Finsko – Švýcarsko 9:3 (kon.) | Česko – USA 2:5 (kon.)
konec
Česko
2:5 (0:2, 1:0, 1:3)
USA
Čtvrtek 08.11.2018, 19:00 • Buly Aréna Kravaře • Turnaj pěti (U18)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Nominace českého celku:

    Brankáři:
    Jan Škorpík (Sparta Praha), Lukáš Pařík (Liberec), Luboš Novotný (Kladno).

    Obránci:
    Radek Kučeřík, Jan Mlčák (oba Kometa Brno), Jan Klodner, Daniel Poizl (oba Žďár nad Sázavou), David Tureček (Karlovy Vary), David Homola (Třinec), Jakub Žůrek (Liberec), Jiří Suhrada (Lahti, Finsko), Ondřej Volráb (Kladno).

    Útočníci:
    Ondřej Pšenička, Patrik Prymula (oba Sparta Praha), Jonáš Peterek, Adam Raška, Matouš Čmiel (všichni Třinec), Jaromír Pytlík, Jan Bernovský (oba Vítkovice), Jakub Rychlovský (Liberec), Radek Mužík (Luleå, Švédsko), Filip Koffer (Pardubice), Martin Beránek, Jakub Čížek, Matouš Hrubec (všichni České Budějovice).
     
    Česko

    Česká reprezentace má za sebou již první utkání v rámci Turnaje pěti v Kravařích. To odehrála včera s výběrem Švýcarska. Češi byli v utkání jasně lepším celkem, kdy se do vedení dostali již ve druhé minutě. Své vedení postupně navyšovali, až se číslo zastavilo na pěti vstřelených brankách, zatímco Česko inkasovalo jen jednu. Česká republika tedy získala na tomto turnaji první vítězství za tři body, které je zatím dostalo na druhé místo průběžné tabulky. V zápase se hodně dařilo Ondřeji Pšeničkovi, jenž si připsal tři body za tři asistence. První jsou Spojené státy díky lepšímu skóre.

    Sestava z posledního utkání:
    Pařík (Škorpík) – Kučeřík (A), Volráb, Žůrek, Tureček, Poizl, Klodner, Homola, Suhrada – Beránek, Peterek, Raška – Rychlovský, Pytlík (A), Mužík (C) – Prymula, Bernovský, Pšenička – Hrubec, Čmiel, Koffer.
     
    Nominace USA:

    Brankáři:
    Spencer Knight, Cameron Rowe.

    Obránci:
    Domenick Fensore, Drew Helleson, Case McCarthy, Henry Thrun, Alex Vlasic, Marshall Warren, Cam York, Cade Webber (The Rivers School, USHS).

    Útočníci:
    John Beecher, Matthew Boldy, Cole Caufield, Judd Caulfield, Sean Farrell, Michael Gildon, Jack Hughes, Patrick Moynihan, Ryder Rolston, Danny Weight, Trevor Zegras, Robert Mastrosimone (Chicago Steel, USHL).
     
    USA

    Také Spojené státy americké vstoupily do Turnaje pěti v Kravařích vítězně. Včera se totiž střetly se Švédskem. Amerika byla jasně lepším týmem, kdy vedla již od osmé minuty. Nakonec nasázela rovnou osm branek, zatímco inkasovala jen dvě a došla si pro pohodlné vítězství 8:2! Spojené státy tedy zapsaly první výhru na turnaji za tři body, které je zatím katapultují na první místo tabulky. Parádní představení odehrál v prvním utkání Jack Hughes, který si připsal hned čtyři body (2+2).

    Sestava z posledního utkání:
    Knight (Rowe) – McCarthy, Fensore, Vlasic, Warren, Helleson, York, Webber, Thrun – C. Caufield, Hughes, Gildon – Rolston, Zegras, Boldy – J. Caulfield, Beecher, Mastrosimone – Moynihan, Weight, Farrell.
    Češi nastoupí v dresech s novým logem.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Pařík (Škorpík) – Kučeřík (A), Volráb, Žůrek, Tureček, Poizl, Klodner, Suhrada, Homola – Beránek, Peterek, Raška – Rychlovský, Pytlík (A), Mužík (C) – Prymula, Bernovský, Pšenička – Čížek, Čmiel, Koffer.

