Fenerbahce – Anderlecht 2:0 (kon.) | Astana – Jablonec 2:1 (kon.) | Akhisarspor – Sevilla 2:3 (kon.)
Apollon Limassol – Frankfurt 2:3 (kon.) | BATE – Chelsea 0:1 (kon.) | Dynamo Kyjev – Rennes 3:1 (kon.)
Genk – Besiktas 1:1 (kon.) | FK Krasnodar – Standard 2:1 (kon.) | Lazio – Marseille 2:1 (kon.)
Malmö – Sarpsborg 1:1 (kon.) | Fehérvár – PAOK 1:0 (kon.) | Rapid – Villarreal 0:0 (kon.)
Spartak – Rangers 4:3 (kon.) | Arsenal – Sporting 0:0 (kon.) | Real Betis – AC Milán 1:1 (kon.)
Bordeaux – Zenit 1:1 (kon.) | Celtic – RB Lipsko 2:1 (kon.) | Dinamo Záhřeb – Trnava 3:1 (kon.)
Leverkusen – Curych 1:0 (kon.) | Ludogorec – Larnaka 0:0 (kon.) | Olympiakos – Dudelange 5:1 (kon.)
Rosenborg – Salzburg 2:5 (kon.) | Slavia – Kodaň 0:0 (kon.) | Vorskla Poltava – Karabach 0:1 (kon.)
konec
Celtic Glasgow
2:1 (1:0)
RB Lipsko
Čtvrtek 08.11.2018, 21:00 • Celtic Park, Glasgow • Evropská liga • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Evropské ligy mezi Celticem FC a RB Lipsko. Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    RB Lipsko

    Německý celek zatím v Evropské lize předvádí solidní výkony. Na úvod skupiny B sice Lipsko prohrálo se Salcburkem, ale poté dokázalo přehrát Rosenborg i Celtic a drží druhou pozici, která zajišťuje postup do jarní fáze. V Bundeslize zatím Lipsku patří čtvrtá pozice. Na vedoucí Dortmund však ztrácí pouze pět bodů. Poslední porážku si Lipsko připsalo 20. září právě ve výše zmiňovaném utkání proti Salcburku.
     
    Celtic FC

    Skotský celek je stále ve hře o postup. Celtic dosud vybojoval tři body za výhru s Rosenborgem. Od té doby však dvakrát prohrál a navíc vstřelil jedinou branku. S touto vizitkou je Celtic na třetím místě tři body za dnešním soupeřem. V domácí lize se Celtic dokázal zmátořit a stáhl náskok vedoucího Hearts na jediný bod. Celtic má navíc zápas k dobru. Dnes jde skotskému celku o hodně. Pokud prohraje, bude mít s postupem velké problémy.
     
    Úvodní sestavy:

    Celtic FC: C. Gordon – Lustig, Benković, Boyata, Tierney – C. McGregor, Rogic – Forrest, R. Christie, Sinclair – Edouard.
    Náhradníci: Bain – Hayes, Morgan, Hendry, Ajer, Mulumbu, Ralston.

    RB Lipsko: Mvogo – Mukiele, Orban, Upamecano, Saracchi – Laimer, Ilsanker, Sabitzer – Augustin, Bruma, Cunha.
    Náhradníci: Müller – Konaté, Klostermann, Demme, Halstenberg, Kampl, Majetschak.

    Rozhodčí: Estrada – Aguilar, Sobrino (vš. ESP).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Celtic bude hrát v tradičních zelenobílých dresech, zatímco Lipsko přijelo v modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté hostujícího celku obstarali výkop do dnešního utkání. Německý celek v něm bude chtít potvrdit skvělý výkon z předchozího vzájemného souboje.
     
    2
    Kieran Tierney dlouho otálel s rozehrávkou na levé straně. Nakonec rozehrál těsně od autové čáry, jenže našel jen spoluhráče v ofsajdu. Rozehrávat bude Lipsko.
     
    3
    Sabitzer přenesl hru na levou stranu, kde byl Bruma. Portugalský záložník poté odcentroval před branku, kde už Sabitzer nedokázal zakončit.
     
    4
    Marcelo Saracchi si na polovině domácího Celticu pomohl nedovoleným zákrokem a poslal soupeře k zemi. Rozehrávat budou domácí.
     
    5
    Kieran Tierney si na levé straně hrací plochy poradil s dotírajícím Augustinem a pomohl si zpětnou přihrávkou. Celtic se v úvodu nikam nežene.
     
