Finsko – Rusko 5:3 (kon.) | Česko – Švédsko 5:1 (kon.)
konec
Finsko
5:3 (1:1, 3:0, 1:2)
Rusko
Pátek 09.11.2018, 15:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:57 VIRTANEN - 5:3
     
    59:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Denisenko měl ještě jednu příležitost, avšak při další střele bez přípravy opět neseřídil mířidla. Nakonec gólový účet utkání uzavřou Suomi, Sami Moilanen totiž poslal vstříc opuštěné svatyni SAMIHO VIRTANENA, jenž puk dovezl až do cíle! Asistence: Sami Moilanen.
    55:57 ZAJCEV - 4:3
     
    55:57
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ještě ovšem není hotovo! Igor Usmanov dopravil puk mezi kruhy, kde se k němu dostal GLEB ZAJCEV a zblízka poslal Lehtinena do role diváka. 3:4, ještě to bude drama! Asistence: Igor Usmanov.
    49:17 PODKOZLIN - 4:2
     
    49:17
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ale nyní už se Rusové dočkávají snížení na 2:4 za svého pohledu! Ilja Morozov pěkně našel VASILIJE PODKOZLINA, který si připravil střelu a s jemným přispěním tyčky dostal puk do sítě. Asistence: Ilja Morozov.
    37:03 KLEMETTI - 4:1
     
    37:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ale stejně seveřané přesilovku dokázali využít! Jeden z Rusů byl po zásahu pukem silně otřesen, Sborná tak hrála prakticky ve třech. Na konci pěkné kombinace vybídl Niklas Nordgren na pravém kruhu volného ALEKSIHO KLEMETTIHO, jenž si kotouč parádně potáhl na střed a zvyšuje na 4:1! Asistence: Niklas Nordgren, Oskari Laaksonen.
    33:38 NYMAN - 3:1
     
    33:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ale evidentně jsem to zakřikl! Nejprve Vasilij Podkozlin ve velké šanci netrefil kotouč. O několik sekund později Rusové propadli a Anttoni Honka vyslal do úniku LINUSE NYMANA. Ten se z levé strany dostal až před Ustimenka, kterého si roztáhl a krásně mu uklidil černou gumu mezi nohy! Asistence: Anttoni Honka.
    28:22 NYMAN - 2:1
     
    28:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je něco, Finové se poprvé ve druhé části dostali do šance a hned udeřili! Sami Heponiemi poslal na pravé straně do šance LINUSE NYMANA, který si to namířil přímo před brankoviště a rychlou forhendovou kličkou si pochutnal na Ustimenkovi. Asistence: Sami Heponiemi.
    17:04 MOILANEN - 1:1
     
    17:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    K radosti většiny diváctva na stadionu je vyrovnáno! Po nádherné přímočaré akci hokejistů Suomi přihrál Teemu Engberg z mezikruží doprava na SAMIHO MOLINAINENA, který okamžitou ranou bez přípravy rozvlnil síť za marně se natahujícím Ustimenkem. 1:1! Asistence: Teemu Engberg.
    04:50 IV.MOROZOV - 0:1
     
    04:50
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná se ve vlastním oslabení ujímá z první střely na branku vedení! Předcházela tomu velká chyba. Nyman ve skvělé pozici nelogicky ještě přihrával na modrou, kde nezvládl zpracování Ville Heinola. Kotouče se tak chopil IVAN MOROZOV, jenž ujížděl úplně sám na branku a nerozchytaného Lehtinena propálil pod lapačku. Bez asistence.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 18. Moilanen (Engberg), 29. Nyman (Heponiemi), 34. Nyman (Honka), 38. Klemetti (Nordgren, Laaksonen), 60. Virtanen (Moilanen) – 5. Iv.Morozov, 50. Podkozlin (Morozov), 56. Zajcev (Usmanov)


    Finsko: Lehtinen (Patrikainen) – Heinola, Laaksonen, Utunen, Honka, Kokkonen, Latvala, Kaskinen – Nyman, Kupari, Heponiemi – Nordgren, Kakko, Kivenmäki – Ylönen, Virtanen, Klemetti – Engberg, Vainionpää, Moilanen – Puustinen.
    Rusko: Ustimenko (41. Miftachov) – Pavlikov, Usmanov, Ilja Morozov, Malyšev, Chabarov, Rodionyčev, Galeňuk, Valitov – Kovalenko, Anochovskij, Denisenko – Kravcov, Ivan Morozov, Marčenko – Podkolzin, Zajcev, Dorofejev – Šalagin, Komissarov, Kizimov.

    Rozhodčí: Čech, Jeřábek – Polák, Rampír (všichni Česko)
    thejrc.org