Boston – Vancouver 5:8 (kon.) | Philadelphia – Arizona 5:4 (po pr.) | Florida – Edmonton 4:1 (kon.)
Montreal – Buffalo 5:6 (po pr.) | Ottawa – Vegas 3:5 (kon.) | Tampa – NY Islanders 4:2 (kon.)
Dallas – San Jose 4:3 (kon.) | Chicago – Carolina 3:4 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 1:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
3:5 (0:2, 1:1, 2:2)
Vegas Golden Knights
Pátek 09.11.2018, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:55
    Matt Duchene na bodu pravého kruhu napřáhl ke krásné střele zápěstím, která se od horní tyče odrazila do ochranné sítě! Málem tu bylo drama.
     
    57:47
    Dnešní utkání sleduje 15213 diváků.
     
    57:23
    Craig Anderson už je na střídačce a Senators se pokouší o další comeback při hře bez brankáře!
     
    55:13
    Vegas už mohlo vést 6:3, jenže krásná střela z vrcholu pravého kruhu orazítkovala bližší pravou tyč, od které se kotouč odrazil zpět do hry!
     
    54:21
    William Carrier před bránou fantasticky tečoval nahození z levého křídla, jenže Craig Anderson předvedl spektakulární zákrok, když zřejmě holí po tygřím skoku puk vyrazil! Neskutečný zápas.
    51:59 Pierre-Édouard BELLEMARE - 3:5
     
    51:59
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Colin Miller na ose útočného pásma napřáhl od modré čáry k prudké střele s příklepem a Pierre-Édouard Bellemare u levé tyče z téměř nulového úhlu po odrazu kotouče od hrazení za bránou skóroval po ledě do odkryté sítě, jenže Craig Anderson byl těsně předtím atakován Williamem Carrierem. Guy Boucher si vzal Coach Challenge, která nebyl úspěšná! Vegas vede 5:3 a Canadian Tire Centre podle mě poprávu bučí. Fanouškům se rozhodnutí nelíbí. Asistence: Colin Miller.
    49:16 William CARRIER - 3:4
     
    49:16
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    WILLIAM CARRIER v levém kruhu převzal puk po bekhendové přihrávce Pierrea-Édouarda-Bellemarea, krásně prohodil puk na přední tyči mezi bruslemi Marka Borowieckiho a bekhendem nad vyrážečkou Craiga Andersona zamířil z blízkosti do bližšího horního rohu brány! Vegas rychle získalo ztrácené vedení – 4:3. Asistence: Pierre-Édouard Bellemare a Ryan Reaves.
    48:01 Thomas CHABOT - 3:3
     
    48:01
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Marc-André Fleury dokázal vyrazit puk levým betonem po sérii několika nebezpečných odrazů po přihrávce Senators zpoza brány, jenže poté skončil na ledě a THOMAS CHABOT střelou z pravého kruhu po ledě zamířil do odkryté sítě! Senators dokázali smazat tříbrankovou ztrátu a vyrovnali na 3:3! Sledujeme úžasný comeback.
    46:57 Ryan DZINGEL - 2:3
     
    46:57
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tomáš Nosek v mezikruží nedokázal odpálil poskakující kotouč a RYAN DZINGEL toho dokonale využil, když střelou z otočky nad lapačkou Marca-Andrého Fleuryho vymetl pravý horní roh brány! Senators prohrávají pouze o gól! Asistence: Mark Borowiecki a Chris Tierney.
     
    39:47
    Cody Eakin mohl skórovat v mezikruží po krásné přihrávce z pravé strany útočného pásma od Alexe Tucha, jenže Craig Anderson puk mířící do levého horního rohu skvěle vyrazil vyrážečkou!
    37:50 Matt DUCHENE - 1:3
     
    37:50
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Thomas Chabot rozjel rychlý protiútok Ottawy a v levém kruhu si po diagonální přihrávce Marka Stonea ze středového kruhu obhodil jednoho z hráčů Vegas, Marc-André Fleury sice těsně před ním puk holí odpálil, jenže pouze na hokejku MATTA DUCHENEA, který u levé tyče zvedl puk do bližšího horního rohu brány! Sens bleskově odpověděli a opět prohrávají o dvě branky – 1:3. Asistence: Thomas Chabot a Mark Stone.
    37:28 Ryan Reaves v bitce rychle poslal k ledu Borowieckiho!
     
    37:28
    Ryan Reaves v nefalšované bitce poslal rychle k zemi Marka Borowieckiho a oba borci byli ihned po vhazování ve středovém kruhu vyloučeni na pět minut.
    37:21 Nick HOLDEN - 0:3
     
    37:21
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Obránce NICK HOLDEN se v mezikruží mezi dvojicí protihráčů parádně protáhl až před bránu a u levé tyče z ostrého úhlu o záda Marca-Andrého Fleuryho poslal puk do sítě! Knights vedou v Ottawě 3:0. Asistence: Cody Eakin a Alex Tuch.
     