    USA: Rowe (Knight) – Helleson, York, Fensore, McCarthy, Warren, Vlasic, Thrun, Webber – Mastrosimone, Beecher, Caulfield – Gildon, Hughes, Caufield – Boldy, Zegras, Rolston – Farrell, Weight, Moynihan.

    Rozhodčí: Hradil, Šír – Gebauer, Tošenovjan.
     
    Česko včera celkem v pohodě vyhrálo, a tak se není co divit, že nastala jen jedna změna v sestavě. Do čtvrtého útoku se podívá Jakub Čížek, který nahradí svého spoluhráče z Českých Budějovic Matouše Hrubce.

    To sestava Spojených států vypadá stejně, co se týče jmen, ale to je tak vše. Do branky se postaví včerejší dvojka Cameron Rowe. Obranné i útočné řady jsou jinak zpřeházené a dá se říct, že nezůstal kámen na kameni.
     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na ledě. Jako první zní na hřišti v Kravařích hymna amerického týmu. Následovat bude ta česká a poté start utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Utkání nám začalo! Česká reprezentace nastupuje v klasických bílých dresech, zatímco hosté mají tmavou verzi dresů. Ti také vyhráli první buly.
     
    00:46
    První střela v podání domácího celku! Jaromír Pytlík se individuální akcí dostal až ke střele, ale nakonec pálil ze záklonu těsně vedle branky hostí.
     
    01:26
    Američané byli nastěhovaní v útočném pásmu, jenže moc dlouho se zde nezdrželi. Naopak na druhé straně útočí český tým. Hra ještě nebyla přerušena.
     
    02:01
    Což nadále platí. Hokejisté v bílém se drží v útočném pásmu, kde se snaží motat hlavu svému soupeři. Spojené státy americké ještě nic nepředvedli.
     
    02:36
    Jenže první velká šance přichází na straně hostí! Trevor Zegras se ocitl sám před brankou a mířil pod horní tyčku. Nakonec jeho střela o kousek bránu přelétla!
     
    03:09
    Vyloučení v týmu USA (Marshall Warren – 2 min., hákování).
     
    03:22
    Jenže Spojené státy americké začaly své oslabení na jedničku. Okamžitě vyhrály vhazování a poslaly kotouč přes všechny čáry až za Paříka.
     
    03:48
    Následně je ovšem hra přerušená. Vhazovat se bude na útočné modré českého týmu, který se o pásmo připravil díky přihrávce rukou v útoku.
     
    04:16
    Česko je usazené v útočném pásmu, ale zatím tomu chybí střelba. Američané celkem dobře přistupují ke svým soupeřům v obranném pásmu.
     
    04:45
    První zajímavá šance! Přišlo nahození z prostoru mezi kruhy, které se snažil tečovat Prymula. Jeho teč šla nakonec těsně vedle.
     
    05:09
    Amerika hraje v pěti.
     
    05:31
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Jenže Spojené státy se krátce po svém oslabení dostaly do šance, kterou využily! JACK HUGHES předvedl parádní individuální akcí, kterou zakončil parádní střelou zápěstím do šibenice! Asistence: Domenick Fensore a Case McCarthy.
    05:31 HUGHES - 0:1
     
    06:18
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A už je to o dvě branky! Češi sice byli v úvodu lepší, ale prohrávají již o tři branky. Hughes objel branku, poslal kotouč před branku, odkud přišla okamžitě přihrávka na COLEA CAUFIELDA, jenž dával do prázdné. Jednoduchá práce. Asistence: Drew Helleson a Jack Hughes
    06:18 CAUFIELD - 0:2
     
    07:36
    Tak to byla těžká sprcha pro český tým. Američané nyní létají po ledě a jsou jasně lepším týmem. Česká republika se bude muset hodně rychle sebrat.
     
    08:07
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Beránek – 2 min., držení).
     
