Washington – Pittsburgh 2:1 (kon.) | Colorado – Nashville 1:4 (kon.) | Anaheim – Calgary 3:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Pittsburgh Penguins
Čtvrtek 08.11.2018, 01:30 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (04:22:43)
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 18 506 diváků!
     
    Československá stopa v utkání:
    Dominik Simon (PIT) 0+0, 1 střela, čas na ledě 12:31
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:25
    Michal Kempný (WSH) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:38
    Dmitrij Jaškin (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 13:52
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Braden Holtby (WSH) 41 zákroků, 1 gól, 97,6%
    2. T. J. Oshie (WSH) 1+0
    3. John Carlson (WSH) 0+2
     
    Střely na branku: 22 – 42
     
    Je konec! Washington nakonec dokázal otočit vývoj dnešního utkání a poráží Pittsburgh 2:1! Hosté se přitom v první třetině dostali do vedení, když přesilovou hru využil Sidney Crosby! Ve druhé části uspěli v přesilovce také domácí hráči. Vyrovnání obstaral hvězdný Alexandr Ovečkin! Ve třetí třetině se za faul na Oshieho nechal do konce utkání vyloučit Jevgenij Malkin. Penguins byli přesto mnohem lepším a aktivnějším týmem. V domácí brance však čaroval fantastický Holtby. Minutu před koncem se navíc trefil T. J. Oshie a Pittsburgh už při hře bez brankáře nestačil vyrovnat!
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Hostující trenér si vyžádal oddechový čas!
     
    59:50
    Domácí vybojovali kotouč v obranném pásmu a dokázali jej vyhodit přes všechny čáry. Po zakázaném uvolnění se hra vrátí před Holtbyho.
     
    59:12
    Casey DeSmith míří na střídačku! Hosté zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
    58:46 T. J. Oshie - 2:1
     
    58:46
    Washington právě vstřelil branku!
    Pozor! Washington dokázal vsítit branku a otáčí vývoj dnešního utkání! John Carlson poslal od mantinelu krásnou přihrávku mezi kruhy, kde si puk zpracoval T. J. OSHIE, který poslal Capitals do vedení! Asistence: John Carlson, Jevgenij Kuzněcov.
     
    58:15
    Další přechod domácího celku do útočného pásma zastavuje postavení mimo hru. Chandler Stephenson byl rychlejší než kotouč. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:25
    O obětavosti hráčům Pittsburghu v dnešním utkání hovoří i to, že hosté zblokovali už osmnáct střel!
     
    57:10
    Kessel dostal přihrávku do útočného pásma, ale u mantinelu se už nedokázal uvolnit. Obránci Capitals vybojovali kotouč pro sebe.
     
    56:25
    Jeden z domácích obránců tečoval ráno od modré čáry mimo ledovou plochu. Sudí teč dobře viděl a nařídil vhazování po Holtbyho levé ruce.
     
    56:06
    Dominik Simon si nabruslil mezi kruhy, kam dostal pěknou přihrávku, jenže při snaze o zakončení zlomil hokejku a vůbec netrefil branku.
     
    55:33
    Kessel si krásnou stahovačkou udělal prostor v útočném pásmu a vyslal jedovatou ránu zápěstím. Holtby měl čistý výhled a projektil zneškodnil.
     
    55:00
    Holtby si pohlídal nepříjemný odraz od mantinelu a před rozjetým soupeřem raději ukryl kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    54:35
    Ovečkin nahodil puk do útočného pásma, jenže obránce Dumoulin se stačil stáhnout a odehrál puk bekhendem do bezpečí.
     
    54:12
    Dominik Simon se v útočném pásmu probil k volnému kotouči a pokusil se zakončit zády k brance. Holtby jeho pokus bez problémů kryl.
     
    53:35
    Crosby se obětavě položil do bloku střely od modré čáry. Hostující kapitán za něj sklidil zasloužený potlesk.
     
    53:10
    Olli Määttä zneškodnil prudkou přihrávku na rozjetého Connollyho. Finský obránce následně rozehrál na pravou stranu, kde nebyl nikdo v bílém.
     
    52:35
    Kuzněcov napadal rozehrávku Penguins v jejich obranném pásmu. Hokejisté Pittsburghu dlouho otáleli a málem se dostali do úzkých.
     
