Karviná – Sparta 1:3 (kon.) | Slovácko – Liberec 0:1 (kon.)
konec
1.FC Slovácko
0:1 (0:1)
FC Slovan Liberec
Sobota 10.11.2018, 17:00 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • FORTUNA:LIGA • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný sobotní podvečer z Uherského Hradiště. FORTUNA: LIGA bude mít polovinu zápasů základní části po tomto víkendu za sebou. Fotbalisté 1. FC Slovácko budou hostit v posledním vystoupení podzimní části na svém stadionu hráče FC Slovan Liberec.
     
    1. FC Slovácko

    Fotbalisté Slovácka v minulém kole utnuli osmizápasovou šňůru bez výhry, když u Litavky porazili příbramské fotbalisty 3:0, první poločas měla Příbram více vyložených šancí, ale ostrouhala na nepřesné koncovce. Také Slovácko si vypracovalo tutovku Zajícem, který šel sám na brankáře Kočího, udělal mu blafák, místo toho aby zakončil, tak ochotně upadl a chtěl si vymodlit penaltu, jenže sudí Houdek místo odpískání pokutového kopu mu ukázal raději žlutou kartu.

    Skóre se začalo měnit až v zkraje druhého poločasu, když se ve vápně dostal k odraženému míči Zajíc a nekompromisně poslal míč do sítě, napravil tak svoji reputaci z prvního poločasu. Radek Voltr mohl vyrovnat střelou pod břevno, Trmal se zaskvěl a vytáhl balon nad břevno. Opět Tomáš Zajíc mohl přidat druhou branku, ale jeho hlavičkový pokus šel těsně mimo. Výsledek 0:1 se změnil až v 85. minutě, když po přihrávce Kuchty hlavou dopravil míč do sítě Sadílek, třetí branku přidal v nastaveném čase sám Kuchta. Vítězstvím v Příbrami se posunuli svěřenci Petra Vlachovského na 14. pozici.
     
    FC Slovan Liberec

    Hráči Liberce v minulém kole také vyhráli, když přetlačili fotbalisty Mladé Boleslavi jedinou brankou, která padla dvě minuty před vypršením devadesáti minutové normální hrací doby. Domácí hráči byli po celý průběh zápasu lepším mužstvem, vypracovali si hodně slibných šancí, ve kterých nechali vždy vyniknout brankáře Šedu, kopali také v prvním dějství pokutový kop, ten ale brankář Šeda Potočnému zneškodnil. Mladoboleslavský gólman byl však krátký na střelu Oršuly z 88. minuty, domácí hráč brankou rozjásal fanoušky Slovanu. Liberec vítězstvím přeskočil Mladou Boleslav a je v tabulce na sedmém místě s dvaceti body.
     
    Vedení Slovácka v pondělí oficiálně oznámilo příchod nového kouče. Od 10. listopadu převezme hráče Slovácka trenér Martin Svědík z Jihlavy. Pro čtyřiačtyřicetiletého lodivoda bude páteční duel Jihlavy s Ústím nad Labem derniérou na lavičce Vysočiny. Slovácký klub o Svědíka hodně stal a vykoupil jej odhadem za dva miliony korun.
     
    Trenér Vlachovský pravděpodobně zvolí proto Liberci vítěznou sestavu z Příbrami. Naopak kouč Slovanu Hornyák bude muset udělat jednu vynucenou změnu, za čtyři žluté karty bude stát Breite, kterého nahradí Nešický.
     
    Předpokládané sestavy:

    1.FC Slovácko: Trmal – Juroška, Krejčí, Hofmann, Reinberk – Daníček – Navrátil, Machalík, Havlík, Rezek – Zajíc.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Potočný, Ševčík, Nešický, Oscar, Pešek – Aarons.
     
    Ohlasy před zápasem

    Petr Vlachovský, trenér 1. FC Slovácko

    "Připravujeme se tak, jako na každého jiného soupeře. Rozebrali jsme si naše video z Příbrami a pak jsme si rozebrali videa Liberce a přizpůsobujeme tomu tréninky, abychom byli na soupeře co nejlépe nachystaní. Liberec má velmi kvalitní hráče a poslední dva zápasy jim vyšly velmi dobře."