    08:24
    Pro Američany je to ideální situace ještě na navýšení svého náskoku. Po krátké kombinaci se dostal ke střele Caufield, jehož ránu na bližší tyč Pařík vyrazil.
     
    08:41
    A už to mohlo být o zmiňované tři branky! Hosutjící hráč dostal křižný pas do ideální pozice, ale za Paříkem se jen rozezvučela tyč.
     
    09:18
    Hokej má zatím opravdu slušné tempo. Domácí jeli dva na jednoho, kdy nakonec zakončoval Koffer, který však prázdnou bránu netrefil. Na druhé straně si připsal Pařík rychlý zákrok lapačkou.
     
    09:56
    Hokejisté v černých dresech jsou stále nastěhovaní v útočném pásmu a snaží se střílet ze všech možných stran. Po jednom z jeho zákroků vznikla mela před jeh brankou, ale puk zůstal před brankovou čárou.
     
    10:07
    Česko hraje v pěti!
     
    10:28
    Na ledě byl první útok, který se snažil napadat hodně aktivně, díky čemuž nakonec získal kotouč. Přišel i dobrý průnik Rašky, ale ten branku minul.
     
    11:02
    Na druhé straně bojují američtí hráči o kotouč v útočném pásmu, avšak Martin Beránek z domácího celku ho vybojoval. Přesto se na puku dlouho neudržel.
     
    11:35
    To je obrovský tlak, který předvádí Spojené státy. Dobrou střelu od modré vyslal Vlasic, jehož rána minula domácí branku jen o pár centimetrů.
     
    12:07
    Hráči v černém jsou nadále usazení v útočném pásmu a Česko se nemůže k puku dostat. Navíc jsou na ledě stále ti samí hráči, kteří nemohou vystřídat.
     
    13:01
    Až teď se česká reprezentace dostala do útočného pásma, ale nepředvedla zde vůbec nic. Naopak. Na druhé straně musel zasahovat domácí brankář.
     
    13:26
    Ne, Čechům to nejde. Američané jsou jasně lepším týmem a mohli vést o tři branky. Lukáš Pařík se ovšem stihl přesunout po křižné přihrávce a zamezit tak brance ve své síti.
     
    13:55
    Tentokrát se hostující hokejisté sami připravili o útočné pásmo. Jeden z nich byl moc nedočkavý a vystavil svůj tým do ofsajdu. Buly na útočné modré hostí.
     
    14:22
    Vyloučení v týmu USA (Marshall Warren – 2 min., podrážení).
     
    14:41
    Česká republika se nakonec usadila v útočném pásmu, i když jí to stálo hodně sil na útočné modré. Přihrávka mířila na Pytlíka, ale až k němu nedošla.
     
    15:16
    To byl dobrý tlak v podání domácí přesilové formace! Radek Mužík se dostal na hranici brankoviště ke střele, ale Rowe předvedl parádní zákrok betonem.
     
    15:47
    Do rychlého protiútoku se dostal hostující hráč. Ten šel sám na gólmana a Pařík se musel hodně vytáhnout, aby zachytil puk. Nakonec ho našel v lapačce.
     
    16:22
    Spojené státy hrají v pěti!
     
    16:39
    Dá se říct, že většinu přesilové hry se Češi drželi v útočném pásmu, ale zase tolik tam toho nepředvedli. Díky tomu získali Američané brzo kotouč.
     
    17:08
    Ke střele se nakonec dostal Hughes, který hraje velmi dobrý turnaj, ale jeho pokus nešel mezi tři tyče. Ani Česko se dlouho u puku neudrželo.
     
    17:35
    Jack Hughes chtěl chytře poslat puk na svého spoluhráče žabičkou přes několik hráčů, avšak domácí hráč jeho úmysl přečetl a puk zastavil.
     
    18:26
    Vlasic zastavil kotouč na útočné modré, díky čemuž mohou Američané pokračovat v tlaku. Zatím je to ovšem bez střelby, nejspíše chtějí Čechy unavit.
     
    18:57
    Až teď se podařilo českému výběru vyhodit puk tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Díky tomu mohla celá domácí pětka vystřídat.
     