    34:23
    Tomáš Nosek u vlastní brány fauloval jednoho z hráčů Sens a dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Ottawa si po reklamní přestávce zahraje druhou přesilovou hru.
    31:35 Alex Tuch z dorážky orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    31:35
    Jonathan Marchessault bekhendovou střelou z pravého kruhu našel na přední tyči Craiga Andersona, po jehož zákroku se snažil z úhlu a blízkosti prosadit Alex Tuch, jenže orazítkoval brankovou konstrukci! Mohlo to být již 3:0.
    29:16 Brayden McNabb a ukázka jeho fantastické práce
     
    29:16
    Brayden McNabb se před vrcholem levého kruhu pro vhazování krásně uvolnil zásluhou naznačení střely s příklepem a z jeho bodu poslal před bránu přihrávku, kterou skvěle tečoval směrem k pravé tyči Ryan Carpenter, jenže Craig Anderson fantasticky vykopl puk svým levým betonem!
    21:58 Tomáš Hyka ztroskotal na betonu Craiga Andersona
     
    21:58
    Nick Holden napřáhl od modré čáry na ose útočného pásma ke tvrdé ráně s příklepem, která byla zablokována, a odražený puk si v pravém kruhu našel Tomáš Hyka, který se ho poté z úhlu a otočky snažil zamést po ledě do odkryté brány, jenže Craig Anderson levým betonem puk vyrazil! Slibná šance Vegas.
    19:40 Shea THEODORE - 0:2
     
    19:40
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    SHEA THEODORE na ose pásma napřáhl po zpětné přihrávce Williama Karlssona z vrcholu levého kruhu od modré čáry k parádní střele s příklepem, která nad levým ramenem Craiga Andersona vymetla pravý horní roh brány! Vegas využilo obě přesilové hry a 20 sekund před koncem úvodní části vede 2:0. Nutno dodat, že Craig Anderson přes hradbu těl nic neviděl. Asistence: William Karlsson a Brad Hunt.
     
    18:07
    Thomas Chabot dostal dvě minuty za hákování a Vegas dohraje první třetinu v početní převaze, pokud ji dříve nedokáže využít. První přesilovou hru hosté využili.
    15:26 Jonathan MARCHESSAULT - 0:1
     
    15:26
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Colin Miller před vrcholem mezikruží naznačil střelu s příklepem a rozdal puk doprava, kde JONATHAN MARCHESSAULT na vrcholu kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné střele zápěstím a nad vyrážečkou Craiga Andersona vymetl vzdálenější levý horní roh! Vegas využilo přesilovku. Asistence: Colin Miller a Alex Tuch.
     
    14:56
    Mikkel Bødker byl vyloučen netradičně za hru zlomenou holí a Vegas si po krátké reklamní přestávce zahraje první přesilovou hru utkání. Zatím jsme svědky gólu nebyli.
    14:19 Chris Tierney zahájil útok a poté měl obrovskou šanci!
     
    14:19
    Chris Tierney se ocitl po přihrávce zpoza brány v obrovské šanci, jenže jeho střela bez přípravy z mezikruží po ledě těsně minula vzdálenější pravou tyč, když ji pravým betonem vytáhl mimo výtečný Marc-André Fleury! Skóre se nezměnilo.
     
    10:49
    Matt Duchene se ocitl v pravém kruhu ve velké šanci a z úhlu puk zvedal do předního horního rohu brány, ovšem ne dostatečně a Marc-André Fleury předvedl krásný semafor! Komerční brejk.
     
    06:34
    Ottawa hodně dlouhou výhodu nevyužila a Brayden McNabb byl vyloučen na dvě minuty za hákování. Senators si po krátké reklamní přestávce zahrají přesilovou hru.
    06:19 Mark Borowiecki měl na hokejce úvodní gól zápasu!
     
    06:19
    Mark Borowiecki se u pravé tyče ocitl v obrovské šanci a z úhlu mířil pod horní tyč brány, jenže Marc-André Fleury fantasticky dokázal puk na boku lapačkou vytáhnout! Spektakulární zákrok!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 38. Duchene (Chabot, Mark Stone), 47. Dzingel (Borowiecki, Tierney), 49. Chabot – 16. Marchessault (C. Miller, Tuch), 20. Theodore (W. Karlsson, Hunt), 38. Holden (Eakin, Tuch), 50. Carrier (Bellemare, Reaves), 52. Bellemare


    Ottawa Senators: C. Anderson (McKenna) – Chabot, DeMelo, Lajoie, Ceci, Borowiecki (A), Jaroš, Ch. Wideman – Dzingel, Duchene (A), Mark Stone (A) – Bødker, Tierney, B. Ryan – B. Tkachuk, White, Pääjärvi – Pyatt, N. Paul. Hlavní trenér: Guy Boucher.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, C. Miller, Theodore, Holden, Merrill, Hunt – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Pacioretty (A), Eakin, Tuch – Nosek, Carpenter, Hyka – Carrier, Bellemare (A), Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Corey Syvret. Čároví: Libor Suchánek, David Brisebois

    Diváci: 15213
    thejrc.org