    6
    Lipsko zahrávalo svůj první roh v dnešním utkání. Centr od rohového praporku přiletěl na přední tyč, kde se nepohyboval nikdo v modrém dresu.
     
    7
    Hosté zatím skvěle napadají rozehrávku Celticu na jeho polovině a dostávají domácí obránce pod tlak. Skotský celek to má v úvodu hodně těžké.
     
    8
    Augustin přečetl špatnou rozehrávku soupeře, vybojoval míč a předložil jej Sabitzerovi. Hostující hráč poté zakončil, ale domácí brankář vytěsnil.
     
    9
    Bruma si na pravé straně došel pro míč z autového vhazování. Portugalský rychlích se bez přípravy snažil najít Augustina, ale obrana se stačila srovnat.
     
    10
    Ve Skotsku právě začalo pršet. Míč tak bude po mokrém trávníku klouzat hodně rychle. Čeká nás opravdu zajímavé utkání.
     
    11
    Craig Gordon přečetl úmysl hostujícího celku a došel si pro nepřesnou přihrávku za obranu Celticu. Domácí tak mohou po delší době zaútočit.
     
    11
    Celtic právě vstřelil branku!
    Celtic se dostává do vedení! Domácí udeřili prakticky z první povedené akce! Celtic rychle rozehrál přímý kop. James Forrest prošel do pokutového území, poslal prudkou přihrávku na zadní tyč a KIERAN TIERNEY přízemní střelou otevřel skóre!
    11. Kieran TIERNEY - 1:0
     
    13
    Lipsko se už ale rychle žene do útoku. Německý celek není inkasovanou brankou zrovna zaskočen a táhne další akci po pravé straně hrací plochy.
     
    14
    Dedryck Boyata nakopl míč na polovinu německého celku. Obránce Upamecano musel vystoupit proti míči a raději jej odkopl na tribunu.
     
    15
    Celtic vhazoval na levé straně hrací plochy. Domácí fotbalisté se snažili kombinovat, ale Sinclair si nepotykal se zpracováním a pomohl si nedovoleným zákrokem.
     
    16
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Marcelo Saracchi, přichází Marcel Halstenberg.
     
    17
    Hosté museli střídat hned v úvodu dnešního utkání. Levý obránce Saracchi si podle všeho ublížil v jednom z tvrdých soubojů.
     
    18
    Jean-Kévin Augustin v pokutovém území zcela zbytečně dojel domácího brankáře a dostává žlutou kartu.
     
    19
    Mikael Lustig podpořil ofenzivu Celticu dlouhým náběhem po pravé straně hrací plochy. Krajní obránce domácího celku však neměl čas k odcentrování.
     
    20
    Thomas Rogic obdržel krásnou přihrávku proti noze, jenže domácí fotbalista byl poněkud zaskočen a z dobré pozice vystřelil vysoko nad branku.
     
    21
    Stefan Ilsanker nakopl míč na polovinu Celticu. Do souboje se okamžitě pustil Augustin, který si obránce odstavil tělem, ale už nestačil rozehrát.
     
    22
    Ryan Christie se stáhl až na polovinu hrací plochy a pomohl hráčům Celticu s rozehrávkou. Skotský celek je po vstřelení úvodní branky lepším týmem.
     
    23
    Augustin uspěl v hlavičkovém souboji na polovině Celticu. Za odraženým míčem sprintoval rychlonohý Bruma, který však neuspěl.
     
    24
    Odsonne Edouard se při napadání rozehrávky Lipska dopustil nedovoleného zákroku. Domácí útočník zatáhl za dres obránce Orbana.
     
    25
    Bruma dostal přihrávku na levou stranu, ale nedokázal si obhodit domácího obránce Lustiga. Celtic vybojoval vhazování na vlastní polovině.
     
    26
    Tierney rozkmital své rychlé nohy po levém křídle a dostal pod tlak hostujícího zadáka Mukieleho. Obránce Lipska odehrál míč do bezpečí na poslední chvíli.
     
    27
    Skotský celek zahrával přímý kop. Do pokutového území se nastěhovali všichni hlavičkáři, ale ve výskoku uspěli jen zadáci německého mužstva.
     
    28
    Domácí hráči dostali další možnost k rozehrávce přímého kopu. Callum McGregor tentokrát odcentroval na přední tyč, kde zasáhl pozorný Sabitzer.
     
