Fenerbahce – Anderlecht 2:0 (kon.) | Astana – Jablonec 2:1 (kon.) | Akhisarspor – Sevilla 2:3 (kon.)
Apollon Limassol – Frankfurt 2:3 (kon.) | BATE – Chelsea 0:1 (kon.) | Dynamo Kyjev – Rennes 3:1 (kon.)
Genk – Besiktas 1:1 (kon.) | FK Krasnodar – Standard 2:1 (kon.) | Lazio – Marseille 2:1 (kon.)
Malmö – Sarpsborg 1:1 (kon.) | Fehérvár – PAOK 1:0 (kon.) | Rapid – Villarreal 0:0 (kon.)
Spartak – Rangers 4:3 (kon.) | Arsenal – Sporting 0:0 (kon.) | Real Betis – AC Milán 1:1 (kon.)
Bordeaux – Zenit 1:1 (kon.) | Celtic – RB Lipsko 2:1 (kon.) | Dinamo Záhřeb – Trnava 3:1 (kon.)
Leverkusen – Curych 1:0 (kon.) | Ludogorec – Larnaka 0:0 (kon.) | Olympiakos – Dudelange 5:1 (kon.)
Rosenborg – Salzburg 2:5 (kon.) | Slavia – Kodaň 0:0 (kon.) | Vorskla Poltava – Karabach 0:1 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
1:0 (0:0)
FC Curych
Čtvrtek 08.11.2018, 21:00 • BayArena, Leverkusen • Evropská liga • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to dnes vše. Díky za pozornost a zase někdy u evropského fotbalu na počtěnou. (22:54:13)
     
    Utkání čtvrtého kola Evropské ligy je u konce. Od duelu jsme nejspíše čekali více, než to co jsme v devadesáti minutách viděli. Nepříliš atraktivní fotbal nabídl jednu branku, kterou vstřelil Tin Jedvaj po rohovém kopu. Mimo této situace jsme moc krásného fotbalu a šancí neviděli, oba celky by nicméně dnes měly postoupit do další fáze, čeká se na remízu v utkání Ludogorce s Larnakou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Opět ten Paulinho. Ten si nyní narazil s Alariem a pokoušel se dostat do šestnáctky. Pár minut před ním byl ovšem povalen a Leverkusen bude zahrávat přímý kop.
     
    90+1
    Individuálně to následně zkoušel velice aktivní mladík Paulinho. Před vápnem tento fotbalista zakončoval k levé tyčce, ale branku Yannicka Brechera minul.
     
    90
    Lucas Alario na startu poslední minuty základní hrací doby přijal nahrávku a z hranice šestnáctky zakončoval. Jeho rána byla ovšem velice špatná a míč skončil vedle branky.
     
    88
    Před domácí brankou si následně počínal nedovoleně Assan Ceesay, jenž aktivně držel za dres Dominika Kohra. Leverkusen tak bude rozehrávat ze své poloviny.
     
    87
    Mitchell Weiser následně přihrával do šestnáctky, kde byl opět Paulinho. Tomu se ale nyní zakončit nepovedlo a hosté se dostali k míči, probíhají poslední minutky.
     
    86
    Zničehonic přišla akce Leverkusenu, kterou u pravé tyčky zakončoval Paulinho. Domácí útočník střílel před malým vápnem, ale Brecher udržel naděje svého celku na body!
     
    84
    Poprvé v utkání jsme spatřili Larse Bendera, který unikal podél pravé lajny, aby následně centroval na zadní tyčku. Tam byl ale jen brankář Brecher, jenž míč schoval v rukavicích.
     
    83
    Isaac Kiese Thelin na útočné polovině aktivně napadal, až z toho byl jeho osobní faul. Curyšští se tak dostávají k míči a hra bude pokračovat jejich rozehrou.
     
    82
    Benjamin Kololli byl následně na levé straně vápna na konci kombinační hry. Bek Curychu z otočky zakončoval slabě a míč se sotva došoural k brankáři se slovenskými kořeny.
     