    19:25
    Konečně také něco předvedl i český tým! Rychlovský se dostal ke střele. Ta sice nemířila mezi tři tyče, ale Rowe kotouč raději podržel v lapačce.
     
    19:35
    Česká republika předvádí trochu zvýšenou aktivitu a připisuje si nějaké střely. Nejprve se dostal Pytlík k dorážce, ale byl vychytán. Poté ještě pálil domácí obránce, ale jeho ránu Rowe chytil do lapačky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, po které vede hostující celek naprosto zaslouženě o dvě branky. Češi mohou být rádi, že to je jen o dva góly, jelikož Spojené státy byl jasně lepší. Jako první se prosadil Jack Hughes, jenž vyslal povedenou střelu zápěstím. O necelou minutu později se trefil ještě Cole Caufield, který se prosadil po rychlé kombinaci. Američané ještě dále tlačili, ovšem další branku již nepřidali.

    Další třetina začne přibližně v 19:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Martin Beránek bojoval v útočném pásmu o kotouč v rohu kluziště. Nakonec však na něj tři Američané vyzráli a bez potíží ho získali pro své barvy.
     
    20:47
    Obrovská šance Spojených států, které mohly vést o tři branky! Judd Caulfield dostal pas do jízdy a rovnou mířil na zadní tyč. Jeho rána parádně vyrazil Pařík vyrážečkou.
     
    20:47
    Vyloučení v týmu USA (Gildon – 2 min., zdržování hry / úprava výstroje).
     
    21:20
    Tak to je velmi nezvyklý trest, který schytali Američané, to se opravdu často nevidí. Na druhou stranu je pravda, že hostující hráči na to byli několikrát upozorňováni.
     
    21:50
    Česká reprezentace byla nastěhovaná v útočném pásmu. Nakonec pálil Rychlovský, jenže jeho pokus vůbec nešel na branku. USA je u puku.
     
    22:19
    Američané pošetřili celkem hodně cenných vteřinek, ale Češi jsou již v útočném pásmu. Dlouho se zde však neudrželi a musí začínat od Paříka.
     
    22:47
    Spojené státy jsou v pěti!
     
    22:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra sice není využita, ale krátce po ní se domácí celek prosazuje! JONÁŠ PETEREK nabral rychlost a vypálil parádní ránu od mantinelu, která zapadla přesně k zadní tyči. Asistence: Jan Klodner.
    22:58 PETEREK - 1:2
     
    23:31
    Teď už jsou to znovu Spojené státy americké, které jsou aktivní v útočném pásmu a rády by daly další branku, aby si vrátily zpět dvoubrankový náskok.
     
    23:57
    No, to sice byla hodně propagační rána, jenže z ní klidně mohla být srovnávací branka! Střela od modré mířila do růžku, avšak Rowe jí vyrazil hokejkou.
     
    24:23
    Spojené státy si mohly vzít své dvougólové vedení zpět! Hodně blízko k tomu byl Gilden, který nadvakrát dorážel. Pařík se ovšem překonat nenechal a drží svůj tým.
     
    24:52
    Vyloučení v týmu USA (Cam York – 2 min., podrážení).
     
    25:00
    No, tak to nebyla úplně nejlepší přihrávka v podání domácího celku. Měla přijít přihrávka na modrou, jenže tam nikdo nebyl a puk skončil až za Paříkem.
     
    25:16
    Dobrá šance Adama Rašky, která nekončí vyrovnávací brankou! Ten byl ovšem na poslední chvíli sražen a skončil v bráně místo puku. Poté ještě skončil kotouč v bráně, ale až po odpískání.
     
    25:41
    Jakub Žůrek si sjel z modré na vrcholek kruhu a pálil z první. Před brankou dobře clonil jeho spoluhráč, jenže Rowe si místečko našel a puk chytil.
     
    26:08
    Američané se nyní dobře brání. V první minutě měli Češi tlak, ale nyní Spojené státy bez větších potíží vyhodily hned dvakrát přes všechny čáry.
     
    26:45
    No, to nebyla vůbec špatní pozice! Jaromír Pytlík dostal rychlou přihrávku od modré, ale jeho ránu parádně zastavil Rowe svým betonem na zadní tyči.
     