    Miroslav Holeňák, asistent trenéra FC Slovan Liberec

    "Jsme si vědomi, že když zápas zvládneme, můžeme se zase přiblížit k první šestce. Takže jedeme na Slovácko samozřejmě vyhrát.“
     
    Kdo povede Slovácko proti Liberci? Vlachovský nebo Svědík?

    Na tuto otázku už známe odpověď, kouč Svědík se k ní vyjádřil na tiskové konferenci po utkání Jihlavy s Ústím nad Labem.

    "Zítra na lavičce nebudu, protože jsem rozumný, je mi jasné, že to utkání povede stávající trenér a já budu na tribuně v roli pozorovatele, případně když bude zájem, tak si k tomu něco řeknu, ten trenér( pozn aut. Vlachovský) to připravoval celý týden, je s tím mužstvem delší dobu, tak není důvod, byl by to zásah do mužstva, nebylo by to dobrý ani kolegiální. Já si mužstvo oficiálně přeberu na nedělním tréninku."
     
    Domácí kouč při své derniéře udělal nakonec dvě změny v sestavě, týkají se záložní řady, od první minuty nastoupí Kalabiška a Sadílek, místo Jakuba Rezka a Davida Machalíka. Na straně Slovanu kouč Hornyak nominoval do základu místo Breiteho Nešického.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Slovácko: Trmal – Juroška, S. Hofmann, J. Krejčí, Reinberk – V. Daníček (C), Sadílek – Navrátil, Havlík, Kalabiška – Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Janošek, Kuchta, Machalík, Jakub Rezek, Hellebrand, Petr.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Karafiát (C), Hybš – Potočný, Ševčík, Nešický, Pešek – Oscar – Aarons.
    Náhradníci: Hladký – Mikula, Oršula, Pázler, Mashike Sukisa, Vukliševič, Kerbr.

    Rozhodčí: P. Rejžek – O. Pelikán, J. Kříž.
     
    -34
    Na trávníku je zatím jen dvojice brankářů, kteří se rozcvičují podle pokynu svých trenérů.
     
    -33
    Nezvykle jako první vyběhli na zelený pažit domácí borci, tak jak to bývá zvykem vedeni svým kapitánem Daníčkem.
     
    -30
    Slovácku se v domácích podmínkách proti Liberci nedaří, naposledy vyhrálo v roce 2013 výsledkem 4:2, od té doby nezískalo se Slovanem ani bod.
     
    -29
    Na trávníku jsou již i liberečtí fotbalisté.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    -12
    Oba dva celky pomalu odcházejí do kabin připravit se na dnešní zápas.
     
    -2
    Trojice sudích přivádí základní sestavy na hrací plochu. Slovácko bude hrát v bílých kompletech a Slovan Liberec ve své oblíbené modré variantě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jako první uvedli míč do pohybu hráči Slovanu Liberec.
     
    1
    Sadílek tahal míč středem hřiště, poté jej posunul doprava na Jurošku, který centroval levou nohou do prostoru, kde se nacházel Zajíc, ten moc prostoru k hlavičce nedostal.
     
    2
    Juroška posunul míč nákopem podél lajny na Navrátila, kterého dobře zakřižoval Karafiát.
     
    3
    Na opačné straně Liberec centroval z pravé strany na úroveň malého vápna, gólman Trmal vyběhl a balon chytil do rukavic.
     
    4
    Slovan dobře presuje fotbalisty Slovácka na jejich polovině, domácí borci mají tak málo času a prostoru k rozehrávce.
     
    5
    Modrobílí se přece jen dostali ze složité situace doprostřed hřiště, kde byl faulovaný Sadílek a Slovácko bude rozehrávat.
     
    6
    Juroška si posunul míč přes Ševčíka, který jej na polovině domácího celku zatáhl za dres a krajní obránce upadl, rozhodčí Rejžek opět zapískal nedovolený zákrok ve prospěch domácího celku.
     
    8
    Začátek zápasu je vyrovnaný z obou stran, zatím je to boj hlavně ve středu hřiště.
     
    9
    Havlík se snažil přesunout hru na volného Reinberka, přihrávka byla však nepřesná a skončila za postranní čárou.
     
    10
    Po kombinaci na pravé straně přerušil akci Liberce skluzem Juroška.
     
    11
    První roh zápasu kopal Ševčík, na přední tyči hlavičkoval Kačaraba, který balon prodlužoval na zadní, brankář Trmal si pro balon došel a chytil jej, i když mu v cestě stál Kalabiška.
     