    80
    Aleksandar Dragović šel pod nohy Ceesaye hodně tvrdě a na pravé straně jej podrazil. Je dalším žlutě potrestaným hráčem a na karty je vyrovnáno 3:3.
     
    78
    Domácí se nikam neženou a aktuálně sledujeme velice nudné utkání. Curyšští se sice snaží, ale jejich snaha je opravdu marná... Aktuálně jdou ovšem oba celky dále.
     
    77
    Hosté si po autovém vhazování počínali nedovoleně a na levé straně faulovali. Pokračovat se tedy bude rozehrou domácího celku, který si jde za postupem.
     
    75
    Assan Ceesay vybojoval na pravé straně rohový kop poté, co jeho pokus zablokoval obránce Mitchell Weiser. Pokračuje se tedy standardkou švýcarského celku.
     
    74
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Wendell, přichází Lars Bender.
     
    73
    Julian Baumgartlinger musel při rychlé protiakci hostů zatáhnout za záchrannou brzdu, která byla oceněna žlutou kartou. Hra pokračuje střídáním Leverkusenu.
    72.
     
    72
    Dlouhá kombinace domácích před vápnem byla zakončena ránou Baileyho, kterou ale Brecher parádně vyrazil. Následně se k míči dostali fotbalisté Curychu.
     
    70
    Tin Jedvaj nyní přihrávkou do vápna hledal nabíhajícího Kiese Thelina, kterému se ale jeho povedenou přihrávku nepovedlo ideálně zpracovat jen o milimetry.
     
    69
    Střídání v týmu FC Curych: ze hřiště odchází Antonio Marchesano, přichází Assan Ceesay.
     
    68
    Rohový kop z pravé strany letěl do vápna, kde se do zakončení nikdo v bílém nedostal. Domácí ale odehráli na roh, a tak se bude pokračovat další standardkou.
     
    67
    Více jak hodina hry je za námi a Leverkusen vede o jednu branku. Nyní se ale bude proti domácím kopat, a to po faulu obránce Wendella.
     
    65
    Leverkusen kombinoval před vápnem Curychu, ale nic nevymyslel a pokračovalo se protiakcí, která ale dopadla naprosto stejně. U míče je tak opět domácí soubor.
     
    63
    Isaac Kiese Thelin následně zablokoval centrovaný míč z pravé strany, domácí se nicméně i tak budou bránit. Hostující celek vhazuje blízko branky Leverkusenu.
     
    62
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Charles Aránguiz, přichází Paulinho.
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Isaac Kiese Thelin.
     
    61
    Odpověď mohla být velice promptní, nejspíše se nyní hra zrychlí. Ve vápně si na míč naběhl jeden z hostů, který ale po skluzu zakončoval jen vedle branky.
    60. Tin JEDVAJ - 1:0
     
    60
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Konečně je střelecká impotence prolomena a Leverkusen jde do jednobrankového vedení! TIN JEDVAJ si na přední tyčce naskočil na centr a přesnou hlavičkou překonal vyběhnutého Brechera. Asistence: Julian Brandt.
     
    59
    Centrovaný míč vyslal Bailey, jenž na zadní tyčce našel osamoceného Lucase Alaria. Ten zakončoval, ale trefil pouze obránce stojícího před ním, bude z toho roh.
     
    58
    Technicky to následně pokoušel Julian Brandt, ale jeho technický pokus pár metrů před vápnem nevyšel a míč skončil nad brankou. Dominik Kohr po výkopu fauloval a vidí žlutou kartu.
     
    57
    Dominik Kohr se pokoušel cokoliv vymyslet, ale jeho centr z levé strany nikdo nepochopil. Yanick Brecher byl ve vzduchu sám a míč skryl ve svých rukavicích.
     
    56
    Domácí se nyní nemohou dostat ze své poloviny. Curyšští parádně napadají a Leverkusen je směrem dopředu bezzubý. To ale platí dnes na oba celky, velká nuda...
     