    52:10
    Dmitrij Jaškin dostal přihrávku do útočného pásma, jenže přenesením hry na levou stranu celou akci Washingtonu zabrzdil.
     
    51:26
    Crosby se otočil kolem domácí branky a snažil se zasunout kotouč mezi Holtbyho beton a tyčku. Domácí brankář však předvedl další důležitý zákrok.
     
    51:06
    Crosby se v rohu útočného pásma zbavil rychlou kličkou Orlova a našel Dominika Simona. Druhý jmenovaný však nenašel mezírku mezi Holtbyho tělem a rukou!
     
    50:35
    Matt Niskanen nahodil puk od modré čáry, ale obětavý obránce Penguins se do jeho pokusu položil a srazil kotouč k mantinelu.
     
    50:06
    Wilson se dostal do samostatného úniku, který se rozhodl zakončit střelou pod břevno, nicméně Holtby předvedl parádní zásah ramenem!
     
    49:38
    Hagelin dostal prostor na pravém kruhu, srovnal si puk ke střele forhendem, ale kotouč se mu postavil na hranu. Následný pokus byl nepřesný.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:10
    Lars Eller dojel přihrávku do útočného pásma, jenže jeho přihrávka mezi kruhy byla hodně pomalá a zadáci Pittsburghu odehráli puk do bezpečí.
     
    48:27
    Hosté v plném počtu.
     
    48:12
    Nicklas Bäckström se dral do útočného pásma, ale hned na modré čáře dostal pořádně naloženo a poroučel se k ledu. Pittsburgh už oslabení podle všeho přestojí.
     
    47:26
    Alexandr Ovečkin se pokusil zakončit z otočky, ale trefil kotouč jen špičkou čepele a nasměroval jej daleko od branky soupeře.
     
    47:06
    Třetí vyhození přes všechny čáry během krátkého časového sledu. Hokejisté Washingtonu se v dlouhé přesilovce spíše trápí.
     
    46:25
    Znovu se hokejistům Pittsburghu podařilo vyhodit puk přes všechny čáry až za Holtbyho klec. Washingtonu se v této přesilovce vůbec nedaří.
     
    46:00
    Cullen vybojoval kotouč na modré čáře, udělal dva rychlé kroky ve středním pásmu a nahodil kotouč za branku Capitals. Hosté stačili vystřídat.
     
    45:26
    Ovečkin dostal přihrávku na levou stranu, ale neměl dostatek času na zakončení. Ruský bohatýr se proto rozhodl pro další přihrávku do kombinace.
     
    45:00
    Washingtonu tedy začala dlouhá přesilová hra. Domácí celek má skvělou možnost na to, aby dokonal obrat v dnešním utkání.
     
    44:36
    Domácí v plném počtu.
     
    44:06
    Kessel dostal krásnou přihrávku do útočného pásma, ale obránce v červeném dresu jej vytlačil k mantinelu, odkud už Kessel nedokázal zakončit.
     
    43:27
    Jevgenij Malkin trefil domácího hráče ramenem a dnešní duel pro něj končí!
     
    43:10
    Washington vstoupil do dalšího oslabení skvěle. Domácí uspěli na vhazování a po krátkých zmatcích dokázali kotouč vyhodit za branku Pittsburghu.
     
    42:36
    Penguins budou hrát další přesilovou hru. Travis Boyd dostává dvě minuty za držení.
     
    42:26
    Michal Kempný obdržel přihrávku do útočného pásma a pohotově se pokusil zakončit příklepem. Olli Määttä jeho pokus srazil do ochranné sítě.
     
    42:04
    Olli Määttä podpořil útok Tučňáků. Finský obránce vlétl do útočného pásma a od modré čáry zakončil zápěstím. Jeho ránu brankář schoval do lapačky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:31
    Na druhé straně jel Carl Hagelin sám na Holtbyho! Švédský útočník se snažil najít mezírku mezi betony, ale domácí brankář předvedl skvělý zákrok!
     
    41:15
    Dmitrij Jaškin dostal přihrávku do rohu útočného pásma a hledal Kuzněcova. Jeho pobídku však zastavil důrazný Dumoulin.
     