    12
    Slovan Liberec má nyní mírně navrch v držení míče, převážně ale kombinuje kolem středového kruhu.
     
    13
    Balon po delší době mířil na Tomáš Zajíce, který jej ale na polovině Liberce neudržel a hosté mohou jít do kombinace.
     
    14
    Po faulu zahrávali Severočeši volný přímý kop, Potočný balon nacentroval do vápna, kde hlavičkoval Krejčí a dostal míč mimo pokutové území.
     
    16
    Nešický byl ve výskoku faulovaný Havlíkem a hostující hráč se zvedá těžce z trávníku.
     
    17
    Ševčík byl faulovaný u postranní čáry Navrátilem a Slovan bude mít výhodu další standardky.
     
    17
    Ševčík se ujal exekuce, míč načechral do vápna, za sebe prodlužoval Potočný, bylo to do míst, kde ale nebyl nikdo z jeho spoluhráčů a balon skončil za brankovou čárou. Od své branky bude rozehrávat gólman Trmal.
     
    19
    Nebezpečná situace se odehrála před brankou Trmala, Oscar centroval polovysoký centr do malého vápna, balon zasáhl ruku Havlíka a mířil jak do protipohybu Trmala, tak do branky. Před pravou tyčkou byl ještě Hofmann, který situaci vyřešil razantním odkopem.
    19. Po centru Oscara hasil oheň Hofmann
     
    20
    Míč z rohového kopu si pohlídal Trmal a balon chytil do rukavic.
     
    21
    Na opačné straně šel do pokutového území s míčem Zajíc, byl tísněn a vystřelil velice slabou střelu, která neměla šanci na úspěch.
     
    22
    Jakub Pešek centroval z levé strany velice nepřesně a balon skončil za brankou Trmala.
     
    24
    Slovan Liberec je v osobních soubojích zatím lepší, získává odražené míče a Slovácko se tak moc do útoku nedostává.
     
    25
    Potočný poslal ostrý centr na přední tyč ze standardky a čekal, že někdo z nabíhajících spoluhráčů bude balon tečovat, nestalo se tak a brankář Trmal jej chytil.
     
    26
    Juroška přihrával balon do vápna, přihrávka byla však dlouhá a dobíhající Zajíc na míč nemohl dosáhnout.
     
    27
    Stejný hráč centroval nyní z brankové čáry, ze své kopačky vyslal nadýchaný centr, který na brankové čáře protáhl v chladném počasí Nguyena.
     
    28
    Slovácko nyní trochu vyrovnalo hru a zatlačilo Liberec před jeho branku.
     
    29
    Nyní se nehraje, na hřišti je domácí kapitán Daníček, který potřebuje ošetření.
     
    30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Ševčík rozehrál balon ze středu hřiště do pokutového území na volného Peška, který z první našel ALEŠE NEŠICKÉHO, který vystřelil směrem k zadní tyči a trefil přesně šibenici domácí branky. Brankář Trmal na míč nedosáhl.
    30. Aleš NEŠICKÝ - 0:1
     
    33
    Slovácko po inkasované brance se snaží býti více aktivní a trochu zatlačit Liberec.
     
    34
    Havlík se na pravé straně zbavil protihráče a odcentroval před malé vápno, Zajíc se přes Kačarabu k míči nedostal.
     
    35
    Ze standardní situace hlavičkoval v pokutovém území Slovanu velice nepřesně Kalabiška, domácí snažení poté ukončil útočný faul.
     
    36
    Aleš Nešický fauloval u postranní čáry Sadílka a viděl za faul žlutou kartu.
     
    37
    Z rozehrané standardky míč mířil do pokutového území, obrana Liberce si se situací poradila velice snadno.
     
    40
    Juroška přišel zbytečně o míč na polovině hřiště a nabídl tak brejk hostům po levé straně, po kombinaci centroval Hybš na zadní tyč, v poslední možné chvíli balon odvracel u tyče domácí obránce.
     
    43
    Liberec kombinoval po pravé straně, akce zastavil pomezní sudí, který viděl v ofsajdovém postavení Potočného.
     
    44
    Navrátil vyhrál na pravé straně souboj a tím se před ním otevřel prostor, ihned nacentroval na nabíhajícího Zajíce, který se nacházel v hraničním ofsajdu.
     
