Boston – Vancouver 5:8 (kon.) | Philadelphia – Arizona 5:4 (po pr.) | Florida – Edmonton 4:1 (kon.)
Montreal – Buffalo 5:6 (po pr.) | Ottawa – Vegas 3:5 (kon.) | Tampa – NY Islanders 4:2 (kon.)
Dallas – San Jose 4:3 (kon.) | Chicago – Carolina 3:4 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 1:3 (kon.)
konec
Boston Bruins
5:8 (1:1, 3:5, 1:2)
Vancouver Canucks
Pátek 09.11.2018, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:38 Danton HEINEN - 5:8
     
    53:38
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí využívají přesilovou hru a je tady tak malá naděje! Grzelcyk z levé strany vyslal parádní puk před brankoviště, kde byl připraven DANTON HEINEN, který nastavil brusli, od které skončil kotouč v bráně Vancouveru. David Krejčí si navíc připisuje hattrick asistencí. Asistence: Matt Grzelcyk a David Krejčí.
    51:12 Jake VIRTANEN - 4:8
     
    51:12
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Pravděpodobně je hotovo, jelikož hosté jdou už do čtyřbrankového vedení! Goldobin v rychlém útoku posunul puk na JAKE VIRTANENA, který kotouč nevystřelil dobře, ovšem to brankář Rask nečekal a puk tak skončil na druhé straně brány, než původně měl. Asistence: Nikolaj Goldobin, Elias Pettersson.
    49:40 Bo HORVAT - 4:7
     
    49:40
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak tohle je obrovská chyba brankáře Ruska a Canucks tak dávají gól v oslabení a vedou 7:4! Potom co se hostům podařilo vyhodit se už z trestné lavice dostal na led BO HORVAT, který rychle napadal gólmana Ruska a ten tak musel povyjet z brány, ale místo snadného rozehrání napálila kotouč pouze do Horvata, který následně z otočky zakončil do prázdné brány. Bez asistence.
    39:26 Erik GUDBRANSON - 4:6
     
    39:26
    Vancouver právě vstřelil branku!
    A je tady desátá branka v dnešním zápase a brankáři nemají svůj den. Vancouver si tak bere dvoubrankového vedení zpět na svou stranu. ERIK GUDBRANSON vystřelil z pravé strany, ale jeho pokus nakonec skončil za zády Raska. Asistence: Bo Horvat, Loui Eriksson.
    37:18 Jake DEBRUSK - 4:5
     
    37:18
    Bruins právě vstřelili branku!
    Druhá třetina rozhodně nenudí a Boston využívá první přesilovou hru a snižuje tak na rozdíl jediné branky. Krug poslal z pravé strany kotouč na hostující bránu, kde jej tečoval mezi betony brankáře JAKE DEBRUSK. Asistence: Torey Krug a Brad Marchand.
    34:53 Antoine ROUSSEL - 3:5
     
    34:53
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Poprvé v dnešním zápase jdou Canucks do dvoubrankového vedení! Granlund poslal kotouč před bránu z pravé strany a po parádním přizvednutí kotouče z hole ANTOINE ROUSSELA je to gól. Asistence: Markus Granlund a Michael Del Zotto.
    33:23 Loui ERIKSSON - 3:4
     
    33:23
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí se nepoučili a Canucks tak dávají opět branku v přesilové hře a tentokrát nádhernou! Hutton vystřelil z levé strany, ovšem jeho pokus naprosto exceletně tečoval LOUI ERIKSSON a kotouč se od levé tyče odrazil do brány. Asistence: Ben Hutton, Brendan Leipsic.
    29:00 Jake DEBRUSK - 3:3
     
    29:00
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je opět a tentokrát bleskově srovnáno! Boston se dostal do útočné třetiny, kde posléze poslal puk z pravé strany na bránu David Krejčí a JAKE DEBRUSK jej fantasticky tečoval a Jacob Markström byl bezmocný. Asistence: David Krejčí, Joakim Nordström.
    28:28 Ben HUTTON - 2:3
     
    28:28
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a jdou do vedení 3:2! Nádherná kombinace nakonec končí gólem, když vypálil ze středu třetiny k pravé tyči BEN HUTTON. Asistence: Bo Horvat a Nikolaj Goldobin.
    27:02 Loui ERIKSSON - 2:2
     
    27:02
    Vancouver právě vstřelil branku!
    No a je opět srovnáno! Hosté zůstali v tlaku ještě z přesilové hry a po zmatku před svatyní Haláka nevěděl slovenský brankář, kde se nachází kotouč, ovšem ten už si vzal za bránou LOUI ERIKSSON a poté parádním bekhendem z velkého úhlu vstřelil gól. Asistence: Erik Gudbranson, Markus Granlund.
    20:36 Patrice BERGERON - 2:1
     
    20:36
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí otáčejí vývoj utkání a poprvé v zápase jdou do vedení! Torey Krug to zkusil z levé strany, ovšem hostující obránce lehce přizdvihl kotouč, který se tak odrazil od výstroje Markströma před jeho svatyní, kde byl aktivní PATRICE BERGERON, který dokázal dorazit puk do brány. Asistence: Torey Krug.
    13:41 Matt GRZELCYK - 1:1
     
    13:41
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je srovnáno! Boston předvedl naprosto ukázkový rychlý útok, když se DeBrusk dostal s pukem do pásma, posléze ho posunul za sebe, kde jej Krejčí nahrál MATTA GRZELCYKOVI a ten prudkou střelou pod víko dává gól. Asistence: David Krejčí a Jake DeBrusk.
    02:46 Bo HORVAT - 0:1
     
    02:46
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak tohle je velká chyba domácí, kterou Canucks využívají a jdou do vedení! David Backes ztratil puk před modrou čárou ve své třetině a ke kotouči se tak dostal BO HORVAT, který to zkusil střelou zápěstím k pravé tyči a překonal Haláka. Bez asistence.

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 14. Grzelcyk (Krejčí, DeBrusk), 21. Bergeron (Krug), 29. DeBrusk (Krejčí, Nordström), 38. DeBrusk (Krug, Marchand), 54. Heinen (Grzelcyk, Krejčí) – 3. Horvat, 28. Eriksson (Gudbranson, M. Granlund), 29. B. Hutton (Horvat, Goldobin), 34. Eriksson (B. Hutton, Leipsic), 35. Roussel (M. Granlund, Del Zotto), 40. Gudbranson (Horvat, Eriksson), 50. Horvat, 52. Virtanen (Goldobin, Pettersson)


    Boston Bruins: Halák (35. T. Rask) – Carlo, Chára (C), J. Moore, Krug, Kampfer, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – DeBrusk, Krejčí (A), Nordström – Bjork, Backes, Heinen – Acciari, Kuraly, Wagner.
    Vancouver Canucks: Markström (Bachman) – D. Pouliot, Ch. Tanev (A), Gudbranson, B. Hutton, Stecher, Del Zotto (A) – Virtanen, Horvat (A), Schaller – Eriksson, Pettersson, Goldobin – Motte, M. Granlund, Roussel – Leipsic, Gaudette, D. Archibald.

    Rozhodčí: Furman South, Steve Kozari – Brad Kovachik, Scott Cherrey
    thejrc.org