    26:52
    Američané hrají v pěti!
     
    27:18
    Obrovská šance amerického celku! Cam York se zjevil sám před gólmanem. Toho si položil a zkoušel forhendovou kličku. Pařík sice byl na zemi, přesto ho americký obránce nedokázal překonat.
     
    27:54
    Hra je v posledních vteřinách hodně rozhádaná. Oba týmy brzdí hodně nepřesné přihrávky a ani jeden z týmů si nedokáže vytvořit tlak v útoku.
     
    28:16
    Marshall Warren si připsal celkem jednoduchý průnik skrze útočné pásmo a vypálil. Jeho ránu ovšem chytil domácí brankář bez potíží do lapačky.
     
    28:47
    Jonáš Peterek se řítil za vyhozeným kotoučem, avšak nakonec byl u něj rychleji hostující obránce, který situaci zvládl a rozehrál útok svého týmu.
     
    29:23
    Každopádně jsou to znovu Spojené státy americké, které nyní mají tlak v útočném pásmu. Zatím je to však beze střel a domácí neví, kde jim hlava stojí.
     
    29:43
    Nakonec to přece jen Američané dotáhli až ke střele. Hostující obránce si trochu povyjel do lepší pozice, ale Pařík jeho střelu viděl a chytil do lapačky.
     
    30:12
    Daniel Poizl si chtěl udělat útočný výlet, jenže ten skončil ještě dříve, než začal. Početná převaha tři hráčů si s jeho pokusem bez problémů poradila.
     
    30:28
    Vyloučení v týmu Česko (Daniel Poizl – 2 min., podrážení).
     
    30:48
    Po krátké chvíli dostal kotouč na svou hůl Jack Hughes, jenž se vyhnul svému protihráči a hned rozehrál dobrou akci. Nakonec byla rána sražena mimo.
     
    31:19
    Avšak dobře to nyní udělala obranná čtyřka domácích. Ta získala kotouč bez nějakého většího odporu a jeden z nich vyhodil přes všechny čáry.
     
    31:52
    Američané se stále nedostali do útočného pásma, tato přesilová hra zatím Spojeným státům moc nevychází.
     
    32:28
    Česko hraje v pěti!
     
    32:42
    Jaromír Pytlík si jako první dojel odražený puk u mantinelu. Dobře se vyhl svému soupeři a poslal jej na svého spoluhráče, který o kotouč přišel.
     
    33:06
    Vyloučení v týmu Česko (Ondřej Pšenička – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:22
    Hodně bylo vidět na Turečkovi, že by chtěl získat puk a poslat ho někam daleko. Natahoval se, co mu síly stačily, ale nakonec se Američané udrželi v útoku.
     
    33:48
    Češi sice vyhodili, ale netrvalo to dlouho a Spojené státy byly zpět v útočném pásmu. Nahození od modré zvládl Pařík zlikvidovat s vypětím všech sil.
     
    34:01
    Musí se nechat, že Pařík se dnes rozhodně nenudí. Létají na něho střely ze všech možných pozic, jenže český gólman drží naděje svého týmu nad vodou.
     
    34:21
    Další zákrok v podání domácího brankáře! Navíc vyrazil puk přesně do míst, kde byl jen jeho spoluhráč, jenž posla puk přes všechny čáry za Rowea.
     
    34:49
    Radek Kučeřík zůstal na ledě po jednom ze soubojů a chvíli se mu na nohy nechtělo. Nakonec se ovšem zvedl a odjel po svých na střídačku. Snad bude schopen pokračovat v dnešním utkání. To by byla ztráta.
     
    35:06
    Ondřej Pšenička je na ledě!
     
    35:27
    Česká reprezentace se pokusila o rychlý protiútok, jenže ten skončil hodně brzo. Domácí hokejisté přišli o kotouč na útočné modré, kde se postavil obranný blok.
     
    36:05
    O další útok se pokoušela první lajna, jenže ani ona toho moc nepředvedla. Američané jsou znovu lepším celkem a mají své šance na navýšení svého náskoku.
     