    29
    James Forrest uspěl v dalším hlavičkovém souboji. Domácí hráči zatím zcela kralují vzdušnému prostoru, díky čemuž získávají velké množství balónů.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a domácí celek nadále drží své těsné vedení. Skotské mužstvo hraje fyzicky náročný fotbal a získává odražené míče.
     
    31
    Odsonne Edouard se z levého křídla prosmýkl až do pokutového území, kde se snažil odcentrovat na malé vápno, ale Upamecano míč odkopl na roh.
     
    32
    Centr od rohového praporku se stáčel na malé vápno, jenže nikdo v zelenobílém dresu na povedenou pobídku nedosáhl.
     
    33
    Ryan Christie se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče. Domácí záložník pálil z voleje a nasměroval míč vysoko nad břevno.
     
    34
    Dayot Upamecano poslal hodně riskantní přihrávku na polovinu hrací plochy. Rozehrávka hostujícího stopera však slavila úspěch.
     
    35
    Filip Benković zastavil na polovině hrací plochy rukou prudkou přihrávku a dostává žlutou kartu.
     
    36
    Laimer střílel zpoza hranice pokutového území, ale zakončení se mu vůbec nepovedlo. Míč se mu svezl po vnějším nártu a prolétl kolem branky.
     
    37
    Nordi Mukiele zvládl další souboj na pravé straně hostující obrany. Krajní zadák Lipska však odehrál míč pouze do zámezí.
     
    38
    Edouard si skvěle pokryl míč na hranici pokutového území a byl faulován. Domácí celek tak bude zahrávat přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    39
    Exekuce přímého kopu se ujal právě sám faulovaný Odsonne Edouard. Domácí útočník zakočil pravou nohou, ale jeho ránu zastavila čtyřčlenná zeď.
     
    40
    Lipsko se v závěru prvního poločasu tlačí do útoku, jenže obrana Celticu dnes hraje opravdu skvěle. Zadáci skotského celku zastavují útoky Lipska hned v zárodku.
     
    41
    Forrest se skvěle vrátil na polovinu hrací plochy a před rozběhnutým Cunhou odklidil míč do bezpečí. Celtic navíc může zaútočit.
     
    42
    Domácí celek zahrával další rohový kop. Callum McGregor odcentroval na přední tyč, jenže jeho krátký centr bez problémů odkopl Cunha.
     
    43
    Sinclair sprintoval za dlouhou přihrávkou na levé křídlo. Hostující obránce Nordi Mukiele si jeho náběh pohlídal tělem a míč skončil v autu.
     
    44
    Bruma spěchal za odraženým míčem a na hranici pokutového území se poroučel k zemi. Sudí měl souboj přímo před sebou a nechal pokračovat ve hře.
     
    45
    Marcel Halstenberg fauloval při návratu na vlastní polovinu rozběhnutého soupeře a vyfasoval žlutou kartu.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Bruma dostal přihrávku do dobré pozice, jenže při zpracování míče podklouzl a přenechal balón obráncům domácího mužstva.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Celticu! Domácí totiž přečkali solidní vstup Lipska do utkání a sami udeřili. V 11. minutě se totiž přízemní střelou prosadil Kieran Tierney! Od té doby byli hráči Celticu aktivnější a důraznější. Lipsko se nemohlo dostat na polovinu soupeře. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Stefan Ilsanker, přichází Kevin Kampl.
     
    47
    Bruma si narazil míč s Cunhou a dostal se do zakončení. Jeho rána pravačkou však mířila jen do míst, kde stál připravený brankář Craig Gordon.
     
    48
    Boyata si v hlavičkovém souboji bez problémů poradil s Augustinem a nabídl hráčům Celticu možnost k přechodu do útoku. Domácí se však nikam neženou.
     
    49
    Sinclair sprintoval sám na branku Lipska, ale hostující brankář proti němu vystartoval, položil se mu pod nohy a nedovolil mu zakončit!
     
    50
    Kevin Kampl se z levé strany probil až do pokutového území a zakončil. Jeho technickou střelu pravačkou zablokoval dobře postavený Lustig.
     
    51
    Bruma se ujal rozehrávky rohového kopu. Do zakončení se tlačil hostující stoper Orban, který z těžké pozice vůbec netrefil branku Celticu.
     