    45
    Prvním poločase se bude hrát o jednu minutu navíc.
     
    45+1
    Poslední akcí první půle bude rohový kop Slovanu, domácí obránci po centru měli v malém vápně plné nohy práce, aby balon odkopli.
    45+1. Domácí přežili roh, natahoval se Aarons
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase vede Slovan Liberec na Slovácku 0:1 brankou Nešického. První dějství mnoho zajímavých okamžiků nenabídlo, Slovan Liberec díky vyhraným soubojům ve středové řadě byl lepším mužstvem, lépe kombinovalo, ale tutovku si nevypracovalo, dostalo se do vedení po nenápadné akci, kdy si domácí hráči nepohlídali Peška, který balon přihrál do druhé lajny Nešickému, který to trefil velice dobře. Slovácko se moc do hry nedostalo, víceméně se dostalo na dostřel branky Slovanu po standardních situacích.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Zajíc táhl akci po levé straně, upadl na polovině Liberce, sudí nechal hru pokračovat, poté upadl Kalabiška, domácí záložník se snažil v leže něco vymyslet, balon posunul dopředu a pomezní rozhodčí zamával ofsajd.
     
    48
    Jakub Pešek to zkoušel levou nohou ke vzdálenější tyči, branku však vůbec netrefil.
    48. Pešek chtěl obstřelit zadáky, mířil ale vedle
     
    50
    Navrátil nacentroval svíci do pokutového území, kde hlavičkoval Kalabiška směrem na Zajíce, hosté dokázali včas přihrávku přerušit.
     
    51
    Havlík po souboji s Potočným upadl na polovině hřiště a sudí Rejžek pískl faul.
     
    52
    Po centru Reinberka se odražený balon dostal k Sadílkovi, který střílel v dobré pozici vysoko nad branku.
    52. Sadílek z dobré pozice trefil patnáctou řadu
     
    53
    Lukáš Sadílek fauloval na polovině Liberce za cenu žluté karty.
     
    55
    Nyní Slovan kombinoval na polovině Slovácka, k ohrožení branky se ale nedostal.
     
    56
    Hosté útočili po pravé straně, Kostelník nacentroval na Aaronse, který ale hlavičkoval mimo branku.
     
    57
    První střídání Slovácka. Kouč Vlachovský posílá na hřiště Patrika Hellebranda místo Lukáše Sadílka.
     
    58
    Juroška přetaženým centrem hledal na zadní tyči Kalabišku, hostující hráč raději balon odvrátil na roh.
     
    59
    Ten také hosté odvrátili do bezpečí, Slovácko zůstalo u míče, kombinovalo na polovině Slovanu, jenže se Juroškovi nepodařil pořádný centr do vápna.
     
    60
    Slovácko střídá podruhé. Tomáš Zajíc přepustil místo Janu Kuchtovi.
     
    61
    Po centru z pravé strany hlavičkoval Jan Kuchta, nasměřoval míč jen doprostřed branky, navíc byl i v ofsajdu.
     
    63
    Juroška míč přihrál Havlíkovi, který slabě ještě balon posílal do pokutového území, hostující hráč raději odkopl balon na roh.
     
    64
    Ze standardní situace hlavičkoval mimo branku Reinberk.
     
    67
    Slovácko se povedou akci od své branky dostalo k ohrožení branky Liberce, po centru Reinberka se dostal k odraženému míči Havlík, ale nevystřelil, za něho to zvládl Daníček, jeho střela byla zblokována, poté po dalším centru musel brankář Nguyen ven z branky, balon nevyboxoval přes Kuchtu ideálně, k nevoli domácího publika sudí Rejžek odpískal faul stojícího Kuchty.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Rolando Aarons (FC Slovan Liberec).
     
    70
    Slovácko kopalo rohový kop, ale branku Slovanu neohrozilo.
     
    71
    První střídání Liberce. Ze hřiště odešel střelec zatím jediné branky Aleš Nešický a nahradil jej Filip Oršula.
     
    72
    Poslední střídání domácího celku, Jakub Petr přišel namísto Jana Navrátila.
     
    73
    Po faulu na pravé straně kopal Havlík volný přímý kop, míč mířil ke vzdálenější tyči, kde byl včas hostující brankář Nguyen.
     
    75
    Roman Potočný fauloval na polovině Slovácka Krejčího a viděl žlutou kartu, rozhodčí Rejžek mu nejspíše sečetl všechny tři fauly v zápase.
     