    40:45
    Domácí hokejisté vystřídali a také podnikli útočný výpad. Hráči Capitals se prodrali před branku soupeře, ale nikdo v červeném nezakončil,
     
    40:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Pittsburgh se ihned vydal do útoku, ale Dominik Simon svou rychlost nevyužil k zakončení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 17 – 26
     
    Druhá část hry je minulostí! Hokejisté Washingtonu dokázali v prostřední periodě vyrovnat! Také Capitals totiž využili přesilovou hru, ve které se prosadil hvězdný Alexandr Ovečkin! Pittsburgh se poté znovu zvedl a tlačil se do útoku, jenže pozorná obrana v čele se skvěle chytajícím Holtbym nenechala Tučňákům prostor. Po čtyřiceti minutách je stav vyrovnaný 1:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Madison Bowey se dostal ke střele z druhé vlny. Jeho rána zápěstím však prosvištěla kolem vzdálenější tyče branky Penguins.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:42
    Devante Smith-Pelly sice dostal přihrávku do útočného pásma, ale ihned se u něj vyrojili obránci Pittsburghu, kteří jej nenechali rozehrát.
     
    38:06
    Holtby si poradil s dalším prudkým nahozením ze středního pásma. Domácí brankář navíc konstruktivní rozehrávkou rozjel Michala Kempného.
     
    37:25
    Jevgenij Malkin projel do útočného pásma, kde se dostal do střelecké pozice, jenže jeho pokus prosvištěl vysoko nad břevnem Holtbyho branky.
     
    37:05
    Hosté v plném počtu.
     
    36:35
    Hokejisté Pittsburghu vybojovali kotouč v obranném pásmu a bez problémů jej vyhodili přes všechny čáry. Washington musí začít od Holtbyho.
     
    36:10
    Nicklas Bäckström projel s pukem do útočného pásma, kde se pěknou přihrávkou zbavil obránce a vylepšil pozici pro Orlova, jehož rána byla nepřesná.
     
    35:10
    Patric Hörnqvist se tlačil do útočného pásma, jenže Kuzněcov se k němu skvěle stáhnul a přišpendlil švédského útočníka na mantinel.
     
    35:05
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., hrubost).
     
    34:35
    Olli Määttä si zbytečně nepřidělával práci a jednoduše vyhodil puk podél mantinelu. V posledních minutách nám tempo hry poněkud opadlo.
     
    34:10
    Kris Letang si dal pozor na nebezpečnou přihrávku do útočného pásma a před rozjetým Boydem odehrál kotouč do bezpečí.
     
    33:27
    Hosté v plném počtu.
     
    33:06
    Hosté znovu vyvezli puk do útočného pásma a Holtby musel znovu zasahovat. Tato přesilovka se hráčům Capitals vůbec nepovedla.
     
    32:35
    Dumoulin projel z obranného pásma až před Holtbyho, kterého zkoušel ohrozit střelou zápěstím, jenže jeho pokus postrádal přesnost.
     
    32:06
    Pittsburgh zvládl vstup do oslabení mnohem lépe. Olli Määttä vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře a bez problémů vyhodil puk za modrou čáru.
     
    31:35
    Domácí v plném počtu.
     
    31:27
    Vyloučení také na straně Pittsburghu. Jake Guentzel vyfasoval dvě minuty za podrážení.
     
    31:07
    Jake Guentzel spěchal za přihrávkou do útočného pásma, jenže kotouč mu utekl na hůl obránce Orlova, který puk bez váhání vyhodil za branku Penguins.
     
    30:35
    Chandler Stephenson dostal v oslabení přihrávku na modrou čáru, prosmýkl se do útočného pásma a nasbíral pro domácí celek cenné vteřinky.
     
    30:09
    Pittsburghu se v úvodu další přesilovky zrovna nedaří. Hosté se nemohou usadit v útočném pásmu a hráči Capitals vyhazují puky za modrou čáru.
     
    29:35
    Přesilovku si zahrají také hosté. Dvě minuty za podrážení dostává Michal Kempný.
     
    29:03
    Lars Eller spěchal za nahozením do rohu útočného pásma. Obránce Dumoulin se s ním skvěle vrátil a bekhendem vyhodil kotouč za modrou čáru.
     
    28:24
    Letang pálil od modré čáry. Jeho pobídku ještě tečoval Sidney Crosby, ale od hole hostujícího kapitána se kotouč odrazil mimo tři tyče.
     