    55
    Střídání v týmu FC Curych: ze hřiště odchází Salim Khelifi, přichází Victor Pálsson.
     
    54
    Švýcarský celek následně vybojoval standardku na levé straně, kterou zakončoval po centru Salim Khelifi. Hostující borec míč nakopl, který skončil vysoko nad brankou.
     
    53
    Německý klub nadále kombinuje na pravé straně a vymýšlí, co by mohl směrem do útoku vylepšit. Curych působí odevzdaným dojmem a spíše jen brání.
     
    51
    Leon Bailey hledal centrem z pravé strany spoluhráče, ale jeho centr byl zablokován. Následně se domácím ale povedlo vybojovat rohový kop.
     
    50
    Wendellovi se pár sekund na to nepovedlo ideálně míč odkopnout a švýcarský celek bude rozehrávat rohový kop z pravé strany.
     
    49
    Leverkusenští vymysleli centr z pravé strany, ze kterého byl roh. Z levé strany míč letěl do malého vápna, kde ale byl jen brankář Curychu.
     
    48
    Hosté se dostali do útoku, ale nic v malém počtu nevymysleli. Následně tak kombinují domácí, kteří se pomalu a jistě dostávají do kombinační hry.
     
    47
    Konečně střela na branku! Julian Brandt to zkoušel z dálky, ale jeho technická rána byla kořistí hostujícího brankáře, který se v prvním poločase moc nezapotil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulost a zatím sledujeme velice neatraktivní utkání. Do jediné šance prvního poločasu se dostal na konci Alario, ale ten v rychlé akci zakončoval do brankáře. Curych zatím svým výkonem zklamává, téměř se nedostal ani do útoku. Leverkusen ale nehraje nikterak úžasněji.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Hekuran Kryeziu (FC Curych).
     
    45
    Lucas Alario se následně po chybě hostující obrany dostal před branku, kde zakončoval do levé části branky, ale Yanick Brecher parádně zasáhl a míč vyrazil!
     
    44
    Na levé straně napadal útočník Stephen Odey, který nakonec fauloval a Leverkusen bude v předposlední minutě prvního poločasu rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    43
    Aleksandar Dragović nyní zastavil slibnou akci hostujícího celku jako poslední obránce. Toni Domgjoni by se hnal sám na branku, ale domácí bek důležitým skluzem zasáhl.
     
    41
    Leverkusen následně kombinoval velice blízko hostující šestnáctky, ale celé to bylo překombinované a Leon Bailey udělal kličky, které byly nakonec osudné.
     
    39
    Bayeru se následně povedlo získat rohový kop z levé strany, ale ten úspěšný nebyl. Hra totiž pokračuje odkopem od branky Yanicka Brechera.
     
    38
    Domácí bránící hráči se nemohou s míčem nikam dostat a jen kombinují za vlastní polovině. Zatím sledujeme hodně taktický duel, na branky obou celků nic ještě nešlo.
     
    36
    Julian Baumgartlinger si následně na polovině hřiště počínal nedovoleně. Naprosto přejel Salima Khelifiho a hra bude pokračovat standardkou švýcarského celku.
     
    35
    Následně Dominik Kohr dostával přihrávku do vápna, ale na hranici míč odkopl bránící hráče. Následovat tak bude parketa pro Juliana Brandta, jenž bude rozehrávat roh.
     
    33
    Centrovaný míč přišel do vápna, kde Charles Aránguiz hledal lépe postaveného beka Jedvaje. Ten si ovšem ve vzdušném souboji počínal nedovoleně a píská se odkop od branky Curychu.
     
    32
    Domácí začínají být aktivní a čím dál častěji jsou před šestnáctkou hostujícího celku. Hra bude nyní pokračovat přímým kopem Leverkusenu.
     
    30
    Leon Bailey a Julian Brandt nyní postupovali do otevřené obrany. Druhý jmenovaný si naběhl do šestnáctky a čekal na přihrávku, ta vinou zákroku bránícího hráče ale na jeho kopačku nedošla.
    29.
     