    76
    Jakub Pešek vyzkoušel z levé strany střelou pozornost brankáře Trmala, který balon vyrazil na rohový kop.
     
    77
    Ze standardní situace se hosté neprosadili, zůstali však u míče.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Jan Kuchta (1.FC Slovácko).
     
    78
    Slovan bude mít výhodu další standardky ze třiceti metrů.
     
    78
    Roman Potočný však místo centru zvolil přímou ránu na branku, zařízení domácího celku však netrefil.
    78. Potočný z trestňáku mířil vedle
     
    80
    Slovácko bude kopat pokutový kop! Reinberk centroval do pokutového území, Slovan mohl akci přerušit, ale nestalo se to, poté šel druhý centr do vápna, kde byl sražen Kuchta.
     
    81
    Jan Kuchta poslal míč k tyči po levé ruce brankáře Nguyena, který mu ale směr střele vystihl a balon vyrazil.
    81. Koscelník srazil Kuchtu, ten ale penaltu nedal!
     
    82
    Slovácko kopalo rohový kop, před brankářem Nguyenem vznikla skrumáž, poté domácí akci ukončil hvizd sudího Rejžka.
     
    83
    Dalekonosnou střelu Jurošky, která mířila doprostřed branky chytil brankář Nguyen.
     
    84
    Druhé střídání Slovanu Liberec, Jan Pázler vyměnil Rolanda Aaronse.
     
    86
    Slovan kopal rohový kop, po střele se hostující hráči dožadovali pokutového kopu po nastřelení ruky Krejčího, sudí nechal hru pokračovat.
     
    86
    Slovácko šlo do brejku, Petr vyslal dopředu Kuchtu, který si v pokutovém území nevěřil na souboj jeden na jednoho, tak nahrál zcela volnému Havlíkovi, který z voleje balon vystřelil nad břevno.
     
    88
    Potočný centroval na zadní tyč, Slovácko balon odvrátilo, další útočný výpad skončil rohovým kopem Liberce.
     
    88
    Balon po centru z rohového kopu odhlavičkoval Krejčí mimo vápno.
     
    89
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jakub Pešek, přichází Milan Kerbr.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Reinberk fauloval u rohového praporku Oršulu, Slovan bude rozehrávat.
     
    90+1
    Balon hosté si ťukli na krátko a šetřili čas. Kulatý nesmysl jim domácí obránci odebrali a budou mít tak čas ještě ohrozit svatyni Nguyena.
     
    90+2
    Pomezní sudí viděl faul Petra a dal to na vědomí sudímu Rejžkovi, který jej také odpískal.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:2.
    Střely mimo: 3:4.
    Rohy: 4:6.
     
    Slovácko vyšlo po tříbodovém exportu z Příbrami opět naprázdno, prohrálo 0:1 s Libercem. Ve druhý poločas byl podobný tomu prvnímu, obě dvě mužstva se do vyložených šancí nedostávala, Slovácko mohlo vyrovnat z penalty po faulu na Kuchtu. Jan Kuchta však pokutový kop neproměnil. Další šanci na vyrovnání zpoza vápna měl Havlík, ten ale přestřelil (18:57:23)

    Tomáš Kučera

    Branky: 30. Nešický (Pešek)

    Karty:   53. Sadílek (SLO), 77. Kuchta (SLO) – 36. Nešický (LIB), 67. Aarons (LIB), 75. Potočný (LIB)

    Neproměněná penalta: 81. Kuchta (SLO), brankář Nguyen zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:6.
    1.FC Slovácko: Trmal – Juroška, S. Hofmann, J. Krejčí, Reinberk – V. Daníček (C), Sadílek (57. Hellebrand) – Navrátil (72. Petr), Havlík, Kalabiška – Zajíc (60. Kuchta).
    Náhradníci: Daněk – Janošek, Kuchta, Machalík, Jakub Rezek, Hellebrand, Petr.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Karafiát (C), Hybš – Potočný, Ševčík, Nešický (71. Oršula), Pešek (89. Kerbr) – Oscar – Aarons (84. Pázler).
    Náhradníci: Hladký – Mikula, Oršula, Pázler, Mashike Sukisa, Vukliševič, Kerbr.

    Rozhodčí: P. Rejžek – O. Pelikán, J. Kříž

    Diváci: 3674
    thejrc.org