    28:10
    Dmitrij Orlov dojel nepřesnou přihrávku hostů do útočného pásma, vzal opuštěný kotouč a vyvezl jej na opačnou stranu hrací plochy.
    27:09 Alexandr OVEČKIN - 1:1
     
    27:09
    Washington právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Také domácí Washington využívá přesilovou hru. Carlson dostal příliš mnoho prostoru k rozehrávce, poslal přihrávku na levý kruh a osamocený ALEXANDR OVEČKIN se nemýlil! Asistence: John Carlson, Nicklas Bäckström.
     
    26:33
    Washington si zahraje další přesilovku. Sidney Crosby vyfasoval dvě minuty za hákování.
     
    26:10
    Madison Bowey měl prostor v útočném pásmu, jenže místo zakončení ještě zbytečně přihrával před branku a odevzdal puk obráncům.
     
    25:36
    Holtby musel zasahovat proti dělovce od modré čáry. Domácí brankář měl skvěle zakrytý výhled, ale přesto dokázal puk vytěsnit mimo tři tyče.
     
    25:13
    Malkin zastavil přechod domácího celku do útočného pásma a sám spěchal s pukem na opačnou stranu. Ruský hráč se do zakončení neprobil.
     
    24:39
    Dmitrij Orlov dojel nepřesné vyhození Penguins a okamžitě založil nový útok domácího celku. Hostující hokejisté přesto stačili vystřídat.
     
    24:10
    Olli Määttä se obětavě položil do střely od mantinelu. Finský obránce v barvách Penguins dokázal kotouč srazit k mantinelu. Washington však drží útočné pásmo.
     
    23:30
    Casey DeSmith si dal pozor na prudké nahození ze středního pásma. Hostující brankář si všiml, že za ním spěchá Oshie a raději podržel puk v lapačce.
     
    23:10
    Sidney Crosby si ve vzduchu zpracoval pěknou přihrávku do útočného pásma, ale ve velké rychlosti se nechal vytlačit mimo střeleckou pozici.
     
    22:29
    André Burakovsky si nabruslil na prudkou přihrávku zpoza branky, jenže jeho střela bez přípravy byla hodně nepřesná a puk prosvištěl nad břevnem.
     
    22:06
    Kessel dostal pěknou přihrávku před branku Washingtonu a dostal se do zakončení. Domácí brankář Holtby ale udržel beton na ledě a vyrazil puk do bezpečí!
     
    21:27
    Alexandr Ovečkin si řekl o přihrávku na modrou čáru. Ruský hokejista si však zrovna nepotykal se zpracováním a puk mu uskočil do rohu kluziště.
     
    21:03
    Do druhé části naskočil po drobném zranění z úvodní periody i domácí útočník Oshie. Pro fanoušky Washingtonu je to určitě skvělá zpráva.
     
    20:45
    Holtby poslal prudké vyhození podél mantinelu. Domácí brankář hledal Kuzněcova, který si ve středním pásmu nepotykal se zpracováním.
     
    20:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování prostřední periody. Hráči Washingtonu se ihned vydali do útoku, jenže Oshie nedokázal zakončit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 7 – 8
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější hokejisté Pittsburghu. Domácí Washington sice začal aktivně, ale v první části nedokázal využit dvě přesilové hry. Naopak Pittsburgh v jediné přesilovce udeřil, když se prosadil tahoun Sidney Crosby! Jinak ale sledujeme obrovskou bitvu o každý kousek ledové plochy. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Matt Niskanen nahodil puk do rohu útočného pásma, jenže obránce Olli Määttä měl dostatečnou rychlost a dokázal kotouč odehrát do bezpečí.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:39
    Domácí hokejisté nyní přitvrdili v útočném pásmu. Dmitrij Jaškin získal odražený puk a zadovkou jej poslal na modrou čáru, kde nebyl nikdo v červeném.
     
    18:15
    Michal Kempný dostal krásnou přihrávku na modrou čáru a bez přípravy zakončil. Jeho dělovka však prolétla kolem branky Penguins.
     
    17:26
    Lars Eller se probil před branku Pittsburghu a snažil se zakončit. Domácí hokejista už byl příliš blízko u brankáře a neprocedil puk za jeho beton.
     
    17:09
    Hosté v plném počtu.
     
    16:35
    Kuzněcov neudržel kotouč na modré čáře. Puk mu přes hokejku přeskočil do středního pásma. Přesilovka se pomalu chýlí ke konci.
     
    16:10
    Hráčům Pittsburghu se podařilo dojet odražený kotouč a bez problémů jej odehráli přes všechny čáry. Capitals musí rozjet další přesilovkovou akci.
     