    29
    Polovina stadionu se nyní již radovala, ale naprosto zbytečně! Dominik Kohr dostal přihrávku na hranici vápna, odkud z první zakončoval. Jeho rána ale skončila jen těsně vedle.
     
    28
    První zajímavější akce! Dominik Kohr našel ve vápně Brandta, jenž u brankové čáry centroval na penaltu. Leon Bailey byl připraven, ale zakončit se mu nakonec nepovedlo.
     
    27
    Švýcarský celek kombinuje, ale vlastně dále než pět metrů za polovinu se nedostane. Curych každopádně může přepsat historii, nikdy žádný celek ze Švýcarska v Německu nevyhrál.
     
    25
    Charles Aránguiz následně postupoval po levé straně. Na zemi se objevil nějakých patnáct metrů před vápnem, kde mu nohu přišlápl Toni Domgjoni. Uvidíme standardku Juliana Brandta.
     
    24
    Vedoucí celek skupiny A kombinuje na vlastní polovině, ale zatím se vůbec k ničemu nedostal. Opravdu sledujeme tempo utkání na úrovni české Divize...
     
    22
    Na standardku z levé strany si naskočil Dominik Kohr, který ale svou hlavu nenamířil ideálně. Míč skončil vedle pravé tyčky a hra bude pokračovat odkopem od branky Brechera.
     
    21
    Leon Bailey přihrával na levé straně, kde mu sice jeho nabídka úplně nevyšla, ale anglický mladík vybojoval maximum. Uvidíme první rohový kop tohoto duelu.
     
    19
    Právě Julian Brandt se ujal centru z veliké dálky od branky. Německý reprezentant hledal na levé straně spoluhráče, ale jeho centr všechny přeletěl a skončil v rukavicích brankáře.
     
    18
    Andreas Maxsö dostává hodně přísnou žlutou kartu! Hostující bek vystoupil a šel do rychlého a svižného skluzu, trefil ovšem jen míč. Julian Brandt nebyl nikterak zasažen.
     
    16
    Hosté se nyní dostávali do rychlejší akci po pravé straně. Jeden z hráčů míč zasekla ve vápně hledal Odeya. Ten ale jeho pas nezachytil a míč skončil u Hradeckeho.
     
    15
    Zatím sledujeme pořádně nudné utkání, které nabízí spíše fauly. Ani jeden celek se nedostal do blízkosti šestnáctky, kde by mohl zakončovat. Snad se to postupně zlepší.
     
    13
    A další nějaké menší poranění. Leon Bailey na levé straně nedošlápl ideálně a nejspíše jej to dost zabolelo. Domácí křídelník ovšem vstal a nejspíše bude v duelu pokračovat.
     
    12
    Wendell byl následně ve své šestnáctce faulován a po pár minutách pokračující hry skončil na zemi. Nevypadá to, že by domácí bek mohl pokračovat v utkání.
     
    10
    Následně se hosté pokoušeli něco vymyslet na levé straně, ale Stephen Odey přes bránícího hráče neprošel. Aleksandar Dragović míč odkopl do autu a pokračuje se hrou Curychu.
     
    9
    Rozehrálo se a hned přišel další faul. Nyní se provinili hosté, kteří dostávají první žlutou kartu. Antonio Marchesano napadal rozehrávku Dragoviće, ale domácího beka poslal skluzem k zemi a je trestán.
     
    8
    Další útočný faul německého celku, nyní se provinil Dominik Kohr. Domácí středopolař napadal na pravé straně, ale tam poslal k zemi jednoho z hostujících hráčů.
     
    6
    Hekuran Kryeziu byl následně ve vzdušném souboji zasažen kolíky kopačky Juliana Brandta na stehno a padl k zemi. Hostující borec ale bude v pořádku a pokračuje se ve hře.
     