    52
    Nordi Mukiele si skvěle pokryl míč a Tierney jej skluzem poslal k zemi. Domácí obránce vidí žlutou kartu.
     
    53
    Hra je přerušena! Hostující zadák zůstává po předchozím souboji ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    54
    Sabitzer obdržel přesnou přihrávku na hranici pokutového území a okamžitě zakončil. Jeho ránu však schoval brankář Craig Gordon do náruče.
     
    55
    Cunha se tentokrát prosmýkl do pokutového území, kde mu Lustig ukopl míč na rohový kop. Lipsko však po změně stran zvýšilo aktivitu.
     
    56
    Laimer po špatném rohovém kopu zastavil faulem rodící se akci Lipska a dostává žlutou kartu.
     
    57
    Odsonne Edouard si v pokutovém území přehodil míč na levačku a vyslal přízemní střelu. Jeho pokus však Mvogo schoval do rukavic.
     
    58
    Celtic vhazoval na polovině hrací plochy. Hosté zaútočili po levém křídle, jenže Sinclair nedokázal vyslat přesný centr do pokutového území.
     
    59
    Craig Gordon vyrazil ven z branky na malé vápno a bez problémů si došel pro prudký centr z pravé strany hrací plochy. Celtic trošičku otupil tlak Lipska.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Celtic nadále drží těsné vedení. Hráči skotského celku navíc nadále pokračují v aktivním napadání.
     
    61
    Tierney se na levé straně natlačil tělem před Augustina, vybojoval míč pro domácí celek a uklidnil hru malou domů.
     
    62
    Callum McGregor byl faulován v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy. Domácí fotbalista schytal zásah loktem do obličeje. Celtic bude rozehrávat.
     
    63
    Zadáci Celticu si nyní vyměnili několik krátkých přihrávek na polovině hrací plochy. Zadáci skotského celku hlavně nechtěli chybovat.
     
    64
    Sabitzer si v dalším souboji pomohl faulem a podrazil rozběhnutého soupeře. Sudí jej odměnil žlutou kartou.
     
    65
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává po předchozím souboji pořádně otřesený a potřebuje ošetření. Podle všeho však bude schopen pokračovat.
     
    66
    Bruma dostal dlouhou přihrávku do běhu, jenže ihned se u něj objevil obránce v bílém dresu, který mu ve skluzu ukopl míč do zámezí.
     
    67
    Thomas Rogic neudržel míč na polovině hrací plochy a nabídl Lipsku možnost k zaútočení. Cunha sice odcentroval, ale našel jen Boyatu.
     
    68
    Lipsko se ze všech sil tlačí do útoku. Kevin Kampl dostal přihrávku na levou stranu, ale místo odcentrování ještě roztáhl míč do křídla.
     
    69
    Lipsko zahrávalo další rohový kop. Prudký centr přiletěl na přední tyč, kde ve vzdušném prostoru kraloval vysoký obránce Boyata.
     
    70
    Sabitzer to při napadání rozehrávky přehnal s agresivitou a dopustil se nedovoleného zákroku. Hostující hráč už jednu žlutou kartu má. Na podobné zákroky by si měl dávat pozor.
     
    71
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Nordi Mukiele, přichází Diego Demme.
     
    72
    Před branku Celticu přiletěl další povedený centr, který dokázala obrana domácího celku odvrátit. Do odraženého míče se opřel Bruma, jehož pokus prolétl mimo tři tyče.
     
    73
    Mvogo vyrazil ven z branky a došel si pro nepřesnou přihrávku mezi obránce hostujícího celku. Lipsko může rozjet další útočnou akci.
     
    74
    Obrovská šance Celticu! Odsonne Edouard se prosmýkl před branku Lipska a zakončil. Jeho ránu konečky prstů vytěsnil výborný Mvogo!
    74. Edouardův skvělý průnik
     
    75
    Po následném rohovém kopu se do zakončení dostal Lustig, který míč netrefil úplně čistě a poslal jej mimo tři tyče.
     
    76
    Tierney odcentroval z levé strany před branku německého celku. Jeho pobídka však byla příliš prudká a obrana Lipska míč odvrátila do bezpečí.
     
    77
    Edouard je v posledních minutách hodně aktivní. Domácí útočník se dokázal otočit, ale už neměl dostatek prostoru na zakončení.
     
    78
    Sabitzer se ještě snažil udržet míč na hrací ploše, ale míč se podle asistenta rozhodčího ocitl celým objemem za autovou čárou.
     