    15:33
    Carlson dostal parádní přihrávku na modrou čáru a bez přípravy se opřel do střely. Jeho dělovku přizvedla obrana Penguins do ochranné sítě.
     
    15:09
    Washington si zahraje další přesilovku. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Carl Hagelin.
     
    14:35
    Lars Eller si nabruslil mezi kruhy, kam směřovala prudká přihrávka z pravé strany, nicméně vracející se Letang kotouč odehrál do rohu kluziště.
     
    14:06
    Michal Kempný uspěl v přetlačované na modré čáře a vybojoval kotouč pro hokejisty Washingtonu. Český obránce puk odklidil do bezpečí.
     
    13:35
    Jeden z hostujících obránců poslal prudkou přihrávku do útočného pásma, ale zadáci Capitals si tentokrát dokázali poradit a vyhodili puk do bezpečí.
     
    13:10
    Pittsburghu po předchozí akci narostla křídla. Na další pěknou přihrávku si najížděl Jevgenij Malkin, který z ostrého úhlu nezamířil mezi tři tyče.
    12:16 Sidney CROSBY - 0:1
     
    12:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Nyní se však Pittsburgh dostává do vedení a využívá přesilovou hru! Jack Johnson skvěle napadal rozehrávku Capitals, odstavil Orlova a poslal přesnou přihrávku na pravý kruh, odkud se prosadil SIDNEY CROSBY! Asistence: Jack Johnson.
     
    12:06
    Ani Tučňákům se úvod přesilovky vůbec nepovedl. Hostující celek neuspěl na vhazování v útočném pásmu a dovolil Washingtonu vyhodit puk.
     
    11:33
    Svou první přesilovku si zahraje také Pittsburgh. Dvě minuty za podrážení dostává Vrána.
     
    11:10
    Olli Määttä dojel krátké vyhození domácího celku. Pittsburgh je nyní lepším týmem a tlačí se před Holtbyho branku.
     
    10:35
    Malkin propadl ve středním pásmu a nabídl Washingtonu šanci na přečíslení. Kuzněcov poslal prudkou přihrávku před branku, na kterou nikdo v červeném nedosáhl.
     
    10:10
    Carl Hagelin se dokázal uvolnit v útočném pásmu, kde se prosmýkl do střelecké pozice, jenže jeho projektil zápěstím branku neohrozil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:12
    Dominik Simon dostal přihrávku do středního pásma, jenže pobídka byla hodně nepřesná a český hokejista už nestačil srovnat svůj pohyb.
     
    08:30
    Podle rozhodčího jeden z hráčů Penguins zasáhl kotouč vysokou hokejkou. Rozhodčí se proto rozhodl pro přerušení hry a nařídil vhazování.
     
    08:10
    Lars Eller spěchal za nahozením za branku Pittsburghu, jenže obránce v bílém dresu měl ke kotouči o pořádný kus blíže a bez problémů jej vyhodil.
     
    07:35
    Letang si před dotírajícími soupeři nechtěl přidělávat práci a raději vyhodil puk odrazem o mantinel. Zatím sledujeme obrovskou bitvu o každý metr ledu.
     
    07:10
    V další bitvě za brankou Washingtonu už uspěli hokejisté Penguins. Dumoulin poté pálil od modré čáry, ale trefil jen brusli prvního obránce v červeném.
     
    06:38
    Olli Määttä spěchal za vlastním nahozením do rohu útočného pásma. Domácí obránci se však stačili stáhnout a odehráli puk do bezpečí.
     
    06:10
    Kuzněcov si nabruslil na krásnou přihrávku na pravou stranu a pohotově zakončil. Hostující brankář jeho pokus vykopl pravým betonem.
     
    05:26
    Kessel nahodil puk od mantinelu před domácí branku. Holtby si všiml dojíždějícího Malkina a raději přikryl kotouč lapačkou. Vhazuje se po jeho levici.
     
    05:00
    Po delší době musel zasahovat také domácí Holtby. Brankář Washingtonu si povyjel proti zakončení od modré čáry a ukryl puk do lapačky.
     
    04:17
    Hosté v plném počtu.
     
    04:03
    Hosté navíc znovu vybojovali kotouč a vyhodili jej přes všechny čáry. Vypadá to, že Pittsburgh úvodní oslabení dnešního utkání ustojí.
     
