.
     
    "Vrcholy sezony jsou dva – Turné čtyř můstků a mistrovství světa v Seefeldu. V letošní sezoně u nás nebude bohužel žádný závod, ale za rok bychom rádi uspořádali závody ve Frenštátu a usilovali o závod letní Grand Prix," podotýká Jan Baier.
     
    Jan Baier nyní mluví k technickým věcem ohledně vážení nebo další novinky, že závodníci budou mít senzor a data z něj budou poskytnuta pro vysílání. Novinkou je také to, že u žen dochází k razantnímu nárůstu závodů na velkých můstcích.
     
    "Tým má potenciál. Věřím, že se loňská sezona nebude opakovat a budeme se radovat z velkých výsledků," věří Jakub Janda.
     
    Jakub Janda nyní děkuje partnerům s tím, že o dalších partnerech se jedná a jakmile se podaří podepsat smlouvy, bude veřejnost informována.
     
    "Harrachovské můstky byly kvůli havarijnímu stavu zavřeny. Hledáme východisko a věříme, že se nám podaří najít a tuto situaci překlenout," hlásí Jakub Janda k jednomu z českých skokanských středisek.
     
    Jakub Janda prozrazuje, že byla zřízena trenérská rada a za nominaci odpovídá daný trenér. Dle výkonnosti budou skokani jezdit na světové poháry či kontinentální poháry. "Máme zde i ženský tým, bohužel dívek není příliš," podotýká Jakub Janda s tím, že se zmiňuje i o týmu juniorů.
     
    "Do funkce jsme byli zvolení 28. dubna a asi se ptáte, co se za půl rok stalo. Já jako předseda chtěl rozdělit agendu. Každý člen rady má na starosti svojí agendu. Za média zodpovídá Jan Baier," říká Jakub Janda s tím, že českému týmu se vrátili někteří trenéři ze zahraničí, jako třeba David Jiroutek, kterého skokanský úsek hned oslovil s nabídkou, a také Jaroslav Sakala.
     
    Jakub Janda si na úvod bere slovo.
     
    Start
    Tisková konference byla zahájena.
     
    Účastníci tiskové konference:
    Za vedení skokanského úseku:
    Jakub Janda, Jan Baier, Mgr. Jiří Ceřovský

    Reprezentační tým mužů:
    David Jiroutek, Antonín Hájek (trenéři), Roman Koudelka, Čestmír Kožíšek, Lukáš Hlava, Viktor Polášek

    Reprezentační tým žen:
    Jiří Hájek (trenér), Barbora Blažková.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u předsezonní tiskové konference české reprezentace ve skoku na lyžích. Ta začne v prostorách Clarion Hotel Praha v 11 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Tomáš Lysý

    thejrc.org