    36:39
    Martin beránek jako jediný dojížděl puk v útočném pásmu, kde srazil hostujícího hráče, díky čemuž se nakonec puk dostal až na domácího hráče.
     
    37:09
    Parádní práci odvedl jack Hughes! Ten totiž dojel svého soupeře, kterému sebral puk a jeho spoluhráči mohou útočit a hledat skulinky v obraně domácích.
     
    37:35
    Nakonec přišlo několik střel na Paříka, ovšem ani jedna z nich nebyla nijak nebezpečná. Poté Češi vyhodili jen na zakázané uvolnění. Buly po pravici Paříka.
     
    37:56
    Hvězda tohoto turnaje Jack Hughes znovu v akci! Ten se krásně dostal až k zakončení bekhendem, ale jeho pokus si domácí gólman pohlídal.
     
    38:31
    Konečně se k nějakému pokusu dostal český tým. Martin Beránek to zkusil od levého mantinelu, ale Rowe si s jeho střelou bez potíží poradil.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:21
    Spojené státy jsou nadále jasně lepším týmem, ale nejsou schopny proměňovat své hodně slušné šance. Češi mohou děkovat Paříkovi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Již jsou za námi dvě třetiny dnešního utkání, po kterém drží Česko skvělý výsledek, kdy prohrává jen 1:2. Ve druhé třetině se jako jediný prosadil Jonáš Peterek, který vstřelil branku skvělou střelou na zadní tyč. Američané sice tlačili a měli několik šancí na vstřelení branky, jenže Čechy drží skvělý výkon Paříka.

    Další třetina začne přibližně v 20:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    43:20
    Češi v úvodu třetí části aktivnější, avšak jejich dvě šance neskončily gólem.
     
    43:58
    Mužíkova nepřesná střela, do útoku míří USA.
     
    44:40
    Závar před českou brankou, ale Pařík odolal.
     
    45:20
    Spojené státy u kotouče, svěřenci Aloise Hadamczika teď dobře brání střední pásmo.
     
    45:48
    Američané se dostali do několika střeleckých pokusů, ale Pařík nemusel zasahovat ani v jednom případě, hostům scházela přesnost.
     
    46:28
    Hughes dostal pas mezi obránce a nikdo ho nedostihl, sám proti Maříkovi v tísni však minul!
     
    47:05
    Český tým se ubránil menšímu tlaku hostů a snaží se zaútočit.
     
    47:18
    Turečkovo nahození na teč nenašlo nikoho, Bernovský na puk nedosáhl.
     
    47:51
    Američané znovu v útoku, avšak domácí branka je posunuta, vhazovat se bude před Paříkem.
     
    48:20
    USA pokračují v aktivitě a stále kombinují na útočné polovině.
     
    48:45
    Pařík s obranou ustáli tlak do brány, český tým se pokusil o protiakci, ale ta neměla dlouhého trvání.
     
    49:20
    Sražená střela Žůrka, protiakci hostů zastavil ofsajd.
     
    50:08
    Fensore stihl zachytit puk v útočném pásmu, ale nic z toho pro Američany nevytěžil.
     
    50:26
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    USA odskakují na rozdíl dvou branek! JACK HUGHES se na levé straně prosmýkl kolem Turečka a následně sám proti Paříkovi uspěl, tento mladík dnes předvádí skutečně parádní výkon. Asistence: Domenick Fensore.
    50:26 Jack HUGHES - 1:3
     
    51:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A je zřejmě rozhodnuto! JACK HUGHES si na ledě dělá skutečně do chce. Prolétl českou obranou a následně forhendem zakončil nad beton Paříka. Dost možná budoucí hvězda NHL dokonává hattrick, dnes se podílela na všech čtyřech gólech USA! Asistence: Case McCarthy.
    51:00 Jack HUGHES - 1:4
     
    51:54
    Dvě rány v krátkém sledu srazily český výběr, který už to bude mít hodně těžké, ještě však neskládá zbraně a snaží se útočit.
     
    52:06
    Američané se dostali ke kotouči, ale zastavil je ofsajd.
     
