Nominační TK fotbalové reprezentace ČR (kon.) | TK české reprezentace ve skoku na lyžích (kon.)
Tisková konference českého fedcupového týmu (kon.) | Tisková konference SK Slavia Praha před zápasem EL (kon.)
Tisková konference FC Kodaň před zápasem EL (kon.)
konec
Nominační tisková konference fotbalové reprezentace ČR

Středa 07.11.2018, 10:30Tiskové konference
     
    Přípravný zápas proti Polsku je na programu 15. listopadu od 20:45, utkání se odehraje v Gdaňsku. Poslední české utkání v Lize národů proti Slovensku se odehraje 19. listopadu rovněž od 20:45 v Praze v Edenu. (10:55:05)
     
    Další dotaz od novinářů již nepřišel a oficiální část tiskové konference je uzavřena.
     
    Jaroslav Šilhavý: Mluvil jsem už s Pavlem Hapalem a samozřejmě to bude zajímavý zápas. On zná naše hráče ještě z doby, kdy trénoval mládežnické reprezentace, takže určitě má dostatek informací.
     
    Jaroslav Šilhavý: Polsko má samozřejmě hodně silný tým a stále asi je cítit zklamání, že nedosáhli většího úspěchu na Mistrovství světa. Hráči jako Lewandowski a ostatní patří ke špičkovým fotbalistům a určitě nás prověří.
     
    Jaroslav Šilhavý: Budou opět chytat teď dva odlišní gólmani, stejně jako tomu bylo při posledním reprezentačním srazu. Až před kvalifikačním cyklem na Mistrovství Evropy, které začíná v březnu, určíme brankářskou jedničku.
     
    Jaroslav Šilhavý: Bořek Dočkal bude mít trochu speciálnější program, jelikož bude týden bez zápřahu. Ale my pro něj něco připravíme. jsme rád, že je Vladimír Darida zpátky v týmu, už odehrál nějaké zápasy v Bundeslize, poločas proti Dortmundu. Určitě s ním počítáme a má v reprezentaci své místo, byl i kapitánem.
     
    Jaroslav Šilhavý: Uvažujeme o Ondráškovi, který pravidelně hraje v polské lize a upozornil na sebe i góly. Je to horký kandidát do útoku, ale neříkám tím, že donominujeme právě jeho.
     
    Jaromír Šilhavý: Do útoku můžeme počítat i s Matějem Vydrou, který sice není typickým útočníkem, ale je schopen tam zahrát. Jinak Milan Škoda je zraněný, Michal Doležal také není zcela fit. Byli jsme se podívat na Zdeňka Ondráška. Uvidíme, kým to nakonec doplníme.
     
    Jaromír Šilhavý: Čekáme, jak bude vypadat zdravotní stav hráčů, kteří jsou mezi náhradníky. Jako například Josef Hušbauer nebo Ondřej Kúdela, kteří mají zdravotní problémy po utkání se Spartou.
     
    Nominace české reprezentace:
    Brankáři: Tomáš Koubek (Rennais, 9/0), Jiří Pavlenka (Brémy, 7/0), Tomáš Vaclík (Sevilla, 22/0).
    Obránci: Theodor Gebre Selassie (Brémy, 50/3), Jakub Brabec (Rizespor, 13/0), Ondřej Čelůstka (Antalyaspor, 6/1), Pavel Kadeřábek, Hoffenheim, 34/3), Tomáš Kalas (Bristol, 16/2), Filip Novák (Trabzonspor, 17/1).
    Záložníci: David Pavelka (Kasimpasa, 16/0), Vladimír Darida (Hertha, 52/4), Bořek Dočkal (Philadelphia, 37/6), Jakub Jankto (Sampdoria, 15/1), Jan Kopic (Plzeň, 14/3), Tomáš Souček (Slavia, 14/2), Michal Trávník (Jablonec, 4/0), Matěj Vydra (Burnley, 22/5), Jaromír Zmrhal (Slavia, 12/1).
    Útočníci:Patrik Schick (AS Řím, 12/4).
     
    Jaroslav Šilhavý: Kromě Krmenčíka nám bude chybět nejspíše i Antonín Barák, který má zdravotní problémy a nevypadá to příliš dobře, že by se mohl dát dohromady. Ale zázraky se dějí. Přibyl naopak Tomáš Kalas, Vladimír Darida a i Honza Kopic je už zpátky na hřišti.
     
    Jaroslav Šilhavý: V útoku máme zatím jenom Patrika Schicka a zatím se rozhodujeme, koho povoláme do útoku. Hledáme útočníka, který by byl typologicky podobný Krmenčíkovi. Máme zatím dost času na to, abychom doplnili nominaci o další čtyři hráče.
     
    Nyní už dostává slovo trenér Jaroslav Šilhavý, jenž rovnou odpovídá na otázky přítomných novinářů.
     
    Tiskový mluvčí Pavel Pillár říká na úvod, co čeká českou reprezentaci během následujícího reprezentačního cyklu.
     
    Hlavní aktéři tiskové konference jsou již usazeni. Tiskovka může začít.
     
    Jisté je to, že Jaroslav Šilhavý nemůže počítat se zraněnými útočník Michaelem Krmenčíkem a Stanislavem Teclem, místo nich bude muset povolat jiné hráče.
     
    Na dnešní tiskové konference oznámí trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý nominaci na následující dva zápasy. Prvním z nich je přípravný duel proti Polsku a druhý je závěrečný zápas Ligy národů, kde se Česko střetne na domácí půdě se Slovenskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:30.

    Dominik Rejthar

    thejrc.org