    5
    Na druhé straně si v útočném snažení počínal nedovoleně Stephen Odey. Hostující forvard si pomohl rukama a jednou z nich zasáhl do obličeje hráče Leverkusenu.
     
    4
    Mitchell Weiser centroval z pravé strany před vápno, kde byl Alario. Ten si ale míč zpracoval rukou, a tak jeho pokus do středu branky nebyl platný. Píská se odkop od branky Curychu.
     
    2
    Na pravé straně se následně pokoušel něco vymyslet jeden z hostů, ale ten ve vzájemném souboji povalil Wendella. Pokračuje se tedy rozehrou z hloubi domácí poloviny.
     
    1
    Domácí se hned dostali do první akce. Lucas Alario dostával centr za obranu švýcarského celku, ale argentinský útočník si nabíhal v ofsajdové pozici a píská se.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Krásný večer všem fanouškům evropského fotbalu! Oba celky jsou na travnaté ploše ne úplně zaplněného stadionu v Leverkusenu. Utkání během pár chvilek začne.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Jedvaj, Dragović, Wendell – Brandt, Aránguiz, Kohr, Baumgartlinger, Bailey – Alario.
    Náhradníci: R. Özcan – P. Retsos, Paulinho, L. Bender, Kiese Thelin, Havertz, Volland.

    FC Curych: Brecher – Rüegg, Nef, Maxsö, Bangura – Domgjoni, H. Kryeziu – Khelifi, Marchesano, Kololli – Odey.
    Náhradníci: Vaņins – Pálsson, Winter, M. Kryeziu, Roberto Rodriguez, Ceesay, Jagne.

    Rozhodčí: Gil – Sapela, Borkowski.
     
    BAYER LEVERKUSEN

    Leverkusen střílí ve skupinové fázi dost branek, aktuálně to vychází na tři za jeden zápas. Až třináctý celek Bundesligy porazil Ludogorec (3:2) a Larnaku (4:2). V posledním utkání ale nestačil na svého dnešního soupeře. Před domácím publikem bude chtít dlouholetý účastník německé ligy napravit dojem z posledního duelu, který prohrál o víkendu 1:4 s Hoffenheimem.
     
    FC CURYCH

    Švýcarský celek je zatím na prvním místě skupiny A, a to bez ztráty jediného bodu. Třetí celek Super ligy porazil po sobě Larnacu (1:0), Ludogorec (1:0) a naposledy otočil duel právě s Leverkusenem (3:2). Curyšští fotbalisté jsou bod od postupu do další fáze. Nabuzeni jsou z domácí soutěže, naposledy totiž vyhráli vysoko 5:2 na půdě Luzernu.
     
    Krásný den všem fanouškům fotbalu! Evropská liga se dostává do své druhé poloviny a my dnes budeme svědky utkání mezi německým Leverkusenem a švýcarským Curychem. Utkání o vedoucí flek a postup do play-off startuje ve 21:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Panuška

    Branky: 60. Jedvaj (Brandt)

    Karty:   58. Kohr (LEV), 73. Baumgartlinger (LEV), 80. Dragović (LEV) – 9. Marchesano (CUR), 18. Maxsö (CUR), 45. H. Kryeziu (CUR)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:14.
    Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Jedvaj, Dragović, Wendell (74. L. Bender) – Brandt (62. Kiese Thelin), Aránguiz (62. Paulinho), Kohr, Baumgartlinger, Bailey – Alario.
    Náhradníci: R. Özcan – P. Retsos, Paulinho, L. Bender, Kiese Thelin, Havertz, Volland.

    FC Curych: Brecher – Rüegg, Nef, Maxsö, Bangura – Domgjoni, H. Kryeziu – Khelifi (55. Pálsson), Marchesano (69. Ceesay), Kololli – Odey.
    Náhradníci: Vaņins – Pálsson, Winter, M. Kryeziu, Roberto Rodriguez, Ceesay, Jagne.

    Rozhodčí: Gil – Sapela, Borkowski
    thejrc.org