    53:01
    Hosté skvěle brání, k ničemu český tým nepouštějí a dokonce znovu útočí.
     
    53:53
    Nyní se Spojeným státům rozehrávka nepovedla, po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před Rowem.
     
    54:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak Češi ještě budou bojovat, snižují! Ocelář ADAM RAŠKA se dostal před brankou k odraženému kotouči po vlastním zablokovaném pasu a zblízka bekhendem překonal Rowea! Asistence: Martin Beránek.
    54:10 Adam RAŠKA - 2:4
     
    54:50
    Caufield tvrdě pálil z levého kruhu, Pařík vyráží.
     
    55:31
    Pšeničkův průnik po pravé straně Američané ubránili, hosté poté vyřešili situaci jednoduše a vyhazují do středního pásma.
     
    55:44
    Znovu Adam Raška, natlačil se před branku a opět zakončoval bekhendem, tento minisouboj tentokrát ovládl americký gólman Rowe, jenž vyráží!
     
    56:37
    USA chtějí znovu navýšit své vedení a kombinují v útočné třetině.
     
    57:25
    Bernovského střela z protiútoku skončila sražená mimo, následné nahození stejného hráče kryje v lapačce Rowe.
     
    57:25
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:25
    Češi to zkoušejí v šesti, Pařík už na střídačce!
     
    57:37
    Hosté vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    57:43
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Do prázdné branky potvrzují Američané svoji výhru! Peterek prohrál buly a přes celé hřiště hřiště zamířil do odkryté sítě přesně TREVOR ZEGRAS! Asistence: Jack Hughes.
    57:43 ZEGRAS - 2:5
     
    58:47
    Češi se chvíli drželi v útočném pásmu, ale do šance se nedostali.
     
    59:08
    Rychlovský si nedokázal zpracovat pas mezi kruhy, Američané ještě zkouší zaútočit.
     
    59:49
    Poslední vteřiny utkání a kotouč je českou brankou.
     
    59:58
    Vyloučení v týmu Česko (Poizl – 2 min., vysoká hůl).
     
    Konec zápasu.
     
    Duel je u konce, favorizovaní Američané po vysoké výhře 8:2 nad Švédskem poráží i Českou republiku! Češi tak po vítězství 5:1 nad Švýcarskem padli, když tentokrát pět branek obdrželi.

    Češi se nemají za co stydět. Předvedli bojovný výkon, snížili na rozdíl jediné branky a ani za stavu 1:4 se nevzdali, snižoval Adam Raška. Výborně se předvedl zejména gólman Lukáš Pařík. Duel mohl vypadat lépe pro české barvy, kdyby Američané neměli ohromně nadějného útočníka Jacka Hughese. Ten byl u všech branek Spojených států a připsal si statistiku 3+2.

    Nejlepší hráči utkání:
    Česko – Lukáš Pařík
    USA – Jack Hughes
     
    Dnešní utkání sledovalo 1500 diváků!
     
    To je od nás pro dnešek vše, na počtenou u dalších on-line přenosů. Hezký zbytek večera. (21:07:33)

    Denisa Józsová

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 23. Peterek (Klodner), 55. Raška (Beránek) – 6. Hughes (Fensore, McCarthy), 7. Caufield (Helleson, Hughes), 51. Hughes (Fensore), 51. Hughes (McCarthy), 58. Zegras (Hughes)


    Česko: Pařík (Škorpík) – Kučeřík (A), Volráb, Žůrek, Tureček, Poizl, Klodner, Suhrada, Homola – Beránek, Peterek, Raška – Rychlovský, Pytlík (A), Mužík (C) – Prymula, Bernovský, Pšenička – Čížek, Čmiel, Koffer.
    USA: Rowe (Knight) – Helleson, York, Fensore, McCarthy, Warren, Vlasic, Thrun, Webber – Mastrosimone, Beecher, Caulfield – Gildon, Hughes, Caufield – Boldy, Zegras, Rolston – Farrell, Weight, Moynihan.

    Rozhodčí: Hradil, Šír – Gebauer, Tošenovjan

    Diváci: 1500
    thejrc.org