Finsko – Rusko 5:3 (kon.) | Česko – Švédsko 5:1 (kon.)
konec
Finsko
5:3 (1:1, 3:0, 1:2)
Rusko
Pátek 09.11.2018, 15:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já už vám v tuto chvíli děkuji za pozornost a z Hodonína přeji příjemný zbytek dne. Třeba právě při sledování výkonu naší reprezentace! (17:09:18)
     
    Je dobojováno. Finové nakonec zvládli udržet svůj poměrně bezpečný náskok, avšak Sborná ukázala sílu a v závěru soupeři pořádně zatopila pod kotlem. Suomi zapisují do tabulky tři body, a my doufáme, že je ve večerním utkání na čele tabulky doplní Češi, kteří vyzvou Švédsko.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    59:57 VIRTANEN - 5:3
     
    59:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Denisenko měl ještě jednu příležitost, avšak při další střele bez přípravy opět neseřídil mířidla. Nakonec gólový účet utkání uzavřou Suomi, Sami Moilanen totiž poslal vstříc opuštěné svatyni SAMIHO VIRTANENA, jenž puk dovezl až do cíle! Asistence: Sami Moilanen.
     
    59:27
    Denisenko dostal nabito na levý kruh, ale vystřelil těsně vedle! Poté ještě zakončoval z prostějšího kruhu další z Rusů, avšak Lehtinen se zdá být neprůstřelný.
     
    58:47
    Rusko hraje v šesti proti čtyřem! Finsku se nyní podařilo dostat kotouč alespoň do středního pásma, avšak soupeř se rychle vrací zpět.
     
    58:24
    Ale pozor! Olli Kaskinen (FIN) vyhazuje kotouč na tribunu a dostává dvě minuty, Rusové si berou oddechový čas, jehož hlavním tématem je zcela jistě odvolání gólmana.
     
    58:18
    A následuje zakázané uvolnění zaskočených seveřanů. Vhazovat se nyní bude po levé ruce brankáře Lassiho Lehtinena.
     
    57:51
    Finsko už víceméně pouze odhazuje puky do středního pásma. Sborná se vyhrabala ze stavu 1:4 a sahá po vyrovnání. Toto utkání nezaujatého diváka rozhodně nemůže nudit!
     
    57:15
    Rusko tlačí! Grigorij Denisenko se od levého mantinelu parádně dostal blíže k ose hřiště a svižnou střelou pořádně vystrašil Lehtinena, který prokázal skvělé reflexy a použil lapačku.
     
    56:39
    Sborná se okamžitě natlačila zpátky do blízkosti finské klece. Na to Suomi reagovali vyhozením do bezpečí, nicméně píská se icing, hra se tak před Lehtinena rychle navrátí.
    55:57 ZAJCEV - 4:3
     
    55:57
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ještě ovšem není hotovo! Igor Usmanov dopravil puk mezi kruhy, kde se k němu dostal GLEB ZAJCEV a zblízka poslal Lehtinena do role diváka. 3:4, ještě to bude drama! Asistence: Igor Usmanov.
     
    55:33
    Další fáze ruské přesilovky už nic zajímavého nenabídla, čímž se Suomi hodně přiblížili k výhře. Kaapo Kakko navíc předvedl pěkný průnik, na jehož konci musel Miftachov řešit pokus z úhlu.
     
    54:25
    Marčenko po dobré práci za brankou přihrál na modrou čáru Kravcovovi. Ten se napřáhl tak mohutně, že zlomil hůl, jejíž čepel vylétla až ke stropu stadionu!
     
    53:58
    Puk po kontaktu s několika hokejkami vylétl mimo mantinely. Hráči se už chystají na vhazování ve středním pásmu, které proběhne hned po vydání nového kotouče.
     
    53:38
    Hned v úvodu oslabení vyhazuje Finsko puk až za soupeřovu bránu. Sborná se pro něj tedy musí vracet a začít další nápor až od brankáře Miftachova.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 18. Moilanen (Engberg), 29. Nyman (Heponiemi), 34. Nyman (Honka), 38. Klemetti (Nordgren, Laaksonen), 60. Virtanen (Moilanen) – 5. Iv.Morozov, 50. Podkozlin (Morozov), 56. Zajcev (Usmanov)


    Finsko: Lehtinen (Patrikainen) – Heinola, Laaksonen, Utunen, Honka, Kokkonen, Latvala, Kaskinen – Nyman, Kupari, Heponiemi – Nordgren, Kakko, Kivenmäki – Ylönen, Virtanen, Klemetti – Engberg, Vainionpää, Moilanen – Puustinen.
    Rusko: Ustimenko (41. Miftachov) – Pavlikov, Usmanov, Ilja Morozov, Malyšev, Chabarov, Rodionyčev, Galeňuk, Valitov – Kovalenko, Anochovskij, Denisenko – Kravcov, Ivan Morozov, Marčenko – Podkolzin, Zajcev, Dorofejev – Šalagin, Komissarov, Kizimov.

    Rozhodčí: Čech, Jeřábek – Polák, Rampír (všichni Česko)
    thejrc.org