    03:26
    Connoly střílel po pěkné přihrávce z pravého kruhu, jenže rána mu vůbec nesedla a domácí hokejista vůbec netrefil branku Penguins.
     
    03:06
    Hosté se v obranném pásmu probili k odraženému kotouči a bez váhání jej dopravili přes všechny čáry. Washington musí začít od své klece.
     
    02:17
    Washington si zahraje svou první přesilovku. Jamie Oleksiak dostává dvě minuty za sekání.
     
    02:10
    Sidney Crosby poslal nádhernou přihrávku před branku Capitals, jenže Kessel ve velké šanci nepřizvedl kotouč nad beton ležícího Holtbyho!
     
    01:35
    Alexandr Ovečkin dostal krásnou přihrávku na levé křídlo, kde se nedokázal uvolnil a důrazný obránce v dresu Penguins mu puk vypíchl.
     
    01:03
    Brian Dumoulin projel s pukem na hokejce do útočného pásma, přehodi si puk na forhend, ale jeho ránu zápěstím schoval Holtby do lapačky.
     
    00:35
    Travis Boyd si najížděl před branku Penguins, kam přiletěla prudká přihrávka z rohu útočného pásma. Domácí hráč na kotouč těsně nedosáhl.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování dnešního utkání. Capitals se ihned vydali do útoku, ale první akci zastavila obrana Pittsburghu už na modré čáře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká hymna.
     
    Oba týmy už nastupují na ledovou plochu. Washington bude hrát v červeném, zatímco Penguins přijeli v bílých dresech.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Kempný, Carlson, Orlov, Niskanen, Djoos, Bowey – Jaškin, Kuzněcov, Ovečkin – Oshie, Bäckström, Stephenson – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Boyd, J. Vrána.

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang, J. Johnson, Riikola, Dumoulin, Oleksiak, Määttä – Rust, Crosby, Simon – Hörnqvist, Malkin, Hagelin – Kessel, Sheahan, Guentzel – Sprong, Cullen, D. Grant..
     
    Jak už je za oceánem zvykem, začne dnešní duel o několik minut později.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Češi a Slováci

    V dresu Washingtonu nastupují Michal Kempný a Jakub Vrána, zatímco barvy Penguins hájí Dominik Simon.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři se už v letošním ročníku jednou střelu. Pittsburgh doma vyhrál 7:6 v prodloužení
     
    Washington Capitals

    Dnešní domácí celek je na tom naprosto stejně. Washington totiž odehrál třináct zápasů a rovněž v nich nasbíral patnáct bodů. Na svém ledě však Ovečkinova parta body zadarmo nerozdává. Nejproduktivnějším hráčem Capitals je zatím Kuzněcov, který má na kontě osmnáct kanadských bodů. Hvězdný Alexandr Ovečkin jich má sedmnáct. V posledním utkání doma Washington přehrál 4:2 Edmonton.
     
    Pittsburgh Penguins

    Pittsburgh zatím prožívá takový svůj standartní vstup do sezóny. Dnešní hostující celek dosud odehrál třináct zápasů, ve kterých nasbíral patnáct bodů a patří mu osmá pozice Východní konference. Nejproduktivnějším hráčem Penguins je v dosavadním průběhu sezóny Jevgenij Malkin, který nasbíral už dvacet kanadských bodů. Druhá hvězda Crosby jich má zatím čtrnáct. V posledních čtyřech zápasech však Pittsburgh nasbíral jen jediný bod. Naposledy navíc prohrál doma s New Jersey 1:5.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Washingtonem Capitals a Pittsburghem Penguins. Zápas začíná v 01:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 28. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 59. Oshie (Carlson, Kuzněcov) – 13. Crosby (J. Johnson)


    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Kempný, Carlson, Orlov, Niskanen, Djoos, Bowey – Jaškin, Kuzněcov, Ovečkin – Oshie, Bäckström, Stephenson – Connolly, Eller, Burakovsky – Smith-Pelly, Boyd, J. Vrána.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang, J. Johnson, Riikola, Dumoulin, Oleksiak, Määttä – Rust, Crosby, Simon – Hörnqvist, Malkin, Hagelin – Kessel, Sheahan, Guentzel – Sprong, Cullen, D. Grant.

    Rozhodčí: Schlenker, McAuley – Cherrey, Cameron

    Diváci: 18 506
    thejrc.org