    79
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Konrad Laimer dostal moře volného prostoru na pravé straně. Hostující záložník vyslal nádherný centr na malé vápno, kde vyplaval zcela osamocený JEAN-KÉVIN AUGUSTIN, jež hlavou vyrovnal!
    79. Jean-Kévin AUGUSTIN - 1:1
     
    79
    Celtic právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Celtic si bleskově bere zpět své ztracené vedení! Scott Sinclair poslal prudkou přihrávku do šestnáctky, kde se uvolnil Ryan Christie, který ještě předložil míč na malé vápno a ODSONNE EDOUARD vrátil skotskému celku vedení!
    79. Odsonne EDOUARD - 2:1
     
    81
    Lipsko se znovu rychle dere do útoku. Německý celek se usadil na hranici pokutového území a hledá si cestičku do zakončení.
     
    82
    Edouard skvěle zabojoval na polovině hostujícího celku a vybojoval pro domácí celek balón. Na stadionu panuje neskutečná atmosféra!
     
    83
    Na další centr před branku Celticu si tentokrát naběhl Bruma, ale tomu pokazil radost zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    84
    Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází James Forrest, přichází Youssuf Mulumbu.
     
    85
    Další centr z levé strany si tentokrát pohlídal domácí brankář Craig Gordon, který si pro míč došel na malé vápno.
     
    86
    Domácí fotbalisté skvěle napadají rozehrávku Lipska a soupeři pořádně komplikují kombinaci na polovině hrací plochy. Závěr ještě bude hodně zajímavý.
     
    87
    Mohlo být vyrovnáno! Kevin Kampl obdržel parádní přihrávku do skvělé pozice, měl moře času na zakončení, ale napálil pouze horní tyč!
    87. Kamplova rána do břevna
     
    88
    Lipsko zahrávalo rohový kop. Jeho exekuce se ujal Bruma, který našel Augustina. Jeho snahu však zastavila obrana Celticu. Bude z toho další roh.
     
    89
    Domácí brankář dlouho otálel s rozehrávkou. Hráči Celticu si jsou vědomi důležitosti dnešního souboje a brání výhru ze všech sil.
     
    90
    Kampl se dostal do další obrovské šance! Tentokrát si naběhl na přihrávku za obranu, jenže vůbec netrefil branku Celticu!
     
    90
    Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Scott Sinclair, přichází Kristoffer Ajer.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Lipsko se ještě usadilo na polovině soupeře, jenže nikdo v tmavém dresu se nedostal do zakončení. Boyata poté odkopl míč daleko od branky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Celtic zvládl dnešní duel s Lipskem a vítězí 2:1. Domácí totiž přečkali solidní vstup Lipska do utkání a sami udeřili. V 11. minutě se totiž přízemní střelou prosadil Kieran Tierney! Od té doby byli hráči Celticu aktivnější a důraznější. Lipsko se nemohlo dostat na polovinu soupeře. Po změně stran však německý celek zařadil vyšší rychlostní stupeň. Obrana Celticu však dlouho odolávala. Až v 79. minutě dokázal hlavou vyrovnat Jean-Kévin Augustin! Celtic ale ihned po rozehrávce předvedl rychlou akci a Odsonne Edouard vrátil domácím vedení! Lipsko přesto mohlo vyrovnat. Kampl nejprve nastřelil břevno a svou druhou možnost zakončil střelou nad branku.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:56:24)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 11. Tierney (Forrest), 79. Edouard (R. Christie) – 79. Augustin (Laimer)

    Karty:   35. Benković (CEL), 52. Tierney (CEL) – 18. Augustin (RBL), 45. Halstenberg (RBL), 56. Laimer (RBL), 64. Sabitzer (RBL)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 16:16.
    Celtic Glasgow: C. Gordon – Lustig, Benković, Boyata, Tierney – C. McGregor, Rogic – Forrest (84. Mulumbu), R. Christie, Sinclair (90. Ajer) – Edouard.
    Náhradníci: Bain – Hayes, Morgan, Hendry, Ajer, Mulumbu, Ralston.

    RB Lipsko: Mvogo – Mukiele (71. Demme), Orban, Upamecano, Saracchi (16. Halstenberg) – Laimer, Ilsanker (46. Kampl), Sabitzer – Augustin, Bruma, Cunha.
    Náhradníci: Müller – Konaté, Klostermann, Demme, Halstenberg, Kampl, Majetschak.

    Rozhodčí: Estrada – Aguilar, Sobrino (vš. ESP)
    bahis siteleri